Stvara li se namjerno nestašica hrane – na Tajvanu misteriozan požar u skladištu hrane, u SAD-u masovno ubijaju kokoši

Tajvan - Pozar u skladistu hrane
35 komentara

Nakon što je zbog rata došlo do zastoja dolaska žita i ostale hrane iz Ukrajine i Rusije, i nakon što je ovoga tjedna Kina ponovno počela divljati sa lockdownima zbog svoje luđačke politike nultog Covida, što će značajno utjecati na distribucijske lance, bizarne vijesti se nastavljaju.  Na Taiwanu je misteriozno izgorio distribucijski centar za prehrambene proizvode, a istovremeno u SAD-u ubijaju na milione kokoši zbog navodne epidemije ptičje gripe, koja se pojavila u savršeno vrijeme.

TAIPEI (Taiwan News) – Ogroman požar izbio je u Carrefourovom logističkom centru u Taoyuanu.

Vatrogasna služba Taoyuana izjavila je da je u ponedjeljak (14. ožujka) u 7:33 ujutro primila dojavu o požaru u skladištu u okrugu Yangmei u Taoyuanu, prenosi CNA. Vatrogasna služba odmah je poslala 73 vatrogasca, 23 vatrogasna vozila, četiri vozila hitne pomoći i osam vatrogasnih cisterni u ono što je kasnije identificirano kao Carrefour Yangmei logistički centar za distribuciju.

Vatrogasci su odmah po dolasku na mjesto događaja aktivirali crijeva. Na temelju prve procjene, ne vjeruju da su ljudi zarobljeni u objektu. Prema vatrogasnoj službi, čini se da je požar izbio na prvom katu dvokatnice. Nema opasnih predmeta za koje se vjeruje da su unutra.

Cijeli objekt trenutno je zahvaćen plamenom, a dim se vidi kako se diže u nebo s nekoliko kilometara udaljenosti. Trenutno je u tijeku očevid o uzroku požara i procjeni štete.

Carrefour je potvrdio da je izbio požar u njegovom logističkom centru u četvrti Yangmei u gradu Taoyuan, ali je sve osoblje odmah evakuirano i nije bilo ozlijeđenih. Francuska je tvrtka naglasila da njezini hipermarketi diljem Tajvana rade normalno i da požar neće utjecati na radno vrijeme.

USA – Prema različitim izvješćima od 14. ožujka 2022., sada postoji 14 država koje su prijavile slučajeve visokopatogene ptičje gripe (HPAI) kod ptica/peradi tijekom 2022. godine.

Tijekom proteklog tjedna, Wisconsin, Iowa, Kansas i Illinois objavili su svoja otkrića.

Služba za inspekciju zdravlja životinja i bilja (APHIS) Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država (USDA) blisko surađuje s državnim službenicima za zdravlje životinja na zajedničkim odgovorima na incidente.

Državni dužnosnici stavljaju u karantenu zahvaćene prostore, a ptice se „depopuliraju“ kako bi se spriječilo širenje bolesti i ne ulaze u prehrambeni sustav. Dosad je ubijeno skoro 3 milijuna peradi.

Prema američkom CDC-u, nedavna otkrivanja HPAI ne predstavljaju neposrednu zabrinutost za javno zdravlje. U Sjedinjenim Državama nisu otkriveni slučajevi ovih virusa ptičje gripe kod ljudi.

Vlada SAD-a ima cjepivo protiv “ptičje gripe” u inventaru i mogla bi ga distribuirati ako dođe do epidemije koja se brzo širi od osobe do osobe.

Američka FDA odobrila je Seqirusovo monovalentno cjepivo AUDENZ (Influenza A(H5N1)).

Međutim, FDA kaže da godišnje cjepiva protiv gripe ne štite ljude od infekcija ptičjom gripom.

Ptičju influencu uzrokuje virus gripe tipa A koji može zaraziti kokoši, purane, fazane, prepelice, domaće patke, guske i biserke, a prenose je slobodnoleteće patke, vodene ptice, guske i obalne ptice.

IZVORI: taiwannews.com.tw, precisionvaccinations.com

hranaNestašicaSADTaiwan
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Krenuce svinjska kuga, pa bolesti krava. Kad izmisle kravlju sidu vidjecete ludnice.

Ivica1608
2 godine prije

A što ti sakupljaš, pogrešne vijesti? Logičan i pametan čovjek se informaira i onda donosi zaključak. Ali tebi ne pomaže ni kad ti se servira na pladnju koliko si nesposobna za zaključivanje

iskopatćetebelaki
2 godine prije

jesu li probali skuvat čaj kokošima?

Max
2 godine prije

Da to se čini planski.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Ako nestane hrane, još uvijek imamo jedni druge!
Hannibal Lecter

P.S
Što će prvo poskupiti – kokoš ili jaje…

Pitam zbog pileće šavarme.

nessy
2 godine prije

Ma da, pozar na Tajvanu ce porematiti svjetsku opskrbu hranom. Idemo, paranoja na najjace.

“Vatrogasci su odmah po dolasku na mjesto događaja aktivirali crijeva”? Treba pojasniti, da li su aktivirali debela ili tanka crijeva? I da li su ih aktivirali u smislu ‘Pablo, pusti goluba’, ili je iz crijeva izislo nesto konkretnije?

Hogar Strašni
2 godine prije

Sad treba pobiti sve ptice a poslije idu svinje pa goveda. Tako da glad bude baš učinkovita. Nevjerojatno koje zlo se širi svijetom a mnoštvo guta

Throne
2 godine prije

Sve je to dugo pripremano i kordinirano. Scenarij sa covidom, ratom i igrama gladi. Eliti nece biti nista, a osiromasenom srednjem sloju ako ga je ostalo te sirim masama ljudske populacije sljedi glad, bolest i smrt.

Babaroga
2 godine prije

Ne znam kako je Ukrajina imala takav standard, ispada da su hranili cijeli svijet i sad u cijelome svijetu nema psenice, brasna, ulja….
Sada je farmaceutska ind.na redu izmisliti ce tablete sa okusom piletine, govedine, tune…i sa time ce ljude sopati jer ce biti nestašica hrane, a i kravice prde pa zagađuju. Izmedu ostalog pokusati ce zavrsiti posao sa tim tabletama koje korona nije odradila.

Pera Detlic
2 godine prije

Posebno su opasne dalekometne interkontinentalne ptice koje zaražene gripom i pod temperaturom lete preko tisuću kilometara kako bi zarazile živinu na farmama koje su onako usput u doživotnoj karanteni po definiciji. Čudne su te ptice. Među njima se ističu novinarske patke.

Detektor
2 godine prije

Čudna zemlja taj Tajvan. Najprije im u početku plandemije odleti u zrak velika tvornica hidroksiklorokina, a sada kad je tržište hrane uvelike poremećeno i prijete nestašica gore im skladišta hrane. Baš ih prati maler. A što se ubijanja kokoši tiče zbog nove izmišljene epidemije među njima, bilo bi zanimljivo vijdeti čije se kokoši ubijaju. Da li se uz one koje pripadaju malim farmerima i uzgajivačima jednako revno ubijaju i kokoši u krletkama velikih prehrambenih korporacija. Jer u proišlim slučajevima ptičjih, svinjskizh i svih ostalih “gripa” velike korporacije odnosno njihov životinjski fond su uglavnom bili pošteđeni tih “epidemioloških mjera” uz obrzaloženje da oni “poduzimaju efikasne mjere zaštite, dok se ubijala perad i stoka malih uzgajivača i poljoprivrednika koji se uglavnom od toga nikad nisu ni oporavili. No brine me jedna druga stvar u ovoj situaciji. Čitam baš ovih dana da na planeti Zemlji ubrzano nestaju i kukci pa ne znam što… Čitaj više »

marija jurišić
2 godine prije

u kapitalizmu nema slučajnosti od razbijanja socijalističkog bloka predatori imaju slobodne ruke i rade što im god padne napamet a obećava brz i enorman profit bez rizika najprije razbole populaciju a onda je navodno lijeće preskupim i nepotrebnim lijekovima kud češ bolje

Antonija
2 godine prije

A da porokamo Rotschilde, Rockfehlere i ostale, blitz krieg?

Veria
2 godine prije

Aha, pomerimo robu koja se moze prodati mesecima posle,
zapalimo,
naplatimo osiguranje,
i cekamo dobar momenat za preprodaju..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI