Telegram ostvaruje ogromne dobitke u Rusiji

Telegram
7 komentara

Udio popularnog servisa za slanje poruka Telegrama značajno je porastao na ruskom tržištu, utrostručivši se od početka 2022. godine, prema službenim podacima.

Maksut Šadajev, šef ruskog Ministarstva za digitalni razvoj, komunikacije i masovne medije, rekao je u utorak da je “početkom 2022. godine udio Telegrama u strukturi mobilnog saobraćaja iznosio 2,5%. Sada je udio Telegrama 8,5%. ”

Telegram je pretekao WhatsApp i Facebook Messenger i postao najpopularnija aplikacija za razmjenu trenutnih poruka u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, Jermeniji, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Kirgistanu i Moldaviji.

Također je prošle godine postala jedna od top 5 preuzetih aplikacija širom svijeta. Tržišni stručnjaci povezali su ovaj trend s promjenama u politici privatnosti WhatsApp-a u vlasništvu Marka Zuckerberga, koji je natjerao milione korisnika da se odmaknu od messengera i potraže aplikacije koje su više fokusirane na privatnost. Telegram se pojavio kao jedan od najvećih korisnika razvoja jer je 2022. stekao ogroman broj pratilaca sa preko 700 miliona aktivnih mjesečnih korisnika.

Pavel Durov, rođen u Rusiji, osnivač je i vlasnik Telegrama. Nazvan je Markom Zakerbergom iz Rusije i uvršten je na Forbesovu listu milijardera 2022. sa neto vrednošću od 11,5 milijardi dolara.

DobitrusijaTelegram
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
10 mjeseci prije

Očekivano

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Sa tom platformom se može puno toga no je valja , prijethodno upoznat .. I jest uistinu ! Cenzura je tu prilično mala , jedino preporučam web verziju , prije no app jer ako stavite app ,umiju tupiti sa stalnim izvješćima … Ovak … Dokle ne otvorite browser , mirni ste 😁 … Da ! Čak se povezuju vidim i ljudi sa Kube i takovih mjesta , kojima na FB nema mjesta , ovdje su potpuno slobodni 👍 …

Antee
10 mjeseci prije

Normalno kad je ruska firma…a promet joj rade slobodni i nezavisni mislioci koji bježe od totalitarističkog jednoumlja i cenzure na tzv. kolektivnom zapadu.
Izbjeglice sa zapada su napravile taj promet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI