Tajna Veza: Tko koristi ISW za širenje ratnih dezinformacija na Balkanu?

Kimberly Kagan
42 komentara

Već neko vrijeme u medijskom prostor se pojavio Institut za proučavanje rata (ISW) koji širi paniku i dezinformacije vezane za ukrajinsko-ruski sukob. Mainstream mediji ga bezupitno prenose. Nije ni čudo što im godišnji prihod raste svake godine od korone. Međutim, što je ISW i tko stoji u pozadini, donosimo u ovoj kratkoj analizi.

Pogledajmo prvo kako mainstream mediji prenose ISM, vezano za pogibju onivača Wagnera, Jevgenija Prigožina:

ISW je naglasio da su Jevgenij Prigožin, vođa Wagner grupe i njen osnivač Dmitrij Utkin navodno ubijeni nakon što su ruske snage sigurnosti oborile avion u kojem je bilo vodstvo Wagner grupe iznad Tverske oblasti.

Oni već znaju tko je ubio “navodno” mrtvog Prigožina. Prema Institutu za proučavanje rata smrt je navodna, a ubojica siguran. Daljnja analiza više nije potrebna, osim da vidimo tko se krije iza ISW, tko ga plaća i u čijem interesu.

O ISW

Institut za proučavanje rata (skraćeno ISW) je think tank sa sjedištem u Sjedinjenim Državama koji je 2007. godine osnovala Kimberly Kagan, a bavi se istraživanjem i analizom pitanja obrane i vanjskih poslova. Institut je izradio izvješća o Sirijskom ratu, Afganistanskom ratu i Iračkom ratu, “usredotočujući se na vojne operacije, neprijateljske prijetnje i političke trendove u raznim zonama sukoba i trenutno objavljuje dnevna izvješća o ruskim vojnim operacijama u Ukrajini započela je 2022.

ISW je osnovan kao odgovor na stagnaciju ratova u Iraku i Afganistanu, s temeljnim financiranjem koje je osigurala skupina proizvođača oružja za obrenu i deklariranim ciljem pružanja neovisne, otvorene analize operacija u stvarnom vremenu, vojnih i pobunjeničkih napada. Grupa trenutno djeluje kao neprofitna organizacija, podržana doprinosima proizvođača oružja za obranu, kako oni kažu.

I ovdje je svaki komentar suvišan, jer kada pogledate kada su utemeljeni, zbog čega i što pokrivaju, sve vam je jasno.

Tko je Kimberly Kagan?

Kimberly Kagan potječe iz židovske obitelji Kalmana Kesslera, računovođe i učitelja iz New Yorka i njegove supruge Frances. (Wikipedia)

Služila je u zajedničkom timu za procjenu plana kampanje za multinacionalne snage-Irak-SAD. Misija Irak u listopadu 2008., te kao dio Civilnog savjetodavnog tima za stratešku reviziju CENTCOM-a u siječnju 2009.

ISW je financirao stvaranje 34-minutnog dokumentarca, The Surge: the Untold Story s direktorom CIA-e, gen. David Petraeus, predsjednicom ISW-a, generalom američke vojske Jack Keane (u mirovini) i poručnik James Dubik (u mirovini) koji opisuju strategiju jačanja u Iraku i kako neki visoki američki časnici tvrde da su donijeli mir zemlji i tako dobili rat.

Samo za naše Logičare

Dragi naši Logičari, to su vam izvori iz koje većina pije “vodu”. Ne kažemo, niti tvrdimo da su Rusi bolji i da oni također ne vrše ratnu propagandu, međutim stvari treba staviti na svoje mjesto.

Jevgenij Prigožin je već odavno bio mrtav čovjek o čemu svmo već pisali u članku “Prigožin je mrtav čovjek, samo što mu to nisu još rekli“.

Bilo je pîtanje momenta kada će se to dogoditi. Jesu li ga ubili Rusi ili stranci, to je već pitanje na koje tek treba dati odgovor.

Rusi mu ionako nikada ne bi oprostili čin izdaje, a strancima je takvo što odgovoralo da unesu pomutnju između vlasti i pobornika Wagnera.

Kako god okrenemo, sve je bilo očekivano. Zapadni mediji su se zalijepili za smrt, a ruski mediji o tome više ne pišu, jer žele što prije zatvoriti poglavlje Prigožin-Wagner.

Zato naši dragi Logičari, pamet u glavu. Dolaze teška vremena. Opijeni televizijom i mainstream medijima će nastradati, a pametni preživjeti. Biti će žrtava i na strani pametnih, ali daleko manje od izmanipuliranog krda kojeg polako ali sigurno usmjeravaju prema klaonici stoljeća.

CIAISWJevgenij PrigožinKimberly Kagan
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gjuro1977
8 mjeseci prije

Dan noć razlika u stanju stvari

Starlight
8 mjeseci prije

Iz kabalinih “informativnih” agencija u sredstva za proizvodnju “realnosti”-tzv. medije, procurila je “vijest” da je Židov Evgenij Prigožin mrtav (ili “mrtav”). Prigožin je doživio (ili “doživio”) nesreću (ili “nesreću”). Ima čak i “video snimak” pada privatnog aviona, gdje se i “nesrećni” Prigožin našao na “spisku” putnika. Na “snimku” se čak vidi da je avion padao sa jednim krilom, drugo je valjda odbila raketa moćne ruske PZO i tako se “šahista” “osvetio”, za “pobunu” Wagnera, svom velikom prijatelju “kuvaru” Prigožinu kod kojeg više neće (sigurno ne javno) slaviti rođendan. Tzv. wikipedia veli: “Putin je 2003. godine proslavio svoj rođendan na New Island (Prigožinov plutajući restoran)”. I još veli: “Godine 2001. Prigožin je lično poslužio hranu Vladimiru Putinu i francuskom predsedniku Žaku Širaku kada su večerali na New Island. Prigožin je ugostio ruskog predsednika Putina i američkog predsednika Džordža V. Buša u svom plutajućem restoranu New Island u Sankt Peterburgu 25.5.2002.” U… Čitaj više »

Rimtutituki
8 mjeseci prije

Ne treba vise nitu upozoravati idiote da idu na klanicu. Kazen neki dan na poslu,na hawwaima nesto speziell auta a drvece izmedju ne dotace. Kad moj kolegs nijemac” Putins Anhänger, Putin propaganda. Ma mrs budalo,kad skoci” ja bi trebao dobrovoljno da nosim Gewehre i na prvoj liniji u ukraijini. Kazem mu ” suti jadan ne bio,nedavno si kilu operisao,nisi u stanju da se popisas” ali takvo je stanje na zapadu. Ja ih jos motiviram da se cijepe petu,sedmu dazu,kao one majmunice talijanke sto su se slikaleTREĆA i mogu u discoteca. Tel saß vidim da stvarno treba dosta ljudi da nestane,posto nisu a zivit,bez imalo zdravog razuma.

eks
8 mjeseci prije

Previše naivno bi bilo misliti da u Rusiji može neko osnovati privatnu vojsku bez kontrole države. Rusija je ozbiljna država i tako nešto nikada ne bi dozvolila. Nije to nekakav STR ( samostalna trgovinska radnja) , ili nekakvo preduzeće za proizvodnju deterdženta. Wagner i Prigožin su proizvod ruske države, finansirani od ruske države, snabdevani naoružanjem od strane ruske države itd. Oni su se morali uklapati u strukturu i funkcionisanje ruske vojske . I kako to obično ide, kada novac “udari u glavu” i stvori utisak prevelike moći, “direktor” umislio da može biti jači od države., ili možda umislio da je on država. To je zabluda, jer to je matrica u Americi, ali u Rusiji ne. Prigožin je pravio ličnu medijsku promociju , previše se šepurio, a u Rusiji to ne može . Pokušali su i neki tajkuni da budu jači od države, ali loše su se proveli . Pokušaji desatabilizacije… Čitaj više »

Iva
8 mjeseci prije

Ruski mediji pišu o Prigožinu, a vlast je ta koja je suzdržana. Da li je neko smestio Rusima ili su se rešili bandita, ko zna? Žao mi je posade aviona koja je ni kriva ni dužna stradala. Bilo je i drugih načina da se Prigožin makne sa lica zemlje.

Nekoime
8 mjeseci prije

Oružje za obranu? Amerikanci su se branili u Siriji, Afganistanu, Iraku? Od koga? Zdravog razuma?

Miko
8 mjeseci prije

Valjda iza onih koji stoje iza ISW-a stoje isti koji stoje i iza svih glavnih medija, centralnih banaka i njihovih distributera novca, rating agencija itd.
Ali to nije sve, oni koji se nevide stoje i iza svih ostalih koji samo misle da ne stoje, ali rade sve šta oni žele.

Miko
8 mjeseci prije

Pa ti novi soj uopće nije bitan, to je kao novi paket usluga telekoma, možeš se preplatit i mjesečno plaćat račun, a možeš i na bonove, samo koristio ili ne koristio usluge telekoma sim kartica ti se gasi nakon određenog broja mjeseci.
Svaka sličnost sa cijepivima, čiji rok trajanja ističe nakon nekoliko mjeseci, je slučajna.

Max
8 mjeseci prije

Kljaični paraobavještajni fond mozgova, Ja sam za smrt spreman ionako me zlostavljaju i danas i sinoć trpim pakao. Ali neke od tih vampira moramo povući za sobom.

Nekoime
8 mjeseci prije

Koristite li IQ prije ili poslije metamorfoze u kukca?

Miko
8 mjeseci prije

Dosta toga šta si napisao stoji, ali ovo sa izdvajanjem IQ ti je greška. Mislim kako su oni koji su smislili sve ove prevare nadprosječno inteligentni. Pa čovječe uspili su cijepit pola čovječanstva i uspjeli su postić da i oni koji pišu protiv NATO taj NATO financiraju.
Želim reć kako je sami IQ samo jedna od značajki čovjeka, a ima ih još koje bi trebalo uzet u obzir da bi se izbjeglo nasjedanje na emocionalnalu manipulaciju.
Međusobni napadi i obrane po osnovi IQ samo povećavaju netrpeljivosti, a to ovdje većina radi i bez da riječi podložnoj cenzuri napiše.
Obrati pažnju na razliku između riječi i djela.
Svi dobri komentatori kako su shvaćali manipulaciju ovdje na komentarima tako su nestajali. Održava se većina navijača i svađalica.

Ma nije nego
8 mjeseci prije

Šta mi znamo. Ne znamo ništa. Ja medijima ne verujem ni reč.

Buničar
8 mjeseci prije

Nekako se plasim da cemo ako stvari nastave ici zapocetim pravcem svi jednako “platiti kiriju”. Vremena kada se je rat mogao voditi bez opce kataklizme su davno iza nas. Ukoliko konacno “plane” (izgledi su vise nego veliki) nece biti razlike u stradavanju izmedu “pametnih” i “ostalih”. U stvari najsretniji ce biti vjerojatno oni koji poginu u prvom udaru. Prezivjeti prvi udar u svijetu gdje ce nuklearni projektili nastaviti letjeti/padati cak i ako SVI njihovi operateri izginu bas i nije neka perspektiva. Stekao sam dojam u onom nasem “balkanskom” ratuo da pouzdavanje u “pamet” bas i ne donosi spas. Noz, metak, granata a pogotovo atomski projektil ne oprave razliku izmedu pametnih i ostalih

dona07
8 mjeseci prije

Svim medijima koji prenose laži hakirati stranice

BlueZg
8 mjeseci prije

Židovi često napadaju ljude koji spominju njihovo židovstvo i drže to znakovitim a zapravo su židovi oni kojima je bitno tko je židov a tko nije pošto samo židove promoviraju i nastupaju kao kakva sekta. Čim kad im netko spočitne njihov kriminal, oni vrište holokaust. Itekako je znakovito da je ženska sa konjskim zubima iz ovog teksta židovka. Samo druge pokušava uvjeriti da to nije važno. 🇵🇸

Zoro
8 mjeseci prije

iku, se piše a ne na stranom jeziku, riječ koja se usvoji se kroatizira ili balkanizira za ostale sa ovih prostora, Dalmatinske riči, puno njih, je iz talijanskog ali izmjenjene u duhu našeg jezika, tako da ovo pisanje stranih riči na njiovom jeziku je neprijateljska rabota, protiv naroda na korist okupatora, nekada su takve zvali domaći izdajnici, sada su građani svita evropejci i slične gluposti, a šta se tiče opsjednutosti ikuom, totalni promašaj, to je pokazatelj jednog dijela mozga matematičko analitičkog, ko ga ima previše rszvijenog najčešče je na štetu ostalih područja mozga koje čovjeka čine sposobnom za život, tako da dobivamo opasne budaletine, to su ti sa velikim ikuom, moraju biti vođeni ka mala dica od strane zrelih ljudi jer ode sve u zlo dok rečeš mjesna zajednica, hitlerovi generali i vođe nacista su svi odreda imali ogroman iku, napravili veliko zlo i ispali najveće budale upropastili njemačku za… Čitaj više »

Zoro
8 mjeseci prije

umisto iku triba pisat KI, kvocjent inteligencije

Faboo
8 mjeseci prije

Prigožin nije mrtav! Sve je to dio folklora! Izgleda da Rusi imaju odličan KOS!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI