Talijani potpisuju peticiju protiv slanja vojnika na ruske granice

Tommaso Longobardi
21 komentar

Do sada je više od 20 tisuća Talijana potpisalo peticiju protiv sudjelovanja nacionalne vojske u misiji međunarodnih bojni NATO pakta u Latviji, koja će biti formirana do kraja ove godine.

Peticija će biti upućena predsjedniku Italije. Takva agresivna gesta samo može pogoršati odnose između Rima i Moskve”, rekao je autor inicijative, bloger Tommaso Longobardi, koji na  Facebooku ima podršku više od 500 tisuća korisnika.

Bloger iz Rima poziva sunarodnjake da se obrate talijanskom predsjedniku Sergiu Mattarelli sa zahtjevom da povuče iz talijanske vojnike iz misije multinacionalne bojne NATO pakta, koja će ove godine biti raspoređena u Latviji, blizu ruske granice.

“Odluka talijanske vlade da pošalje vojsku na ruske granice je još jedna neopravdana provokacija, kao i sankcije protiv Rusije koja nam je često pomagala”, rekao je rekao je Tommaso Longobardi.

Prema njegovim riječima, sudjelovanje talijanske vojske u misiji NATO pakta ugrožava nacionalnu sigurnost Italije.

“Vlada krši Ustav u kojem se jasno navodi da Italija odbacuje rat kao instrument agresije protiv slobode drugih naroda, ali i kao sredstvo rješavanja međunarodnih sporova. Štoviše, nitko nije pitao građane želimo li uopće poslati naše vojnike u Latviju. Ovo nije demokratsko rješenje, nego provođenje diktature”, rekao je Longobardi.

U srpnju prošle godine je bivši talijanski premijer Matteo Renzi rekao da će Rim u istočnu Europu poslati 150 vojnika, koji će se tamo pridružiti međunarodnim bojnama NATO pakta baltičkim zemljama i Poljskoj. Ova odluka je uslijedila nakon što je Renzi sudjelovao na summitu NATO pakta u Varšavi, naravno, bez parlamentarne rasprave.

Aktualni tehnički premijer Paolo Gentiloni, koji je prethodno bio ministar vanjskih poslova, istaknuo je da je takav potez osmišljen kako se umirili saveznici koji vjeruju da su u opasnosti.

“Ovo nije čin agresije protiv Rusije, nego zaštita granica NATO saveza”, za talijanske medije je rekao Gentiloni.

Odgovornost za formiranje bojne u Latviji je na u Kanadi. Ona će uključivati ​​vojnike iz Španjolske, Poljske, Albanije i Slovenije. Iako neće sudjelovati sa svojim snagama, Latvija kao domaćin jamči sigurnost američke vojske.

Naime, početkom veljače je u Latviji iz Washingtona stiglo više od 220 teških vojnih oklopnih vozila.

Zajedno s latvijskim kolegama su već proveli vježbe na istoku zemlje, nakon čega su se vojnici zaustavili u gradu koji se nalazi na samo 40 kilometara od latvijskog-ruske granice.

Talijanski bloger se na kraju odlučio na peticiju i do sada je prikupio oko više od 20 tisuća potpisa.

“Peticija nema zakonsku snagu, ali ona odražava mišljenje ljudi. U Italiji mnogi dijele moje stavove, a potpise sam uspio prikupiti sam, bez pomoći bilo kakvih organizacija i političkih stranaka”, objasnio je.

Peticija naglašava da će sudjelovanje talijanskih vojnika u misiji NATO pakta neminovno utjecati i na gospodarske odnose između Moskve i Rima.

“Tražimo da se odreknu rješenja koje ne samo da nas dovodi u opasnost od sukoba, nego također može naštetiti našim tvrtkama, koji su već trpe gubitke zbog sankcija”, izjavio je u peticiji.

Longobardi je rekao da su talijanski mediji ignorirali peticiju, pa se mladić odlučio koristiti društvenim mrežama, posebno Facebookom, gdje ga prati pola milijuna ljudi.

“Nisam mogao šutke gledati licemjerje naših medija, koji se strogo drže političkih linija. Često napadaju Rusiju bez razloga, stoga pokušavam uravnotežiti informacije i pokazati pravo stanje”, rekao je aktivist.

Bloger je rekao kako mnogi njegovi prijatelji pod utjecajem zapadnih medija vjeruju da u Rusiji vlada “brutalni diktator”, ali ne mogu objasniti svoje stavove.

Tommaso Longobardi ne pripada niti jednoj političkoj stranci, ali ne isključuje da u budućnosti može pristupiti nekom političkom pokretu.

Dokle god me ne pozovu, radit ću sam, ali ću uvijek podržati sve inicijative koje će zadovoljiti potrebe građana Italije“, naglasio je Longobardi.

matteo renziNATOPaolo GentilonipeticijaTommaso Longobardi
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
krivA
7 godine prije

…i..dezurni mislioci, geoatratezi, politicki potkovane jedinke, generali u foteljnim pricuvama…i “ostali”…, cast i postovanje onima koji vide i koriste SVOJ mentalni sklop…sutnja.., nista…! Niti “ociju da da vide…niti “usiju da cuju”?! Ili..samo nemaju sto napisat jer nemaju svoj stav…ili se samo “se vole citat”!
…skuzajte zbog ucestalih “slovnih” pogresaka! Pisem sa mob…125 kg (bez pivskog zeluca…volim biru) 2,15 viaine.., pa su mi i palci u nekakvom srazmjeru pa mi je ponekad problem utisnuti ispravno slovce. Svaki tekst iapravim ali opet izadje ono “sto izadje”! E…sad…, ocito bi mi palci trebali biti u gabaritima “drazice”

Ivan
7 godine prije

Ovo je dobra odluka Talijana, ovako bi nesto trebalo i u Hrvatskoj i ostalim nato-zemljama.
Imamo demokraciju i narod jos uvijek zivi u strahu.

čitatelj portala
7 godine prije

Bravo za Tommasa Longobardija, tako misli velika većina Europljana, a i Amerikanaca. Ne mogu aktualne političke elite raditi vječno kontra svoga naroda. Što više, izgubile su utjecaj, pa bi ovo nazvao očajničkim pokušajima jer smatraju da su ljudi ovce. Međutim sve je više budnih ljudi.
Rađa se novi ljudski duh!

Đole
7 godine prije

Ovo je odlična ideja trebalo bi nešto takvo i u RH i poslati im peticiju da vide da nismo svi ovce za šišanje,

Alen
7 godine prije

Ko koga danas pita bilo sta..Nista nazad ,samo napred..Gdje god to bilo..

Covjece ne ljuti se!
7 godine prije

Kladio bih se da su 90% od ovih 20.000 clanovi ili simpatizeri KP Italia.
U tom smislu na 50.000.000 Talijana je ta peticija bez ikog znacaja.

Sardelino
7 godine prije

Amerikanci su i u prvi i drugi rat uvučeni prevarom.Pearl harbor je bila „navlakuša“ u režiji vlade SAD. Napadu na Irak predhodile su laži o naravi režima Sada Huseina te inskonstrirani scenarij rušenja tornjeva.NATO je instrument u rukama vlasnika velikih američkih korporacija. Odnosno onih koji vladaju amerikom.Nadam se da niko ne misli da amerikom vlada američki narod ma koji god to bio.Vlasnici amerike svjesni su toga da više nisu u stanju skupiti više od 100 tisuća američkih vojnika koji bi ratovali za njihove privatne interese jer im više ne vjeruju niti billy boy iz Arkanzasa niti crnac iz Harlema.Zato je njihov namjera da za svoje ratove /npr. Protiv Rusije/ koriste tuđi teritorij i tuđe topovsko meso.Zasad im se ta namjera ostvaruje sa uspjehom jer su uspjeli europskim državama nametniti korumpirane i sebi odane vlade.

Osoba C
7 godine prije

Rim će u istočnu Europu poslati 150 vojnika. A Zagreb 120, nek se vidi raskoš. Na kraju krajeva, ti Talijani znaju samo dobro praviti bunkere.

Ladislav Babić
7 godine prije

Za razliku od Hrvata, koji se ne sjećaju kako su se njihove “staljingradske postrojbe” provele u 2.svjetskom ratu, a još gore njihova NDHaška kvazidržava, Talijani imaju na umu vlastito iskustvo iz sukoba kojem su i sami bili među inicijatorima.

Hrvatskim političarima, ispražnjena mozga od dugotrajnog sna (priznat ćete da spavanje od “stoljeća sedmog” do nedavna, prazni mozgove “sanjara”), i iluzije da su pobijedili Srbe (a ne samo lokalnu srpsku ekstremističku manjinu), sve to pojačano NATOvskim zaštitiničkim kišobranom pod vodstvom najagresivnije države današnjice, to baš i ne ide u glavu. Izgubili su je u ludilu svojih fantazmi, a možda je ni ne pronađu ako je zaista izgube.

Nažalost, s masom sljedbenika i sasvim nevinih državljana, u traganju za prijevremenom seobom na “onaj svijet”. 🙂 🙂 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI