fbpx

Švedska poziva Rusiju da za vlastito dobro počne voditi feminističku politiku

Ann Linde Svedska

U Moskvi je prošlog tjedna održan sastanak ministara vanjskih poslova Švedske i Rusije, Ann Linde i Sergeja Lavrova. Kako javlja Sveriges Radio, Švedska je kritizirala Rusiju zbog toga kako istražuje sudbinu Raoula Wallenberga i pozvala je ruske vlasti da počnu voditi feminističku politiku, što bi valjda Rusiju lansiralo na Olimp „slobode i demokracije“, gdje bi, rame uz rame, stajala sa Švedskom, Nizozemskom, Norveškom, Danskom, Kanadom i drugim  „svjetionicima demokracije“, uz „nevažne popratne pojave“ kao što su legalizacija konzumiranja „nekih“ droga, istospolnih brakova, ilegalne imigracije, čak i pojavu pedofilskih i drugih političkih stranaka koje su dokaz apsolutnih sloboda. Uz sve to, Ann Linde je od Lavrova zahtijevala da „prizna da je agresor na Ukrajinu“.

No, pođimo redom. Švedska nije imala pametnije posla, već je jedna od glavnih tema bila sudbina švedskog diplomata Raoula Wallenberga zbog čega je Ann Linde kritizirala Rusiju kako istražuje njegovu sudbinu.

Prema dostupnim informacijama, ruski ministar vanjskih poslova obećao je da će pojasniti sva preostala pitanja.

„Jasno sam pojasnila da švedska strana nije zadovoljna i nije sigurna da su svi dokumenti o ovom slučaju dostavljeni. Obećali su razmotriti ovo pitanje iznova“, rekla je ministrica vanjskih poslova Švedske, Ann Linde.

Vjerojatno se pitate tko je Raoul Wallenberg i otkud ovo pitanje na dnevnom redu? Zato smo i rekli da Ann Linde kao da nije imala pametnijeg posla od traženja odgovora na „neka pitanja“ o tome što se dogodilo s Raulom Wallenbergom nakon što je 1945. pritvoren u Sovjetskom Savezu.

Raul Wallenberg je uhićen u kaosu oslobođene Budimpešte u proljeće 1945. NKVD ga je zaustavio u automobilu u kojem je bila gomila zlata koje su mu Židovi koje je spašavao povjerili na čuvanje, ali su sovjetski obavještajci vjerovali da pripada ubijenim Živodima i hitno ga prebacili u Moskvu u zatvor u zgradi Lubjanke. Kasnije se ispostavilo da je Wallenberg, koristeći svoj diplomatski status u okupiranoj Budimpešti, zaista spašavao Židove, ali mu se 1947. gubi svaki trag. I sada Ann Linde želi znati sve detalje što se u kaosu tek oslobođene Europe i kasnije u Moskvi dogodilo s Raoulom Wallenbergom, iako u Rusiji raspolažu s onom što je NKVD, kasnije KGB, kasnije FSB ostavio u arhivima, a drugih spisa navodno nema.

Osim ove, Anne Linde je otvorila drugu važnu temu i tijekom sastanka pokrenula pitanje ženskih prava u Rusiji. Ona smatra da Rusija nije previše napredna po tom pitanju.

“Naravno da mislim da bi bilo bolje kada bi vodili feminističku politiku poput nas, ali to, naravno, ostaje na njihovoj volji “, rekla je Ann Linde, koja će se vjerojatno načekati da u Kremlju bude inauguriran presjednik Feminist poput kanadskog premijera Trudeaua ili netko sličan.

Prema Anne Linde, iako je s Lavrovom razgovarala o pitanju obiteljskog nasilja nad ženama i potrebi za oštrijim kaznama, ne čini se da će Rusija htjeti slijediti Švedsku i nakon sastanka i početi voditi feminističku politiku.

Što se tiče Ukrajine i Krima, Linde i Lavrov nisu mogli postići konsenzus. Rusija negira bilo kakvu uključenost u rat na Donbasu, a Švedska vjeruje da bi priznanje bilo korak u pravom smjeru.

“Da, vrlo je važno priznati da Rusija u svemu tome ima važnu ulogu i da je prekršila međunarodno pravo”, rekla je samouvjereno švedska ministrica vanjskih poslova.

Lavron je smao rekao kako se ne slaže s tim i nije htio ni komentirati ovu besmislicu, jer je očito da Ann Linde nije došla s ciljem jačanja bilateralne suradnje ili trgovinskih i ekonomski veza, već da istražuje sudbinu Wallenberga, da u Moskvi lupeta o feminizmu kao najboljoj politici i ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Sveriges Radio

48
Ostavite komentar

avatar
10000
 
22 Grupirani komentari
26 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
45 Komentatori
imalijosnadeČOBANLucijaKUgacitam Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Zvone
Gost
Zvone

Pa ova žena nije normalna.

Jomla
Gost
Jomla

ma švedi su izašli i izvan granica nenormalnog. Još nije smišljeno ime za to područje, ali predlažem da se nazivaju”skrenuti”.

Ora
Gost
Ora

I ružne žene imaju prava.

KUga
Gost
KUga

E vidis ja cu njenu fotografiju naljepiti na kutiju sa secerom i djeca je nece dodirivati a kamo li otvarati i jos cu im reci da tako izgleda Babaroga.

imalijosnade
Gost
imalijosnade

hahahahiihi 🙂 bas si mi vecer proljepsao

Sparkling
Gost
Sparkling

Veličina kao što je Lavrov nebi si smio dozvoliti ovakve susrete i spuštanje na nivo ove babetine (sorry, ali nisam mogao naći bolji izraz) koja ne misli svojom glavom nego je instruirana raznom Šorošima i pojmom lažne demonkracije. Uostalom ako je to bila jedina svrha njezinog posjeta, daleko joj kuča. Ali kažu da u diplomaciji vladaju neka druga pravila nego kod nas običnog puka. Hajde da im vjerujemo. Sigurno su i jedni i drugi nešto naučili tj. uvidjeli kako razmišlja druga strana.
LP

gigi pinna
Gost
gigi pinna

Pa nije se niti spuštao na nivo ove luđakinje – samo ga je nasmijala dobro…

Alex
Gost
Alex

Svatko ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i onaj tko nema čime misliti…🤣🤣🤣

Ivo
Gost
Ivo

Portir ju je trebao dobro ispljuskati i otpraviti nazad odakle je došla, ne da ometa Lavrova dok ispija zasluženu kahvu.

x@y
Gost
x@y

Kakvo je trenutno demografsko stanje u Rusiji prema kojem se očito vidi da žene vode zemlju iz slijedećih statističkih podataka, a ti su slijedeći: 72% zaposlenih u javnim ustanovama su žene, dok ih u tijelima lokalne samouprave ima čak i više: 76%. Samo u jednoj kategoriji broj muškaraca nadmašuje broj žena, a to su čelne pozicije u državnim ustanovama (načelnici odjela i sl.), gdje oni čine oko 60% radne snage.
Te također slijedeće:
“Ruska Federalna služba za državnu statistiku (Rosstat) je 2018. godine prebrojala stanovništvo za potrebe svog izvještaja “Muškarci i žene u Rusiji”. Podaci do kojih su došli pokazuju da u Rusiji živi 146,9 milijuna ljudi, od čega 68,1 milijun čine muškarci (46%), a 78,8 milijuna žene (54%).”

Još će na kraju svega Rusija, neminovno prijeći na feminističku politiku bez potrebne intervencije ove fatalne švedske ministrice vanjskih poslova Ann Linde!

Nikad se ne zna možda baš takva išamara i tebe Ivo!
Lavrov bi to sigurno razumio, dapače, vrlo srdačno su je primili, a tko i ne bi primio takav fatalan komad! Bolje nego nekakvog LGBT-bisex iz Švedske!
Izvor: Russia Beyond

Ivo
Gost
Ivo

džeki, vodi fatalnu šveđanku u kućicu i uživaj s njom. Možeš i ostati unutra, higijene radi.

x@y
Gost
x@y

Zaboravio da, ti se pališ samo na bisex ..) ili one klinke što traže sugar daddy!

Haralampije
Gost
Haralampije

x@y
Na tebe se sasvim sigurno, nitko ne pali.

x@y
Gost
x@y

Haralampije, haha za mene ne brigaj brige! 😉

Ivo
Gost
Ivo

I ne brigamo, lgbt trolu, tvoj dečko se dovoljno brine za tebe.

x@y
Gost
x@y

Ivo kako si se odao ,ipak si ti taj Haralampije!
Nevjerojatno koliko je to nastrano kako pišeš, sa tolikom mržnjom i bijesom ..

Koliko sam shvatio LGBT-evce ti jako preferiraš pod maskom velikog komuniste! …
Znaš da oboje znamo istinu!

Alli neda mi se više prepucavat o tome, morbidno je to strašno.

Jedino što sigurno neću dozvolit da manipuliraš dobrim svijetom, to nikad!

MDM
Gost
MDM

Zanimljivo. Muškarci u Rusjiji žive 10 godina manje od žena.

x@y
Gost
x@y

Da, i navodno se demografska slika u tom pogledu još pogoršava zbog alkoholizma.

Siniša
Gost
Siniša

I u Banj Luci je više žena, ali ne zbog alkoholizma….alkoholizam,realan problem u Rusiji ali ništa manji nego u Finskoj, Švedskoj.

x@y
Gost
x@y

U Finskoj u 2018. god. žene su činile nešto više od polovice zemlje, ukupno u iznosu od 2,79 milijuna od ukupnog stanovništa cca 5,5 milijuna, a u Švedskoj od ukupnog stanovništva cca 10,23 milijuna, od toga 5,14 milijuna muškog stanovništa a 5.09 ženskog..(64,1% muškaraca konzumira alkohol, a 27,7% žena, a u Finskoj 53% muškarci, 28% žene).

Siniša
Gost
Siniša

Da….kada bi se zajebavali.

Slaviša
Gost
Slaviša

opet ovi bolesnik provokator xay sa sto imena, pa čoveče uporan si ko balega kravlja. Svako normalan kad mu rečeš da je NEPOŽELJAN OVDE ode i makne se al ti si težak bolesnik duševni. Stalno provocirišeš ovde i podmukao si, težak provokator bolesni. Idi dovraga odavde i leči se negde zagadiš nam svaki isečak ovde. Beži više!!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Kakvu politiku????????????????????”????? Feminističku?? Kakva je to politika?

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Valda feministicka….. 😂

MDM
Gost
MDM

Pa da , piše tako ?

Ivo
Gost
Ivo

gdje su pichke na vlasti. Kao i od nas.

Siniša
Gost
Siniša

Nevezano da li piške čučeći ili stojeći.

tuf
Gost
tuf

S obzirom da Šveđani nikada u novijoj povijesti nisu bili više razočarani sigurnosnim stanjem u vlastitoj državi, navedena Soroseva pionirka bi trebala malo više pripaziti na ‘sales pitch’ kojim prezentira svoju državu vani. Tzv. feministička politika se pokazala potpunim promašajem u svim temama na kojima treba lupiti šakom u stol, zasukati rukave i nešto konkretno napraviti. Ostavljanje dojma, naslikavanje i zataškavanje problema neće riješiti sve akutnije društvene pojave.

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

Još da uvedu toleranciju kakvu promoviše Captain Sweden gdje bi im bio kraj 🙂
comment image

Nije mi jsano zašto se ovakvim govnima i daje viza za ulazak , meni neko da dođe u moju kuću i da mi krene pametnjariti sa liberalnim sranjima ja bih ga patosirao pa da mi je i rod rođeni

Лиман
Gost
Лиман

Е БУДАЛЕ

zoran
Gost
zoran

bas je ova evropa ludara!!

Siniša
Gost
Siniša

Mala parodija….
https://youtu.be/m2K5IFph01U

Kgfjč
Gost
Kgfjč

Feministička politika? A gdje je tu RAVNOPRAVNOST?

DažBog
Gost
DažBog

Mogao se i Lavrov pozaliti na prava muskaraca u Svedistanu

Lucija
Gost
Lucija

DažBog
To!! Pa našlo bi se malo mjesta u RH za te jadne Šveđane…može koji i kod mene…😊
Btw, koliko plaćaju ovu ministarku? A i nije stvar u lovi. Di će baba u ovim godinama s ovakvom kosom? Puštena duga kosa je za cure…
I one bez love znaju neku punđu vezat…

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Vidiš da je hrvatska unapređena,tebi šveđani meni šveđanke ali ne one koje su priznali kao takove nego one starosjedioce,Ne prihvačam one iz Bosne ,tih imam i ovdje.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

….a onda se vratila sharijastan….

sokfviuewaofvroqedvofwhcfwef
Gost
sokfviuewaofvroqedvofwhcfwef

U Švedskoj predvodnici eksperminata tame nad zemljanima kafeni siluju šveđanke uz pordšku politike, policije, obavještajnih službi, medija itd. a u Rusiji kafeni pokušali jednom to isto pa ih je jedno pedesetak tako prebijeno da im to više neće pasti napamet. Rusi su još uvijek vikinzi a potomci vikinga čkepi zapadne. Tko kome treba biti uzor, na vama je da zaključite a ne da vam minhauzeni uvaljuju programe u glave što je “civilizacija i napredak”.

Max
Gost
Max

Post kpatalistička post industrijska društva a ponekad daju izjave koje su post zdrave pameti.

Zax
Gost
Zax

Kao da je nekoga u moskvi briga sta svedi misle

Red Dog
Gost
Red Dog

Raoul Wallenberg.
Dok je on spasavo jevreje se je porodica obogatila na trgovini sa nacistima. Ti su postali stub drustva posle rata.
Matori Wallenberg je pustio naivnog Raoula da izigrava humanitarca da bi imao alibi posle rata. Ameri su im hteli konfiskovati sve, ali ih je spasila uloga Raoula.
Pregovaralo se je sa nacistima o placanju i kolicini, druzio se je s njima, tako da naravno da je bio zanimljiv sovjetima.
Vec je sve jasno ali je tako dobar kao simbol za propagandu protiv zlih rusa.

Ive
Gost
Ive

Dali se nekome hoce dignuti na ovu Ann, moj pas bi je odbio a skace na sve sto se krece.

Ivo
Gost
Ivo

x@y je izrazio želju u komentaru gore. Mada, to je samo da prikrije lgbt pripadnost.

x@y
Gost
x@y

To Ivo govoriš, naravno u svoje ime! Ajde, ne skrivaj se više..

Istrazuj
Gost
Istrazuj

“… ali su sovjetski obavještajci vjerovali da pripada ubijenim Živodima…”
.
Ovo me u opste ne bi iznenadiko.
Wallenberzi su i danas najbogatija familija u Svedskoj…..i sire…
Jedni od stalnih clanova Bilderberske grupe…
Nema apsolutno nikakve sumnje da je ova Wallemberg, kao i ostali clanovi obitelji – bii samo cio/masonski smrad.

Uzgred, Svedska je vjerovatno najidiotizovanija drzava Evrope, pa i svijeta.
Ameri su za Svedjane – slobodni ljudi.
Propala zemlja idiota-cionistickih zamoraca…
Dno.

imalijosnade
Gost
imalijosnade

svedska- koja je to izrod zemlja!

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Može baba u Rusiji, da ali da te naguze.A nakon toga gulag u Sibiru

citam
Gost
citam "logicno" , logicno razmisljam

A da li se gospodja zabrinula za ljudska prava Asanza?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik