Švedske demokratkinje pozivaju na kastriranje pedofila usred skandala visokog profila

Kastriranje
28 komentara

Sindikat je naglasio da su zločini nad djecom u porastu i založio se da je politika kastriranja krivaca sada potrebna „više nego ikad ranije“, navodeći porast silovanja djece od 30 odsto.

Nakon visokog skandala u kojem su učestvovali član EP i član stranke Center, Švedska demokratska unija zagovarala je hemijsku kastraciju pedofila.

„U životu nema ništa važnije od zaštite naše djece i osiguranja da je njihovo odrastanje sigurno i da se pamti i voli“, Linda Lindberg, poslanica i predsjedavajuća Sindikata, i Caroline Nordengrip, takođe poslanica i i članica odbora Sindikata napisale su za Niheter Idag.

Pozivajući se na studiju Karolinskog instituta o nižim nivoima testosterona koji smanjuju rizik od seksualnih delikata, Lindberg i Nordengrip su tvrdile da je hemijska kastracija “medicinsko liječenje ozbiljnog mentalnog poremećaja”.

Dvije žene su tvrdile da je ova politika sada potrebna „više nego ikada ranije“.

„Sigurnost je kamen temeljac prosperitetnog i funkcionalnog društva, takođe je temelj srećnog detinjstva. Postoje razlozi za zabrinutost zbog razvoja koji se polako, ali sigurno penje sve više i više na Y osi“, napisale su žene, navodeći nedavni porast silovanja nad djecom od 30 procenata od 2010. godine.

Da bi se suprotstavili ovom razvoju događaja, švedske demokrate takođe zahtijevaju ukidanje zastarjevanja ne samo za silovanje, već i za druge seksualne prestupe nad djecom, poput seksualnog iskorištavanja i seksualnog uznemiravanja. Oni takođe žele da osobe osuđene za seksualne prestupe nad djecom ostanu u krivičnoj evidenciji duže od deset godina.

„Krajnje je vrijeme da pojačamo zaštitu svoje djece i mladih“, zaključile su Lindberg i Nordengrip.

Poziv je uslijedio nakon skandala u kojem je učestvovao političar stranke Center i evropski poslanik Fredrick Federley, za čijeg se bivšeg dječka ispostavilo da je osuđen i uslovno pušten pedofil. Prema nacionalnom emiteru SVT, Federley je znao za zločine. Nakon medijske galame, Federley je dao ostavku na sve funkcije.

„Od svog kolapsa kada sam stigao u ćorsokak, nisam uspio da postignem mir. Svi kažu da biste trebali da se odmorite, ali od ovoga se ne možete braniti. To utiče na moju porodicu i moju rodbinu”, rekao je Federley za vijesti DT, ističući da ne postoji drugi način da se ide dalje.

„Nameću se brojna pitanja kada visoki političar, možda budući lider stranke, u svojoj blizini ima čovjeka osuđenog za pedofiliju, sa punim znanjem o tim zločinima. Činjenica da Fredrick Federley, koji je i sam roditelj, nikada nije ni pokušao da objasni kako se to moglo dogoditi pogoršala je stvari za njega“, obrazložio je politički komentator SVT-a Mats Knutson. „Malo drugih vrsta zločina je tako emocionalno nabijeno i prezirano od ogromne većine glasača“.

Vođa Centra Annie Loof pozdravila je to kao promišljenu odluku.

„Fredrick Federley je donio mudru odluku da napusti svoju funkciju i potpuno se usredsredi na svoje zdravlje. Ono što se dogodilo stvorilo je ogromne poteškoće za Fredrika da nastavi svoju trenutnu političku misiju. To je lična tragedija i izuzetno je tužna“, tvitala je Loof.

Od 1980-ih, liječenje pedofila vrše švedska zatvorska i probaciona služba i forenzička psihijatrija, sistem koji je na snazi i danas.

DemokratkinjeKastriranjePedofilijaŠvedska
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konobar
3 godine prije

Ma kakva hemijska kastracija, to veterinari najbolje rade.

crodaemonx
3 godine prije

Kastracija za ove koji napastuju mlađe od 13, a ne sad da kastriraju momka od 19 jer je bija s curom od 15

splav meduze
3 godine prije

Britanski matematičar Alan Turing,dešifrirao je težu verziju “enigme” koju je koristio Wermacht . Poslije rata poslan je,kao homoseksualac,na kemijsku kastraciju,uslijed koje je preminuo,a po nekim izvorima izvršio samoubojstvo.Tužan kraj za genijalca.Lijepa zahvala Domovine. Alan Mathison Turing – britanski matematičar i kriptograf koji je zaslužan ne samo za dekodiranje “Enigme” već se smatra i jednim od očeva modernih kompjutera Drugi i možda važniji razlog zbog kojeg ga se britanski establišment sramio bilo je to da je Turing bio gay. Njega su, kao i desetke tisuća homoseksualaca u Velikoj Britaniji, prema važećim zakonima osudili zbog toga i umjesto zatvora, ponudili mu da bude kemijski kastriran, na što je pristao i nedugo nakon kastriranja počinio samoubojstvo. Jedan od najvećih britanskih junaka Drugog svjetskog rata sramno je unakažen i, zapravo, ubijen, a ubili su ga sami Britanci. To je povijesna sramota koju nije lako priznati. Alana Turinga rehabilitirala je kraljica Elizabeta II. tek 2013. godine… Čitaj više »

Ana
3 godine prije

Neeeeeeeee?? Zezate? Pa takve bi jos jucer histericno vriskale i urlale na isti zahtjev upucen od “neprogresista” tradicionalista i svih onih koje sa svojom bandom desetljecima ugnjetavaju i preziru!

Adriana
3 godine prije

Odnosi li se to na sve pedofile ili samo na one domaćeg švedskog, balkanskog i inog porijekla, dok bi se doktore i inžinjere izuzelo.

Stara kuka
3 godine prije

Iako sam napisao da ovdje više neću komentirati u ovom slučaju ću pogaziti vlastitu riječ. Naime kad se govori io pedofiliji prvo se često brkaju pomovi pedofilije sa pederastijom odnosno seksom sa mladim dječacima i mladićima – adolsescentima. Ti poremećaji su mnogima sinonimi iako to nisu. A vrlo često se pedofilijom naziva upravo pederastija iako bi se ona prije mogla svrstari pod ped…rluk nego pedofiliju. Druga je stvar što na sam spomen pedofilije sve odmah hvata pravednički gnjev (barem za sada dok i to ne postane mainstream pod utjecajem medija, a u tom pravcu je već krenulo) i svi bi kastrirali, kemijski ili rezali jajca pa i ubijali. I to je sasvim razumljivo i ja osobno isto tako osjećam gađenje prema toj nastranosti (i svim ostalima). Ali umjesto ubijanja i kastriranja možda bi bilo pametnije te ljude privremeno izolirati i proučavati. Pokušati otkriti što to njih nagoni na takvo ponašanje.… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Vlastimir
3 godine prije

Švedska je več dugo zemlja koja klizi duboko u nemoral.Šta se događa sa švedskim narodom nije mi poznato.Želeo buh da znam.

Max
3 godine prije

Monstrume treba spriječiti u zlodjelima.

huhuhu
3 godine prije

ovo sto este napisali “lijecenje pedofila” to je isto kao drveno zeljezo. Pedofilija nije bolest nego poremecaj i to se ne lijeci. Nazalost pedofil se ne moze promijeniti nikakvim metodama, zastrasivanjima ili zatvorom. Istina je da se taj poremecaj ne moze ispraviti nikada i da je jedino rjesenje kemijska kastracija. Tesko da ce se ista na bolje promijeniti jer je pedofilija skoro pa legalna, dobna granica maloljetnika koji kao imaju pravo dati pristanak je sve niza u EU, najniza u Francuskoj, bila je cak i stranka pedofila u Danskoj ili Nizozemskoj, u Njemackoj 20g lanac pedofila za kojeg su svi znali uredno operira, od 2015 kad su uvezli 2 mil. arapa u Njemacku, netragom je nestalo 10.000 djece (deset tisuca!!!). Mozete si misliti sta je po sakrivenim podrumima i farmama…a kad i dodu pedofili nekim slucajem na sud npr. kod nas, nema bas nekih jacih kazni, vise se dobije za… Čitaj više »

dulebg
3 godine prije

Od kastriranja pedofila do odsecanja šaka, ušiju, noseva, ruku, razapinjanja konjima – nema ni ceo korak. Šta sa pedofilom za koga se dokaže da je greškom kažnjen? – možda da mu uradimo promenu pola?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI