Što ono reče premijer? Kineski model?

Andrej Plenković - Kristalna kugla
46 komentara

Insinuacija o želji za apsolutizacijom, nasuprot tvrdnji o relativizaciji, iz recentne predsjedničko-premijerske razmjene vatre (nastale od plamenog jazavca, bacača plamena valjda) se poput klatna kroz vrijeme naginje na jednu stranu, onoj na kojoj je oznaka ‘točno’.

Premijer koji je veličao kineski model u borbi protiv ‘pandemije korona virusa’, prije toga veličao Kineze, dvorio ih po dubrovnicima, mamio i častio, ne bi li uložili u Hrvatsku koji euro zarađen od gradnje Pelješkog mosta u Hrvatskoj, pokazuje sve veću sklonost ka apsolutizaciji. U smislu apsolutne vlasti. „Radi se o obostranoj suradnji, gdje će Kina potpomoći Hrvatskoj u daljnjem razvoju, ali isto tako, s druge strane, mi ćemo njegovati kinesku kulturu” (Već počinje njegovati, op).

Doći će kineski predstavnici za Uljanik i 3. maj. Učinili smo sve da ih zainteresiramo za ove projekte. Kao Vlada, založit ćemo se za što bolju suradnju kako bi cjelokupan proces imao smisla i za njih i za nas.“ Citati su sa sjednice Vlade RH iz 2019. Kinezi su došli, pojeli, popili i otišli natrag u Kinu. Čekati milijunske narudžbe maski iz Hrvatske. Od ulaganja ni u.

Banski Dvori, to je Plenković. Država – to je Plenković. Otud ona tvrdnja da je on sam bio meta ‘terorističkog napada’, iako uopće nije bio u Banskim Dvorima. Ali zato voli teorije zavjera. Upravo su se veledrogerije urotile protiv Vlade RH i njega kao premijera osobno. Naime, traže od Plenkovića da plati najmanje dvije milijarde kuna, od ukupno pet milijarda kuna koje država duguje za isporučene lijekove. On u tom zahtjevu ne vidi problem neplaćanja države njenih dugova, već zavjeru: “Veledrogerije se javljaju u vrlo preciznim intervalima, biraju trenutak. Nekada to baš bude prije izbora, onda mi kažemo dođite nakon izbora i slično.“

Novih izbora neće biti još za 7-8 mjeseci pa mu računica nešto ne štima. Vlada pred izbore ne dijeli novac veledrogerijama, nego ciljanim skupinama u zamjenu za glas, to smo dosad naučili. Kad se prije dva dana krenulo s novim ciklusom ovrha, nije mu palo na pamet prozvati banke kako u preciznim i to mjesečnim intervalima traže od dužnika plaćanje njihovih obaveza. Ono što je dopušteno Plenkoviću, nije dopušteno volu. Nesavjesni građani su trošili iznad svojih mogućnosti i dospjeli u probleme. Plenković je trošio državni novac iznad proračunskih mogućnosti, ali on nije u problemu, već veledrogerije, bolnice, pacijenti. Dug države prema veledrogerijama raste za 30 milijuna eura mjesečno! Od tražene dvije milijarde kuna, veledrogerijama nudi 10 % od traženog, sasvim siguran da će njegovo muljanje proći, zato jer: „veledrogerije moraju operirati na hrvatskom tržištu i sutra“. Istina, ali lijekovi trebaju danas. Rata za kredite stiže danas. Plaće stižu danas.

Odluče li se veledrogerije za blokadu računa, onda bi i država mogla vidjeti kako je to biti s blokiranim računom (mada usporedba baš i nije valjana, nitko od državnih službenika ne bi to osjetio na svojoj koži). Ne mislim zauzimati stranu veledrogerijama. Dosad su morale naučiti kao ugraditi kamatu za kredite s kojima financiraju hrvatsko zdravstvo u cijenu lijekova pa to vjerojatno i jesu.

No, dolazimo do licemjerja na djelu, skoro u isti dan. Građanima ovrhe i nek’ se snalaze, a država će svoje vjerovnike ucjenjivati mrvicama koje im teškom mukom žele dati. I da razjasnimo, hrvatskom zdravstvenom sustavu ne prijeti kolaps zbog pacijenata od covida, već od izvjesno smanjene isporuke lijekova u slijedećim tjednima, od moguće blokade računa bolnica s previsokim dugovima, neisplate plaće liječnicima i osoblju. Kako smo prema nekim stožeraškim misliocima u novom normalnom, valja podsjetiti i na stara normalna vremena. Naime, nekad u starom normalnom su se mjere uzimale.

Uglavnom bi ih uzimali krojači i pogrebnici. Danas se mjere daju, propisuju. Uglavnom to čini Vlada RH. Upravo su se u Banskim Dvorima dosjetili novih mjera i novog davanja države zaposlenicima ‘ u cilju očuvanja radnih mjesta’ i to u iznosu od dodatnih 300 milijuna kuna. Kažu, dosad smo dali kroz mjere 7,2 milijarde kuna našim građanima, zato nemamo novca za plaćanje lijekova. Tako se Vlada eskulpirala od grijeha, nit’ su krivi, nit’ su nesposobni. Naprotiv, „sav taj novac smo potrošili MI, te lijekove smo potrošili MI i MI smo ti koji su krivi zbog širenja epidemije do koje dolazi zato što se MI ne pridržavamo mjera“ – to je ono što nam svakog dana manje ili više neskriveno dolazi od vlasti.

Međutim, mi nismo proglasili epidemiju, mi nismo izigrali Ustav i dali ovlasti stožeraškom paratijelu nad svakodnevnim životom ljudi i gospodarstva, mi nismo proglasili zaključavanje, mi ne lažemo svakog dana o zaraženima kao oboljelima i ne strašimo ljude o tomu kako umiru tridesetogodišnjaci od korone, zaboravljajući pritom reći kako usput boluju od još tri teške bolesti. Nama nisu potrebne mjere, niti nam ih Vlada treba uzimati, niti davati. Vladin posao je osiguravanje jednakih uvjeta za rad svima, a to ne čini. Već se priključuje svojim činjenjima onim centrima moći čije djelovanje rezultira općim osiromašenjem većine i bogaćenjem odabrane, vrlo male skupine ljudi.

Mi smo u centru zavjere, a ne Plenković! Nama se oduzimaju slobode, nama se oduzima mogućnost rada i zarade, nama se bacaju mrvice ‘mjera’, a naše nezadovoljstvo se naziva u javnom govoru radikalizacijom! Navijačko-novinarske skupine ne prestaju s navijanjem za novo zaključavanje, stožeraška Vlada se kao nećka pa zaključava po malo. Do pronalaska cjepiva se ‘radikalizacija’ i narod moraju držati pod kontrolom, a kako je do cjepiva dug put, to će i ovo zaglupljivanje potrajati. Što ono reče premijer? Kineski model?

andrej plenkovićSon of Alerik
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Svevidece oko obožava kineski model vladanja i cini sve da globalno selo postane globalna kina.zadovoljstvo im je vidjeti diktaturu i tehnološki napredak.ne trebamo vise vrhu piramide i jedino nas se mogu riješiti poslusnoscu a la kina.kill bill dobiva drzavno ordenje od kp kine..meni jasno.hvala.

puki
3 godine prije

najnovija vijest:
prva zrtva jos neispitanog cjepiva protiv korone!

U Brazilu je umro jedan dobrovoljac na kojem se vrsio test novog cjepiva korone.. firme Astra Zeneca…
Koja je nakon toga, privremeno prekinula testiranje…

vijest nije sa portala “teorija zavjere”, vec sa portala mainstream lista FAZ:

https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/coronavirus/toter-bei-corona-impfstoff-studie-von-astrazeneca-in-brasilien-17013889.html

Tko tu koga...
3 godine prije

Pametnom dosta. Širite dalje: https://youtu.be/S3YQ32t8Cqw

Istina
3 godine prije

Kina je već dugo experiment Novog Svjetskog Poretka!
Radi, šuti i trpi.

Ali, Ničija nije do zore sjala…

Valjda će netko uzeti mjeru i Plenkoviću.

Ili će se, kao i prekinuti lanci krijumčarenja droge u Hrvatskoj i pohvatani kriminalci, to desiti tek kada dođe uhidbeni nalog iz Inozemstva?

Ono, “u okviru međunarodne akcije”, pa tek onda i mi svoje kriminalce moramo pohvatat.

3 godine prije zadnji put uredio Istina
puki
3 godine prije

najnovija vijest:
prva zrtva jos neispitanog cjepiva protiv korone!

U Brazilu je umro jedan dobrovoljac na kojem se vrsio test novog cjepiva korone.. firme Astra Zeneca…
Koja je nakon toga, privremeno prekinula testiranje…

vijest nije sa portala “teorija zavjere”, vec sa portala mainstream lista FAZ:

https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/coronavirus/toter-bei-corona-impfstoff-studie-von-astrazeneca-in-brasilien-17013889.html

tihobl
3 godine prije

Ne trebaju Plenkovicu lijekovi, vec kineske kamere i softver za prepoznavanje lica. To mu je daleko potrebnije, a narod neka se lijeci travama kao nekad.

KISIK
3 godine prije

ne ne kineski,japanski Institut radio studiju.

Iz lokalnih “novina,,;
“”Japansko istraživanje dokazalo: Maske pružaju zaštitu od korone, ali ni najbolje ne mogu stoposto zaustaviti virus …,,
Ako se sveučulište gdje su radili “studiju” zove
KAMIKAZA,,onda je možda i studija ispunila svrhu.
Owerload d.o.o.

Max
3 godine prije

Bravo Son odličan opis. Ja bih dodao još nešto što svi vide Arogancija i taštinna u velikim su količinama prisutne kod spomenutog.

ja sam
3 godine prije

Da li je u Banskim Dvorima Plenkovic ili netko drugi ili treci to danas u vrijeme izmisljene pandemije ne igra nikakvu ulogu. Vladari iz sjene traze bezuvjetnu poslusnost jer su u tijeku zavrsne borbe za porobljavanje covjecanstva. Vidimo to na primjerima Merkel ,. Macrona i ostalih. Cak se vise i ne skrivaju pod plastom demokracije. Ako prosvjedi eskaliraju gusice se u krvi uz pomoc policije i vojske. Kineski model vladavine se danas primjenjuje u citavom covjecanstvu i svim drzavama. Mi nazalost u svojim glavama jos uvijek imamo predstavu da u nekim drzavma vlada demokracija , sloboda govora i slicno.

3 godine prije zadnji put uredio ja sam
Tupko Glupko
3 godine prije

Meni nije jasno zašto država ne naručuje lijekove izravno od proizvođača iz inozemstva, a ne preko veledrogerija.
Okvirne količine i vrste lijekova koje su im potrebne na godišnjoj razini Ministarstvo zdravlja vrlo dobro zna.
Država uštedi ogromne novce, a porezni obveznici dobijaju jeftinije lijekove.

Cassia
3 godine prije

Puno više o tome što se planira, malo zaostajemo ali ako to prođe biti će kanadski model po kineskom recepti.
https://homunizam.wordpress.com/2020/10/21/zvizdac-dugovi-ce-biti-otpisani-svima-koji-pristanu-na-cjepivo-covid-19-i-covid-21/

bauštelac
3 godine prije

son of alerik poništavač briselskih ćata samo naprijed imaš podršku

Tobia Quantrill
3 godine prije

uffff,
nervira plenky, puno…previse s visoka pametuje i s vremenom sve vise (valjda nesvjesan) uziva u tom.

SoA, cara si ogolio, al si me nasmija do suza s pasusom:

Naime, nekad u starom normalnom su se mjere uzimale.

Uglavnom bi ih uzimali krojači i pogrebnici

Maratonci (u mazanju ociju javnosti) trce krug, al cini se ne pocasni…

3 godine prije zadnji put uredio Tobia Quantrill
blokirani piždro
3 godine prije

3 godine prije zadnji put uredio blokirani piždro
mario
3 godine prije

Kako preko gena dobijamo traumatično iskustvo naših predakaNovo istraživanje Hane Hričlou sa Institu u Kembridžu otkriva koliko jaku biološku predispoziciju naše ponašanja ima i koliko smo predodređeni za neke osobine. Istraživanje je pokazalo da geni ne određuju samo visinu, boju očiju ili težinu, već i karakteristike kao što su ranjivost, loše mentalno zdravlje, dugovečnost, inteligencija i impulsivnost. Takve osobine se u različitoj meri zapisuju u naše gene – ponekad su to hiljade gena koji rade zajedno
HR SOTT NET :

Jarilo
3 godine prije

Veliki vođa se želi potpunu kontrolu nad narodom, dosta mu je glumljenja demokracije polako nas uvodi u totalitarizama i to sve za naše dobro.

Antun Tun
3 godine prije

Plenkovic 22.10. Jutarnji manipulator.O Milanovicu.Rijecnik prvog ministra u vladi R.H.: WANNABE, BULLY, DISKURS, TRACK RECORD, DIFAMACIJA, NARATIV, IGNORE, EASY, ESKAPADE, NEXUS, RESTING, SECOND HAND, KLIPING, SORRY, KONTEMPLACIJA, FRAME, ALUZIJE, EGAL, KOPIPEJST, GIF-OVE,, CATCH. ITD. Ili mu je “palo”ZELJEZO u krvi ili je nervozan,ocito da gubi kontrolu dok pokusava manipulirati mase???

kdk
3 godine prije

…odustajem, nisi ti SoA kriv niti u tragovima ali…obrati pozor na prvu i najbitniju rečenicu…”vInsinuacija o želji za apsolutizacijom, nasuprot tvrdnji o relativizaciji, iz recentne predsjedničko-premijerske razmjene vatre (nastale od plamenog jazavca, bacača plamena valjda) se poput klatna kroz vrijeme naginje na jednu stranu, onoj na kojoj je oznaka ‘točno’….e jbga, uživajte svi!!!

Plavi
3 godine prije

Kina jel..!!!!
Ima jedna narodna, “Nedo Bog da te Kina hrani, a Rusija brani”

Plavi
3 godine prije

Neka bude Kina do Drine, ali sa one druge strane…

Puž
3 godine prije

Još jedno (najnovije) otvoreno pismo u vezi CONvida:
World Doctors Alliance: Open Letter to UK Government, World Governments and Citizens of the World (Otvoreno pismo vladi Ujedinjenog Kraljevstva, svjetskim vladama i građanima svijeta) : https://www.sott.net/article/443240-World-Doctors-Alliance-Open-Letter-to-UK-Government-World-Governments-and-Citizens-of-the-World

  1. Potpisali: DR MOHAMMAD ADIL
  2. PROFESSOR DOLORES CAHILL
  3. DR. R. ZAC COX, BDS
  4. DR. HEIKO SCHÖNING
  5. DR. ANDREW KAUFMAN, M.D
  6. DR. SCOTT JENSEN, M.D
RENEW
3 godine prije

Slabše. Zakaj? Kitajska roba ni ubila prostovoljca in začasno paralizirala še dva prostovoljca.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI