fbpx

Američki psiholozi tradicionalnu muževnost smatraju “patologijom koju treba liječiti”

Soping

Prema novom izvješću Udruge američkih psihologa, najveće nacionalne organizacije američkih stručnjaka ovog područja, tradicionalna muževnost je prijetnja mentalnom zdravlju. U kratkom osvrtu na ovu tvrdnju je za Fox News govorila stručnjakinja Christina Hoff Sommers, koja kaže kako američki psiholozi muževnost vide kao “patologiju koju treba liječiti”, stoga je slati svoje sinove, muževe i očeve na tretman k njima jednostavno opasno.

Tucker Carlson / Fox News: Položaj američkih muškaraca je nezavidan. Statistike to jasno pokazuju. Koji je razlog? Prema Udruzi američkih psihologa (American Psychological Association), problem muškaraca je njihova muška bit,… suština. Nedavno objavljene preporuke navode “kako je tradicionalna muževnost štetna i da se psihologija protiv nje nekako mora boriti”. Danas imamo Christinu Hoff Sommers, istraživačicu na Institutu American Enterprise, jednom od vodećih podcasta “Femsplainer”. Hvala Vam što ste došli!

Christina Hoff Sommers: Uvijek sam sretna kad se vidimo.

Tucker Carlson: Jednostavno sam zamislio znanstvenu studiju koja bi tvrdila da su ženstvenost ili homoseksualnost otrovni u svojoj biti i da žene ili homoseksualci zbog vlastitog mentalnog zdravlja trebaju potisnuti svoje prirodne sklonosti. Što mislite, kako bi to bilo primljeno?

Christina Hoff Sommers: Sigurno ne dobro.

Tucker Carlson: Da…

Christina Hoff Sommers: Ali i ovo je skandal, jer ga je objavila Udruga američkih psihologa, najveća znanstvena organizacija psihologa u kojoj je oko 120 tisuća članova! I tekst izvješća je pun žargona kao što je “privilegija muškaraca”, “hegemonijska muževnost”, “androcentrična europska muževnost”… Kakav apsurd! To je politizirana doktrina. Zamislite da je vaš sin ili otac depresivan i potrebna mu je pomoć psihijatra ili psihologa, a morate se je li vaš psiholog rob ove dogme.

Tucker Carlson: Pitam se je li ta dogma uzrok depresije? Ona je svugdje! Što bi se dogodilo kad bi djevojkama rekli da su karakteristike ili nagoni koji ih tjeraju da osjećaju svoju ženstvenost otrovne i da ih trebaju potisnuti? Kako bi to utjecalo na njihovo mentalno zdravlje?

Christina Hoff Sommers: To ne bi dalo ništa dobroga. Zapravo, smatramo da je muževnost patologija koju treba liječiti. To jest, ne mi, već Udruga američkih psihologa. Kao da prosječnog čovjeka treba rekonfigurirati ili resocijalizirati prema kriterijima … ne znam … udžbenika o rodnim studijama objavljenog ’70-ih. To su zastarjeli podaci koji ne dokazuju utjecaj bioloških čimbenika na muževnost.

Muževnost je jednostavno proglašena društvenim konstruktom i tome treba vjerovati. Dakle,… budući da ga je izgradilo društvo, onda obnovimo tu muževnost  u svjetlu onoga što kažu pristrani istraživači.

Tucker Carlson: U to vjeruju samo ludi ljudi. To je poricanje biološke stvarnosti. Pitam se i zašto se u ovom izvješću ništa ne govori o stvarnom padu razine testosterona u posljednjih 30 godina? Ima li to bilo kakvu ulogu u problemima muškaraca? Čini se da za to nitko nije zainteresiran.

Christina Hoff Sommers: Zapravo, oni ustupaju tradicionalnu muževnost, iako se na to žale i to poriču. Ali, čitajući ovo izvješće, ne biste dobili nikakvu ideju da je čovjek, čovjekova biti, nekada bio identificirana sa svime što je dobro.

Tucker Carlson: Trebamo li biti uznemireni takvim jasnim uplitanjem politike u znanost?

Christina Hoff Sommers: Definitivno! I, kao što sam već rekla, prvo ćete morati saznati političke poglede psihologa, njegovo mišljenje o ovom izvješću, prije nego što mu pošaljete sina ili muža… Ova politizacija je stvarno zastrašujuća!

Izvješće Udruge američkih psihologa: APA / Guidelines for Working with Men and Boys

VIDEO – Tucker Carlson i prof. Christina Hoff Sommers:

https://www.youtube.com/watch?v=nhDJE6SoNd0

 

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
74 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Svim amerima jajca na panj. Nakon toga će moći reći da poradi feminističkog pokreta ameri nemaju muda.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Dub Miroslav

Ali zato vise nece imati problem sa celavljenjem.

udav
Gost
udav
1 godina prije
Reply to  Dub Miroslav

hahaha, ciji novci stoje iza udruge usra psihica? mogao bih se kladiti rokefelerovi https://www.savethemales.ca/001904.html

Ante
Gost
Ante
1 godina prije

Da su ljude odgajali ispočetka da su svi jednaki, sada ne bi bilo ove rasprave. Oni sada pokušavaju krivu drinu ispravljati tako što je još više budu iskrivili. Na kraju će dobiti preplašenog čovjeka koji ne bude bio u stanju suočiti sa ničime. Što će za njih opet biti dobro, jer će onda moći opet otvoriti raspravu dali trebamo imati robove koji će raditi za sve preplašene ljude. Koji će imati te robove na uzici a ako rob pogriješi on stisne dugme i rob ispari to jest umre zbog neposlušnosti.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije
Reply to  Ante

Radi se o ponašanju uvjetovanom hormonima i samo djelomično podložnom odgoju. Ovo je čisto izluđivanje zdravih ljudi!

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 godina prije
Reply to  Dub Miroslav

@ Dub Miroslav
“Radi se o ponašanju uvjetovanom hormonima i samo djelomično podložnom odgoju. Ovo je čisto izluđivanje zdravih ljudi!”

Ono sto je zastrasujuce je da se unazad par desetaka godina djecake (uglavnom djecake, djevojcice su u ovoj prici manje zastupljene- a naknadno ce se i samo pojasniti zasto) u najosjetljivijoj dobi rasta i razvoja masovno i obilato kljuka Ritalinima i kojekakvim psihofarmaticima jerbo im je navodno dijagnosticiran tzv. ADHD sto ce reci da imaju deficit koncentracije i suficit energije sto je drustveno neprihvatljivo pa shodno tomu predpubertetlije i pubertetlije od tog svoga u biti prirodnog stanja treba lijeciti.
Bez karikiranja, raznorazne pilule za lilule su postale vrlo trendi i fensi odgojna metoda/mjera…

Maja
Gost
Maja
1 godina prije
Reply to  Ante

ideoloski neovisna znanodt dokazala je, da vec muske i zenske bebe pokazuju razlicite interese, da to nije uvjetovano odgojem i okolisem. ovaj cijeli cirkus sad ide u tom pravcu, da se vec maloj djeci oduzima identitet i stabilnost. zenski sport napr. moze vrlo brzo nestati. muski sportssi se samoproglase zenama i u pravilu dobivaju pobjede, ima vec i toga. ili odlazak na zenski wc, ne samo sminkanje i nosenje finog cipkastog rublja i visokih stikli.
“muskarac kao cvijet, kao leptir, kao oceannn…” taj francuski filozof (zaboravila sam mu ime), vec je bio hrvatskoj i stpskoj kulturnoj javnost predstavljen kao “ugledan”, iako nitko ziv u sred. evropi nije cuo za njega trendy, nema sto.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Maja

MAJO, ima jedna uspješna fotografkinja iz Splita, inače je bila natjecateljica u nekim bijesnim auto-relijima. Vozi kao neki super-mužjak. Užitak mi je bilo vidjeti kako vozi.
Je li ona po Vama, nenormalna?

Maja
Gost
Maja
1 godina prije
Reply to  zlatan

nije, zasto bi bila. i ja sam hobby fotograf sa izlozbama, volim jurnjavu autom, kao omladinka igrala sam sa deckima nogomet, potukla se sa deckima u skoli….hej, sto to ima sa mojim gornjim komentarom? ili ne znas citati sa smislom?

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Maja

MAJO, znači ako ženska igra nogomet onda je to ok, ali ako muški pleše balet ili je gibak kao guma, jer vježba yogu ili contortionizam, onda je peder?
Sve se svodi na to.

RAJKO
Gost
RAJKO
1 godina prije
Reply to  zlatan

u pravu si Zlatane misljenja sam da ce izgleda ljudski rod posve izumrjeti budu li svi ovo sliedili a ej ljudi moji a sta tek treba reci onda za muslimane muske muslimane naravno koji slede serijatno pravo u kojem pise da oni muslimani imaju pravo mnogozenstva koliko su bogati e i po ovom se vidi da oni nista nece slijediti te nebulozne ideje sa zbilja trulog zapada i ne trebaju no zapadne demokratije ce se sve okrenuti za svojim pandamom od USA naravno postoji mogucnost da jedan eks fakultet iz britanije izadje sa svojim naucnim radom da biti musko nije zdravo uopste i onda sledi pitanje ko tu kog hebe u zdrav mozak ajmo svi biti zenske odreda

Maja
Gost
Maja
1 godina prije
Reply to  zlatan

to ja nigdje ne tvrdim, ne stavljaj mi tvoje provokacije u usta. namjerno mijesas kruske i jabuke. a nije isto. ovo je daleko ozbiljnija tema od nogometa i baleta.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Maja

MAJO, ovo uopće nije ozbiljna tema. Ovo je smijurija. Ozbiljna je utoliko što bi mnogi likovi sa tradicijskim predrasudama rado obezglavili ili spalili na lomači, sve koji se ne uklapaju u njihov skučeni i ograničeni svijet.
Jeste li ikada pomislili, da te ljude koji su drugačiji od Vas, ostavite na miru?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Hvala Bogu, nismo mi krivi što smo ovakvi – preci su nam bili mentalno bolesni. Ali zato smo mi na pravom putu izlečenja…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Naravno, pa iz te zemlje se nemoze nista bolje ni ocekivati! Sto je tu cudno???

Tvrtko Maras
Gost
Tvrtko Maras
1 godina prije

Originalni tekst APA je ljigavo neodređen i dobro skriva neprihvatljivost svojih “uputa” psiholozima pa sve ispada skoro kao u redu. Ali tekst ne spominje da je u okviru imperijalističkog holivudskog oglasnog kanala desetljećima patološka i agresivna narav filmskih junaka koje su glumili Arnold Schwarzenegger, Silvester Stallone, Bruce Willis i ostali plasirana američkoj domaćoj i svjetskoj javnosti. Kretenski filmovi poput “Cobra” i “Raw deal” najbolji su primjeri. U onom novijem uratku “Red”, gdje se plaćeni ubojice utjelovljeni od Helen Mirren, Bruce Willisa i ostalih pokušavaju prikazati kao simpatični ljudi, posebno se perfidno nasilni odnos prema okolini prikazuje kao pravo simpatičnih i utreniranih tipova u (nekad ili sad, svejedno) državnoj službi. APA vjerojatno na to nema primjedbe jer želi da nasilje sustava i plaćene vojske koje po svijetu proicira SAD ostanu privilegija moćnih, i simpatična filmska tema za sirotinju koja socijalnu pomoć troši na kokice i karte za kino.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Tvrtko Maras

Tvrtko, velikim delom smo sami krivi za pomenute filmove i ostalu “psihološku modifikaciju”. Da ljudi ne žele da gledaju ne bi se snimalo – bar ne u tolikoj meri.
Ranije sam i ja mislio “da su nas navukli” na takav materijal ali kad pogledam kakav se danas materijal najviše “konzumira” – tračevi i crna hronika. Gotovo da ne postoji ograničenje na internetu, svega možeš da nađeš ali ljudi u promilima traže kulturu – šund je zakon. A u kapitalizmu ćeš da dobiješ ono za šta si sreman da platiš…

Maja
Gost
Maja
1 godina prije
Reply to  shumadinac

postoje ogranicenja, dapace. probaj naci neku povijesno skakljivu temu, neku od zdravstvenih cinjenica, istinu – doceka te ” no found” ili error 404. jasno jeftinog sunda zato i previse.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Hoćeš reci ljudi su izvorno skloni nasilju i šundu? Onda su nam težnja za vrlinama i ljepotom i recimo sklonost umjetnosti zapravo neprirodne??

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Mentalni bolesnici koji ne mogu postić erekciju i frigidne tuke. Ništa novog u infantilnom i kretenskom zapadnom društvu.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije
Reply to  Majk Majers

samo sto narcisoidni sociopati svoje ideje pod plastem globalizma sad namecu cijelom svijetu kao zakon

bato
Gost
bato
1 godina prije

to je rezultat recesije iz 2008, kada je kozmetička industrija ušla u crvene cifre, neki je manager provalio da nema dovoljno žena koje kupiju kozmetiku, nakon toga se naša lik koji je predložio da se izradi celokupna linija za muškarce,…od lotiona do kreme pre spavanja, šamponi za gustu kosu, diamanti piling i sva ostala sranja, u glavnom poanta da se od muškarčne uradi “peder” tatica, pa su prvo izmislili pederušu (tašna za muškarce) gdje bi mogli hraniti i nositi sa sobom sve od gore pomenute kozmetike , tako je to krenulu , sve je u novcu, to što više i nema pravih muškaraca tek če biti problem ali kada se to ustanovi bit če to ugrožena vrsta,….

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  bato

BATO, daj bogati pogledaj snimak iz jedne trgovine u ruskome velegradu Sankt Peterburgu, gdje su trojica klipana vrijeđali nekog lika da je peder i da ima žensku torbicu.
Nisu znali s kim imaju posla, bio je to ruski veteran iz čečenskih ratova, iako na snimkama izgleda da ima manje od 40 gdn. Tip je svu trojicu premlatio kao da su od papira…
Ima na Jutarnjem listu……..preporučam, danas sam gledaao.
Hahaaa, znači onaj tko održava higijenu i ne smrdi nije muško? Eh, Balkan……….

bato
Gost
bato
1 godina prije
Reply to  zlatan

Uključi se u diskusiju…ZLATAN , nije pitanje u higijeni I slažem se sa tobom,mislim da je u današnje vreme normalno da ja sa 50+ imam još sve svoje zube I brinem o zdravju kao I svi normalni ali mi nije jasno zašto bi sebi čupao obrve,radio diamantni piling, depilirao “ljubavni tepih” noge,pazduhu (jer se ne bavim profesionalno plivanjem,….), sređivao sake na manikuri, kada ja vikendom, kada nisam na poslu radim ili u vočnjaku ili šarafim moj oltimer u garaži ,…malterišem nešto sa komšijom,….berem kuruz kod kuma,….. neke stvari nisu za muškarce žao mi je , a još veči je problem kada gledam ovu mladež 20-25 godina , na socilanim su mačo ili muškarčina, u ženskom društvu zečevi , znači imaju sliku I to vrlu ljepu lai su bez tona, nemaju m,,a da priđu zgodnoj curi I počnu diskusiju, zezanje ,……to je ta priča o muškim curicama.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  bato

BATO, pa tko tebi naređuje da briješ dlake? Ok, samo ti imaj dlake na škakljivom mjestu , da sokol tamo može gnijezdo svijati, ali koji klinac ti smeta ako se neki mladić brije, depilira? To samo može značiti da si nazad, da ne kažem nešto gore.
Jer, i u antici su se depilirali i čistili, ako nisi znao. Znači imaj dlaka koliko ti je priorda dala, a jbg, onda se nemoj ni brijati, šišati kosu, jer ni to nije prirodno.
Ja srećom imam prirodno dlake samo po nogama i to umjereno. Srećom, priroda me nije stvorila kao da sam orangutan, čimpanza, iako obožavam životinje.

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  bato

tu je objasnjenje,,,,,sonjavi muskarci strepe od ratobornih zena ali su zato kao zveri prema drugim muzicima…sve ovo zlo je od preko okeana i zna se od koje grupe tacno…..sada umesto lepih i zenstvenih, majki, sestara, cerki i supruga izranjaju razne hilari, madeline, nimrate, geena….i sva nakarada u oba pola…..nesto ce se grdno desiti !!!

Nebitan komentar
Gost
Nebitan komentar
1 godina prije
Reply to  zlatan

Pa ovdje se ne radi o higijeni nego o ubijanju alfa muskarca

Lesinar
Gost
Lesinar
1 godina prije

Neoliberalni fasizam izludjuje normalne temelje civilizacije. Za 10 god ce biti normalno u brak s zivotinjama. Pedodili isto traze prava. Kuga kuge .

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Lesinar

LEŠINARU, zamisli, čak je dozvoljena i rastava brak, čak mnoštvo mladih žive zajedno u nevjenčanoj zajednici. Ima u mojoj zgradi jedan mladi par, imaju sinčića, nisu u braku……….ali su odlični mladi ljudi.
Bi li takve likvidirao?

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije
Reply to  zlatan

Ja bih im dao povlaštene mirovine, pravo prednosti upisa u sve škole, dodatak na plaće 100%, bespovratni kredit i štošta još lijepoga. Likvidirao bi sve koji ih krivo pogledaju.

Lesinar
Gost
Lesinar
1 godina prije

opet netko zalijepio ovu kinezicu sa podignutom rukom?

satir und kritik
Gost
satir und kritik
1 godina prije

Muskarce pretvaraju u spolno zbunjene likove. A da mozda zenama mutacijom ugradimo penis pa da mogu same sebe je…
Muskarci su ionako samo donatori sperme danas i nosaci kesa u shoppingu. Na fb supruge imaju ionako krdo prijatelja koji cekaju uskociti u krevet.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Krdo prijatelja…pa zar nisu ti pripadnici krda zauzeti nošenjem kesa po šoping centrima? Ne voliš žene, a satiričar?

Amater
Gost
Amater
1 godina prije

Ovo je stvarno vrhunac apsurda… tu i takovu organizaciju ne samo da treba rastjerati ,već im smjesta treba poništiti diplome ,zabraniti rad i kazniti zbog korupcije … ako nisu korumpirani ,onda su zacjelo nestručni, a ako nisu ni to onda su drogirani ili ludi … 🙂

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  Amater

Njima ill biolozima, neko je suvišan…

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije

Šta je to uopće tradicionalna muževnost, neka mi netko pametan odgovori? Nekako mislim da je biti tradicionalni mužjak u glavama nekih koji žive u prošlosti, onaj koji ima pokvarene zube, cijepa drva, ali ne vježba, koji se ne pere i smrdi, koji ima trbušinu i jede pečeno meso i loče vinčinu. Hm, ako je za neke to biti pravi mužjak………….hvala, nisam takav i ne želim biti takav.
To sa hormonima je čista glupost. Koliko sam kao laik upućen, npr., momci koji vježbaju neke zahtjevne i teške sportove, ili tjelesne discipline, raste im testosteron. Ok, ne znam je li prije kokoš ili jaje, hoću reći, je li lakše mužjačini dizati utege ili biti ekstremni sportaš, samim tim jer je već u startu takav po svojoj prirodi. To nam je dato rođenjem, jbga.
Ali, znam da mnogi misle da je baletan jednako nježna pojava, a nije to baš tako jednostavno. Baletska umjetnost jako je zahtjevna, to je itekakav dribling i to od malih nogu. Znate kakve teške vježbe prolaze muški baletani u Rusiji, Ukrajini…..na ex-sovjetskom prostoru? Nikakvo čudo, ima fotka onog ruskog Tatarina baletan u zagrebačkom HNK, sjedi u potpunom “muškom” špagatu u parku između dvije klupe. Lik se zove Azamat Nabiulin.
Opet, imate i boksače, koji je svi znamo prazahtjevan sport, koji su ako ne homići, ono barem biseksualci. Baš takvi mužjaci razbijaju stereotipe da boksača ne može privući muška pojava. A ima takvih, samo se o tome ne piše, ne govori. Posebno ne među tradicionalistima.

Zaključak, dalo bi se raspravljati šta je to biti mužjak, muškarčina, nije dovoljno biti tradicionalni mužjak. Sa pokvarenim zubima.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije
Reply to  zlatan

Pitaj suprugu ili devojku da ti ONA pokaže mužjaka…nepogrešiva bude! Ako ti ga hoće pokazati…skrenuti pažnju na njega naravno

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Perica

Poštovani PERICA, pred nekoliko dana osuđen je onaj nasilnik iz Zadra (inače rođen u BiH, neki su napisali da je etnički Rom, ali kao da je to važno, samo naglašavam!) extremno-muškog izgleda i mišićave nabildanosti, na pet godina zatvora, zbog brutalnog premlaćivanja one mlade djevojke. Mislim da ona ima 18 godina………..inače bili su u nekoj ljubavnoj vezi, iako je ona tada još bila maloljetna, on oko 31 godinu.
E tu je srž Vašeg pitanja, da mi neka ženska pokaže tko je pravi mužjak. Pa opće je poznato da se te neke ženske, olako lijepe na te grubijane. Koji su najčešće glupi kao k…..c !
To šta će ih on izmlatiti i pretvoriti u zgužvani lik od papira, tada im nije važno. Njihova ženska “priroda” namirisala je muškarčinu, ahhhhhhhhh………….
Takve neće primijetiti nekog mladića koji je možda uvijek uredan i čist, moguće je da je isto izbildan, a uz to je recimo, obrazovan…..On je za takve fufice ŠONJO, peder, pič….ica!
Tako da Vaša primjedba da pitam neke ženskinje, da me upute tko je “pravi” mužjak, a zapravo pripadnik agresivne muškadije, otpadaju.
Te fore možete prodati nekom drugom, meni ne. Dovoljno sam staro govedo da znam ponešto o životu.

bato
Gost
bato
1 godina prije
Reply to  zlatan

Uključi se u diskusiju…ZLATAN taj ajmo reči lik iz Zadra nije normalan nego je običan kriminalac, sileđija sa IQ sobne temperature, mi pričamo o prošečnom normalnom muškarju kojeg tvoje takozvane fufice ili keš p…..kice uopče ne interesiraju nego sasvim obične cure koja možda ne izgledaju kao starlet ili glumice ali zato imaju neki drugi, šarm, za mene kod žene izgled nije na prvom mestu, normalno da mora biti ajmo reči privlačna ali to ne znači kliše 90-60-90, botox I sva simplastična da izgleda,……

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije
Reply to  zlatan

Desmond Moris ( antropolog ) je lijepo i zorno opisao današnjeg čovjeka:” Pogledaš svoju podlakticu i debljina kože je civilizacija a sve ono između je animalni ( hormonalni, atavistički) dio čovjekova bića ( ” Otkrivanje čovjeka”)!”

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  zlatan

Zlaja ti si kao napredan, a dijeliš ljude na osnovi linija povučenim po mapi od strane moćnika. Čovjek nije muževan, već kompleksaš. Kocka frizura, zlatna kajla, teretana, bijelo, predpostavljam BMW… su dovoljan znak za obilaženje. No takvi muškarci privlače određen tip žene sličnog mentalnog sklopa. Možeš ih prepoznati po dopičnjaku, teškoj šminci, napučenim usnama, dekolteu, đusvotki, bijelom…. Znači nema greške, similis simili gaudet. Tom tipu cure je vrhunac kad takav tip momka razbije facu nekom drugom koji ju je kao pogledao. Samo ovaj put je ona fasovala. Bolesni liberalni mediji su ovaj slučaj uzeli pod reflektore, pa je dotični fasovao tešku kaznu. Tako je on nastradao, Maja je dobila liječenje, Ivan drva za ogrijev, Miri su za Božić plaćeni računi pred isključenje… “fill good news”, a ostali milion sličnih neimenovanih ko *ebe njih ne vidimo. A vi gospodine očito kao muškarac niste imali iskustva sa ženama. Rodbinu i prijateljice ne računam. Žena osjeti muškost isto kao što muškarac osjeti ženstvenost. Ako si šonjo noikad nećeš naći ženu koja će te poštovati.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Koba

KOBA, ja jesam napredan, napredniji od većine vas ovdje. Kako sam to zaključio? Pa zato jer me nije briga ako se neki momak depilira i bilda, a vi ostali na tako nešto dobijete koprivnjaču. Istina nije me briga niti ako je netko zarastao u dlake i ima ostake ostatka crnih zubiju, njegova stvar.
Štos je u tome šta većina vas koji ste glavom u prošlosti, rado biste sve unificirali jer još niste izašli iz prošlosti.Očito biste strijeljali depilirane.
KOBA, siguran sam da bi se ti naježio kada bi me vidio kako noge razvučem u špagat i kako hodam po konopu između dva stabla, ili kako radim stoj na glavi ili rukama.
Garant bi me okarakterizirao kao nemuško. Srećom, nisam visok ni krupan, pa mi je to sve bilo lakše uvježbati……… a vejžbam to oko 45 godina.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  zlatan

Vidiš mene je briga. Ja osjećam i tuđu bol i patnju. Nekad pomognem, ali nikad ne odmažem. Iako sam visok i kršan razumijem komplekse malih ljudi s cirkuskim vještinama. Suosjećam i sa sociopatama koje pere simdromom više vrijednosti. Samo mi nije jasno kako je netko tko se ne obazire na psiho-fizičko stanje ljudi toliko zainteresiran za geografsko-administrativni položaj njihova rođenja.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Koba

KOBA, nisam siguran da toliko osjećaš tuđu bol i patnju. To su samo neke priče, obične. Svi to možemo napisati. To šta si visok i kršan, pa to ne čini čovjeka boljim, a niti gorim. Usput, ja nisam nizak, već srednjeg rasta.
Vidim da nemaš pojma o cirkuskim vještinama, možda se izruguješ, ali sve u redu. Ljudi odani tradiciji ionako su puni predrasuda, odnosno neznanja.
Za tvoju informaciju, pročitaj nešto o onome Francuzu, ima punih 107 godina, još šprinta na bicikli. Rođen je 26.11.1911., a vidi vraga, visok je samo 150 cm. Ok, pisalo je da je kao mlad bio visok oko 153 cm, svi se smanjimo. A sada ono moje, hahaaaa. Da je bio visok, recimo 215 cm, teško da bi doživio tolike godine, a da ih je doživio, garant bi bio u invalidskim kolicima.
Biti nizak, je često puta prednost.
Nisam zainteresiran za zemljopisni položaj gdje se netko rodio. Onaj mali koji je ubio trudnu dhevojku u ZGB, sa 88 uboda nožem, njegov otac je urlikao u sudnici da je li to zato šta je mali Hrvat iz Bosne? Šta je mislio, da će mu sin dobiti uvjetnu kaznu, a ne 60 godina zatvora. Ili tako neke velike brojke, zaboravio sam.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  zlatan

Da najteže je suditi sam sebe. Pun si predrasuda. Ma koliko ti to poricao predrasude izlaze iz svakog tvoj komentara.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije
Reply to  zlatan

Kritiziraš žensko pravo izbora? Nisam do sada stekao dojam da si netko tko ograničava bilo čija prava. Bas sam zatečen.
Perica je ponudio nepogrešiv test.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

A Bože dragi sačuvaj….znači normalno je pošatistojeći i reći da si žensko a nije normalno biti šta jesi!? Čuda i budala nikada dovoljno!!!

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Treba potisnuti ovakve psihologe u ustanove gdje se liječi na tradicionalni način-kombinacijom struje i vode, prije nego ovakve aveti potisnu zdrav razum!

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije

većina psihologa i psihologinja smatra homoseksualnost i feminizaciju muškaraca abnormalnim ponašanjem. Zato nema istraživanja na tu temu. Problem je u tome sto ako to javno izgovore onda im automatski uzimaju licencu.

Ako imate kakvog poznanika psihologa pitajte ih.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  RoPe

ROPE, kao da je psihologija neka velika znanost. A je li maskulinizacija i lezbijstvo u žena normalno? Inače vidim da primitivci misle da je biti peder jednako femi lik, e ali nije tako. Ima i toga, ali nije to uvijek tako. Uostalom, ja pod feminiziranost mislim na one koji su po izgledu i svim šta ide uz to femi. Znači takvi su u genetskom smislu, rođeni su takvi. Jednako kao što nam je određena boja očiju ili visina.
No šta sa momcima koji posve muški izgledaju, a ipak imaju homo sklonosti? Ok, mogu biti biseksualci, ali to znači da ih privlače pored cura i dečki? Takvi znaju biti itekakvi mužjaci, ali kod tradicionalista tako nešto navodno, ne postoji.
Tako da te psiho tvrdnje nekih psihologa da je ovo ili ono nenormalno, neka objese mački na rep.
Kojim se metrom uopće mjeri nečija normalnost, koji su kriteriji za to? Velika većina gejeva i lezbi, ionako nisu prepoznatljivi po nikakvim vanjskim ili ne znam kojim psihičkim karakteristikama, tako da te Vaše pisanije o normalnosti ili nenormalnosto otpadaju.

I Hitler je smatrao da su Židovi nenormalni, a za crne Afrkance je tvrdio da uopće nisu ljudi. Čak su i neki znanstvenici u 18-tom ili 19-tom stoljeću tvrdili da su Afrikanci pola ljudi-pola majmuni.
Tako da i ti neki psiholozi lupetaju, ako ima takvih još uvijek.

No, šta sa nekim tko je diplomirani psiholog, ima čak i doktorat, a peder je?

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije
Reply to  zlatan

Evo Zlatan da ti odgovorim po redu.
Prevalencija homoseksualnosti je nešto manje od 5%.
Dakle medju psihijatrima i psiholozima ima, statistički gledano, 5 lezbi i pedera na 100.
Prevalencika shizofrenije je 1%. Znaci 1 oboljeli psiholog ili psihijatar na 100.
Prevalencija depresije je 16-32%.
Itd. Dakle i psiholozi obolijevaju od duševnih poremećaja i bolesti, ali se ne sprečavaju govoriti da su depresija i shizofrenija opake bolesti.

Normalnosti se mjere po 4 kriterija u psihijatriji: 1/ biološka normalnost 2/koliko okolina pati 3/ osobna patnja zbog bolesti i 4/ statistička normalnost.

Medjutim ovo o čemu ja govorim je sprečavanje slobode govora u općem smislu i sprečavanje znanstvenog mišljenja od strane strukovne udruge. To je fašizam.

Psihologija je prirodna i eksperimentalna znanost utemeljena na biologiji. Ima tri znanstvene metode: promatranje, eksperiment i introspekciju.

I da postoje ljudi koji bucevickino palamudjenje ne razlikuju od eksperimentalne psihologije, ali da imaš ozljedu mozga pogriješio bi kad bi umjesto neuropsihologu otišao bucevicki na rehabilitaciju.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  RoPe

Ma ROPE, svojedobno su imali kojekakve druge misli o nekim problemima, pa su opovrgnute. Toliko o znanosti. I nema 5% gejeva, ima ih još i manje, negdje 3% do max 4%, i to i gejeva i biseksa zajedno. Tako barem piše u novie vrijeme. No, ih ima koji tvrde da ih ima preko 5%, moguće i do 10%. U te velike cifre ne treba vjerovati, izmišljene su.
Inače statistička normalnost, hahaaaaaaaaaaa, koja glupost.
Nego ovako, a koliko ima ljudi koji imaju ekstremnu gipkost tijela? Jesu li oni nenormalni? To pitam, jer to mi je poznato područje i znam da su takvi jako rijetki. I znam i to, da je to isključivo rezultat napornog vježbanja, ali znam i to da je temelj u genetici. Nikako ne može jedan momak koji ima dva metra i sto kila mišića biti gibak!
Nedavno sam se sporječkao sa jednim znancem, koji je sportaš, bio je speleolog i slobodni penjač. On me uvjeravao da su žene gipkije od muškaraca. Iako sam još uvijek dosta gibak, kakvih mladića gipkih ima, da ti pamet stane. Umjesto da se natežem s njim, uputio sam ga da pogleda neke extra-gipke momke na youtubeu.
Zato i Vas upućujem da pogledate talijanskog contortionistu, samo upisati Lorenzo Bernardi contortion.
Znam da neke mačo-mužjake takvi likovi uznemire, a jbga, tko im je kriv da takvi mačo-menovi od trbuha ne vide pimpek-:)))) !!!!

Savio
Gost
Savio
1 godina prije

Ja odavno u svom drustvu govorim da je nauka, kao i druge oblasti ljudskog djelovanja podlozna ljudskoj korupciji, politickim i ideoloskim uplitanjima i manipulacijama.

Sjecam se predavanja jednog profesora na nekom simposionu prije par gpdina, koji rece da je kao uspjesan naucnik radio na vise mjesta i univerziteta na zapadu, i da se ne rijetko desavalo da oni koji finansiraju rad njihovih univerziteta, istrazivackih centara, pa i sama drzava, da su trazili od njih povremeno da neke radove i istrazivanja ne objavljuju, a da odredjena fabrikovana “istrazivanja” objavljuju, ukoliko zele da nastave da budu finansirani…

Obama
Gost
Obama
1 godina prije

Liberalni fašisti ponovo udaraju , ne staju dok sve ne unište.

Tony
Gost
Tony
1 godina prije

Ne mozes od lava praviti lavicu, ne mozes od tigra praviti tigricu, ne mozes od horoza praviti koku… ne mozes od muskarca praviti zenu, priroda ima svoje zakone, nevjerovatno kojim pravcem covjecanstvo ide… priroda je odredila zakone ponasanja, a naravno da muskarac ne smije se ponasati prema suprotnom spolu kao prema predmetu, kao sto suprotni spol ne moze ocekivati od muskarca da se ponasa kao zena i da muskarac ima mentalni sklop kao zena. Haha nevjerovatno kakve rasprave se vode

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije
Reply to  Tony

I naravno da će nas jednom sve skupa puknut u tikvu.

nime
Gost
nime
1 godina prije

ako želite vidjeti šta se sprema pratite titaniu mcgrath na twiteru (parodija ali brutalka)

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije

Tu i tamo zaboravim spustiti dasku od wc školjke.Jesam li i ja zreo za otić kod psihologa?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  jezevakucica

Bolje i to nego da je ne podižeš…

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Shumy,pampers?

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  jezevakucica

JEŽU, zar još postoje daske? Koliko znam, svi ti poklopci su od plastike,nema više dasaka. Inače ako je posve zatvorimo, sa oba poklopca,obeshrabriti ćemo štakore iz kanalizacije da izađu vani…..

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije
Reply to  zlatan

zlatane,delete mi ne radi.Još uvijek mi je u memoriji daska,penkala,digitron…a što se štakora,pacova,pantigana i ostalih političara tiče ne brinem , imam tri mačka.

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Američko udruženje čitača taloga kave u upotpunosti opovrgava iznesene stavove.

mmne
Gost
mmne
1 godina prije

a ima li psihijatara za te psi(ne)hologe??…mozda avangard, kinzal, sarmat…. rese to?

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  mmne

Sve skupa, istovremeno prema Carstvu Zla( US)!

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
1 godina prije

Bolesno društvo usa.gadi mi se sve ali baš sve dolazi iz njihove oaze mira i damokratije,pa čak i lewis što sam nekada nosio.hehe. i sami vidimo kako vrijeme prolazi da su sve gori i gori u svakom smislu.

Hrvoje Radonić
Gost
Hrvoje Radonić
1 godina prije

Ti “stručnjaci” su prodali dušu vragu.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije

Pazi ovo ” Jednostavno sam zamislio znanstvenu studiju koja bi tvrdila da su ženstvenost” (predpostavljam misli na osobe ženskog spola) “ili homoseksualnost otrovni u svojoj biti i da žene ili homoseksualci zbog vlastitog mentalnog zdravlja trebaju potisnuti svoje prirodne sklonosti.” Pa jesam li ja lud ili ovaj tip izjednačava ženstvenost s p*derastijom. Ta Amerika je potpuno poremećeno društvo. Demokrati-Konzervativci u suštini nema bitne razlike.

Stara Ćelava Svinja
Gost
Stara Ćelava Svinja
1 godina prije

Pokušao sam replicirati dotičnom Zlatanu, međutim za to vam treba dozvola administratora, iako moj post nije sadržavao ništa uvredljivo, dok dotični nerijetko vrijeđa sugovornike, nazivajući ih primitivnim, zaostalim i slično, njemu očito nije potrebno odobrenje administratora. Jedan NVO trol ima potpunu slobodu djelovanja na ovom portalu, a mi ostali moramo prolaziti cenzuru. Nakon ovoga brišem vas iz bukmarka i više me ovaj portal ne interesuje.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije

Isto doživljavam.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije

Među najpametnijim zemljama..

Miki
Gost
Miki
1 godina prije

“Bog stvori čovjeka na svoju sliku. Stvori ih kao muškarca i ženu.”
Čovjek je sustvaratelj svemira, ali ne smije mijenjati projekt svemira, jer ako to čini, dolazi do prirodnih katarstrofa, kataklizma, novih bolesti, pandemia, globalnih klimatskih poremećaja, društvenih nemira i svakih drugih ne prirodnih i protu prirodnih pojava. Čovjek treba biti i ostati prirodan. To je Božja volja. Sve ostalo dolazi od zloga. Budite prirodni i ne bojte se.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik