Švedska poziva Rusiju da za vlastito dobro počne voditi feminističku politiku

Ann Linde Svedska
46 komentara

U Moskvi je prošlog tjedna održan sastanak ministara vanjskih poslova Švedske i Rusije, Ann Linde i Sergeja Lavrova. Kako javlja Sveriges Radio, Švedska je kritizirala Rusiju zbog toga kako istražuje sudbinu Raoula Wallenberga i pozvala je ruske vlasti da počnu voditi feminističku politiku, što bi valjda Rusiju lansiralo na Olimp „slobode i demokracije“, gdje bi, rame uz rame, stajala sa Švedskom, Nizozemskom, Norveškom, Danskom, Kanadom i drugim  „svjetionicima demokracije“, uz „nevažne popratne pojave“ kao što su legalizacija konzumiranja „nekih“ droga, istospolnih brakova, ilegalne imigracije, čak i pojavu pedofilskih i drugih političkih stranaka koje su dokaz apsolutnih sloboda. Uz sve to, Ann Linde je od Lavrova zahtijevala da „prizna da je agresor na Ukrajinu“.

No, pođimo redom. Švedska nije imala pametnije posla, već je jedna od glavnih tema bila sudbina švedskog diplomata Raoula Wallenberga zbog čega je Ann Linde kritizirala Rusiju kako istražuje njegovu sudbinu.

Prema dostupnim informacijama, ruski ministar vanjskih poslova obećao je da će pojasniti sva preostala pitanja.

„Jasno sam pojasnila da švedska strana nije zadovoljna i nije sigurna da su svi dokumenti o ovom slučaju dostavljeni. Obećali su razmotriti ovo pitanje iznova“, rekla je ministrica vanjskih poslova Švedske, Ann Linde.

Vjerojatno se pitate tko je Raoul Wallenberg i otkud ovo pitanje na dnevnom redu? Zato smo i rekli da Ann Linde kao da nije imala pametnijeg posla od traženja odgovora na „neka pitanja“ o tome što se dogodilo s Raulom Wallenbergom nakon što je 1945. pritvoren u Sovjetskom Savezu.

Raul Wallenberg je uhićen u kaosu oslobođene Budimpešte u proljeće 1945. NKVD ga je zaustavio u automobilu u kojem je bila gomila zlata koje su mu Židovi koje je spašavao povjerili na čuvanje, ali su sovjetski obavještajci vjerovali da pripada ubijenim Živodima i hitno ga prebacili u Moskvu u zatvor u zgradi Lubjanke. Kasnije se ispostavilo da je Wallenberg, koristeći svoj diplomatski status u okupiranoj Budimpešti, zaista spašavao Židove, ali mu se 1947. gubi svaki trag. I sada Ann Linde želi znati sve detalje što se u kaosu tek oslobođene Europe i kasnije u Moskvi dogodilo s Raoulom Wallenbergom, iako u Rusiji raspolažu s onom što je NKVD, kasnije KGB, kasnije FSB ostavio u arhivima, a drugih spisa navodno nema.

Osim ove, Anne Linde je otvorila drugu važnu temu i tijekom sastanka pokrenula pitanje ženskih prava u Rusiji. Ona smatra da Rusija nije previše napredna po tom pitanju.

“Naravno da mislim da bi bilo bolje kada bi vodili feminističku politiku poput nas, ali to, naravno, ostaje na njihovoj volji “, rekla je Ann Linde, koja će se vjerojatno načekati da u Kremlju bude inauguriran presjednik Feminist poput kanadskog premijera Trudeaua ili netko sličan.

Prema Anne Linde, iako je s Lavrovom razgovarala o pitanju obiteljskog nasilja nad ženama i potrebi za oštrijim kaznama, ne čini se da će Rusija htjeti slijediti Švedsku i nakon sastanka i početi voditi feminističku politiku.

Što se tiče Ukrajine i Krima, Linde i Lavrov nisu mogli postići konsenzus. Rusija negira bilo kakvu uključenost u rat na Donbasu, a Švedska vjeruje da bi priznanje bilo korak u pravom smjeru.

“Da, vrlo je važno priznati da Rusija u svemu tome ima važnu ulogu i da je prekršila međunarodno pravo”, rekla je samouvjereno švedska ministrica vanjskih poslova.

Lavron je smao rekao kako se ne slaže s tim i nije htio ni komentirati ovu besmislicu, jer je očito da Ann Linde nije došla s ciljem jačanja bilateralne suradnje ili trgovinskih i ekonomski veza, već da istražuje sudbinu Wallenberga, da u Moskvi lupeta o feminizmu kao najboljoj politici i ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Sveriges Radio

FeministkinjeNKVD
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvone
4 godine prije

Pa ova žena nije normalna.

Sparkling
4 godine prije

Veličina kao što je Lavrov nebi si smio dozvoliti ovakve susrete i spuštanje na nivo ove babetine (sorry, ali nisam mogao naći bolji izraz) koja ne misli svojom glavom nego je instruirana raznom Šorošima i pojmom lažne demonkracije. Uostalom ako je to bila jedina svrha njezinog posjeta, daleko joj kuča. Ali kažu da u diplomaciji vladaju neka druga pravila nego kod nas običnog puka. Hajde da im vjerujemo. Sigurno su i jedni i drugi nešto naučili tj. uvidjeli kako razmišlja druga strana.
LP

Alex
4 godine prije

Svatko ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i onaj tko nema čime misliti…🤣🤣🤣

Ivo
4 godine prije

Portir ju je trebao dobro ispljuskati i otpraviti nazad odakle je došla, ne da ometa Lavrova dok ispija zasluženu kahvu.

Laki Topalović
4 godine prije

Kakvu politiku????????????????????”????? Feminističku?? Kakva je to politika?

tuf
4 godine prije

S obzirom da Šveđani nikada u novijoj povijesti nisu bili više razočarani sigurnosnim stanjem u vlastitoj državi, navedena Soroseva pionirka bi trebala malo više pripaziti na ‘sales pitch’ kojim prezentira svoju državu vani. Tzv. feministička politika se pokazala potpunim promašajem u svim temama na kojima treba lupiti šakom u stol, zasukati rukave i nešto konkretno napraviti. Ostavljanje dojma, naslikavanje i zataškavanje problema neće riješiti sve akutnije društvene pojave.

Kajzer Soze
4 godine prije

Još da uvedu toleranciju kakvu promoviše Captain Sweden gdje bi im bio kraj 🙂
comment image

Nije mi jsano zašto se ovakvim govnima i daje viza za ulazak , meni neko da dođe u moju kuću i da mi krene pametnjariti sa liberalnim sranjima ja bih ga patosirao pa da mi je i rod rođeni

Лиман
4 godine prije

Е БУДАЛЕ

zoran
4 godine prije

bas je ova evropa ludara!!

Siniša
4 godine prije

Mala parodija….
https://youtu.be/m2K5IFph01U

Kgfjč
4 godine prije

Feministička politika? A gdje je tu RAVNOPRAVNOST?

DažBog
4 godine prije

Mogao se i Lavrov pozaliti na prava muskaraca u Svedistanu

politicki nekorektan
4 godine prije

….a onda se vratila sharijastan….

sokfviuewaofvroqedvofwhcfwef
4 godine prije

U Švedskoj predvodnici eksperminata tame nad zemljanima kafeni siluju šveđanke uz pordšku politike, policije, obavještajnih službi, medija itd. a u Rusiji kafeni pokušali jednom to isto pa ih je jedno pedesetak tako prebijeno da im to više neće pasti napamet. Rusi su još uvijek vikinzi a potomci vikinga čkepi zapadne. Tko kome treba biti uzor, na vama je da zaključite a ne da vam minhauzeni uvaljuju programe u glave što je “civilizacija i napredak”.

Max
4 godine prije

Post kpatalistička post industrijska društva a ponekad daju izjave koje su post zdrave pameti.

Zax
4 godine prije

Kao da je nekoga u moskvi briga sta svedi misle

Red Dog
4 godine prije

Raoul Wallenberg.
Dok je on spasavo jevreje se je porodica obogatila na trgovini sa nacistima. Ti su postali stub drustva posle rata.
Matori Wallenberg je pustio naivnog Raoula da izigrava humanitarca da bi imao alibi posle rata. Ameri su im hteli konfiskovati sve, ali ih je spasila uloga Raoula.
Pregovaralo se je sa nacistima o placanju i kolicini, druzio se je s njima, tako da naravno da je bio zanimljiv sovjetima.
Vec je sve jasno ali je tako dobar kao simbol za propagandu protiv zlih rusa.

Ive
4 godine prije

Dali se nekome hoce dignuti na ovu Ann, moj pas bi je odbio a skace na sve sto se krece.

Istrazuj
4 godine prije

“… ali su sovjetski obavještajci vjerovali da pripada ubijenim Živodima…”
.
Ovo me u opste ne bi iznenadiko.
Wallenberzi su i danas najbogatija familija u Svedskoj…..i sire…
Jedni od stalnih clanova Bilderberske grupe…
Nema apsolutno nikakve sumnje da je ova Wallemberg, kao i ostali clanovi obitelji – bii samo cio/masonski smrad.

Uzgred, Svedska je vjerovatno najidiotizovanija drzava Evrope, pa i svijeta.
Ameri su za Svedjane – slobodni ljudi.
Propala zemlja idiota-cionistickih zamoraca…
Dno.

imalijosnade
4 godine prije

svedska- koja je to izrod zemlja!

ANTINWO.HR
4 godine prije

Može baba u Rusiji, da ali da te naguze.A nakon toga gulag u Sibiru

citam "logicno" , logicno razmisljam
4 godine prije

A da li se gospodja zabrinula za ljudska prava Asanza?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI