Trenutno 37.000 potpisa peticije protiv nametanja Covid-19 putovnica u Velikoj Britaniji

Covid-19 putovnica
38 komentara

Peticija kojom se vlada Velike Britanije poziva na obvezu protiv primjene takozvane ”putovnice cijepljenih” od Covida-19 skupila je dosad više od 37.000 potpisa, no kabinet Borisa Johnsona odbija odbaciti tu ideju.

Najnovija peticija kojom se zahtijeva da vlada Velike Britanije odustane od ove kontroverzne zamisli ”putovnice” danas je krenula prema broju od 40.000 potpisa, usred izvještaja da se takav sustav aktivno razvija za buduća putovanja u inozemstvo.

Putovnica cjepiva omogućila bi Britancima koji su cijepljeni protiv koronavirusa posjedovanje određene razine slobode; uključujući mogućnost putovanja. No ta ista sloboda bila zabranjena onima koji bi se odbili cijepiti.

Prošlog mjeseca, ministar za uvođenje cjepiva Nadhim Zahawi rekao je da vlada “apsolutno ne planira” putovnice cijepljenih, prvenstveno zbog zabrinutost da bi se takve putovnice zahtijevale od građana prije ulaska u određene ustanove. Također je rekao da je obvezno cijepljenje “diskriminatorno i potpuno pogrešno.”

E-potvrde o statusu cijepljenja ili ”putovnice cijepljenih” mogle bi se koristiti “za ograničavanje prava ljudi koji su odbili cijepiti se protiv Covida-19, što bi bilo neprihvatljivo,” navodi se u peticiji.

Peticija zaključuje kako vlada “mora biti potpuno transparentna prema javnosti” o svojim namjerama u vezi s takvim putovnicama, za koje je rekla da će “nesumnjivo utjecati na društvenu koheziju” i ekonomski oporavak zemlje.

Budući da je peticija dobila više od 10.000 potpisa, vlada će morati odgovoriti, prema službenoj politici britanskog parlamenta i vladinih peticija. Ako peticija dobije 100.000 potpisa, o tome će raspravljati zastupnici. Međutim, zbog situacije s Covidom-19, nije jasno hoće li moći doći do rasprave u parlamentu.

Prethodne peticije protiv ograničenja za necijepljene Britance pokazale su se izuzetno popularnima. Prošle godine, kada se peticijom vladu pozvalo na “sprječavanje nametanja bilo kakvih ograničenja” na one koji odbijaju cijepljenje, dobila je 337.137 potpisa i o njoj se raspravljalo u parlamentu u prosincu.

“Trenutno ne planiramo postavljati ograničenja onima koji odbiju primiti cjepivo za Covid-19,” odgovorila je tada vlada, dodajući, da će “pažljivo razmotriti sve mogućnosti za poboljšanje postotka broja cijepljenih, ako to bude potrebno”, što znači da vlada i dalje ne odustaje od prisiljavanja građana na cijepljenje.

Vladin odgovor na nedavnu peticiju u siječnju pokazao se ponovno zabrinjavajućim; naime vlada je odgovorila kako “istražuje načine” na koje bi se takva tehnologija mogla koristiti za sigurnije otvaranje radnih mjesta i drugih usluga za javnost.

Razne druge peticije protiv nametanja Covid-19 putovnica odbijene su s obzirom na to da je toliko već podneseno.

Times je u petak izvijestio kako vlada smišlja nacrt ovakvih putovnica, koje bi ljudima omogućila putovanje u inozemstvo u zemlje poput Grčke, koja je nagovijestila da će primati posjetitelje iz inozemstva, pod uvjetom da mogu dokazati da su cijepljeni.

Među onima koji podržavaju ideju putovnice cijepljenih nalazi se kontroverzni, bivši britanski premijer Tony Blair, koji je čak zatražio izradu svjetske digitalne “putne karte.”

COVID-19Velika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
emi
3 godine prije
tihobl
3 godine prije

Vakcinacija slabo ide zbog slabog odziva. Treba dati nekakve benefite vakcinisanima kako bi se motivisalo stanovnistvo da se dobrovoljno prijavi. Bajden planira dijeliti po 1500$ vakcinisanim. Kad bi u Bosni uveli takav podsticaj broj vakcinisanih bio bi 400%.

nonwo
3 godine prije

Dr Vernon Coleman,pisac stotinu knjiga prevedenih na 50 jezika kojeg smatraju najboljim uk autorom literature o zdravstvu/medicini, obraća se u videu političarima(David Lammy), koji bez trunke znanja, nekritički pozivaju ljude na cijepljenje. (dodati h) ttps://brandnewtube.com/watch/doctors-and-nurses-giving-the-covid-19-vaccine-will-be-tried-as-war-criminals_7tNEBnZogbdlEXu.html Vernon je u poznim godinama,iskusni znalac koji se zaista nagledao svega i ima ogromno znanje i iskustvo.Puko je na kraju videa,…ne može vjerovati da postoje takvi zločinci.. danas… “Britain’s leading health care campaigner” (The Sun) “Dr Vernon Coleman is one of our most enlightened, trenchant and sensible dispensers of medical advice.” (The Observer) “Sharpest mind in medical journalism.” (Daily Star) “King of the media docs.” (The Independent) “Perhaps the best known health writer in the world today” (The Therapist) “Probably one of the most brilliant men alive.” (Irish Times) “The patient’s champion.” (Birmingham Post) “Britain’s leading medical author.” (The Star) “An articulate and prolific medical author.” (Sunday Times) “The doctor who dares to speak his mind.” (Oxford Mail) “It’s impossible not to be impressed.” (Western Daily… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio nonwo
ledeno doba
3 godine prije

nikakve koristi, čak ako peticiju potpiše i cijelih 60 milijuna Britanaca,
kao što koristi nije bilo od peticije u SAD-u da se uhapsi Gates, kao što nikakve koristi nije bilo ni od peticije koju su pokrenuli Mike Yeadoni Wolfgang Wodarg, peticija za EMA, (EU agenciju za izdavanje dozvole za cjepiva), da se zaustave kliničke studije za nova cjpiva i da se obustavi distribucija cjepiva.
samo sila pomaže.. Ovce trebaju shvatiti naprosto da su mnogo mnogo brojnije od vukova. Da je odnos 99%:1% i nemaju se čega plašiti. Onda će propasti sve njihove vakcinske putovnice i digitalne identifikacije i sve ostalo..Sve to je ionako na struju (tj. sve radi na akumulatore, koji se moraju puniti strujom). Prosto rečeno, isključiš struju, bojkotiraš sve i cijela ta njihova digitalan revolucija i ostalo sranje je ništavna hrpa govana.

Stara kuka
3 godine prije

37.000 potpisa na 68 milijuna stanovnika Velike Britanije? Je’l ovo uopće vrijedi komentirati?

ijefvniewrvnwerwerfg
3 godine prije

Gusari vjeruju u demokurčiju a za stvora uszoravaju svijet zadnjih tri stoljeća, eto sad znaju za koga rade i misle da će on sa kurtonom prestati, hoće racku………..

B 1.1.7.
3 godine prije

Covid PASSPORT nije čipiranje ljudi, a što li je?

Max
3 godine prije

Bit će potpisa i više. Nitko ne da slobodu.

Mirko
3 godine prije

Stručnjaci, može i u navodnicima, govore da cijepljena osoba može i dalje prenositi virus, ali da je cijepivo štiti od težeg oblika bolesti. Diktatori pravdaju kovid putovnice time da im osoba koja dođe u zemlju ne donese bolest.

Karma
3 godine prije

Koje covid gluposti oko granica za eu drzavljane. Stado ovaca samo proci bez zaustavljanja na cgranicama. To je demokracija stada. Travu i livadu nije drzava stvorila nego Bog a mi smo bozja stvorenja pa imamo pravo slobodno hodati po livadi planete bez granica.

Kengurko
3 godine prije

Po imenima ministara reklo bi se da se radi o Pakistanu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI