Američki psiholozi tradicionalnu muževnost smatraju “patologijom koju treba liječiti”

Soping
74 komentara

Prema novom izvješću Udruge američkih psihologa, najveće nacionalne organizacije američkih stručnjaka ovog područja, tradicionalna muževnost je prijetnja mentalnom zdravlju. U kratkom osvrtu na ovu tvrdnju je za Fox News govorila stručnjakinja Christina Hoff Sommers, koja kaže kako američki psiholozi muževnost vide kao “patologiju koju treba liječiti”, stoga je slati svoje sinove, muževe i očeve na tretman k njima jednostavno opasno.

Tucker Carlson / Fox News: Položaj američkih muškaraca je nezavidan. Statistike to jasno pokazuju. Koji je razlog? Prema Udruzi američkih psihologa (American Psychological Association), problem muškaraca je njihova muška bit,… suština. Nedavno objavljene preporuke navode “kako je tradicionalna muževnost štetna i da se psihologija protiv nje nekako mora boriti”. Danas imamo Christinu Hoff Sommers, istraživačicu na Institutu American Enterprise, jednom od vodećih podcasta “Femsplainer”. Hvala Vam što ste došli!

Christina Hoff Sommers: Uvijek sam sretna kad se vidimo.

Tucker Carlson: Jednostavno sam zamislio znanstvenu studiju koja bi tvrdila da su ženstvenost ili homoseksualnost otrovni u svojoj biti i da žene ili homoseksualci zbog vlastitog mentalnog zdravlja trebaju potisnuti svoje prirodne sklonosti. Što mislite, kako bi to bilo primljeno?

Christina Hoff Sommers: Sigurno ne dobro.

Tucker Carlson: Da…

Christina Hoff Sommers: Ali i ovo je skandal, jer ga je objavila Udruga američkih psihologa, najveća znanstvena organizacija psihologa u kojoj je oko 120 tisuća članova! I tekst izvješća je pun žargona kao što je “privilegija muškaraca”, “hegemonijska muževnost”, “androcentrična europska muževnost”… Kakav apsurd! To je politizirana doktrina. Zamislite da je vaš sin ili otac depresivan i potrebna mu je pomoć psihijatra ili psihologa, a morate se je li vaš psiholog rob ove dogme.

Tucker Carlson: Pitam se je li ta dogma uzrok depresije? Ona je svugdje! Što bi se dogodilo kad bi djevojkama rekli da su karakteristike ili nagoni koji ih tjeraju da osjećaju svoju ženstvenost otrovne i da ih trebaju potisnuti? Kako bi to utjecalo na njihovo mentalno zdravlje?

Christina Hoff Sommers: To ne bi dalo ništa dobroga. Zapravo, smatramo da je muževnost patologija koju treba liječiti. To jest, ne mi, već Udruga američkih psihologa. Kao da prosječnog čovjeka treba rekonfigurirati ili resocijalizirati prema kriterijima … ne znam … udžbenika o rodnim studijama objavljenog ’70-ih. To su zastarjeli podaci koji ne dokazuju utjecaj bioloških čimbenika na muževnost.

Muževnost je jednostavno proglašena društvenim konstruktom i tome treba vjerovati. Dakle,… budući da ga je izgradilo društvo, onda obnovimo tu muževnost  u svjetlu onoga što kažu pristrani istraživači.

Tucker Carlson: U to vjeruju samo ludi ljudi. To je poricanje biološke stvarnosti. Pitam se i zašto se u ovom izvješću ništa ne govori o stvarnom padu razine testosterona u posljednjih 30 godina? Ima li to bilo kakvu ulogu u problemima muškaraca? Čini se da za to nitko nije zainteresiran.

Christina Hoff Sommers: Zapravo, oni ustupaju tradicionalnu muževnost, iako se na to žale i to poriču. Ali, čitajući ovo izvješće, ne biste dobili nikakvu ideju da je čovjek, čovjekova biti, nekada bio identificirana sa svime što je dobro.

Tucker Carlson: Trebamo li biti uznemireni takvim jasnim uplitanjem politike u znanost?

Christina Hoff Sommers: Definitivno! I, kao što sam već rekla, prvo ćete morati saznati političke poglede psihologa, njegovo mišljenje o ovom izvješću, prije nego što mu pošaljete sina ili muža… Ova politizacija je stvarno zastrašujuća!

Izvješće Udruge američkih psihologa: APA / Guidelines for Working with Men and Boys

VIDEO – Tucker Carlson i prof. Christina Hoff Sommers:

https://www.youtube.com/watch?v=nhDJE6SoNd0

 

Christina Hoff SommersFeministkinjefeminizamTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
5 godine prije

Svim amerima jajca na panj. Nakon toga će moći reći da poradi feminističkog pokreta ameri nemaju muda.

Ante
5 godine prije

Da su ljude odgajali ispočetka da su svi jednaki, sada ne bi bilo ove rasprave. Oni sada pokušavaju krivu drinu ispravljati tako što je još više budu iskrivili. Na kraju će dobiti preplašenog čovjeka koji ne bude bio u stanju suočiti sa ničime. Što će za njih opet biti dobro, jer će onda moći opet otvoriti raspravu dali trebamo imati robove koji će raditi za sve preplašene ljude. Koji će imati te robove na uzici a ako rob pogriješi on stisne dugme i rob ispari to jest umre zbog neposlušnosti.

shumadinac
5 godine prije

Hvala Bogu, nismo mi krivi što smo ovakvi – preci su nam bili mentalno bolesni. Ali zato smo mi na pravom putu izlečenja…

Emiliano Zapata
5 godine prije

Naravno, pa iz te zemlje se nemoze nista bolje ni ocekivati! Sto je tu cudno???

Tvrtko Maras
5 godine prije

Originalni tekst APA je ljigavo neodređen i dobro skriva neprihvatljivost svojih “uputa” psiholozima pa sve ispada skoro kao u redu. Ali tekst ne spominje da je u okviru imperijalističkog holivudskog oglasnog kanala desetljećima patološka i agresivna narav filmskih junaka koje su glumili Arnold Schwarzenegger, Silvester Stallone, Bruce Willis i ostali plasirana američkoj domaćoj i svjetskoj javnosti. Kretenski filmovi poput “Cobra” i “Raw deal” najbolji su primjeri. U onom novijem uratku “Red”, gdje se plaćeni ubojice utjelovljeni od Helen Mirren, Bruce Willisa i ostalih pokušavaju prikazati kao simpatični ljudi, posebno se perfidno nasilni odnos prema okolini prikazuje kao pravo simpatičnih i utreniranih tipova u (nekad ili sad, svejedno) državnoj službi. APA vjerojatno na to nema primjedbe jer želi da nasilje sustava i plaćene vojske koje po svijetu proicira SAD ostanu privilegija moćnih, i simpatična filmska tema za sirotinju koja socijalnu pomoć troši na kokice i karte za kino.

Majk Majers
5 godine prije

Mentalni bolesnici koji ne mogu postić erekciju i frigidne tuke. Ništa novog u infantilnom i kretenskom zapadnom društvu.

bato
5 godine prije

to je rezultat recesije iz 2008, kada je kozmetička industrija ušla u crvene cifre, neki je manager provalio da nema dovoljno žena koje kupiju kozmetiku, nakon toga se naša lik koji je predložio da se izradi celokupna linija za muškarce,…od lotiona do kreme pre spavanja, šamponi za gustu kosu, diamanti piling i sva ostala sranja, u glavnom poanta da se od muškarčne uradi “peder” tatica, pa su prvo izmislili pederušu (tašna za muškarce) gdje bi mogli hraniti i nositi sa sobom sve od gore pomenute kozmetike , tako je to krenulu , sve je u novcu, to što više i nema pravih muškaraca tek če biti problem ali kada se to ustanovi bit če to ugrožena vrsta,….

Lesinar
5 godine prije

Neoliberalni fasizam izludjuje normalne temelje civilizacije. Za 10 god ce biti normalno u brak s zivotinjama. Pedodili isto traze prava. Kuga kuge .

Lesinar
5 godine prije

opet netko zalijepio ovu kinezicu sa podignutom rukom?

satir und kritik
5 godine prije

Muskarce pretvaraju u spolno zbunjene likove. A da mozda zenama mutacijom ugradimo penis pa da mogu same sebe je…
Muskarci su ionako samo donatori sperme danas i nosaci kesa u shoppingu. Na fb supruge imaju ionako krdo prijatelja koji cekaju uskociti u krevet.

Amater
5 godine prije

Ovo je stvarno vrhunac apsurda… tu i takovu organizaciju ne samo da treba rastjerati ,već im smjesta treba poništiti diplome ,zabraniti rad i kazniti zbog korupcije … ako nisu korumpirani ,onda su zacjelo nestručni, a ako nisu ni to onda su drogirani ili ludi … 🙂

zlatan
5 godine prije

Šta je to uopće tradicionalna muževnost, neka mi netko pametan odgovori? Nekako mislim da je biti tradicionalni mužjak u glavama nekih koji žive u prošlosti, onaj koji ima pokvarene zube, cijepa drva, ali ne vježba, koji se ne pere i smrdi, koji ima trbušinu i jede pečeno meso i loče vinčinu. Hm, ako je za neke to biti pravi mužjak………….hvala, nisam takav i ne želim biti takav. To sa hormonima je čista glupost. Koliko sam kao laik upućen, npr., momci koji vježbaju neke zahtjevne i teške sportove, ili tjelesne discipline, raste im testosteron. Ok, ne znam je li prije kokoš ili jaje, hoću reći, je li lakše mužjačini dizati utege ili biti ekstremni sportaš, samim tim jer je već u startu takav po svojoj prirodi. To nam je dato rođenjem, jbga. Ali, znam da mnogi misle da je baletan jednako nježna pojava, a nije to baš tako jednostavno. Baletska umjetnost… Čitaj više »

Siniša
5 godine prije

A Bože dragi sačuvaj….znači normalno je pošatistojeći i reći da si žensko a nije normalno biti šta jesi!? Čuda i budala nikada dovoljno!!!

Brave new world
5 godine prije

Treba potisnuti ovakve psihologe u ustanove gdje se liječi na tradicionalni način-kombinacijom struje i vode, prije nego ovakve aveti potisnu zdrav razum!

RoPe
5 godine prije

većina psihologa i psihologinja smatra homoseksualnost i feminizaciju muškaraca abnormalnim ponašanjem. Zato nema istraživanja na tu temu. Problem je u tome sto ako to javno izgovore onda im automatski uzimaju licencu.

Ako imate kakvog poznanika psihologa pitajte ih.

Savio
5 godine prije

Ja odavno u svom drustvu govorim da je nauka, kao i druge oblasti ljudskog djelovanja podlozna ljudskoj korupciji, politickim i ideoloskim uplitanjima i manipulacijama.

Sjecam se predavanja jednog profesora na nekom simposionu prije par gpdina, koji rece da je kao uspjesan naucnik radio na vise mjesta i univerziteta na zapadu, i da se ne rijetko desavalo da oni koji finansiraju rad njihovih univerziteta, istrazivackih centara, pa i sama drzava, da su trazili od njih povremeno da neke radove i istrazivanja ne objavljuju, a da odredjena fabrikovana “istrazivanja” objavljuju, ukoliko zele da nastave da budu finansirani…

Obama
5 godine prije

Liberalni fašisti ponovo udaraju , ne staju dok sve ne unište.

Tony
5 godine prije

Ne mozes od lava praviti lavicu, ne mozes od tigra praviti tigricu, ne mozes od horoza praviti koku… ne mozes od muskarca praviti zenu, priroda ima svoje zakone, nevjerovatno kojim pravcem covjecanstvo ide… priroda je odredila zakone ponasanja, a naravno da muskarac ne smije se ponasati prema suprotnom spolu kao prema predmetu, kao sto suprotni spol ne moze ocekivati od muskarca da se ponasa kao zena i da muskarac ima mentalni sklop kao zena. Haha nevjerovatno kakve rasprave se vode

nime
5 godine prije

ako želite vidjeti šta se sprema pratite titaniu mcgrath na twiteru (parodija ali brutalka)

jezevakucica
5 godine prije

Tu i tamo zaboravim spustiti dasku od wc školjke.Jesam li i ja zreo za otić kod psihologa?

nekoime
5 godine prije

Američko udruženje čitača taloga kave u upotpunosti opovrgava iznesene stavove.

mmne
5 godine prije

a ima li psihijatara za te psi(ne)hologe??…mozda avangard, kinzal, sarmat…. rese to?

Ivi.tz
5 godine prije

Bolesno društvo usa.gadi mi se sve ali baš sve dolazi iz njihove oaze mira i damokratije,pa čak i lewis što sam nekada nosio.hehe. i sami vidimo kako vrijeme prolazi da su sve gori i gori u svakom smislu.

Hrvoje Radonić
5 godine prije

Ti “stručnjaci” su prodali dušu vragu.

Koba
5 godine prije

Pazi ovo ” Jednostavno sam zamislio znanstvenu studiju koja bi tvrdila da su ženstvenost” (predpostavljam misli na osobe ženskog spola) “ili homoseksualnost otrovni u svojoj biti i da žene ili homoseksualci zbog vlastitog mentalnog zdravlja trebaju potisnuti svoje prirodne sklonosti.” Pa jesam li ja lud ili ovaj tip izjednačava ženstvenost s p*derastijom. Ta Amerika je potpuno poremećeno društvo. Demokrati-Konzervativci u suštini nema bitne razlike.

Stara Ćelava Svinja
5 godine prije

Pokušao sam replicirati dotičnom Zlatanu, međutim za to vam treba dozvola administratora, iako moj post nije sadržavao ništa uvredljivo, dok dotični nerijetko vrijeđa sugovornike, nazivajući ih primitivnim, zaostalim i slično, njemu očito nije potrebno odobrenje administratora. Jedan NVO trol ima potpunu slobodu djelovanja na ovom portalu, a mi ostali moramo prolaziti cenzuru. Nakon ovoga brišem vas iz bukmarka i više me ovaj portal ne interesuje.

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Među najpametnijim zemljama..

Miki
5 godine prije

“Bog stvori čovjeka na svoju sliku. Stvori ih kao muškarca i ženu.”
Čovjek je sustvaratelj svemira, ali ne smije mijenjati projekt svemira, jer ako to čini, dolazi do prirodnih katarstrofa, kataklizma, novih bolesti, pandemia, globalnih klimatskih poremećaja, društvenih nemira i svakih drugih ne prirodnih i protu prirodnih pojava. Čovjek treba biti i ostati prirodan. To je Božja volja. Sve ostalo dolazi od zloga. Budite prirodni i ne bojte se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI