Teksas se želi othrvati nametnutim ograničenjima vezanim za Covid-19.

Texas State Capitol
14 komentara

Državni dužnosnici u Teksasu žestoko se bore za glavni grad Austin.

Državni odvjetnik Ken Paxton izdao je u srijedu ultimatum gradskom gradonačelniku Steveu Adleru i sucu okruga Travis Andyu Brownu, upozoravajući u tvitu da su njih dvojica imali “do 18 sati danas za ukidanje bilo kakvih mandata za maske ili ograničenja poslovanja,” kako bi se postigla “potpuna usklađenost s GA-34.”

GA-34 poziva se na izvršnu zapovijed republikanskog guvernera Teksasa Grega Abbotta od 02. ožujka, kojom se ukida mandat za nošenje maski na razini cijele države i nadalje se zahtijeva da se “niti od jedne osobe ne smije zahtijevati nošenje maski u cijeloj državi.”

Abbott je osobno najavio ukidanje mandata tijekom putovanja u Lubbock u Teksasu, a zatim istog dana na Twitteru, napisavši: “Upravo sam objavio da je Texas 100 % otvoren!”

Ova je zapovijed došla u izravni sukob s Adlerovom naknadnom izjavom u nedjelju, u kojoj se kaže da će grad Austin, kao i okrug Travis, “nastaviti provoditi nošenja maski i sve ostale naloge javnog zdravstva.”

Gradonačelnik se potom u tweetu od srijede narugao Abbottovoj zapovjedi, našalivši se: “Od ljudi koji vam nisu donijeli vodu ni struju: nema maski.”

Teksas je samo jedna od više država koje su nedavno povukle slične mandate. Prema NBC News, države Mississippi, Alabama, Zapadna Virginia, Arizona i Connecticut također su objavile da će uskoro ukinuti različita ograničenja nametnuta zbog koronavirusa, što će rezultirati potiskom na lokalnom i nacionalnom nivou.

Predsjednik Joe Biden bio je među onima koji su kritizirali takve odluke, izjavivši na konferenciji za novinare 03. ožujka da je “posljednje što trebamo neandertalsko razmišljanje.”

Republikanski guverner Greg Gianforte iz Montane savršeno je sutradan priopćio odgovor Bidenu: „Ako voljeti slobodu znači biti neandertalac, onda i mene uvrstite u njih!“

Rezultati ultimatuma Paxtona stigli su u četvrtak; ni Adler ni Brown nisu se odlučili poštivati Paxtonovu zapovijed. Stoga je državni odvjetnik odmah održao svoj dio dogovora te je obje stranke pozvao na sud.

Bez ikakvog sličnog presedana u novijoj povijesti, ovaj će pravni sukob zasigurno biti primjer za praćenje sukoba između državnih i lokalnih dužnosnika u bliskoj budućnosti.

Ken PaxtonSADTeksas
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
slavko
3 godine prije

guverner Greg Gianforte startao u garaži a sad ima 350 mil usd
poštenim radom, isto kao i Bill Gates

samo malo nasilnij,
prebio novinara na press konferenciji jer mu je postavio neugodna pitanja
guverner Greg Gianforte Gianforte later pleaded quilty to the attack and was sentenced to 40 hours of community service and 20 hours of anger management sessions, and was fined $385. pleaded

3 godine prije zadnji put uredio slavko
Max
3 godine prije

Svaka razumna država mora se othrvati tim mjerama.

3 godine prije

U okviru “agende haosa” (koja je multivektorska) jedan od glavnih ciljeva političkog sukoba je urušavanje zakona. Znamo kako je počelo pre godinu dana, dostiglo je kulminaciju u vreme izbora pa do inauguracije a sada kreće novi talas koji će da prevaziđe po intenzitetu stari.

Ako neko i dalje misli da je Trampa doveo patriotski blok, da je pobedio zato što je želeo (obećavao) pozitivne promene… neka razmisli još jednom. Jer ne radi se samo o političko-zakonskom haosu – ima ih na koju god stranu pogledate…

Ришона Вилон
3 godine prije

Бидон вероватно није ни свестан где се налази.

Davor drugi
3 godine prije

Eh kada bi u EU bilo samo par procenata takvih jaja kao u pojedinim USA državama, gdje bi nam bio kraj….sve sami bezmudaši i dupelizci. Bil u americi udari prstom od prst, u europi kao dresirani psi poskaču “premijeri, predsjednici, ministri”…

3 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Mucke
3 godine prije

Super ,sad ce se Bidon i demokrati nakusati juhe koju su sami skuhali .
Vecina drzava se vec sprda sa izvrsnim naredbama ovog senilnog starcica .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI