Talibani traže pomoć od Rusije u obnovi ratom razrušenog Afganistana

Afganistan
11 komentara

Zamjenik afganistanskog ministra informiranja i kulture Zabihullah Mudžahid izrazio je nadu da će Rusija pomoći u obnovi zemlje, uništene nakon desetljeća rata.

“Veselimo se suradnji sa svim zemljama, a strana ulaganja ovdje igraju značajnu ulogu. Rusija je važna gospodarska država. Afganistan je uništen tijekom rata. Rusija i druge zemlje mogle bi pomoći u obnovi. Pozdravljamo takvu pomoć i nadamo se financijskoj potpori”, rekao je Mudžahid za novinsku agenciju TASS.

Talibani, koji su u Rusiji zabranjeni kao teroristička skupina, preuzeli su kontrolu nad većim dijelom Afganistana tijekom posljednje faze povlačenja američkih snaga. Posljednji američki vojnici evakuirani su 30. kolovoza, čime je okončano gotovo dva desetljeća NATO-ove okupacije zemlje.

Zamjenik ministra također je rekao da trenutna afganistanska vlada nastoji uspostaviti odnose sa svim zemljama.

“Prije svega, govorimo o diplomatskim vezama bez kojih je daljnja suradnja jednostavno nemoguća. Pregovaramo s Rusijom, uglavnom o priznavanju naše vlade i obnovi rada veleposlanstava. Rješavanje ovih pitanja otvorit će put daljoj suradnji”, rekao je Mudžahid.

AfganistanrusijaTalibaniZabihullah Mudžahid
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
2 godine prije

Kako se kolo sreće okreće? Prije par godina ućili ih ameri da ratuju protv rusa pa ratovali protv saveznika amera a sada traže pomoć od rusa… Valjda ćemo doći pameti da nema od mržnje ništ samo očaj.

Max
2 godine prije

Pa to je i logično

Kmet i minimalac
2 godine prije

Ljubav sve pobjedjuje

Demc
2 godine prije

Tako če i Ukrajina, samo če trebat godine da im uđe iz g…. u mozak..

2 godine prije

Sta covjek moze jos reci idiotiziranim talibanima “geopolitike”?
Nista – nego da pogledaju jarane u Rotschildovoj tzv “Centralnoj banci Afganistana
https://www.dab.gov.af/

Kao sto ovi lazni “muslimani” (a u stvari Rotschildova govna) – kazu na njihovom sajtu:
“…Efforts for Improving and Strengthening the Banking Sector of the Country...” 🤣 🤣…To je dakle najvaznije ovim talibanskim Rotschildovim govnima, ali dzaba ovim udarati idiotizirane geopoliticare” – jer tikvanima nije jasno da je i tzv “drzavaRusija sa onim gadom Nosferatuom – samo koncentacioni logor za RUSKI narod
(kao i ostale tzv “drzave” spojene na nesto bez cega mi kako ljudi ne bi mogli zivjetiRotschildovu Centralnu/Narodnu banku” 🤣 )

Glupoca talibana “geopolitike” je stvarno – epska…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI