“Svinjska tužba” EU protiv Rusije – Ili će kazniti sve sankcije ili Rusija izlazi iz WTO

Svinja
16 komentara

Europska tužba protiv Rusije kojom se osporava zakonitost nametanja embarga na europsku svinjetinu bi mogla pogoditi Ukrajinu, rekao je ruski politolog Aleksej Muhin.

Prema njegovim riječima, ako “svinjska tužba” bude prihvaćena i postane presedan, onda bi sljedeći optuženik na arbitražnom sudu mogla postati Ukrajina, budući da je ova zemlja zabranila uvoz ruske robe kao nijedna druga.

“Ukrajina će biti prva koja će pasti zbog presedana moguće presude. Ona je išla do kraja i zabranila rusku robu. Zatim će, jedna za drugom, pasti i ostale zemlje koje su se pridružile sankcijama”, rekao je Aleksej Muhin za radio “Vijesti FM”.

“Ako se pravilo bude odnosilo samo na Rusiju, izlazimo iz WTO”

“Ako cijela praksa provođenja zakona bude usmjerena samo protiv Rusije, onda za Moskvu ima smisla razmotriti povlačenje iz Svjetske trgovinske organizacije”, smatra stručnjak.

Podsjetimo da je ranije Europska unija podnijela tužbu protiv Rusije, zahtijevajući da joj Moskva godišnje plati 1,4 milijardi eura odštete zbog zabrane uvoza europske svinjetine. Tužba je dostavljena arbitražnom sudu putem Svjetske trgovinske organizacije.

Osim toga, odštetu od 1,4 milijarde eura, koju zahtijeva Europska unija, jednaka je ukupnoj vrijednosti izvoza svinjskog mesa iz EU u Rusiju 2013. godine i taj će se iznos za svaku “izgubljenu godinu” povećati za 15%.

Zbog embarga na hranu EU od Rusije traži 1,4 milijardi eura godišnje

 

embargoSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Ovi u evropu otislo bre sve do djavola!

Zagi.Dr
6 godine prije

Koji su to licemjeri, prvo dignu sankcije protiv Rusa i njihovih firmi i dužnosnika a kad Rusija uzvrati istom mjerom njima je krivo! Pa što misle da su ovi budale!

kladionicar
6 godine prije

Ne znam da li EU birokratija misli ozbiljno ili su samo glupi? Odluke tog Suda, sto se tice glavne tri sile svijeta SAD, Rusije i Kine, a koje nisu u interesu tih sila, imaju efekat kao i pisanje uz vjetar. Jer u krajnjoj liniji Sud bi morao imati sredstva sile kojma bi efikasno nametmuo provodjenje svojih odluka, a nema ih. Jedino da oformi divizije, korpuse i armije cata i cinovnika koji bi (sa olovkama, ili u modernijoj varijanti – tastaturama), izvrsili invaziju pomenutih sila, a iz zraka bi ih bombardovali i raketirali tonama paragrafa, pravnih normi i zakonskih odredbi. Dakle, odgovor na pitanje u prvoj recenici mog komentara sam se namece – ipak su glupi.

Laki Topalović
6 godine prije

Čuj, “Svinjska tužba” 🙂 Ovaj Mihin ima i smisla za humor, unatoč svemu.

cool
6 godine prije

Odlično, tjedno im zatvoriti plinovod 20%, u 5 tjedana je skroz; čekati i cjenkati se o cijeni otvaranja. Nije moglo bolje.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Ovim činom se otkrila prava priroda podmukle igre koju globalistički imperijalisti pokušavaju nametnuti Rusiji ali, otvorili su Pandorinu kutiju. Sada po ovom principu i ovom pravnom presedanu svaka država koja je bila pod sankcijama ima materijala na tužbu protiv onih država i kompanija koje su pogazile potpisane ugovore i obustavile snabdjevanje i isporuku ugovorenih roba i usluga. Rusija je poduzela kontrasankcije kao odgovor na sankcije. Sankcije i kontrasankcije nisu isto. Po mom osobnom uvjerenju ako EU pravnici nastave ovu hajdučiju, ugrožen je cijeli pravosudni sustav EU i pravne stečevine jer, da bi išta izreketarili moraju sve zakone tendenciozno zloupotrijebiti i zlonamjerno interpretirat. Šteta što sad ne postoji SFR Jugoslavija da tuži USA za deset godina embarga od 1980 do raspada 1991.

davor
6 godine prije

EUrabija–kretenI

ventilator
6 godine prije

Mišljenja sam da se je Zpad,već po kozna koji put, skupa sa Amerima zapleo u vlastite IGRE MOĆI, te sad traže da im Rusi plate odštetu zato što su im nametnuli sankcije. Ovo je da ti pamet stane.Oni nikako da shvate da ih je svijet prozreo, pa čak i u vlastitim redovima.Najbolji primjer je fijasko koje su SAD doživjele u OUN kod njihovog prijedloga da se Jeruzalem proglasi glavnim gradom Izraela.

zvonimir
6 godine prije

lakše je vojno vratit sve oteto od sssr-a od 45. na ovamo nego kmečat

Njofra
6 godine prije

koje licemjerje, mi mozemo ,vi ne mozete. Trokut zemalja; kina, rusija,indija i dio zemalja bliskog istoka, sam je po sebi samo-dostatan drže 50% svjetskih ruda i stanovništva s vremenom ce to biti sve izrazenije kako bude rastao standard stanovnika

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Evo svjež dokaz totalne shizofrenije, paranoje, neznanja i nesposobnosti administracije SAD-a. Načelniku generalštaba vojske Srbije Dikoviću kojega je jedan američki institut pozvao da održi predavanje u SAD-u, konzulat SAD-a u Beogradu je odbio da izda vizu, uz obrazloženje da je prisustvovao rusko-bjeloruskoj vojnoj vježbi, kojoj su prisustvovali, sarkazma li, i neki generali američke vojske i NATO saveza. Je li vidite koje ludilo vlada među amerikancima? Pa šta sve još možemo očekivati od globalističkih monstruma potpomognutim unakrsnom medijskom paljbom, Bog sami zna.

tedi
6 godine prije

Ovo je za rubriku “Vjerovali ili ne”ili “Ljudi jeli to moguce!”

Vlastimir
6 godine prije

Svinjska tužba, svinjske Evropske Unije.

Ps.

To je znak da Evropa ne može ništa Rusiji.Mogu samo da pišu žalbe,pritužbe,komentare itd.

bbbb
6 godine prije

Tko je tako mudar uveo ruse u bobrokinteresnu sferu zvanu WTO, e taj treba da odgovara……….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI