Stambena zgrada u Kijevu pogođena raketom protivvazdušne odbrane

Buk-M1
8 komentara

Prema izvoru, nakon gubitka piste Gostomel, ukrajinska vojska je premestila tri lansera Buk-M1 kako bi pojačala odbranu aerodroma Žuljani

Izveštaji o ruskom raketnom napadu na stambenu zgradu u Kijevu su lažni, rekao je u subotu izvor u ruskom ministarstvu odbrane, dodajući da je zgradu pogodila raketa protivvazdušne odbrane Buk-M1.

“Izvještaji koji se šire na društvenim mrežama o ruskom raketnom napadu na stambenu zgradu u aveniji Lobanovskog u Kijevu su lažni. Oštećenje zgrade ukazuje na udar rakete protivvazdušne odbrane. To se jasno vidi na snimku”, izvor rekao je.

“Navodno, tokom odbrane od noćnog raketnog udara na ukrajinske vojne infrastrukturne objekte sistem gađanja ukrajinskog raketnog PVO sistema Buk-M1 je otkazao, a projektil je pogodio ugao stambene zgrade”, rekao je izvor.

Prema izvoru, nakon gubitka piste Gostomel, ukrajinska vojska je izmestila tri lansera Buk-M1 kako bi pojačala odbranu aerodroma Žuljani.

“Raketa Buk-M1 je otkazala, najvjerovatnije, zbog nedostatka pravilnog redovnog održavanja i objektivnog propadanja opreme koja je ostala na dužnosti u Oružanim snagama Ukrajine od sovjetske ere”, zaključio je izvor.

Kijevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Ima tu masa kolateralne materijalne štete…
Danas bi bilo interesantno vidjeti, kako su Rusi srušili tunel kod Lviva, kroz kojeg je putovalo 60% zapadnog naoružanja u Ukrajinu… I to još nije sve, uništena su skladišta naoružanja….

Nena
1 godina prije

To ukri pucaju na svoje da bi optužili Ruse!!!
Već viđen provaljeni scenario!
Pogledajte Zarkovićev intervju sa američkim novinsrom od juče na helmcastu pa ćete videti šta je ispričao.

Max
1 godina prije

To je Admiral Lošo rekao odmah.

Lucija, prva
1 godina prije

Ovo se već jednom dogodilo.
Negdje u prvih 15 dana rata…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI