TikTok blokira sadržaj iz Rusije

TikTok
21 komentar

Kompanija se poziva na “zakon o lažnim vijestima” u odluci o povlačenju.

Platforma za mikro-vlogovanje TikTok zabranila je striming uživo i postavljanje novog sadržaja u Rusiji, okrivljujući nedavno usvojeni „zakon o lažnim vijestima“, koji prijeti onima koji šire lažne informacije o ruskoj vojsci ili pozivaju na sankcije Rusiji do 15 godina zatvora. U nizu tvitova u nedjelju, kompanija je insistirala da stavlja „bezbjednost naših zaposlenih i naših korisnika“ na prvo mjesto, dodajući da to neće uticati na njen servis za razmjenu poruka u aplikaciji.

Međutim, popularna platforma kaže da će njene primarne funkcije ostati van mreže za ruske korisnike „dok pregledamo bezbjednosne implikacije ovog zakona“. TikTok će „nastaviti da procjenjuje okolnosti koje se razvijaju“ po potrebi da bi se utvrdilo kada može da se vrati u funkciju.

Takozvani zakon o lažnim vijestima uplašio je brojne zapadne kompanije otkako ga je u petak usvojila Državna duma i potpisao predsjednik Vladimir Putin. Konkretno, američke medijske kompanije su požurile da pobjegnu, od Bloomberga do CNN, ABC i CBS. BBC i kanadski CBC takođe su se povukli.

Ograničenja koja su EU i SAD ranije postavile na ruske medije znače da su platforme društvenih medija jedan od jedinih puteva za informacije iz Rusije da dođu do Zapada. Međutim, Facebook, Twitter, Youtube, a sada i TikTok su preduzeli korake da blokiraju ruske medije – u nekim slučajevima čak ciljajući na pojedinačne dopisnike. Dok ovi tehnološki giganti podstiču korisnike da provjeravaju činjenice koje dobijaju, sve je teže to učiniti bez pristupa činjenicama na terenu – čini se da je Twitter priznao stvarnost tako što je svojim korisnicima servirao mnoštvo postova u kojima tvrde da podučavaju kako se identifikuju ”lažne vijesti”.

Lažne vijestirusijaTikTokZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Ako je ijedna društvena mreža pokazala besmisao svog postojanja, onda je to TikTok.

Max
2 godine prije

Očekivano

tihobl
2 godine prije

ВЛАДА Руске Федерације је 7. марта утврдила списак непријатељских земаља и територија.      Листа укључује Аустралију, Албанију, Андору, Уједињено Краљевство, са Џерсијем, Ангвилом, Британскаим Девичанским острвима и Гибралтаром, све државе чланице Европске уније, Исланд, Канаду, Лихтенштајн, Микронезију, Монако, Нови Зеланд, Норвешку, Републику Кореју, Сан Марино, Северну Македонију, Сингапур, САД, Тајван, Украјину, Црну Гору, Швајцарску и Јапан.

Kazem ja vama da bjezite u BiH. Jest da ovde nema para, ali nema ni korone, a nece biti ni padavine iskadera.

Ja to onako
2 godine prije

E sad su Rusi gotovi.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Sprovoditi vrijeme na Tik tok, FB i sličnim idiotskim stranicama, moraš biti idiot kojemu u glavi nedostaje mnogo namještaja.

dezinfekcija
2 godine prije

nisam rus ali sto je to, taj tik tok ?????????? znam za tic tak i fin mi je nakon vutre ali ….

ime
2 godine prije

gotovo je. tiktokeri ce sad na krokodil.

Jomla
2 godine prije

Tik-tok-tik-tok-tik-tok-tik…

pirat sa kariba
2 godine prije

jako bitna aplikacija ,nema sta ,nema sanse da rusi prezive ako im se zabrani tik tok

Mirko
2 godine prije

Pa dobro zar nije Tik Tok Kineski?

Roky
2 godine prije

Rusi ce puno godina biti izolovani i jadan je taj ruski narod.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI