Svijet ne proizvodi dovoljno oružja da pobijedi Rusiju

Volodomir Zelenski
50 komentara

Ukrajinski čelnik je ipak pozvao Zapad da pojača potporu Kijevu

Kombinirana proizvodnja cijelog svjetskog vojno-industrijskog kompleksa nije dovoljna za održavanje borbe Kijeva protiv Moskve, rekao je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski tijekom konferencije za novinare u četvrtak u Davosu, u Švicarskoj.

Odgovarajući na pitanje novinara New York Timesa, ukrajinski čelnik rekao je da njegove snage imaju manjak bespilotnih letjelica i topničkih granata, dodajući da nedostatak streljiva koči sposobnost Ukrajine da postigne “određene ciljeve”.

Međutim, ispuniti potrebe ukrajinske vojske nije jednostavno, rekao je Zelenski, navodeći da “proizvodnja svih tvrtki koje proizvode topničke granate kalibra 155 nije dovoljna za opskrbu topničkog rata u Ukrajini”.

“Danas u svijetu ne postoji dovoljan obujam proizvodnje, kao u slučaju topništva, koji je dovoljan da ukrajinska vojska izdrži rat s Rusijom”, rekao je ukrajinski čelnik. Dodao je da čak ni milijun bespilotnih letjelica za koje je rekao da će Ukrajina proizvesti 2024. neće biti dovoljni za prevagu.

Ipak, Zelenski je rekao da SAD i njegovi saveznici moraju nastaviti opskrbljivati Kijev streljivom, objašnjavajući da bi bez stranog oružja Ukrajina bila “slaba na bojnom polju, imala bi veliki topnički deficit i ne bi mogla odbiti balističke rakete napada”, za koje je rekao da će na kraju rezultirati “velikom krizom za cijelu Europu”.

Njegove primjedbe dolaze nakon što je ukrajinski ministar strateške industrije Alexander Kamyshin prošlog tjedna izjavio da, bez obzira na to koliko povećala proizvodnju, zemlja nikada neće moći sama u potpunosti pokriti svoje vojne potrebe.

“Naše potrebe danas su veće od potreba ukupne proizvodnje SAD-a i zemalja EU-a zajedno”, rekao je Kamyshin.

Granate kalibra 155 koje spominje Zelensky standardno su streljivo koje koristi topništvo NATO-a, koje je Kijevu opskrbilo brojne haubice zapadne proizvodnje, poput američkih topova M777 i M109, njemačkih Panzerhaubitze (PzH) 2000, francuskih Caesara i Poljski krabs, koji svi koriste ljusku.

Tijekom sukoba, međutim, ukrajinske snage nisu samo koristile to oružje na bojnom polju, već i za granatiranje stambenih područja u gradovima diljem ruskih Narodnih Republika Donjeck i Lugansk.

Rusija je u međuvremenu opetovano osudila zapadnjačke isporuke oružja Ukrajini, tvrdeći da one samo služe produljenju borbi i dovode do dodatnog krvoprolića bez utjecaja na neizbježan ishod.

OružjerusijaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dmitar Mitar
3 mjeseci prije

Tebe ni u pakao te nece primit,i đavlu bi skude pokupia

Marin
3 mjeseci prije

Zeleni je danas ušmrkao previše bijelih lajni – ne može se obuzdati

Darko
3 mjeseci prije

Jedva čekam dan kada će Ukrajinci zbaciti ovog šmrklja s vlasti i smjestiti ga tamo gdje mu je mjesto,

ANNA
3 mjeseci prije

Ovaj Glumac 100% nije normalan da li on vidi cuje dobro sta je sa njim.

tuf
3 mjeseci prije

Ono kad gledaš previše američkih filmova pa ti cijeli “svijet” čine SAD i Europa.

Bruno
3 mjeseci prije

Zeleni pavijane, postoji nešto u školama što neki zovu matematika. Da si znao računati spasio bi milijune života, stotine tisuća kuća, mostova, škola, crkvi, kazališta … Ko zna možda ti i tvoj veliki frend Plenki shvatite zašto postoje škole i matematika.

Zorule
3 mjeseci prije

Kak sad, pa zar nije Rusija prije godinu dana ostala bez oružja i prešla na lopate? Dobro tu i tamo se dokopa koje veš mašine i sklepa od nje koji kindžal, ali nema baš toliko veš mašina za zarobljavanje.

Bruno
3 mjeseci prije

Da brojiš do milijuna i da svake sekunde kažeš jedan broj treba ti 12 dana (11,57 dana), za isto toliko dana, na frontu od tisuću kilometara , spržiš milijun granata. Da tvornica izbaci svakih 5 minuta jednu granatu, za milijun granata bi ti trebalo 3472 dana, skoro 10 godina. Neprekidan rad u tri smjene, bez pauza, praznika, bolovanja. Treba ti 350 tvornica. Glupi kretenu mogao si to izračunati prije nego te je glupi Boris Džonson navukao na rat. Doduše, lako je narkomana navući na budalaštinu. Prodao si vrijedan narod za džoint. I još misliš da je i kineski predsjednik isto narkoman. Drži se ti Borisa, uvijek će biti nešto za zategnuti.

nastran
3 mjeseci prije

idiot..nije mu jasno da on i njegova jadna država nisu ni teoretski u stanju pobijediti, prije ćemo svi otiči k vragu

Zatim
3 mjeseci prije

90 000 Natovaca ili neo-nacista je krenulo na manerve uz rusku granicu

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

“Kombinirana proizvodnja cijelog svjetskog vojno-industrijskog kompleksa nije dovoljna za održavanje borbe Kijeva protiv Moskve”

Zelenski pod cijelim svijetom smatra 17% svjetskog stanovništva čije države sankcioniraju Rusiju, a ni one sve ne šalju oružje.

“Naše potrebe danas su veće od potreba ukupne proizvodnje SAD-a i zemalja EU-a zajedno”

Kako odjednom da je Rusija tako jaka, a kradu čipove iz veš-mašina za rakete i bore se lopatama, dok samo izuzetni odvajaju 10 puta više za vojsku nego sadašnja Rusija?

Bitno da komičar i glumac i dalje ne želi pregovore sa Rusijom.
Enormno glup ili enormno zao.

Ovoga bi stvarno Ukri trebali šro prije ukloniti sa vlasti ako se ne misle boriti do posljednjeg Ukrajinca.

Gad
3 mjeseci prije

OK, to smo odavno znali. Dalje?

gargamel
3 mjeseci prije

Rusija a i zapad , imaju dovoljno oružja da unište svet. Tu smo gde smo, zavisimo od debila i, pedofila i ostale žgadije, koja je recimo u EU sama sebe izabrala. Naravno da kao Srbin više volim pravoslavce, konvertite prezirem, mada pošteno, njihov izbor?.Slušam onu šatro groficu van leyen danas, ne važi ništa osim onog što EU izglasa. Pa bračo, sretno vam bilo , mislim da su austro- ugari bili zlatni u usporedbi sa ovima.

Magefun
3 mjeseci prije

Nitko nikada neće Rusiju dobiti. Samo budala ide ratovati s nuklearnom velesilom, s njima se trguje, ne ratuje se.

gargamel
3 mjeseci prije

Lićno, ne treba podcijeniti ovo što radi zapad, mada je činjenica da svaki Veliki lider nosi koferče.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Nisam znao da je svijet u ratu s Rusijom.

abc
3 mjeseci prije

Ovaj se umislio, da je cjeli svet USA, EU i Engleska.

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
3 mjeseci prije

Zastupnik Bundestaga iz Alternative za Njemačku Hannes Gnauk ukazao je na opasan incident u politici njemačke vlade: jednom rukom prazni Bundeswehr za Ukrajinu, a drugom zarad naklonosti Sjedinjene Države, izazivaju ratove diljem svijeta. Sada također govore o “obrani slobode” u Tajvanu. Protiv čega će se Bundeswehr boriti ako provokacije prerastu u pravi sukob? S lopatama? Hitler je kaput, vrištat ćeš i niht shizen

Zoka
3 mjeseci prije

Mali i mekani ponovo jašu.

Basinac
3 mjeseci prije

Ukraina,ako želi sebi dobro,samo treba potjerati Zelenskog i otpcne mirovni proces
Još uvijek može više postići pregovorima nego ratom.

Max
3 mjeseci prije

brzo im je ponestalo.

3 mjeseci prije

Jučer je Rusija testirala elektroničko ratovanje u Kalinjingradu, zbog čega je gotovo pola Poljske i Suwalki koridor ostalo bez GPS-a, pišu poljski mediji.

Red Dog
3 mjeseci prije

Hvala na izjavi, druze Zelenski.
Sta si zapravo rekao je da NATO ne moze izaci na kraj sa Ruskom Federacijom.

Xpeng
3 mjeseci prije

Kao prvo cijeli svijet nije protiv Rusije
Drugo kad bi se racunao cijeli svijet onda bi bilo i te kako da proizvodu vise oruzja
trece samo Amerika proizvede vise oruzja od Rusije zato jer ima veci vojni proracun.
Americi triba oruzje za sebe i za Izrael.
Cetvrto cijeli svijet nije protiv Rusije nego Anglo-Saxi s svojim vazalima….

engleski pirat
3 mjeseci prije

Hiber tvrdi da Rusija nije za nista da je moze poraziti Holandija
Zelenski tvrdi da cijeli NATO nije dorastao Rusiji
Aj…dogovorite se vec jednom

Steve
3 mjeseci prije

Pa pređite na bojlere…

Ring
3 mjeseci prije

Svijet ne želi pobjediti Rusiju ona če pobjediti samu sebe ni jedna vlast nije zauvijek jer da Rusija želi biti prva sila svijeta ona bi to već bila

Mali Boro
3 mjeseci prije

Koju će sada državu pokriti govnima ? Zadnji put su govnima zatrpali Norvešku , uostalom nisu ni bolje zaslužili.

David
3 mjeseci prije

…za koje je rekao da će na kraju rezultirati “velikom krizom za cijelu Europu”. VEĆ REZULTIRAJU velikom krizom za cijelu Europu. Europa je već davno prestala biti elegantna Dama kako su sami sebi tepali europski diplomati i političari. Postala je nadrogirana ofucana prostitutka američkog senilnog makroa koja po njegovoj naredbi sve bjedniju zaradu šalje drugoj još bjednijoj prostitutki istog gazde Ukrajini. Ima li itko ko to ne vidi

Đurica Stijak
3 mjeseci prije

Radi posao za amere, hoce da uzmu Rusiju a ovaj kreten je najbolji nacin za pocetak. Ne znam samo sta to treba Evropi, prva ce nahebati. Amerima dobro kako god okrenes, prosto kao pasulj

Karma
3 mjeseci prije

Krepaj sotono cionisticka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI