Tajvan izvijestio da je 25 zrakoplova kineskog ratnog zrakoplovstva u ponedjeljak ušlo u tajvansku identifikacijsku zonu protuzračne obrane

taiwan air force
26 komentara

Kina Tajvan smatra neotuđivim dijelom svog teritorija i rutinski šalje svoje vojne brodove i zrakoplove u ophodnje do Tajvanskog tjesnaca.

Tajvansko Ministarstvo obrane priopćilo je da je 25 zrakoplova kineskog ratnog zrakoplovstva u ponedjeljak ušlo u njegovu identifikacijsku zonu protuzračne obrane.

Ministarstvo je priopćilo da je među kineskim zrakoplovima bilo osamnaest borbenih zrakoplova i četiri bombardera.

Ovo nije prvi put da Tajvan prijavljuje takav incident. Prošli mjesec Tajvan je izvijestio kako je bio prisiljen poslati svoje borbene lovce, kako bi odvratio kineske koji su letjeli preblizu tajvanskog teritorija. 20 zrakoplova kineskog ratnog zrakoplovstva uletjelo je u identifikacijsku zonu otoka, što je tada izvijestilo Ministarstvo obrane Tajvana. Neki od zrakoplova letjeli su južnim dijelom otoka kroz kanal Bashi, koji razdvaja Tajvan i Filipine.

Kina Tajvan smatra odcijepljenom provincijom, koju bi trebalo spojiti s kopnom. No neovisnost Tajvana međunarodno je priznato od strane većine zemalja svijeta.

Iako Peking ne vrši izravnu kontrolu nad otokom, kineska vojska šalje svoje ratne brodove i zrakoplove u Tajvanski tjesnac, koji odvaja Tajvan od kontinentalne Kine.

kinatajvan
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
3 godine prije

Kina je usla u vazdusni prostor Taiwana i naterala Taiwan da dize avijaciju 3 000 puta prosle godine. To je kostalo 900 miliona dolara u gorivu.
Trose ih. Demoraliziraju.
„Ovo nece prestati nikada. Sto ne rade nasi americki prijatelji nista? Sta ako uopste ne dolaze kad nas budu napali?“

Nenad
3 godine prije

Tajvan je Kina i to je to.

iuiztctrdfzbzbtzbvtz
3 godine prije

Biće tamo rata to pokazuju samim time što ovo obllavljuju (u stvari programiraju), pripremaju nam mozgove da prihvatimo rat jer eto oni su nam ga “nagovjestili”.

Tomi
3 godine prije

“No neovisnost Tajvana međunarodno je priznato od strane većine zemalja svijeta” ?! Zar nije priznato samo od par prčija još vecih zabita od bivse yuge? Palau pa sankt vincet i slicni ? Pa ni SAD jih ne priznaju

Kile
3 godine prije

Znači imamo 3 žarišta Ukrajina, Iran, Tajvan, eci, peci, pec di će luđaci prvo udariti pitanje je sad

Max
3 godine prije

Ovo je samo ispitivanje snaga i terena. I to sve češće prava stvar tek predstoji.

Boba Lazarević
3 godine prije

I Rusija i Kina su nanjušile da je američko vodstvo slabo. Ne samo Bijela kuća nego i Pentagon. Bave se samim sobom i unutarnjim kulturno-političkim razdorom.

Boba Lazarević
3 godine prije

Istina. Uvijek je bitno pokazati muda, čak i u visokoj politici.

tadija
3 godine prije

Plandemija nije predvidjela da bi Rusi prodavali svoja cjepiva,neće ići.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI