“Svijetu danas treba Hitler”, kaže CNN saradnik u sada izbrisanom tvitu – ali ispostavilo se da ima više od jednog takvog tvita

Hitler
57 komentara

Voditelji CNN-a redovno izražavaju mišljenje o navodnim opasnostima „prevlasti bijelih“ u SAD, ali jedan od saradnika mreže na udaru je kritike zbog otvorenog divljenja Adolfu Hitleru.

Usred kontinuiranog nasilja između militanata Hamasa i izraelske vojske, saradnik CNN-a Adeel Raja ušao je u raspravu u nedjelju tvitujući – a zatim brzo brišući – „Svijet danas treba Hitlera“.

Raja, čiji LinkedIn profil kaže da je „honorarni saradnik CNN-a“ sa sjedištem u Pakistanu, i za mrežu piše članke o pakistanskim poslovima. Njegovo ime pojavljuje se u više od 50 CNN članaka, ali od nedjelje uveče CNN ne povezuje njegovo ime sa profilom.

Dok je Raja brzo izbrisao svoj tvit, stariji postovi koji izražavaju divljenje zloglasnom nacističkom lideru ostali su na mreži od nedjelje uveče. Raja je navijao za Njemačku tokom Svjetskog prvenstva 2014. jer je „Hitler bio Njemac i radio je dobru stvar sa tim Jevrejima!“ U drugim objavama iz 2014. godine izjavio je da Njemci moraju probuditi svog „unutrašnjeg Hitlera“ i sažeto objavio „Hail Hitler“.

Zbunjujuće je što je Raja u brojnim prilikama upoređivao indijskog premijera Neranderu Modija sa Hitlerom, pri čemu su ova poređenja imala negativnu konotaciju. Međutim, najviše svog prezira rezervisao je za državu Izrael, tvitujući 2014. godine „ISIS, TTP, TALIBANI – molim vas, idite u Izrael ŠTO PRIJE!“

Čak i nakon što je izbrisao svoj nedjeljni tvit, komentatori na mreži napadali su Raju zbog njegovog očiglednog obožavanja Hitlera i napali su CNN jer ga je ostavio na poslu čak i nakon višestrukih objavljiva o Fireru.

Twitter je takođe napadan zbog suspendovanja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zbog pozivanja njegovih pristalica na mirni protest, ali dozvoljavanja Raji da zadrži verifikovani nalog.

Slavljenje Hitlera nije nešto što bi se moglo očekivati od bilo kojeg medija, osim za apsolutno rubne veb stranice poput „Daily Stormer“. CNN voditelji i novinari takođe su izuzetno glasni o navodnoj prijetnji „bijelih supremacista“ i „domaćih terorista“ u SAD, pojmovima koji se uglavnom pripisuju podgrupi Trumpovih pristalica koji su se u januaru pobunili na američkom Kapitolu.

Međutim, u vrijeme objavljivanja ovog članka mreža nije komentarisala tvitove svog saradnika koji podržava Hitlera.

Adeel RajaCNNHitler
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
2 godine prije

Svijet treba stvoriti bolju perspektivu za mladu generaciju

PlanetB
2 godine prije

Nikakvo cudo da se Hitler slavi jer je bio jedan od najistaknutijih radikalnih ljevicara. Za one kojima to jos nije jasno na ovom portalu Hitler je bio Socijalista . Kao sto je i Mussollini bio Socijalista i onda se 1915-te razisao sa svojom soc partijom radi pogleda na Prvi svjetski rat. Nacional socijalista Hitler pa samo ie govori kojoj partiji je pripadao : Socijalistickoj. I Prije nego se je ta ista partija prozvala Nacional Socijalisticka bila je to Radnicka Partija U svakom slucaju radikalna ljevica. I mucno mi je da slusam te neznalice koji Hitlera svrstavaju u neku ‘desnicu’. Time samo pokazuju svoju indoktrinaciju jer normalno da komunisti u bivsoj Jugoslaviji nisu htjeli priznati da su fasisti i nacisti zapravo bili jedna grana Socijalizma. I sada CNN kao vodeci Socijalisticki medij u Americi sasvim je logicno da im se ponekad ‘omakne’ i da izlanu ono sto znaju da je prava… Čitaj više »

Simon
2 godine prije

Zazivanje Hitlera nije nikakva novost. To se može čuti i u beskonačnim pričama u kvartovskim kafićima od ljudi koji nemaju ikakve veze s ijednom od ideologija.
Isticanje povezanosti ovog Pakistanca s CNN-om što podrazumjeva involviranost tajnih službi i daljnje transmitiranje ovakvih vijesti nije ništa drugo nego sluđivanje masa odnosno kontrola kaosa odvojeno po svim točkama, pravcima i ravninama u prostoru.
Što je to ili tko je taj koji ima moć da od miljardi vijesti uspije ovu vijest dobaciti čak do ovog portala?

2 godine prije zadnji put uredio Simon
Lucija, prva
2 godine prije

😃 Koja budala…
Tog Raju bi Hitler prvog eliminirao (Rom, isti geni, stigli su iz Indije),

Drugo, ima Hitlera koliko god hoćeš…od onih na vlasti, do onih u medicini. I ne zaboravimo one male hitlerčiće koji skupljaju gluposti po internetu uvjereni da su otkrili velike istine…
A ne pitaju se tko je to i zašto tamo stavio.

čudila se aman ja
2 godine prije

“… svijetu treba nešto jače, i za javu i za sne
svijetu treba hokus -pokus, magija end kabare
svijetu treba nešto kao, svijetu treba nešto kao
cimciraste šamšare
cimciraste šamšare za gladne i žedne
cimciraste šamšare svakome po jedne…” (D.Trifunović)

Alen
2 godine prije

Benjamin netanjahu je za sad jako ozbiljan kandidat …

Mosha
2 godine prije

bolje Maršali josip i jozef

Stara kuka
2 godine prije

“Slavljenje Hitlera nije nešto što bi se moglo očekivati od bilo kojeg medija, osim za apsolutno rubne veb stranice poput „Daily Stormer“. Je li gospodin Milić ikada pročitao koji članak s “rubnog” Daily Stormera? Jer da jeste, možda bi shvatio (ali s druge strane lako moguće da i ne bi bio to u stanju) da su tamošnji članci daleko veće kvalitete i daleko argumentiraniji i zreliji nego što će on ikada biti u stanju napisati. Jeste da su pisani na krajnje “politički nekorektan” način, da koristi vrlo živopisnu, da ne kažem životnu terminologiju (odnosno terminologiju koju mnogi licemjeri koji se nad tim javno zgražavaju isto tako koriste u privatnom svakodnevnom životu) i da iznose ideje i stavove koje su u današnjem poludjelom klaunovskom svijetu apsurda, potpune državne i korporacijske tiranije i kontrole, pomahnitalih ideoloških kultista i autocenzuriranih robota šokantne iako su velika većina njih još prije samo nekoliko desetljeća bile… Čitaj više »

Ivex
2 godine prije

Nije bio ljevičar koje metode pa gotovo 70% Švaba je radilo za državu radnici su imali više slobodnoga vremena.Veća Socijalna primanja i bolju Socijalnu skrb. Pa čak je Židove planirao preseliti o svom trošku u bilo koju državu koja ih je htjela primiti. Znamo da vrli antifašiti su odbili primiti bilo kojega Židova osim onoga punoga love.Zapravo najgori je bio prema Slavenima je r je njih najvise pobio. 8 milja Poljaka 8 milja Ukrainaca mili po Jugoslaviji 38 milja Rusa. U tome grmu leži zec kada kao ovaj komentator CNN priziva Hitlera ponovo.

da_se_zna_istina
2 godine prije

Rasne teorije o superiornosti germanske rase su gluposti koje su njemački nacional-socijalisti prihvatili, a mislim da su došli kao i eugenizam od SAD ili VB. Ipak, kad je započeo rat, čini mi se da više nije ni A.H. vjerovao u te teorije, jer su se SS postrojbama priključile sve rase, i romanske, i slavenske i semitske (Arapi), bilo je i Indijaca i Mongola, pa bilo je i crnaca u nekim njemačkim postrojbama. Što se tiče našeg područja, to jest Balkana, mnogi ne znaju istinu da je Njemačka bila za očuvanje kraljevine Jugoslavije odnosno za održanje statusa quo na Balkanu, nije imala nikakve planove prisajedinjivanja niti podunavskih Švaba, niti Nijemaca iz Rumunjske. A.Hitler je “poludio” kad je čuo da je Mussolini išao napast, i to neuspješno Grke, jer je to značilo da će morati ići spašavati Italiju na južnom frontu koji se je tada otvorio (jer su Englezi već počeli postavljati… Čitaj više »

Debeli Idol
2 godine prije

Hićo je bio vebetarijanac a za svoje vrijeme osmislio je zakone o zaštiti životinja koji su bili toliko napredni da su ih ostale države počele ozakonjavati tek 50-60 godina nakon WW2.

Siniša
2 godine prije

Hitler je za ove savremenjake običan amater.

Spezzii
2 godine prije

Novinar se sprda s Daily Stormerom a tamo nije dorastao ni kavu nositi…

mosha genocidjijus
2 godine prije

nek ga kloniraju ima kod rusa još djelova taknobrkog samo prvo treba ukinut sankcije da sve bude po zakonu

Jackie
2 godine prije

Treba, da nas uzdigne kao što je on svojevremeno uzdignuo njemačku ekonomski i duhovno. Samo što neće to više biti na takav način, doba velikih vođa i vladara je prošlo. Hitlerovih 12 godina je bila proba za eru prosperiteta u koju smo mi 2020 godine ušli ovaj puta kao jednaki ljudi, za taj prosperit morat ćemo se sami izboriti ne više oružjem, već ispravnim odlukama.

Red Dog
2 godine prije

Bar polovina komentatora ovde smatra isto.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI