The Times: Engleske škole zbog “rodne neutralnosti” zabranjuju ženske suknje

Student britanija
48 komentara

Engleske učenice će se uskoro morati oprostiti od tradicionalnih školskih uniformi i suknje zamijeniti hlačama, piše The Times. Britanski list pojašnjava kako uprave obrazovnih institucija u Engleskoj nastoje odabrati rodno neutralan oblik odijevanja koji će biti prihvatljiv i transrodnim studentima.

Britanske učenice će se morati oprostiti od suknji. Najmanje 40 obrazovnih ustanova u Engleskoj već su zabranile djevojkama da nose ovaj dio odjeće, dok ostale razmatraju uvođenje takve zabrane, piše The Times, citirajući nedavno objavljenu studiju.

The Times navodi kako će školske suknje zamijeniti hlače, jer školski menadžment, kako bi zadovoljio transrodne učenike, nastoji odabrati rodno neutralan obrazac.

Copleston High School u Ipswichu je uz suknju kao dio ženske odjeće na popis neprihvatljivih stvari uvrstio “tijesne traperice i piercing na licu”.

Woodhey High School u engleskom Buryu je također jedna od škola koja je zabranila nositi suknje, jer je tijekom održavanja sastanaka i uvježbavanja studentskog dramskog kluba “učenicama bilo neugodno pred pogledima nastavnika i gostiju”.

 princ Harry
FOTO – Britanski princ Henry, Vojvoda od Sussexa, poznat i kao princ Harry, u tradicionalnoj školskoj uniformi u društvu kolegice dok je pohađao srednju školu

Predstavnici  Priory škole u Lewisu, gdje su suknje “pale u nemilost” još prošle godine, objasnili su njihovu odluku dvama čimbenicima. Prvo, učenici su sami bili zainteresirani da djevojčice i dječaci nemaju različitu odjeću. Drugo, institucije trebaju uzeti u obzir interese transrodnih ljudi.

Članak ističe činjenicu da se ova školska inicijativa podudara s odlukom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva u raspravi o pravima transrodnih osoba u novom Zakonu o priznavanju rodnog statusa. Očekuje se da će savjetodavni dokument o ovom pitanju britanska vlada razmotriti sljedeći tjedan.

Ipak, neke se škole bore za očuvanje suknje kao tradicionalnog odjevnog predmeta u ženskim školskim uniformama. Studenti Visoke škole Philips, gdje se uobičajene uniforme za dječake i djevojčice planiraju promijeniti sljedeće godine, peticijom su prikupili tisuću potpisa, navodeći kako se protive “seksualizaciji dječjih tijela”.

Djevojke koje pohađaju Visoku školu Philips kažu kako se osjećaju sigurnije u suknjama i kako prisiljavanje da nose hlače “šteti njihovom mentalnom zdravlju”.

“Ako jedan od učitelja vjeruje da su dječje noge u određenom smislu način “previše seksi”, trebalo bi ih odmah otpustiti zbog grubog kršenja pravila ponašanja”, navodi se u peticiji.

Feministkinje su također osudile zabranu, iako iz drugih razloga.

“Mislim da bi svatko trebao imati pravo izbora između suknji i hlača, tako da svatko može pronaći što toj osobi odgovara, njemu ili njoj”, kaže američka spisateljica Naomi Woolf.

The Times

engleskaFeministkinjeŠkolaškolske unifome
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
5 godine prije

To sa suknjama je bio jedan vid diskriminacije muškaraca. Oni po dres-kodu moraju prekriti noge, a žene ne moraju. Još k tome, mogu ih olako širiti!

Adriana
5 godine prije

Demokracija podrazumijeva pravo izbora. Demonkracija ne.

krivA
5 godine prije

..kako je ovaj transrodni mentalni poremecaj krenuo, jos malo pa cemo svi u eu nosit istu odjecu (tamno plavu ili smedju) kao onomad u Kini pod Maom!

Baba
5 godine prije

Ugnjetavaj ogromnu većinu da udovoljiš manjini od 0,1%…hmmm…šta li nas još čeka?

Laki Topalović
5 godine prije

Kakvi glupi izgovori. Ovo se nadovezuje na onaj članak o muškima ubijenim u pojam, da su prestali biti muško sa svim tim liberalnim srnjma.

Laki Topalović
5 godine prije

Šta fali ovim uniformama od ranije? Ništa. Neki se red mora znat, jer inače dolazi totalni nered i kaos. usput , tko je vidio onu bezazlenu reklamu na HRT , sad se vrti, smeđim puloverom trapericama i košuljom , svi isto mladi stari muški ženski babe i djedovi, djeca i roditelji, mislim da je nešto za telefoniju. To je prikriveno nametanje toga.

MagistarIstine
5 godine prije

Evo čitaj fašistu admine.
Fake news. Promicanje mržnje i netolerancije prema određenim manjinama. Logično je fašistički vjerski portal. Nije ni čudo s obzirom tko vas financira. Slijedi li ddos ofenziva? Biti rusko-iranska kurva da promiče njihovu propagandu, vjersku zatucanost i srednjovjekovne “vrijednosti”? Ubijte se balkanski krkani.

Good Old Rebel
5 godine prije

Dragi moji što se čudite? Pa i kraljica “nemre” u suknji da joj cijeli svijet gleda lijepe noge…Ali sada znam Škoti izlaze iz United Kingdom. To sam znao da izlaze, ali nisam znao da će razlog biti suknjice. Što se mora nije teško, to mogu i zamisliti da se mora i da se poštuje, ali kako će to primiti Britanci muslimanske vjeroispovjesti i proizvođaći suknji. A Mary Quant, izumiteljica “minica”, ima da tuži Britaniju, ako nikom drugom onda Županijskom sudu u Zagrebu, koji je poznat u svijetu prava…i neka Mary Q. traži delegiranje sudkinje Šupe sa Šibenskog suda.

Laki Topalović
5 godine prije

Ja sam Balkan boj i smrdim na znoj i kad tad ja bit ću tvoj….. Ma jel istina da one gore vole naše krkane i Turčine? To su govorili gastarbajteri iz ’70-ih. Ne znam. reče mi brat kad je bio u Den Haagu, ne u sudu u Haagu, da Nizozemke trče za našima ko lida, za strancima općenito. Reko: Zašto? Veli: Pa pola njihovih su pe*eri i nemaju se za kog udat. Pobjego je dolje kod mene u Italiju. Nije to bilo za njega. Talijani su nam ipak bliži Iako mi mislimo da su žabari, “gadni”su igrači,. Gadni, uvjetno rečeno. posebno od Rima dolje.

Laki Topalović
5 godine prije

Nego jel nemaju oni prečih problema, nego da u parlamentu i vladi troše vrijeme na ove budalaštine.

leo
5 godine prije

Katolicke skole u Kanadi su vec uvele,zamjenile,suknje sortsevima.Razlog je bio sto se ucenice nisu pridrzavale pravila o nosenju.Suknje su morale biti cetri prsta iznad koljena medjutim ucenice su uvrtale suknje u pasu pa su im gacice virile ispod njih tako da je sortsc uveden cisto iz prakticnih razloga.

Alen
5 godine prije

Mozda da se spusti duzina.suknje ispod koljena.prema dole ili ako vec mora biti jednako neka muski nose suknje kad kazu da su vec dovoljno feminizirani ili treca opcija odjevanje po stilu ksa , svima nikab da se ne zna ko je ko kad vec ne znaju za granice…

Nil1
5 godine prije

Velika britanija je Velika u pasjim stvarima… Smrde na pokvarenost…Izgubljeni su

Siniša
5 godine prije

Nije da sam se ikada stideobiti balkanac,gorstak i sta sve nisam bio ali s vremenom postajem sve vise ponosniji na svoju etnografiju!!!!

Abe
5 godine prije

Mene vrijeđa i diskriminira sto ne živim u luksuznom penthausu. Molim da se to hitno ispravi, hvala!
Također svi muški koji nisu proćelavi kao ja, da se prošišaju molit ću. Bezodvlačno!

Zorule
5 godine prije

Opa, pomor komentara, kad brze nestados

Edit
zanemari, krivi clanak 😉

Antonio Cagapulito
5 godine prije

Besposlen pop jariće krsti.Nije mi jasno da li će i Škoti morati nositi hlače i odreći se svog etničkog identiteta.

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Onaj tko je izasao van sa ovom idejom i namece je svima – vecini, taj je mentalno rastercen i umno poremecen.

tedi
5 godine prije

A sta ce sa muskim skotskm suknjam,biti ce muski mogu suknje a zenske ne mogu.Englezi su definitivno budale.

Mare marić
5 godine prije

Ha, ha, to se zove svijet demokracije, slobode. Ovo je karikatura svijeta, društva. Dajmo Hrvatice i Hrvati svi kao jedan srušimo tu istanbulsku i ostanimo normalni ljudi. Svijet se pretvara u karikaturu.

Ivo Lola
5 godine prije

Zanimljivo, monarhija, navodna demokracija, pravo izbora, slobode ove one, a srljaju u uniformnost, jednoumlje… da ne kažem u komunizam.

JumpingJackFlash
5 godine prije

Koja demokracija? Priča za naivne i budale. Sva raja u toj kraljevini su samo podanici. Tko god hoće na neku funkciju mora položiti zakletvu babi Lizi…

antinwo
5 godine prije

jebo vam više te manjine mater.sve zabranit treba od feminizma pa nadalje.bolesnici

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI