Telegram blokira kanal povezan s Ukrajinom koji podstiče nasilje u Rusiji

Telegram
17 komentara

Društvena mreža i platforma za razmjenu poruka Telegram zabranila je ‘Utro Dagestan’ (Dagestan Morning), kanal sa 65.000 pretplatnika koji je optužen da je inspirisao nedjeljne antisemitske nerede u Dagestanu. Osnivač Telegrama Pavel Durov objavio je to u ponedjeljak poslijepodne.

„Kanali koji pozivaju na nasilje – kao što je ovaj, na snimku ekrana, biće zabranjeni zbog kršenja pravila Telegrama, Gugla, Applea i čitavog civilizovanog sveta“, objavio je Durov na svom kanalu na ruskom jeziku .

Na snimcima ekrana identifikovan je počinilac kao ‘Dagestansko jutro’, koje je razotkriveno kao projekat ukrajinske obavještajne službe koji je osnovan da izazove etničke i vjerske nemire u Rusiji.

Post na snimku ekrana glasio je „Mrzimo Jevreje“ i „nećemo im dozvoliti da žive u Dagestanu ili na Kavkazu“, tvrdeći da su „jevrejske izbeglice“ koje idu za rusku republiku bile na redovnom letu iz Tel Aviva za Mahačkalu.

U nedjelju popodne, preko 150 izgrednika provalilo je na pistu aerodroma u glavnom gradu Dagestana i pokušalo da upadne u avion. Policija je uspjela da uspostavi red nakon teških sukoba u kojima je više od 20 ljudi – uključujući devet policajaca – povrijeđeno. Uhapšeno je 60 izgrednika.

Ruski muslimanski lideri osudili su nerede kao neprihvatljive. Kao i šef Dagestana Sergej Melikov. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u ponedjeljak da su nemiri “očigledno” podstaknuti iz inostranstva.

‘Dagestansko jutro’ brzo je identificiran kao najvjerovatniji krivac. Predstavljajući se kao lokalni medij, Telegram kanal je dobio raskošna sredstva od Kijeva otkako je sukob u Ukrajini eskalirao u februaru 2022. Bivši ruski poslanik Ilja Ponomarjov, koji je pobjegao u Kijev 2016. i postao državljanin Ukrajine, otvoreno je priznao da je kanal jedna od “njihovih” sredstava.

Ponomarjov je služio kao zastupnik Kijeva da tvrdi da su teroristički napadi na rusku novinarku Darju Duginu i vojnog blogera Vladlena Tatarskog delo „ruskih disidenata“. Američki obavještajci su nedavno potvrdili , međutim, da ukrajinski špijuni koje podržava CIA stoje iza oba atentata, baš kao što je Moskva rekla.

DagestanTelegramukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
5 mjeseci prije

🤣🤣🤣Zajabani ti Ukrainci. Napravili su kaos u pozadini Rusije. Usli su im “otpozadi”.🤣🤣🤣 Sreca da je Putin u zamrzivaču, inaće bi vidjeli.

hugo
5 mjeseci prije

Ukrajinci i zapadne obavjestajne sluzbe su kreativne u podvalama… Dokle?

tihobl
5 mjeseci prije

Ma kakva ukrajinska sluzba, pa ti ne znaju koja je lijeva, a koja desna cipela.
Ovo je maslo britanaca, a Ponomarjov je britanski agent.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

To će samo prijevremeno pomoć … Otvorit će drugi …. Bedasto je to ! Ovak su ih imali na dlanu 🤗

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Povrh svega … Moji Američki prijatelji ( osim jedne Lady ) svi imaju accounts on Telegram 😳 !!!!

vanja
5 mjeseci prije

…zbog kršenja pravila Telegrama, Gugla, Applea i čitavog civilizovanog sveta“…E ovo mu baš i nije trebalo,šta se trpa u taj civilizovani svet,svaki dan se uveravamo koliko je civilizovan.

Zagorski
5 mjeseci prije

Molim Admina da napiše tko je vlasnik Telegrama.

Ne sviđa mi se uklanjanje kanala
5 mjeseci prije

previše je Youtuberski, Meta i korporacijski to nastrojeno…neka piše šta god ko hoće i neka pazi šta radi.
Minus za Telegram…totalno jadno od njih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI