Njemačke feministkinje zahtjevaju svemirski brod u obliku vulve kao izazov dizajnu falusnog oblika

Vulva raketa
54 komentara

U mnogim naučnim oblastima, veći procenat žena je učestvovao u Sovjetskom Savezu 1960-ih nego u Sjedinjenim Državama, čak i danas. Jedna od njih bila je Valentina Tereškova, prva žena u svemiru i ukupno 12. čovjek.

Izmišljeni filmski lik Austin Powers napravio je opsežnu šalu oko toga, a činjenica nije izmicala legijama korisnika društvenih medija koji su gledali nedavna lansiranja raketa: nema poricanja da dizajn raketa posljednjih godina ima definitivno falusni oblik.

Jedna feministička grupa poduzela je hrabru novu misiju: da natjera Evropsku svemirsku agenciju (ESA) da dizajnira svemirsku raketu sa oblikom koji podsjeća na drugu vrstu ljudskih genitalija: vulvu.

Prema Wer Braucht Feminismus? (Kome treba feminizam?) grupi koja stoji iza peticije Change.org, svrha napora je „davanje izjave za osnaživanje žena“.

„Želimo da vratimo rodnu ravnopravnost u kosmos“, rekli su.

Od decembra 2021. godine, samo 72 od 596 ljudi koji su bili u svemiru su bile žene. Svrha dizajna nije samo da promoviše raznolikost, već je i veoma efikasan.

„Oblik svemirskog broda je iznenađujuće aerodinamičan, stvarajući znatno manji otpor kada vozilo probije Zemljinu atmosferu“, dr. Lucia Hartmann, pronalazač rakete, rekla je u saopštenju uz peticiju.

„Ovaj optimizovani V-oblik, garantuje maksimalnu efikasnost goriva sa spoljašnjošću napravljenom od ojačanog ugljenika što mu omogućava da izdrži najekstremnije temperature“, dodala je ona.

Prema Danielu Ramspacheru, pogonskom inžinjeru u NASA svemirskom centru Goddard izvan Washingtona, razlog zbog kojeg većina raketa ima dosadašnji oblik je to što je to dokazan dizajn.

„Sve u našoj industriji je manje-više zasnovano na nasljeđu“, rekao je Slate u julu 2021, kada je poletjela posebno sugestivna raketa u vlasništvu Blue Origin Jeff Bezosa. „To je kao: ‘Pa, šta smo koristili u prošlosti? Šta možemo da iskoristimo? Kako možemo smanjiti rizik ili smanjiti troškove’?“

Nalog na Twitteru grupe Kome treba feminizam, ŠTA JE FEMINIZAM danas, uglavnom sadrži fotografije žena koje opisuju zašto je feminizam važan. Kao dio svoje nedavne kampanje, uključili su sliku sa citatom sovjetske kosmonautkinje Valentine Tereškove, koja je, pored toga što je prva žena u svemiru, bila nepokolebljivi zagovornik žena u nauci.

„Ptica ne može da leti samo sa jednim krilom. Ljudski let u svemir ne može se dalje razvijati bez aktivnog učešća žena“, navodi se u citatu. Sovjetski Savez je napravio velike korake ka rodnoj ravnopravnosti, sa više žena koje ne studiraju samo u oblasti nauke, tehnologije, inžinjeringa i matematike (STEM), već su stekle naprednije diplome i moćnije pozicije, nego što se vidi čak i u Sjedinjenim Državama u današnje vrijeme.

Tereškova je poletjela u svemir u misiji Vostok 6, 16. juna 1963. godine, provodeći tri dana u orbiti. Kasnije se pridružila rukovodstvu vladajuće Komunističke partije Sovjetskog Saveza, a nakon raspada SSSR 1991. godine postala je poslanik. Posljednji put je izabrana u rusku Državnu dumu 2016.

FeministkinjenjemačkaRaketa
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dodo
2 godine prije

“Ptica ne može da leti samo sa jednim krilom. Ljudski let u svemir ne može se dalje razvijati bez aktivnog učešća žena“, Potpuno se slažem sa ovom izjavom i dodajem: Jebeš svemir bez vulve.

Trgup
2 godine prije

Ovo su zadnji trzaji naše civilizacije..

Rimtutituki
2 godine prije

Poznajem dobro Njemacke feministkinje,jos nijednu nisam vidio ne da je lijepa,zgodna,nego ni prosjek,ni osrednja,sve grobovi suncetijebem, gurbet do gurbeta,a kad nadju jebaca( obicno ovde za papire) odmah se 360gradi promjene,zenstvene.nisu dzaba u starom Rimu govorili” bonus penis,pax in domus”. Dobar kurac,mir u kuci

Čudan lik
2 godine prije

Čemu kokodakanje po medijima???
Drage feministice izvolite sagraditi kakvu god raketu želite, ukrcajte se u što većem broju u nju i sretan vam put.

Vox
2 godine prije

Nebi me iznenadilo da poruse crkve te naprave sotonisticke hramove u obliku vulve u kojima ce se moliti Sotoni a imati za svece Klintona, Gatesa, Blera, Merkelovu, Tacija, Tudjmana, Trudoa od Kanade, Matu Granica, Tonina Piculu i slicne sluge NWO-a.

NeBudiOvca
2 godine prije

Sad kad ih napadnu ovi trans aktivisti zbog govora mržnje, jer vezujući odredjene djelove ženske anatomije sa ženama, diskriminiraju osobe s penisom koje se izjašnjavaju kao žene😂

Alen
2 godine prije

Pa nek aim naprave , onda zasigurno se moze reći da lete u p.m.

Damir
2 godine prije

To ne postoji a ako jest onda leti kao i svaka druga raketa uglavnoma zavrse u moru . To je prevara i pranje novca.

Krle
2 godine prije

Izgleda, ne samo da svijet vode budale, nego su većina svijeta budale. kad Ursula ovo vidi, odmah će tražiti da EU svoj svemirski program prilagodi ovim zahtjevima.

rade iz niša
2 godine prije

da, rakete se inace grade u tom obliku iskljucivo da bi podsjecale na kitu, ne npr. zato da se odupru gravitaciji

nekoime
2 godine prije

Hoće li svemirski brod imati redovite menstruacije?

nekoime
2 godine prije

Kako će izgledati nebinarne rakete? Imat će pogonske motore na obje strane?

Mali zloco
2 godine prije

A da se one gone malo u ,,vulvu” materinu sa njihovim idejama.

Živojin Mirić
2 godine prije

ovaj članak je sa sprdexa ili s newsbara?

Hahahaha
2 godine prije

Da li će imati ugrađeni ovlaživać za polijetanje ?

2 godine prije

Eh,lijep je vikendom procitati lezernije teme.covjek se malo i nasmije🙃

pirat sa kariba
2 godine prije

interesantno ,sad samo da cekamo kad ce federi da zatraze svemirski brod u obliku chupka

Hahahaha
2 godine prije

Živjele “Vulve u svemiru” i “Svemirske vulve”.

Koks
2 godine prije

Eeee, svijete… Treba vas na dobru raketu nabit da dođete sebi! Kakav feministički pokret, to je nakaradna tvorevina… A i ta pizda od rakete je po aerodinamici dobra samo za dobar vatromet nakon lansiranja. I onda kažu muškarci razmišljaju kurcem!!! Raketa kurac bar sigurno leti od pamtivjeka…

bruegel the elder
2 godine prije

Nek se svemirski brod izjasni kao transgender.Svi zadovoljni.

NPC
2 godine prije

Pa ju nataknut na vrh bustera.

Detektor
2 godine prije

Te feministice, prdovšene ovom dr. Luciom Hartmann, “pronalazačicom rakete” nitko ne spriječava izgraditi njihovu vulvastičnu raketu i otisnuti se njome u svemir. Neka se samo sve one puste inženjerke, fizičarke, kemičarke i ostale STEM genijalke uhvate posla, a Melinda Gates i još nekoliko bjelosvjetskih muilijarderki mogu dio novca kojeg su “zaradile” razvodom ili nasljeđivanjem upotrijebiti za financiranje tako jedne plemenite svrhe.

Osobno bih podržao izgradnju čitave serije vulvastičnih raketa sa feminističkim posadama ako bi se iste uputile tragovima Viyagera 1 i 2.

Antinwo HR
2 godine prije

Kurvetine odvratne.Natamburat pendrecima ko stoku.Zabranit feminizam pod hitno

Max
2 godine prije

Krajnje umobolno.

Nina bg
2 godine prije

To nije feminizam, to su budalastine dokonih zena. Pravi feminizam se bavi ozbiljnim problemima, kao sto su neopravdano manje plate za isti posao. Na ovaj nacin se diskredituje prava borba za zenska prava, stvara se cirkus od toga.
Pa jasno je da raketa mora da ima aerodinamican oblik. Samo bolesna svest moze u svemu duguljastom videti falus.

Tim Kunić
2 godine prije

Istina Bezosova raketa izgleda kao glavati dildo, bilo bi zabavno paralelno lansirati dildo i vulvu o orbitu. Zamislite scenu spajanja u svemiru, a oko njih ljubomorno kruži anusoliki umjetni satelit.

brankica
2 godine prije

sad čekamo da se rodno fluidne osobe sjete da bi i oni neku rodno neutralnu raketu, he he he

Boba Lazarević
2 godine prije

Neka naprave i neka te feministice budu pokusni piloti.

Lucija, prva
2 godine prije

Obavještavam sve da ću se javljati i pod drugim imenima. 🙃

Mrki
2 godine prije

Feminizam izvidnica sotonizma
Sta hocete vi stom nekom pokazom ženskog procjepa kakva ženska prava pa ubili ste svu muškost ovog svjeta tim aktivizam feminizam sotonizam gle nasta muški rod liči muskarci širi u guzicama nek u ramenima kad progovori mislim žensko jel to taj feminizam sotonjare reci cu vam jednu istinu Eva je zarizla jabuku ali je nije pojela a necete je ni pojest ja vam garantiram a i znam da sve izopačeno nestaje tvorac svega ravna zemlju mnogima nije mjesto na njoj a to se vidi ito vrlo brzo pandemija rat je beba sta nas čeka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI