Tko je Volodimir Zelenski?

Zelenski - Manipulacija
111 komentara

Usred ruske invazije na Ukrajinu [veljača 2022.], dok je ostatak svijeta bio u panici, postojao je jedan čovjek s čeličnim živcima koji je bio stoički miran i nonšalantan poput redovnika koji meditira usred potresa. Ironično, zen redovnik koji poziva zapadne kreatore politike da ne preuveličavaju prijetnju invazijom Rusije kako strani ulagači i turisti ne bi pobjegli iz zemlje bio je nitko drugi nego lakovjerni predsjednik Ukrajine.

Ili je predsjednik Zelenski bio previše naivan da shvati posljedice neposredne invazije ili nije samo imao upozorenje, već je zapravo imao vitalnu ulogu u orkestriranju rusko-ukrajinskog rata tijekom svog trogodišnjeg predsjedništva kako bi izvršio dodijeljenu strogo tajnu misiju njemu njegovi mentori u zapadnim obavještajnim agencijama.

Rođen židovskim roditeljima u gradu u središnjoj Ukrajini u siječnju 1978., njegov rani život i dalje je obavijen velom tajne.

“Odrastao je kao izvorni govornik ruskog”, gotovo bez znanja ukrajinskog.

Volodimira Zelenskog su njegovali tajni operativci CIA-e u Ukrajini još od njegovog studentskog života dok je studirao pravo na Nacionalnom sveučilištu Kryvyi Rih.

Umjesto pravničke karijere, odabrao je glumu kao profesiju po nalogu svojih utjecajnih pokrovitelja kako bi stekao publicitet u cijeloj zemlji, posebice kroz humorističnu televizijsku seriju “Sluga naroda” u kojoj je Zelenski “proročanski igrao” ulogu ukrajinskog predsjednika.

Naime, njegova producentska tvrtka Kvartal 95, koja proizvodi filmove, crtiće i televizijske emisije, izdašno je financirana iz dubokih džepova zapadnih sigurnosnih agencija. Komično razotkrivajući korupciju i ljigave poslove ukrajinskog političara i oligarha, serija “Sluga naroda” emitirana je od 2015. do 2019. i pogodila je široke ukrajinske mase.

Zapadne sigurnosne agencije ne samo da su izdašno financirale njegovu opskurnu medijsku organizaciju, već su ga i upoznale s tajnom kabalom slavnih holivudskih producenata i redatelja vještih u psihološkom ratovanju i odnosima s javnošću. Medijski uspjeh “Sluge naroda” pripisuje se koliko trudu zaposlenika Kvartala 95 toliko i vještini međunarodnih medijskih organizacija specijaliziranih za globalno kreiranje javnog mnijenja.

Jašući na valu medijskog publiciteta, Zelenski je uvjerljivo pobijedio na predsjedničkim izborima 2019. Kasnije je njegova politička stranka, koju je on “slučajno” nazvao “Sluga naroda”, osvojila nadmoćnu pobjedu na prijevremenim parlamentarnim izborima održanim nedugo nakon njegove inauguracije kao predsjednik.

Od 2019. godine, nakon što je upitnim metodama izabran za predsjednika, Zelenski je potajno radio na tajnom projektu za poticanje krize s Rusijom pod slabim izgovorom. Ne samo da je s prijezirom odbio ruski prijedlog, već je također dopustio ukrajinskim snagama sigurnosti da organiziraju zajedničke vojne vježbe i pomorske vježbe uz NATO snage u Crnom moru pred nosom Rusije. Njegovo bezobzirno zanemarivanje patnje ukrajinskih masa i samoubilačko provociranje Rusije na oružani sukob na stranu, on je samo pijun u velikom planu stvari.

Unatoč svom židovskom podrijetlu, nije oklijevao surađivati s ukrajinskim zloglasnim bataljunom Azov, službeno dijelom Nacionalne garde Ukrajine, koji je naširoko priznat kao neonacistička dobrovoljna paravojna snaga povezana sa stranim organizacijama bjelačkog supremacizma.

Bataljun Azov prvobitno je formiran kao dragovoljačka skupina u svibnju 2014. od ultranacionalističke skupine Patriot of Ukraine i neonacističke skupine Social National Assembly (SNA). Kao bataljun, skupina se borila na prvim crtama protiv proruskih separatista u Donbasu, istočnoj regiji Ukrajine.

Nekoliko mjeseci nakon ponovnog zauzimanja strateškog lučkog grada Mariupolja od separatista koje podržava Rusija, postrojba je službeno integrirana u Nacionalnu gardu Ukrajine 12. studenog 2014. i dobila je velike pohvale od tadašnjeg predsjednika Petra Porošenka. “Ovo su naši najbolji ratnici”, rekao je na dodjeli nagrada 2014. “Naši najbolji dragovoljci.”

Biletsky intervjuiran za ukrajinsku TV nakon misije u blizini Mariupolja

Jedinicu je vodio Andriy Biletsky, koji je bio vođa i Patriota Ukrajine (utemeljenog 2005.) i SNA-a (utemeljenog 2008.).

Godine 2010. Biletsky je rekao da je nacionalna svrha Ukrajine bila “predvoditi bijele rase svijeta u konačnom križarskom ratu … protiv Untermenschena [inferiornih rasa] koje predvode Semiti.” Biletsky je izabran u parlament 2014. Napustio je Azov jer izabrani dužnosnici ne mogu biti u vojsci ili policiji. Zastupnik je ostao do 2019.

Te su snage privatno financirali oligarsi – najpoznatiji je bio Igor Kolomoisky, energetski magnat milijarder i tadašnji guverner regije Dnjepropetrovska. Osim Azova, Kolomojski je financirao i druge dragovoljačke bataljune kao što su jedinice Dnjepro 1 i Dnjepro 2, Aidar i Donbas.

The Mint Press News nedavno je izvijestio:

“Kandidatura Zelenskog za predsjednika 2019., u kojoj je osvojio 73% glasova, bila je uspješna na temelju toga što se kandidirao kako bi se borio protiv korupcije i stvorio mir u zemlji, ali, kao što su procurili dokumenti poznati kao Pandora Papers, on sam je pohranjivao sredstva na offshore bankovne račune. Kampanju Zelenskog u to je vrijeme poticao i financirao izraelsko-ukrajinski milijarder Igor Kolomojski – koji je i sam bio optužen za krađu 5,5 milijardi dolara iz vlastite banke.

“Čini se da su muslimani glavni problem za bataljun Azov. Islamofobija prisutna ne samo u Azovu, već i u Nacionalnoj gardi Ukrajine, snažno je došla do izražaja na društvenim mrežama jer je službena stranica Nacionalne garde veličala bataljun Azov dok su svoje metke umakali u svinjsku mast. Video je bio usmjeren na muslimanske vojnike iz Čečenije koji se bore na strani Rusije, a Nacionalna garda ih je na Twitteru opisala kao orke.”

U lipnju 2015. i Kanada i Sjedinjene Države objavile su da neće podržati niti obučavati pukovniju Azov, navodeći njezine neonacističke veze. Sljedeće godine, međutim, SAD je ukinuo zabranu pod pritiskom Pentagona. U listopadu 2019. 40 članova američkog Kongresa predvođenih zastupnikom Maxom Roseom potpisalo je neuspješno pismo u kojem se od američkog State Departmenta traži da proglasi Azov “stranom terorističkom organizacijom” (FTO).

U veljači 2019., The Nation Magazine objavio je detaljno razmišljanje: “Neonacisti i krajnja desnica su na maršu u Ukrajini”, razrađujući ksenofobnu i bjelačku supremacističku političku ideologiju ukrajinskih krajnje desnih militantnih skupina.

“Tadašnji predsjednik parlamenta Andriy Parubiy suosnivač je i vodio dvije neonacističke organizacije: Socijalno-nacionalnu stranku Ukrajine (kasnije preimenovanu u Svoboda) i Patriot Ukrajine, čiji će članovi na kraju činiti jezgru Azova.

“Još više uznemiruje prodor krajnje desnice u policiju. Ubrzo nakon puča na Majdanu 2014., SAD je opremio i obučavao novoutemeljenu nacionalnu policiju, u onome što je zamišljeno da bude zaštitni znak programa podrške ukrajinskoj demokraciji. Zamjenik ministra unutarnjih poslova—koji kontrolira nacionalnu policiju—je Vadim Troyan, veteran Azova i domoljub Ukrajine.

“Ukrajinski parlament je 2015. donio zakon kojim se dvije paravojne postrojbe iz Drugog svjetskog rata — Organizacija ukrajinskih nacionalista (OUN) i Ukrajinska pobunjenička armija (UPA) — proglašavaju herojima Ukrajine, a poricanje njihovog herojstva smatra kaznenim djelom. OUN je surađivao s nacistima i sudjelovao u holokaustu, dok je UPA svojom voljom poklala tisuće Židova i 70.000-100.000 Poljaka.

Bez obzira na to, unatoč “herojskom boravku” u Kijevu i “hrabrom postavljanju” ofenzive odnosa s javnošću u zapadnim medijima dok je grad okružen ruskim snagama, nema rizika za osobnu sigurnost Zelenskog. Washington Post je 5. ožujka izvijestio:

“Moguće rusko preuzimanje Kijeva potaknulo je buru planiranja u State Departmentu, Pentagonu i drugim američkim agencijama u slučaju da vlada Zelenskog mora napustiti glavni grad ili samu zemlju. ‘Sada radimo planove za nepredviđene situacije za svaku mogućnost’, uključujući scenarij u kojem Zelenski uspostavlja vladu u egzilu u Poljskoj, rekao je dužnosnik američke administracije.

“Zelenski, koji je sebe nazvao metom broj 1 Rusije, ostaje u Kijevu i uvjerio je svoje građane da neće otići. Imao je razgovore s američkim dužnosnicima o tome treba li se preseliti na zapad u sigurniju poziciju u gradu Lavovu, bliže poljskoj granici. Sigurnosna postrojba Zelenskog ima spremne planove za brzo premještanje njega i članova njegova kabineta, rekao je visoki ukrajinski dužnosnik. ‘Do sada je odbijao ići.’”

Čitajući između redaka očito je da sigurnosni detalji Zelenskog ne uključuju samo operativce ukrajinske domaće sigurnosne službe, SBU, već i visoko kvalificirane stručnjake za specijalne operacije nekoliko zapadnih sigurnosnih agencija, uključujući zastrašujuće CIA-u i NSA, koji bi ga uhitili preko granice u Poljsku čim postane jasno da će glavni grad pasti u ruke nadirućih ruskih snaga.

U stvari, privatni vojni izvođači u bliskoj suradnji i konzultacijama s tajnim operaterima iz CIA-e i zapadnih obavještajnih agencija ne obučavaju samo ukrajinske vojne obveznike u korištenju skrivenih MANPADS-ova i protuoklopnog streljiva koje osiguravaju SAD, Njemačka i ostatak zemalja. Europske nacije kao vojna pomoć Ukrajini, ali također usmjeravaju cjelokupnu obrambenu strategiju Ukrajine aktivnim sudjelovanjem u borbenim operacijama u nekim od najtežih borbi protiv ruskih sigurnosnih snaga sjeverno od Kijeva te u Harkivu i Donbasu.

Poznata po CIA-inim crnim mjestima gdje su navodni operativci al-Qaide bili ukrcani u vodu i mučeni prije slanja u zaljev Guantanamo u prvim godinama rata protiv terorizma, samo u Poljskoj američki vojni otisak sada premašuje 10.000 vojnika kao većina od 15.000 vojnika poslan u Europu prošlog mjeseca otišao je u Poljsku kako bi se pridružio 4000 američkih vojnika koji su tamo već stacionirani. Zračne luke i kampovi za obuku u pograničnim regijama Poljske postali su središte za transport oružja i militanata u Lavov u zapadnoj Ukrajini, koji zatim putuju na bojišta u Kijevu i istočnoj Ukrajini.

Izvješće Washington Posta dalje bilježi:

“Tijekom službenog posjeta, ukrajinski zapovjednik specijalnih operacija rekao je zastupniku Michaelu Waltzu (R-Fla.), zastupniku Sethu Moultonu (D-Mass.) i drugim zastupnicima da mijenjaju obuku i planiraju se usredotočiti na održavanje oružane opozicije. , oslanjajući se na ustaničku taktiku.

“Ukrajinski dužnosnici rekli su zastupnicima da su frustrirani što Sjedinjene Države nisu poslale projektile Harpoon da gađaju ruske brodove i projektile Stinger da napadnu ruske zrakoplove, rekli su Moulton i Waltz u odvojenim intervjuima.

“Dok se ruska vojska bori s logističkim izazovima — uključujući nestašice goriva i hrane — Waltz predviđa da će Ukrajinci opetovano napadati ruske linije opskrbe. Kako bi to učinili, potrebna im je stalna opskrba oružjem i sposobnost postavljanja improviziranih eksplozivnih naprava, rekao je. ‘Te opskrbne linije bit će vrlo, vrlo ranjive, i tu ćete doslovno izgladnjeti rusku vojsku.’

“Ne možete ih poslati u Ukrajinu u zadnji čas i očekivati da neki pripadnik Nacionalne garde pokupi Stinger i obori zrakoplov”, rekao je. Nastavak kampanje otpora zahtijevat će kontinuirane tajne isporuke malog oružja, streljiva, eksploziva, pa čak i opreme za hladno vrijeme. ‘Razmislite o vrstama stvari koje bi koristili saboteri za razliku od vojske koja odbija frontalnu invaziju’, rekao je Moulton.

Jasno je da su planiranje i pripreme uvelike u tijeku kako bi se Rusija namamila u NATO-ov “projekt zamke za medvjede”, izraz posuđen iz sovjetsko-afganistanskog rata osamdesetih kada su zapadne sile koristile pakistanske sigurnosne snage i izdašna sredstva iz naftom bogatih Zaljevskih država za pružanje obuka za gerilsko ratovanje i smrtonosno oružje afganistanskim džihadistima za “iskrvarenje sigurnosnih snaga” bivšeg Sovjetskog Saveza u dugotrajnom ratu.

Nadolazeći pad Kijeva pred ruskim napadom zaboravljen je zaključak koji čak i zapadni kreatori politike priznaju da ukrajinska nova vojska i savezničke neregularne milicije jednostavno nisu dorasle ruskim profesionalnim snagama sigurnosti u redovnom ratovanju.

Burna prva tri tjedna od ruske invazije 24. veljače bila su samo uvod u dugu i prljavu sagu o nadolazećem ratu iscrpljivanja koji su pokrenule bezbrojne do zuba naoružane militantne jedinice koje su poticale zapadne sile protiv globalnih i regionalnih protivnika, kao što se dogodilo u Afganistanu, Iraku , Libija i Sirija.

Zelenski se priprema kao “karizmatični spasitelj” da predvodi dugotrajnu i krvavu pobunu protiv ruskih snaga sigurnosti u Ukrajini. Premda je u sentimentalnim obraćanjima upečatljiva figura u vojnim uniformama i pozivala sunarodnjake da se dignu oružjem protiv “ruskih osvajača”, dok je u isto vrijeme ugađala pokroviteljima NATO-a da pruže vojnu pomoć i nametnu najoštrije sankcije Kremlju, kakav izniman čin hrabrosti je li Volodimir Zelenski dosad nastupao? Je li ikada bio na liniji vatre na prvim crtama rusko-ukrajinskog rata?

Koristeći urođenu sklonost lakovjerne publike prema obožavanju heroja, mainstream mediji projiciraju Zelenskog kao mesiju koji vodi križarski rat protiv suparničke sile koja se usudila suprotstaviti se daljnjem širenju NATO-a prema istoku u tradicionalnu sferu utjecaja Rusije. Obrazloženje za odnose s javnošću prijenosa uživo njegovih govora pune mržnje i nasilja u parlamentima Europe i Sjedinjenih Država je jednako davanje publiciteta potrošnoj marioneti kao i ocrnjivanje i međunarodna izolacija najvećeg neprijatelja na globalnoj sceni.

Autor: Nauman Sadiq

rusijaukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
111 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

….. ljurac od ovce ….

Sasa Sasa
7 mjeseci prije

Dosta su dve riječi: narkoman, homoseksualac.

Toni
7 mjeseci prije

Heroj, svjetlo naspram patuljku sa stoličice i skajpa koji se ne smije pojaviti nigdje

Captain
7 mjeseci prije

Šo mas goo on.
Orkestrirano,patnja naroda u ratu vidljiva, krajnji cilj nepoznat.

Гавран
7 mjeseci prije

Propast i nesreću svome narodu donosi svaki lider koga postavi na vlast tuđa ruka.
Ovaj je trostruki šampion. Zbrisaće Ukrajinu sa lica zemlje, ubija Ruse, demonizira Jevreje.
Sami, etnički Jevreji su pred izumiranjem. Ima ih 2.200.000. Jedan poraz i -nema ih.
Surovikinova zamka za šakale će se verovatno zatvoriti, za trupe zapada, udaljene 2000km od opskrbe, odvojene Dnjeprom, zaokružene i uništene. Pred dolazak F16 i velike mase dronova, Surovikin je upravo raspoređen na najkritičniju dužnost. Komandant vazdušne odbrane.

Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

drugorazredni glumac…

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Odličan tekst kojeg bi trebalo pročitati što više ljudi. Židov Volodimir Zelenski kojeg je medijski i politički preko humoristične serije “Sluga naroda” stvorio ukrajinski oligarh, Židov ciparskog porijekla Igor Igor Valerijovič Kolomojski dovevši ga na vlast, a obojica skupa sa bivšim ukrajinskim predsjednikom Porošenkom (na hrvatskoj Wikiepdiji piše da je židovsko-ukrajinskog porijekla) priznaju nacistički Azov, dok je za vrijeme Porošenkove vlasti ukrajinski parlament 2015. donio zakon kojim se dvije nacističke paravojne postrojbe iz Drugog svjetskog rata — Organizacija ukrajinskih nacionalista (OUN) i Ukrajinska pobunjenička armija (UPA) — proglašavaju herojima Ukrajine, a poricanje njihovog herojstva smatra kaznenim djelom. OUN je surađivao s nacistima i sudjelovao u holokaustu, dok je UPA svojom voljom poklala tisuće Židova i 70.000-100.000 Poljaka. Meni ovaj rat u Ukrajini – između svega ostaloga – djeluje kao i naplata Židova za njihove žrtve u Ukrajini u Drugom svjetskom ratu. 1939. godine Ukrajina je imala jednu od najvećih židovskih populacija u… Čitaj više »

DLM
7 mjeseci prije

hm, i ti si se rodio kao “dijete” i nazalost ostao dete sa mnogo problema u razvoju!

DLM
7 mjeseci prije

ne, nije ga trebalo skratiti za glavu, to je prevec radikalno resenje. Trebalo ga je vaspitati, zabraniti pristup medijima i ostalim sredstvima manipulacije i naravno oduzetu mu ono sto mu najdraze -novac-.

onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

Ako Ukrajini uskoro ne bude odobren poziv za članstvo u NATO i EU, Zelenski je zaprijetio porazom od Rusije…

P.S.
Zadnji sastanak Zelenskog i Ursule u Kijevu, protekao je u tužnim notama…  
Prisjetili su se rano preminulog Hitlera i raspada Reicha. 

Pero
7 mjeseci prije

Zelenski je Židov(Khazar) koji je od svojih plemenskih nalogodavaca dobio zadatak da Ukrajinu,bolje rečeno Malorusiju,Novorusiju i Krim očisti u što večem broju od Ukrajinaca i Rusa.Metode su iseljavanje ili besmisleno slanje ljudi na topovske granate.Cilj je da se na tim povijesnim khazarskim prostorima formira neka nova Khazarija,bolje rečeno “novi”Izrael jer ovaj “stari” je dosta stješčen i nemože se širit ier su uokolo muslimanske države sa visokim natalitetom.

Rimtutituki
7 mjeseci prije

Odavno je utvrdjeno da homisex,narkomane,pedofilia mozes koristiti kako god ti odgovara.Mandzuriski Kandidat je zelensky odvajkada. Tek sad se vidi koliko su daleko isla predvidjanja cia-e a sve samo zbog jedne stvari: otimanje sibira bi dozvolilo zapadu da zivi iducih 150-200 godina na razini na kojoj je navikao preko ropstva,iskoristavanja,otimacine ( ropstvo,Afrika,iskoristavanje sve manje iscjepkane zemlje kao nor BiH danas,otimanje,citavo kontinenta originalnom nsrodu u americama) . Znajuci da je europa najsiromasniji kontinent a zadnjih 300gidina zivi najbogstije,logcno je da sve to izobilje negdje dtugdje fali. Racun je uvijek na sumu 100%, ako uzmes 30% vise,nekom drugom fali tih 30%. Cista pljacka,predatorstvo kao sa staklenim perlama u 18 stoljecu,samo sto danasnji indikanci hoce da se brane i imsju cime,nor Sarmat

Farree
7 mjeseci prije

Zelenski he potpuno isti lik (isti tip političara) poput Baerbock, bivše Finske i sadašnje Litvanijski i Estonske predsjednice ili npr Troudeau ili premijerka iz Novog Zelanda u Coroni. Svi oni su postavljeni, ne da lažu nego da nepokolebljivo isčitavaju i prepričavaju svoj Skript. Za to postoji stručni izraz, bullshiting. Svi igraju svoju ulogu koja im uz naklonost medijskog svijeta i uspjeva. Ako si medijski u stanju objasniti ljudima da je moguće sa 2 aviona srušiti 3 nebodera ili da zbog virusa koji se dokazuje testovima moguće zatvoriti kompletne države, onda im je zasigurno moguće objasniti sopstvenu eutanaziju

Nije vozio taxi ali
7 mjeseci prije

je kurcem sviro…a nakon toga možeš zaradit jedino ako za nacističke milijarde dolara pošalješ 400 000 sunarodnjaka u smrt, u koris američke korporacijske imperije.
Nadam se da si dobro plaćen Došane…da ne ispadne da si idiot zabadava.
Odi se cijepit boosterom!

MladenSt
7 mjeseci prije

Zelenski je faca koji nije razjeba svoju obitelj kao Putin i drži ljubavnice u kućnom pritvoru .,samo šta dobar konj ima sto mana a loš samo jednu manu – nevalja .

Zorule
7 mjeseci prije

Agent Zelinsky, Scot Ritter, bio video na YT ali ga više ne nalazim

Гавран
7 mjeseci prije

Tužno da mi podmeću KLONA bez mozga. Ja to nisam zaslužio posle godina samopregornog komentarisanja i napornog razmišljanja.

Ruža
7 mjeseci prije

Jako dobar glumac…

Samo U Prolazu
7 mjeseci prije

Glumac u ulozi života!

kakoto
7 mjeseci prije

kakvi su to sve igrokazi…pogledat iron man 3, i sve ce vam biti jasno

Tu160
7 mjeseci prije

Molimo vas da ste konsistentni u nazivima i imenima. Ako se pridržavamo međunarodnog formata. Ukrainski gradovi i po “naški” imaju imena sličnija ruskim. Harkov, L(a)vov, Krivoj rog…. Kao sto je Praga Praga a ne Praha ili Beč Vienna. Isto je s ljudkim imenima. Ljudi koji su nabrojani u clanku, u rodnim dokumentima imaju izvorna imena (naravno ruska), koje su neki nakon 2014 maltene po zakonu promijenili u ukrajinska. Vladimir Zelenski, Andrej Bilecki itd….

tihobl
7 mjeseci prije

Kakva CIA?
Hoces reci da mu je CIA dala britanski pasos?

sram te bilo
7 mjeseci prije

VOL od (i) MIR, nomen omen , Zeleni Vol od Mira,,,,,

Гавран
7 mjeseci prije

Izvinjenje Ivan-u Hr.
Moj klon nema ugrađen mozak.

Rokt
7 mjeseci prije

On je kripto varan, jew boy

Max
7 mjeseci prije

Bivši komičar postavljen na čelo države od strane zapadnih sponzora kako bi dražio Rusiju i rasprodao zemlju lihvarima.

grunf
7 mjeseci prije

Mrtav čovjek,samo….nitko mu nije rekao…

Mat
7 mjeseci prije

Onaj koga Pravda nece zaobic,kao i nikog.

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Slika neba tri minute prije razornog potresa u Maroku – vidi se velika plava svjetlost:

ip.index. hr/remote/bucket.index.hr/b/index/f53f4431-5690-4b8d-bd87-85b3008db839.jpg?width=765&height=417

Index novinari su već “objasnili” da to ni u kom slučaju nije HAARP, nego nekakvi vodovi u kratkom spoju ili piezo-električni efekt zbog pomicanja tla.

Ovdje je jedna od stvarnih HAARP slika neba iste plave boje:

voterig. com/haarpreport.jpg

Svaka sličnost je po Indexu apsolutno slučajna i nikako nema veze s HAARP sustavima.

Ludi Zoka
7 mjeseci prije

Kurcoklavijaturist .

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Ritter dokazuje tezu da je “razvoj” i promocija ovog projekta od strane zapadnih obavještajnih agencija započela mnogo prije predsjedničkih izbora u Ukrajini 2019. godine. Studija je opsežna, bavi se praktički cijelim postsovjetskim razdobljem formiranja neovisne države Ukrajine. Koja se, zapravo, nije osamostalila, jer je zapravo od 1991. potpala pod blisku skrb stranih specijalnih službi. Prije svega američka CIA i britanski MI6. No, poseban naglasak u istrazi stavljen je na lik Vladimira Zelenskog koji je svoju zemlju odveo u oružani sukob s Rusijom. Sve je počelo time što su CIA i MI6 za sebe isplanirali još jednu poslušnu “marionetu” koja će zamijeniti korupcijom “namazanog” Petra Porošenka. Glumac s prevelikim ambicijama, ali slabo upućen u političke igre, došao je savršeno. Prema Ritteru, stvaranje filma “Sluga naroda” samo je mali dio zasluga scenarista iz “Kvartala-95”. Scenarij je osmišljen kako bi promovirao glavnog lika Vladimira Zelenskog i zamislio voljenog protagonista kao pravog predsjedničkog kandidata.… Čitaj više »

Ludi Zoka
7 mjeseci prije

Koja si ti sramota za Hrvate, debil koji piše ijekavicom a ima srpski nik, fakat si jadan

Lima
7 mjeseci prije

Židovsko smeće koje vodi naj naci zemlju na svijetu….kratko i jasno nema veze s mozgom sve skupa.

Red Dog
7 mjeseci prije

Zanimljivo je da dok su zapadni mediji vikali da ce rusi napasti je Zelenski smirivao da nece.
A na severu je cekala dobro pripremljena odbrana. Rusi su upali u zamke.

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Just in ⚠️ POKRIJENUT OPOZIV BIDENA ⚠️⚠️⚠️

Profesor Živago
7 mjeseci prije

Dead man walking…

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“zapadna politička elita još uvijek nije zadovoljna protukorupcijskim postignućima Kijeva.

” A koja su to postignuća?

Možda da se postavi pitanje ZAŠTO JE AP IŠAO NA CIPAR DAN NAKON POSJETA KIJEVU I ŠTO JE NOSIO SA SOBOM? tj, koliko je predao u tamošnje banke i koliku je proviziju uzeo od malog zelenog? 😖😖🤮🤮😡

goran
7 mjeseci prije

bože mili toliki članak radite o ovom nacisti.
čovjek bi se zapitao da li redakcija logičnog favorizira ovu odvratnu nacistu?

Zvone
7 mjeseci prije

E pa sad ili rusi imaju nikakve tajne službe ili rade po nalogu nekih močnika iz inostranstva.

Мргуд
7 mjeseci prije

Видим по минусима да су се ботови најели сендвича. Јадно …

Nena
7 mjeseci prije

Ime:niko…i…
Prezime:ništa!

Ivan Bgd
7 mjeseci prije

U komentaru za Ekonomist, Zelenski je uputio slabo prikrivenu pretnju onim zemljama koje razmišljaju o smanjenju pomoći na bilo koji način , upozoravajući da su „milioni ukrajinskih izbeglica u evropskim zemljama“ sposobni da destabilizuju Zapad.
😁 😁 😁
Sta reci…

Pravaš
7 mjeseci prije

Zelenski je ukrajinski nacionalista i najveći državnik u 21 stoljeću.
Slava Bogu i Njegovoj zemlji Ukrajini.

Trlababalan
7 mjeseci prije

Tko je Volodimir Zelenski?
Meni totalno nebitna nakupina piksela koju nikad u životu neću, niti bi želio sresti uživo.
Baš kao i svi ostali oko kojih se ovde tako prekrasno častite.

Gasti
6 mjeseci prije

Zbog tog postavljeno luđaka pati jadni narod, a luđaci ga slijede.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI