Suradnik Zelenskog tvrdi da je papa Franjo blizak suradnik Vladimira Putina

Papa Franjo
55 komentara

Papa promiče “agresivni imperijalizam” hvaleći rusku povijest i kulturu, tvrdi savjetnik Mihail Podoljak

Papa Franjo poslužio je kao “instrument ruske propagande” nakon što je pozitivno govorio o bogatom povijesnom naslijeđu nacije, rekao je Mihail Podoljak, glavni suradnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Poglavar katoličke crkve sudjeluje u “destruktivnom diskursu za suvremeni humanizam”, ustvrdio je Podoljak u intervjuu talijanskom listu Corriere della Sera objavljenom u srijedu.

Komentar se odnosio na videokonferenciju koju je Papa održao s ruskim katolicima u petak, tijekom koje je Franjo podsjetio svoju publiku u Sankt Peterburgu da su svi oni “nasljednici velike Rusije; svetaca, kraljeva, Rusije Petra Velikog i Katarine II, velikog Ruskog Carstva, tolike kulture i ljudskosti.” Pozvali su narod Rusije neka nastavi njegovati svoje povijesno podrijetlo.

Prema Podoljaku, Moskva koristi primjer povijesnih ličnosti poput Petra I. (1672.-1725.) i Katarine Velike (1729.-1796.) kako bi motivirala svoje vojnike na ratovanje u Ukrajini. “Papa ovo podržava, a predsjednik Rusije Vladimir Putin povijesne ličnosti za uklanjanje našeg identiteta”, ustvrdio je.

“Ako slobodnog uma procijenimo izraze pape Franje, vidjet ćemo da su one bezuvjetno ohrabrivanje agresivnog imperijalizma, pohvala krvavoj ideji ‘ruskog svijeta’, koja podrazumijeva brutalno uništavanje sloboda i načina življenja drugih”, rekao je Podoljak.

Izjave poput papinih natjerale su ga na postavljanje pitanja: “Što je katolička crkva, što je kršćanstvo”, rekao je on, nakon čega je zaključio: “Čini se da je papa ponovno poslužio kao instrument ruske propagande”. Više kritika na račun Franje stiglo je od glasnogovornika ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Olega Nikolenka, koji je na društvenim mrežama objavio kako je “vrlo žalosno da ruske velikodržavne ideje, koje su uzrok kronične ruske agresije, svjesno ili nesvjesno dolaze iz papinih usta”.

Vatikan je reagirao na reakciju istaknuvši da je poglavar crkve u svojim primjedbama istaknuo rusku “veliku kulturu i humanost”, a ne povijesnu ekspanziju. U utorak je tajnik za tisak Kremlja Dmitrij Peskov pozdravio papine komentare, rekavši da je “vrlo dobro što papa poznaje rusku povijest, koja je duboko ukorijenjena”.

Tijekom posjeta Zelenskog Vatikanu u svibnju, Franjo mu je ponudio pomoć u pregovorima oko okončanja sukoba između Moskve i Kijeva. Međutim, ukrajinski čelnik je odbio prijedlog Vatikana, rekavši: “Ne trebaju nam posrednici, trebamo pravedan mir”. Papa je nastavio svoje napore za rješavanje krize, njegov mirovni izaslanik kardinal Matteo Zuppi posjetio je Kijev, Moskvu i Washington tijekom proteklih nekoliko mjeseci.

Mihail PodoljakPaparusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
7 mjeseci prije

I Papa je dospio na listu za odstrel – sajt Mirotvorac, gdje su Duginovi, Tatarski, Prilepin…

Marko
7 mjeseci prije

pa svima nam je jasno “elita” kontrolira sve… zasto onda nebi i ovakve stvari… neki ce reci pretjerivanje, neki da je i to moguce… tesko da ce oni prepustit crkvu samo tako narodu… 

nastran
7 mjeseci prije

luđaci i divljaci…oni brane evropske vrijednosti i kulturu…?????

hiber
7 mjeseci prije

Ukrainske pravoslavne crkve su cvrsto pod utjecajem vaseljenskog patrijarha Bartalomeja, tako da im Franjo ne igra. Veci problem ima ukrainska crkva moskovske patrijaršćije koja je postala potpuno nezakonita. Mozda ode ona pod papu.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

““Pope Francis told young Russians gathered for the All-Russian Meeting of Catholic Youth in St. Petersburg on Friday”:

“You are the heirs of great Russia. Never give up this legacy . Go ahead with this,” said the Pope.

“Never forget the legacy,” Francis said. “You are the heirs of Great Russia: Great Russia of saints, rulers, Great Russia of Peter I, Catherine …”

The Ukrainian Foreign Ministry said in response: “It’s a shame that Russian great-power ideas, which are the cause of Russia’s chronic aggression , consciously or unconsciously come from the lips of the Pope””, prije 2 dana.

Ivan Bgd
7 mjeseci prije

Bas je ovaj papa kontroverzan. Podrzava klimatsku agendu, podrzava lgbtq+, ali i Putina.
Ma kod njega moze sve, covek (izvinte, papa), prihvata sve sto se nudi…

Darko
7 mjeseci prije

Gonite više Zelenskog u tri P.M. Do kada će ta kretenčina još lajati?

Crni Golf 4 vrata
7 mjeseci prije

ha, ha, ha ‼️ Opet “banderisti” žele drugima određivati kako i što da “misle” i “govore” kao u vrijeme njihovog Adolfa & Göebbelsa, a mogli bi i pomisliti da je roktavi narkoman možda Putinov čovjek pa napada druge kako bi “sakrio” svoj “grijeh”?… 🎃….

Гавран
7 mjeseci prije

Tradicionalno dobri poslovni odnosi: 
Rothschildi su smatrani pouzdanim u konzervativnim krugovima u Evropi, jer su radili s austrijskom vladom na stabilizaciji finansija nakon Napoleonovih ratova.
  Tako je 1832. godine sa Rothschild-dom došlo do sporazuma da daju zajam Svetoj Stolici za 400.000 funti ( ekvivalentno 4 milijarde funti 2021. godine) stupio je na snagu.  
Sadašnje vreme:
‘Članovi Vijeća preuzimaju djelotvorne obaveze u skladu sa stubovima Međunarodnog poslovnog savjeta Svjetskog ekonomskog foruma za održivo stvaranje vrijednosti — ljudi, planeta, principi upravljanja i prosperitet — i koji unapređuju ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda.’
Najavljujući sporazum s Vatikanom, Lynn Forester de Rothschild je izjavila: ‘Ovo vijeće će slijediti upozorenje pape Franje da sluša “vapaj zemlje i vapaj siromašnih” i odgovori na zahtjeve društva za pravednijim i održivijim model rasta.’

Captain
7 mjeseci prije

Ako Podoljak veli da Papa ima tetoviranje 3 šestice onda je to tako,cijelo vrijeme nam tumače da moramo vjerovati Ukrajincima.

Benty20
7 mjeseci prije

Blizak Putinu? A šta, Zelenskom nije? Svi su oni jedni drugima jako bliski, ma kako to izgledalo nemoguće!

Dito
7 mjeseci prije

Is Mihail Podoljak from the same tribe as Zelenski? 

da_se_zna_istina
7 mjeseci prije

Rimski patrijarh raskolničke RKC, izgleda se našao u ‘nebranom grožđu’. I tko zna po koji put službenici Vatikana diljem svijeta pokušavaju spasiti što se da spasiti od štete koju izaziva ‘Hristov nezabludivi vikar’. Naime, obraćajući se uživo skupu rimokatoličke mladeži u St.Petersbugu, Nezabludivi je pohvalio ruskog cara Petra Velikog, i caricu Katarinu Veliku rekavši okupljenima da moraju biti ponosni na te vladare, da ih moraju slijediti. Zašto je to rekao? Pretpostavljam zato što se želi ulagivati Rusima veličajući njihove careve, ne bi li tako uspio privoliti RPC da se ujedini s RKC, ili da barem za 1700 godišnjicu Nicejskog sabora Crkve u isti dan slave Uskrs. Ovdje ću ponoviti onima koji ne znaju – pitanje kalendara nipošto nije dogmatsko pitanje Crkve, nego pitanje Njezinog domostroja, ekonomije. Saborski oci su tako mogli prihvatiti i neki drugi kalendar, a ne julijanski nazvan po poganskom rimskom caru koji ga je uveo u Rimsko… Čitaj više »

da_se_zna_istina
7 mjeseci prije

Nu, u čemu je onda problem, zar svi rimokatolici bezuvjetno ne podržavaju Nezabludivog? Sve manje i manje, pogotovo rimokatolici iz onih Rusiji susjednih naroda koji ne žale za vremenima moćnih ruskih careva i carica. Zato sad imamo papine odvjetnike na svim stranama koji pokušavaju ublažiti štetu među tim narodima. Vjerojatno je Nezabludivi i računao na tu štetu da je manja od koristi pridobijanja RPC. Kao što je bez punog razmišljanja odbio zahtjev hrvatskih rimokatolika za kanonizacijom nadbiskupa Stepinca, jer mu je kalkulacija govorila da su Hrvati mali narod, jedno vrijeme će još malo gunđati i onda prestati s tim i biti bezuvjetno poslušni Nezabludivom. Dobitak je dobijanje simpatija od strane SPC koja nema prave argumente protiv kanonizacije, niti bi ih trebala imati jer se radi o raskolničkoj sekti iz Rima, već to čini radi etnofiletizma smatrajući zločincem svakog tko se je javno zalagao za postojanje hrvatske države na ‘srpskim zemljama’.… Čitaj više »

da_se_zna_istina
7 mjeseci prije

Zaboravih napomenuti da se ekipa oko Nezabludivog najviše boji reakcije Poljaka, jer oni su najbrojni rimokatolički narod u Europi (i šire) i ne gaje nimalo lijepa sjećanja na ruski imperijalizam (iako su i oni u povijesti bili imperijalisti, jedne godine su zapalili Moskvu, a vladali su s današnjom Bjelorusijom i Ukrajinom). Onaj video komentar je od poljske TV. I stvarno, ukrajinske unijate može lako Nezabludivi otpisati i prepustiti ih Moskovskom patrijarhu, ali ako u većem broju izgubi Poljake, onda će se kula na pijesku početi rušiti. * Petar Velike je tako u cilju da Rusi čim više izgledaju kao Zapadnjaci uveo veliki porez Rusima na nošenje brada, dok tradicionalno pravoslavci ne briju brade (i nisu ih brijali svi drevni narodi osim Rimljana jer se je smatralo da su obrijani muškarci feminizirani). Ti ‘veliki ruski carevi i carice’ koje hvali Nezabludivi, zatvarali su manastire smatrajući monahe nazadnima koji vuku Rusiju nazad. Uveli… Čitaj više »

Alex Keller
7 mjeseci prije

Ne bi bilo loše da i Ukrajinci poznaju rusku povijest
Tako bi znali da Ukrajina nije nikada postojala kao država i da su je umjetno stvorili boljševici. A da je Ruska Carevina stvorena u Kijevu,pa da su od tuda Rusi počeli osvajati ostale ruske kneževine i širiti carstvo,koje će u najvećem formatu obuhvaćati i dio Američke Pacifičke Obale,uključujući i dio Kalifornije.

Trajko
7 mjeseci prije

Podoljaku i bandi ne treba posrednika niti su kome posrednici .Oni su samo ignorirali posredničko pravo svojega demosa i upregli ga u svoje zločinačke ambicije u kolima je zabranjena riječ ” mir”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI