Supruga bivšeg ukrajinskog zastupnika uhvaćena na granici s 28 milijuna dolara

Uhvaćena na granici s 28 milijuna dolara
28 komentara

Ako se pitate gdje završavaju svi oni novci koji se šalju kao pomoć Ukrajini, ne trebate se dugo pitati. Ukrajina je poznata kao jedna od najkorumpiranijih zemalja na svijetu. U najnovijem skandalu, žena jednog parlamentarnog zastupnika uhvaćena je u pokušaju prelaska granice prema Mađarskoj sa koferima punim novca, s čak 28 milijuna dolara u gotovini.

Ogromna svota koja je u pitanju podigla je obrve, a mnogi se na Twitteru pitaju je li supruga bivšeg zastupnika pomislila donirati nešto ukrajinskom narodu za nabavu osnovnih potrepština poput hrane, vode, lijekova i pelena za djecu.

Supruga bivšeg ukrajinskog zastupnika Kotvytskyja uhvaćena je od strane vlasti u susjednoj Mađarskoj s 28 milijuna dolara i 1,3 milijuna eura u gotovini – skrivene u koferima – dok je pokušavala pobjeći iz ratom razorene zemlje, izvijestio je bjeloruski medij NEXTA pozivajući se na neimenovane ukrajinske izvore.

NEXTA je podijelila fotografiju šest kofera napunjenih gotovinom.

Mađarske vlasti osigurale su da je iznos prijavljen u skladu sa zakonom.

Granicanovacukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cocolo
2 godine prije

to joj je dzeparac ,za kavu i kebab po putu

Ja to onako
2 godine prije

To zena ponela da joj se nadje u putu dok se ne snadje.

2 godine prije

65 ogleda, niko ne želi da kaže. Sječate se linka Washington Post, koliko dobijaju država pomoči za razvoj demokratije? I te pare ne završavaju u budžetu…..
Sad znate gdje.
A nije ništa bolje kod nas….
I zašto ide Janša “u Kijev”…. Treba nekako izraziti zahvalnost…

NeBudiOvca
2 godine prije

Pravo čudo…
Doduše biseri koji “doniraju” za Ukrajinu su vjerojatno oni isti biseri koji doniraju i UNICEF. S tim da UNICEF dio tih para bar Iskoristi za kupnju patika i mobitela za ove inžinjere i doktore iz Tunisa, Alžira i sl😂

Jozef
2 godine prije

nije njeno našla je

buga
2 godine prije

Gospođa je spašavala dolare od zlih Rusa. Nažalost dok sirotinja gine ovi tzv.domoljubi pljačkaju do besvjesti svaka sličnost sa našim prostorima je slučajna.

MKD
2 godine prije

Nosi pare na pranje

Japanac
2 godine prije

Ma to je običan papir bez vrijednosti…

Kalimero
2 godine prije

Ma nije istina to su joj rusi podmentuli, nebi ona to nikad uradila.
Po nekoj logici valjda bi podijelila gladnom ukrainskom narodu, još jedna od ruskih laži i dezinformacija.

radoznalo_mače
2 godine prije

Koje šeprtlje. Kako ovoj muž nije sredio ‘svoga čovjeka’ na carini. Ovo je baš porazno, da tolike milijune može ukrast netko toliko glup.

DEDA
2 godine prije

TO MI NEŠTO POZNATO.DOK ŠAKA HEROJA BRANE GRANICE OSTATAK GRAĐANA ČUVA STRAŽU POLITIČARIMA KOJI PRAZNE GRAĐANSKU BLAGAJNU.SVE UZ BLAGOSLOV NEPISMENOG NARODA VEĆ STOLJEĆIMA.

Sticky fingers
2 godine prije

Vidim da vam je svima promaklo pravo pitanje, a to je: ima li gospodja negativan PRC test! Aha! ili to vise nije vazno?🤔

Lucija, prva
2 godine prije

Pa, za one kojima nije poznato. Velika većina tajkuna i poslanika Ukrajine ima lovu i familije u V.B.: prema inf. iz prve ruke, također poslanika, 1. Zelenski, “2. Порошенко П. А. – У иностранство је изнео готовине у вредности од око милијарду долара. Више од две милијарде долара одраније има на страним рачунима. Деца су му одавно у Великој Британији. 3. Кучма Л. Д., заједно са зетом Пинчуком В.М. – Имају више од три милијарде долара на рачунима у банкама Италије, САД и других земаља. Сви Кучмини рођаци, као и сам Пинчук, побегли су у иностранство. 4. Аваков А. Б. – Више од две милијарде долара има у САД и другим земљама. Све рођаке пребацио је у иностранство. 4. Аваков А. Б. – Више од две милијарде долара има у САД и другим земљама. Све рођаке пребацио је у иностранство. 5. Јермак А. Б. – Шеф кабинета председника Украјине, око… Čitaj više »

nessy
2 godine prije

28.000.000$ i 1.300.000e, ako pretpostavimo da su bile sve najvece novcanice, od 100$, imaju ukupnu tezinu os cca 300kg (svaka novcanica od 100$=1g, svaki miljun=10kg, 30 miljuna=300kg). Navodno je novac bio u sest kofera (svaki po 50kg). Nije mi jasno kako je velepostovana gospodja ‘ministarka’ mislila proci carinu sa sest kofera po 50kg, a da nitko ne zaviri ni u jedan. Kako ce proci, ovisi o madjarskim zakonima. U nekim zemljama treba platiti kaznu za neprijavljeni novac, a u nekim, novac bude oduzet. Da ne spominjemo, vjerojatnu istragu u Ukrajini odakle joj toliko brdo gotovine, i zasto ga je pokusala svercati. Ali, posto su politicari, posljedicno i njihove supruge, poznati kao casni i posteni ljudi, vjerujem da ce se dokazati da je sve ovo samo podmetanje politickih/poslovnih neprijatelja. Kod nas bi bilo dovoljno da je gospoja clan HDZ-a, i da dade casnu rijec da je sve cisto.

Max
2 godine prije

To onako za papar.

nessy
2 godine prije

Tako je i bivsi predsjednik Afganistana, Gani, (po svjedocenju njegovog tjelohranitelja), spasavao novce od mrskih talibana, pa nije sve mogao ponijeti helikopter, morao je ostaviti dobar dio (100 miljuna$=tona tereta). Trebao se na vrijeme sjetiti i reci osiguranju da dodju po njega teretnim helicem, a ne onim za prijevoz osoba. Jadan covjek je morao misliti na stare dane, Dubai je skup za zivot, pogotovo ako si navikao trositi tudje novce, za koje se nisi nikada oznojio.

Praetorian
2 godine prije

Budimpesta divizija

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Muž je izjavio da je njegov sav novac u Banci. Ovo je njen novac koji je ona časno zaradila čisteći duge i kratke cijevi Amerikenjcima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI