Tadžikistan: Visoki istražitelj protiv korupcije imao bunker s neprocjenjivim blagom  

Bunker
8 komentara

U Tadžikistanu je pokrenuta velika istraga protiv bivših i sadašnjih dužnosnika državne agencije za suzbijanje korupcije. Prilikom pretrage obiteljske kuće roditelja višeg istražitelja za borbu protiv korupcije u zemlji, Firdavsa Niozbadalova, pronađen je bunker u kojem su bile vreće novca, zlato, drago kamenje i šest automobila “Jeep”, prenosi tadžikistanski Akbor.

Bunker je od strane Državnog odbora za nacionalnu sigurnost Tadžikistana otkriven 16. svibnja tijekom pretresa kuće roditelja Firdavsa Niezbadalova u gradu Buston, bivši Čkalovsk.

Korupcija
Tađikistan – visoki istražitelj

Niezbadalov je zet bivšeg tajnika Vijeća za nacionalnu sigurnost Amirkula Asimova. Njegov otac, Abdugaffor Niozbadalov, bivši je zamjenik tužitelja regije Sughd, živi u ulici Aini, preko puta zračne luke “Hundžand”. Njegova prostrana kuća uključuje šest zgrada sa sigurnosnim kamerama i podzemnom garažom.

Prema svjedocima, otac Firdavsa Niozbadalova je istražiteljima dobrovoljno pokazao ulaz u bunker, koji je bio gotovo neprimjetan. Mnogi svjedoci koji su se okupili u blizini palače vidjeli su kako se u njemu nalazi nekoliko vreća s dolarima, zlato i drago kamenje, kao i šest automobila.

Međutim, svjedoci su za medije izjavili da je majka Firdavsa Niozbadalova pružala žestok otpor istražiteljima i prijetila da će se ubiti, tvrdeći da vrijednosti ne pripadaju njenom sinu, nego da su njeno vlasništvo.

“Toliko je glasno vikala, da su sigurnosni dužnosnici prestali brojati novac u prisustvu svjedoka i sav novac, zlato i drago kamenje na brzinu pobacali u svoje torbe, koje su zapečatili”, izjavili su svjedoci nakon nedovršene provjere dragocjenosti.

Ranije su  tijekom pretresa kuće tužitelja Hundžanda, bivšeg Lenjinabada, Ališera Niozbadalova, Firdavsovog brata, također zaplijenjena znatna sredstva. Ališer je tvrdio da ta sredstva pripadaju njegovom bratu.

Tadžikistan proteklih mjeseci provodi niz istraga kojima su obuhvaćeni mnogi bivši i sadašnji zaposlenici agencije za borbu protiv korupcije, koje se sumnjiči za prijevaru i zloporabu položaja.

Vlasti u zemlji su priopćile da će uskoro poduzeti najozbiljnije mjere za borbu protiv ove pošasti, izjavio je ministar vanjskih poslova zemlje Sirodžiddin Aslov.

bunkerKorupcijaTađikistan
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Ovaj je za*e*ao i Nadana Vidoševića

Baba
6 godine prije

A tko ce kotrolirati novu smjenu kontrolora da isto ne pomahnitaju od pohlepe?
Ovaj slucaj je samo jedna kap u oceanu svuda oko nas…jedina razlika je mozda u tome da se u bogatijim drzavama koriste profinjenije metode grabeza od “sistema sakriveni bunker” kod tate i mame.

Jupiter
6 godine prije

Zajedničko svim mutivodama je da mnogo vole novac. Više novac nego neku bednu zemlju.

Osoba C
6 godine prije

Blago majci, kakvo vrijedno i šparno djete ima. Podsjeti me na jednu gospođu, nazovimo je Ankica, koja je rekla da je ponosna na svoju djecu jer su pametna i uspješna. A to kod ljudi izaziva ljubomoru. Naknadno se ispostavilo da sin ugostitelj, nije nikome plaćao ništa, kćer je slučajno šetajući ulicama metropole vidjela prazan poslovni prostor, koji se ubrzo volšebno našao u njenim rukama i krenula prodavati kornete za sladoled. Jedan unuk, dvadeset i neku godinu star, otkrio je u sebi financijski genij i otvorio banku. Drugi, za kojeg bi Kerum rekao da je u životu radio ništa, otkrio je pak ljubav prema vrlo jeftinom sportu zvanom automobilizam. Jednoga dana, iz nedokučivih razloga, u njima se izgubila ta poslovna žica. Kako, zašto, misterij traje i dalje.

Tedi
6 godine prije

Bilo bi zanimljivo istraziti bunkere bivsih i sadasnjih politicara iz raspale SFRJ i zasto se raspala.a ne da gledamo u tuda dvorista.ali to je tabu tema od kontrolora.

jale
6 godine prije

Uklonite ispod članka reklamu za Hanžekovićeve medije!!! Šta ima ovde da radi link naslova “Nevjerojatni seksi rekordi: u jednom danu spavala s 919 muškaraca”, a nama cenzurišete i brišete pojedine komentare koji su krik davljenika, izražaj opravdanog revolta na sva sranja koja nas okružuju i tlače, i reakcija na sve jebene manipulacije kojima nas svakodnevno bombarduju mediji prethodno navedenog advokata-tajkuna NATOfila!!! Sloboda narodu!!! Institucije narodu!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI