fbpx

Trump je zatražio pomoć od Kine oko ponovnog izbora, tvrdi Bolton u svojoj knjizi

Trump tražio pomoć Kine

Memoari bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost su gadna optužnica za predsjednika.

Predsjednik Donald Trump zatražio je od predsjednika Kine Xi Jinpinga političku pomoć da poveća svoje izborne izglede usred trgovinskog rata dvojice vođe prošlog ljeta, navodi u svojim predstojećim memoarima bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost John Bolton.

Prema odlomku iz memoara, objavljenom u Wall Street Journalu u srijedu, Bolton tvrdi da se Trump izjasnio da će pomoći Kini spajanje sa američkim farmerima tokom samita G-20 u Japanu, mjesec dana nakon što su pregovori o trgovinskom sporazumu zastali.

Xi se, prema riječima Boltona, požalio predsjedniku na neimenovane američke političare, za koje je Xi rekao da je pogrešno da pozivaju na novi hladni rat sa Kinom, što je Trump usmjerio prema demokratima za koje je priznao da su suviše neprijateljski raspoloženi prema Pekingu.

“Trump je tada zapanjujuće okrenuo razgovor na predstojeće američke predsjedničke izbore, aludirajući na ekonomsku sposobnost Kine i moleći Xi-ja da osigura njegovu pobjedu”, napisao je Bolton. Predsjednik je „naglasio važnost poljoprivrednika i povećanu kinesku kupovinu soje i pšenice u izbornom ishodu“.

“Ispisao bih Trumpove tačne riječi, ali vladin postupak pregleda objavljivanja unaprijed je odlučio drugačije”, dodao je.
Američki trgovinski predstavnik Robert Lighthizer, koji je bio na sastanku sa Xi-jem, negirao je da se epizoda ikad desila kada su ga tokom saslušanja u Senatu više puta pitali o Boltonovoj tvrdnji.

Ali potencijalno eksplozivno otkriće dolazi usljed višemjesečnog sporenja između Boltona i Bijele kuće zbog sadržaja knjige. Ministarstvo pravde teži da spriječi objavljivanje knjige od 592 stranice i u srijedu uveče podnijelo je zahtjev američkom Okružnom sudu za hitan nalog za obustavu.

Administracija je tvrdila da Boltonovi memoari sadrže tajne podatke i da mogu predstavljati prijetnju po nacionalnu bezbjednost. Bolton i njegov advokat negiraju tu optužbu, rekavši da je knjiga prošla kroz napornu reviziju pred Bijelom kućom.

Takođe u srijedu uveče, direktor nacionalne obavještajne službe, John Ratcliffe, dao je izjavu rekavši da “bez obzira na rang ili položaj, svaki pojedinac kome su povjerene tajne naše države ima zakonsku dužnost i odgovornost za zaštitu tajnih podataka.”

Trump je imao birane riječi za Boltona, govoreći za Wall Street Journal da je Bolton bio “lažov” i da su “svi iz Bijele kuće mrzili Johna Boltona”.

Tokom intervjua za Fox News u srijedu naveče, Trump je dodao da je Bolton “prekršio zakon” otkrivajući ono što je predsjednik nazvao “visoko tajnim informacijama”. (Trump je ranije rekao da smatra da bi bilo kakvi razgovori koje ima kao predsjednik trebali biti klasifikovani.) Trump je kopao i po Boltonovoj podršci za invaziju na Irak iz 2003. godine i njegovu posebno sokolsku reputaciju.

“Bio je odbačen momak”, rekao je predsjednik. „Dao sam mu šansu. Nije mogao da dobije potvrdu Senata, pa sam mu dao položaj koji nije potvrđen od Senata, tako da sam mogao da ga postavim tamo i vidim kako on funkcioniše. Nisam bio jako zaljubljen.”

Trump je nastavio: „Otišao je na Bliski Istok. Bio je jedno od velikih oružja za: Idemo u Irak. To nije ispalo previše dobro, a ja sam bio protiv toga davno prije nego što sam ikada razmišljao o ovome što radim sada. ”

Kasnije je tvitovao da Bolton “Nikada nije imao pojma, bio je prognan i srećom otpušten. Kakva budala!”

Tražeći zabrane od sudca Okružnog suda SAD Royce Lamberth, Ministarstvo pravde je dostavilo tajne izjave dva najviša zvaničnika: Michaela Ellisa, visokog direktora Nacionalnog savjeta bezbjednosti za obavještajne programe, i Michael Evanina, direktora Nacionalnog kontra obavještajnog i bezbjednosnog centra.

Obojica tvrde da bi objavljivanje detalja u Boltonovoj knjizi moglo prouzrokovati ozbiljnu štetu ili pogoršati američku nacionalnu bezbjednost. Ali vladini podnesci u srijedu potvrđuju da je službenik NSC zadužen za pregled Boltonove knjige, Ellen Knight, 27. aprila zaključila da je rukopis očišćen od bilo kakvih tajnih podataka.

Trumpov trenutni savjetnik za nacionalnu bezbjednost, Robert O’Brien, kasnije se nije složio, pronalazeći detalje koji su još uvijek u knjizi za koje je O’Brien vjerovao da su klasifikovani, napisao je Ellis.

Dok su pravnici Ministarstva pravde zatražili od Lamberth da održi saslušanje u petak o zahtjevu za zadržavanje naloga, činilo se da vode zakasnjelu bitku, posebno u svjetlu izvoda, članaka i pregleda koje su u srijedu objavile novinske kuće.

Na kraju, tužba može u velikoj mjeri završiti kao bitka oko toga da li će Bolton zadržati avans i honorar od svoje knjige.

Napadi na dijelove knjige o razmjeni Trump-Xi dolaze iz razloga što republikanci nastoje prikazati predsjednikovog suparnika na izborima 2020., bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, kao previše mekog prema Kini. Dvije kampanje su plasirale optužbe u dualnim oglasima, podstaknutim javnom raspravom o tome koliko krivice snosi Peking za smrt i ekonomsko pustošenje uzrokovano pandemijom koronavirusa.

Ali uprkos Trumpovim tvrdnjama da „prema Kini niko nije slabiji“, nego Biden i njegove optužbe da bi im bivši potpredsjednik „dao SVE što su željeli, uključujući rijaliti trgovinske ugovore“, Bolton u sličnom svjetlu prikazuje Trumpa, pišući da se boji onoga što će predsjednik pokloniti Kini u trgovinskim pregovorima jedan na jedan.

“Niko nije čvrst prema Kini i Rusiji kao ja, a to je u knjigama evidencije i nije ni blizu”, rekao je Trump tokom razgovora u srijedu navečer.

Biden je u srijedu rekao da je Boltonova knjiga pokazala da je Trump “rasprodao američki narod da bi zaštitio svoju političku budućnost”.

“Ako su ovi iskazi tačni”, rekao je u izjavi, “to nije samo smrtno odbojno, već predstavlja kršenje svete dužnosti Donalda Trumpa prema američkom narodu da štiti interese Amerike i brani naše vrijednosti.”

Završilo se upozorenjem: „I moja poruka kineskim liderima ili bilo kome drugom koga bi predsjednik Trump mogao da pozove na miješanje: ne dirajte u našu demokratiju. Ne miješajte se u naše izbore. Samo će američki narod odlučivati o budućnosti ove zemlje, a ja sam uvjeren u izbor koji će donijeti.”

Optužbe Boltona o Kini vuku upečatljivu paralelu sa događajima koji su Trumpu pripali na suđenju za imperaciju ranije ove godine. Trump je optužen da je zamrzavao vojnu pomoć Ukrajini kao sredstvo pritiska na vladu da sprovede potencijalno politički korisne istrage u vezi sa Bidenom, a kasnije je oslobođen po obje tačke protiv njega.

“Teško je prepoznati neku značajniju Trumpovu odluku tokom mandata u Bijeloj kući koja nije bila vođena kalkulacijama o ponovnom izboru.”

Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost John Bolton

Prema Boltonu, koji postavlja strašan portret glavnog komandanta željnog smirivanja autoritarnih vođa, “Trumpovi razgovori sa Xi-jem odražavali su ne samo nekoherentnost u njegovoj trgovinskoj politici, već i spajanje u Trumpovom umu njegovih političkih interesa i američkih nacionalnih interesa. “

Nadalje, tvrdi Bolton, “Trump je ukinuo lično i nacionalno ne samo u vezi sa trgovinskim pitanjima, već na cijelom polju nacionalne bezbjednosti. Teško je prepoznati bilo kakvu značajnu Trumpovu odluku tokom mog mandata u Bijeloj kući koja nije bila vođena proračunima ponovnog izbora. ”

Postupci predsjednika, dodao je kasnije, “formirali su obrazac u osnovi neprihvatljivog ponašanja, koji je umanjio samu legitimnost predsjedništva”.

Bijela kuća je već počela djelovati protiv očekivanih bombi daljnjih otkrića sadržanih u Boltonovoj knjizi, s tim da su predsjednik i njegovi saveznici već počeli preispitivati pouzdanost Boltona i njegove motivacije, istovremeno naglašavajući da je bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost odbio da dobrovoljno svjedoči na suđenju Trumpu protiv impiracije, čak i kada je kritikovao pristup demokrata Kongresa.

Upitan o knjizi u srijedu, novinar Kayleigh McEnany rekao je: “Knjiga je prepuna tajnih podataka, što je neoprostivo.”

Bolton, kineski jastreb, tvrdi da je Trump više puta pokušavao smiriti Xija, u jednom trenutku nazivajući Xija “najvećim liderom u kineskoj istoriji” nakon što je pristao da nastavi trgovinske pregovore koji uključuju američke poljoprivredne robe.

U drugim anegdotama, Bolton piše o Trumpovoj spremnosti da previdi kineska pitanja ljudskih prava, sugerišući da je Trump želio izbjeći Xi-jev bijes, te u jednom trenutku tvrdeći da “i mi imamo problema sa ljudskim pravima.”

Prošlog ljeta, kada su u Hong Kongu narastali nemiri zbog pokušaja Pekinga da razbije poluautonomnu teritoriju, Trump je priznao „to je velika stvar“, ali je dodao da „ne želim da se miješam“, kaže Bolton.

A kad se opirao izlaganju izjave Bijele kuće o 30. godišnjici masakra na Trgu Tiananmen, predsjednik je pogrešno označio vrijeme događaja, odgovarajući: „Koga je briga za to? Pokušavam da napravim dogovor. Ne želim ništa.”

Bolton takođe piše da je Trump ispitivao zašto su SAD promijenile sankcije Kini zbog tretmana prema Uighur muslimanima, manjinske etničke grupe u dijelovima sjeverozapadne Kine, za koje je Peking optužen da ih je smjestio u moderne koncentracione logore.

Na samitu G-20 u Osaki Bolton tvrdi da je tokom sastanka Trumpa i Xija sa prisutnim samo prevodiocima, prema američkom tumaču, „Trump rekao da Xi treba nastaviti sa izgradnjom logora, što Trump smatra pravom stvari koju treba uraditi.”

U roku od nekoliko sati od objavljivanja izdanja Boltonove knjige, Bijela kuća je saopštila da je Trump potpisao zakonske odredbe kojima osuđuje postupanje sa Uighur i pozvao Sjedinjene Države da sankcionišu kineske zvaničnike i entitete zbog njihovog pritvaranja i mučenja.

Demokrati su ljuto reagovali na otkrića detalja u Boltonovim izjavama i u vijestima. Izaslanik Adam Schiff iz Kalifornije, koji je vodio istragu o opozivu predsjednika, tvitnuo je: “Boltonovi službenici su pozvani da svjedoče pred Parlamentom o Trumpovim zlostavljanjima i svjedočili su. Imali su mnogo toga za izgubiti i pokazali su pravu hrabrost. Kada su Boltona pozvali, on je odbio i rekao da će tužiti ako ga primoraju na odaziv. Umjesto toga, sačuvao je svjedočenje za knjigu. Bolton je možda autor, ali nije rodoljub. ”

I senator Chuck Schumer (D-N.I.), vođa manjina, iskoristio je priliku da prozove svoje kolege, koji su odbili da zakonski pozovu Boltona na svjedočenje tokom suđenja predsjedniku zbog imperijalnog postupka.

“Otkrivenja u Boltonovoj knjizi čine da senatske akcije republikanaca u Senatu izgledaju još gore – i istorija će im suditi”, napisao je Schumer na Twitteru.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

ratnohuskacki jastreb, Bolton, je takozvani “nezidovski cionist”, kakav je bio i ona krepana zlocinacka lesina, McCain.
Bolton pripada “neokonzervativcima” (nekonosima), i clan je njihove organizacije PNAC . Iza takozvanog “neokonzervatizma”, krije se zapravo agresivni cionizam, i velika vecina “nekonsa” su khazari, koji su i stvorili ovaj pokret. Neokonsi su jako antiruski i antiiranski nastrojeni.
Pokret je stvorio khazar Irving Kristol, a bazira se na ucenju khazarskog filozofa Lea Straussa (umro 1973.), koji je tvorac takozvane teorije kaosa. Po kojoj je bolje i ucinkovitije, da se u drzavama sa kojima se zeli ovladati,. posije kaos, poticanjem smicalica, puceva, obojenih revolucija itd.. nego da se ide u otvoreno osvajanje tih drzava, sto je puno skuplje i riskantnije. Stvaranjem kaosa, tako te drzave postaju propale drzave (failed state) i onda je tako lakse njih kontrolirati i uzimati im resurse.

PNAC su stvorili William “Bill” Kristol (sin Irvinga K.) i Robert Kagan, takodjer khazar i jedan od najvecih muckarosa u americkoj politici iz sjene.
Supruga Roberta Kagana, je poznata Victoria Nuland (pravo prezime Nudelman)-ona koja je 2014- na duznosti zamjenice ministra vanjskih poslova tadasnje Obamine vlade, zajedno sa Sorosem, i ukrajinskom khazarskom bracom, Kolomoiskim, Jacenjukom i porosenkom, vodila puc protiv Janukovica. I Kagan i supruga su visoki clanovi Rokefelerovog CFR-a i oboje vode porijeklo iz bivseg SSSR-a. Otac R. Kagana, Donald Kagan, je porijeklom iz Litve, a prvobitno su se prezivali Kaganovič. Nakon useljenja u SAD, prezime je skraceno u Kagan.

Paul Woflowitz, bivsi predsjednik Svjetske banke, i glavni strateg Busha juniora, za ratove na Bliskom istoku, takodjer je jedan od vodecih khazarskih neokona. A tu su jos i Richard Perle, Dan Senor, Eric Edelman… sve khazari, sve ljudi iz sjene, iz pozadine, koji na raznim polozajima savjetnika, imaju golemi utjecaj u svim americkim vladama zadnjih 30 godina i fakticki kontroliraju vanjsku politiku… (to je rekao i PC Roberts)

istina boli
Gost
istina boli
5 mjeseci prije
Reply to  puki

puki
odlican, kao i uvijek!
I komentar na mjestu…. “krepana zlocinacka lesina, McCain” haha, nisi mogao bolje opisati ovog stvora.

Pop
Gost
Pop
5 mjeseci prije

Hvala Boltonu što nam je otkrio kakvi su i on i demokrate gadovi koji brinu samo za svoje dupe.

santa007
Gost
santa007
5 mjeseci prije
Reply to  Pop

dwmokratska stranks –pijuni duboke držae

Mahatma
Gost
Mahatma
5 mjeseci prije

4d šah Trumpa se nastavlja. Sve je ovo predstava za javnost dok se u pozadini kuha Obamagate. Sve lijepo tempirano za izbore u studenom.

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

Ono što je jučer netko postavio link sa portala zajednohrvatska “eu-je-potpisala-ugovor-za-dostavu-cjepiva-s-dnk-multiplikatorom-krajem-godine-za-sve-stanovnike” – to je istina!!!

Dr. Wolfgang Wodarg, koji od početka kritizira histeriju korone, piše opširno o tome na svom portalu, piše o kriminalnim rabotama EU-a i farmaceutske industrije, koji sa cjepivom, žele promjeiti naše gene, naš DNK!!!

https://www.wodarg.com/impfen/

Dr. Wodarg objašnjava to stručno i iscrpno. On spominje to, kako su Zeleni i ostali ljevičari se inače žestoko protivili GMO hrani, Monsantu i genetskom manipuliranju biljaka i životinja, ali sada se zalažu za genetsko manipuliranje ljudi putem cjepiva.

Dr. Wodarg poručuje svima: ne dajte se cjepiti!

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki,
Odlicne informacije.
Samo bih dodao i ovaj (preveden) video – koji poprilicno dobro govori – kamo ova parazotska eugenicarska kabala zeli!
https://www.youtube.com/watch?v=Z4FdjHYxhTE
Cilje je prakticno – roborizirati ljude… te nakon drasticnog smanjenja njihovog broja (vakcinama naravno) – iskoristiti i te GMO vakcine o kojima prica i Wodrag – za promjenu genetskog koda covjeka !
Napraviti od njega poslusnog roba=robota!
Cionisticki/eugenicarski – transhumanizam na djelu.
I izgleda da su poprlilicno odmakli u tom transhumanizmu!
(Kome je jasno jasno je… Nekim budalama naravno, nikad nece niti biti jasno… Pa i curka cijeli zivot misli da je gazda tovi zato sto je voli… Tako i kada joj – jednog suncanog dana – i pridje sa sjekirom – curka pojma nema…)

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

Neki naivci izgleda, još uvijek ne shvataju koliko je elita duboko zla,– jer su SOTONISTI— Posebno, oni koji su sekularni ili ateisti, njima je teško povjerovati u to.
Eugenika, drastično smanjenje svjetskog stanovništva je stari san svjetske elite-kabale-duboke države– nazovite ih kako hoćete.
Prije više od 100 godina, kada je na Zemlji bilo samo nešto više od milijardu ljudi, Rockefeller i ostala ekipa i tada su trubili, da je zemlja navodno prenaseljena i da ima previše ljudi.
I to onti tupe ljudima desetljećima, propaganda to tupi ljudima, da je navodno previše ljudi na Zemlji i sve je to upakovano u celofan tobožnje brige za siromaštvo , i slično…
U njemačkom postoji izraz “Überbevölkerung”, koji se sasvim mirno koristi u mainstream medijima.
Izraz koji se na hrvatski/srpski/bosanski/crnogorski ne može prevesti sa jednom rječju, ali bi ga mogli prevesti sa 2 riječi, kao “višak stanovništva”. Dakle sama taj izraz je strašan i fašistički. Jer, tko je “višak stanovnišvta” i tko odlučuje o tome tko je višak? Naravno kabala. Za njih su većina ljudi višak stanovništva.

Evo ovdje postiram članak sa Indexa, o prije 2 godine o Paulu Ehrlichu, kojega Index naravno prikazuje kao nekog dobronamjernog stručnjaka. Međitim khazar Ehrlich je jedan od najfanatičnijih eugeničara iz elite, autor zloglasne knjige Eccoscience, koji je izdao Rimski klub, 1971..(čiji je Ehrlih član). Ehrlicha je Bergoglio pozvao prije 3 godine u Vatikan, da drži neko predavanje o klimi..
Međutim, čak i u ovom članku Indexa, koji je prema Ehrlicu dobronamjeran, (a Index ga je prenio iz kabalinog Gvardijana), može se vidjeti zastrašajuća bolesna, fašistička i sotonska fantazija kabalinih eugeničara kao Ehrlicha i drugih:

“PRIJE pedeset godina kontroverzna knjiga “Populacijska bomba” pokrenula je debatu o negativnom utjecaju prenapučenosti na život na Zemlji. Njezin autor, biolog Paul Ehrlich, danas upozorava da će nas prenapučenost i pretjerano konzumiranje resursa uskoro gurnuti preko ruba litice, prenosi Guardian.

Prema Ehrlichu, čovječanstvu u narednih nekoliko desetljeća prijeti “gotovo izvjesna” propast jer je uništilo prirodni svijet koji održava život na Zemlji.

Ehrlich smatra da je optimalan broj stanovnika na Zemlji manji od dvije milijarde, što je 5,6 milijardi manje od trenutnog broja ljudi. Napominje da je za čovječanstvo od klimatskih promjena opasnije kemijsko zagađenje planeta sintetičkim kemikalijama. Ehrlich smatra da nam je, ako želimo smanjiti pretjeranu potrošnju resursa, potrebna do sada neviđena preraspodjela bogatstva u svijetu. No, ne smatra da će bogataši koji upravljaju svijetom i koji se svake godine sastaju u Davosu na to pristati.

Pokrenuli smo šesto veliko izumiranje

Ehrlich danas priznaje da su mnoge pojedinosti u njegovoj najpoznatijoj knjizi bile netočne, no još uvijek smatra da je ona u suštini točna.

“Rast populacije i pretjerana potrošnja po stanovniku gurnut će civilizaciju preko ruba – danas su milijarde gladne ili im nedostaje mikronutrijenata, a klimatski poremećaji ubijaju ljude”, kaže Ehrlich. “Rizik će se samo povećavati dok god stalni rast bude cilj ekonomskih i političkih sustava”, kaže Ehrlich.

Smatra da okoliš uništava kombinacija visokog broja stanovnika i pretjerana potrošnja resursa od strane najbogatijih. Prema istraživanju koje su Ehrlich i suradnici proveli prošle godine, nalazimo se usred šestog velikog izumiranja bioraznolikosti u povijesti Zemlje.

Prava žena i kontracepcija prvi su korak prema spasu čovječanstva

Kako bismo spasili civilizaciju od kolapsa, za početak trebamo svima pružiti pristup modernim kontracepcijskim sredstvima i pobačaju te ženama dati jednaka prava, plaću i mogućnosti kao i muškarcima, smatra Ehrlich.

“Nadam se da bi to dovelo do dovoljno niske ukupne stope rodnosti da bi za tim uslijedio potrebni pad broja stanovnika. No, za humano smanjenje sveukupne populacije na održivu razinu bit će potrebno mnogo vremena”, kaže Ehrlich.

Procjenjuje da je optimalan broj stanovnika na Zemlji između 1,5 i dvije milijarde ljudi, no taj će se broj smanjivati što dulje budemo nastavili s trenutnim načinom života. Osobito ga brine kemijsko zagađenje svijeta te napominje da otrovi dokazano smanjuju inteligenciju u djece. “Prvi empirijski dokazi da zaglupljujemo homo sapiensa bile su republikanske debate za vrijeme američkih predsjedničkih izbora 2016. godine”, šali se Ehrlich.

“Na drugu ruku, toksično zagađenje moglo bi riješiti problem prenapučenosti, jer se broj spermatozoida sve više srozava”, dodaje u istom crnohumornom štihu.

Borba protiv rasizma

Ehrlich je još uvijek ponosan na svoju knjigu, koju je napisao sa svojom ženom Anne, jer smatra da je ona bila začetak globalne debate o utjecaju rastućeg broja stanovnika na naš planet. “Nijedan znanstvenik nema potpuno iste stavove nakon pola stoljeća novih iskustava”, dodaje. Smatra da su najveće slabosti knjige to što nije dovoljnom jačinom zagovarala ženska prava te borbu protiv rasizma.

“Prevelik broj bogataša u svijetu je jedna od najvećih prijetnji ljudskoj budućnosti, a kulturna i genetska raznolikost su veliki ljudski resursi”, napominje Ehrlich.

Ehrlich žali zbog toga što je knjiga nekima dala povoda za rasističke stavove po pitanju kontrole populacije. Sam Ehrlich veliki je aktivist za rasnu jednakost, a u 1950-im godinama sudjelovao je kao organizator u prosvjedima za prava crnaca u Americi.

“Ne možete dopustiti da vas to što bi neupućeni mogli vaše ideje interpretirati kao rasističke spriječi da iskreno progovarate o ključnim problemima”, zaključuje Ehrlich za Guardian.”

————-
Naravno u članku, je sve to zapakovano tako, da se Ehrlich kofol jako brine za stanovništvo, i to je tipično lažna kofol kritika prema bogatima i naravno, tu je i celofan da je Ehrlich borac protiv rasizma i slične stvari da se to debilima prikaže kao nešto dobro i humano… Ustvarnosti su Ehrlich i ostali eugeničari najveći rasisti.
U članku kažu, da je Ehrlich ponosan na svoju knjigu… Inače, suator te knjige zajedno sa Ehrlichom i njegovom suprugom Anne, bio i je i James Holdren-bivši Obamin savajetnik za znanost. Međutim u članku Indexa ne kažu, što su Ehrlich i Holdren u toj knjizi tada sve predlagali. Totalne fašističke mjeremm kao naprimjer:
– da se svim ženskim osobama ugrade hormonske kapsule i to već djevojčicama u pubertetu. Te kapsule bi trebale kontrolirati broj rađanja. Ako bi neka djevojka/žena željela rađati, ona treba rađati samo ograničeni broj djece, a ne koliko ona želi, onda bi joj se u tom slučaju kapsula privremeno uklonila i nakon poroda bi se opet ugradila.
– trudnim ženama treba vršiti pobačaj, bez obzira da li one to žele ili ne, milom ili silom,
-smanjivanje broja stanovnika, tako da se u vodu za piće stanovnika svake države ubace sredstava koje izazivaju neplodnost kod žena,
-samohranim majkama i maloljetnim majkama treba nasilno oduzeti djecu, protivno njihovoj volji i dati ih na odgoj podobnim parovima,
-stanovništvo koje “doprinosi društvenom pogoršanju”, zakon mora prisiliti na vršenje “reproduktivne odgovornosti”,
-jedan globalni međunacionalni “planetarni režim” (to je originalni naziv koji koriste autori knjige), treba preuzeti svjetsku ekonomiju i nadzirati privatni i intimni život stanovništva, uz pomoć jedne specijalne međunarodne policijske postrojbe.

ovo zadnje, “planetarni režim” i vojna kontrola stanovništva,- to je faktički predložila Zaklada Rockefeller, nedavno za ovu koronu, o čemu je izvjestio i ovaj portal prije mjesec dana.. Zaklda Rockefeller je predoložila “Vijeće za pandemiju”

– ovaj izraz -stanovništvo koje “doprinosi društvenom pogoršanju”, to je ustvari ono isto, što su koristili nacisti u Njemačkoj 30-ihj godina u programima eugenike i eutanazije. Tada se to “-stanovništvo koje “doprinosi društvenom pogoršanju” nazivalo “unwertes leben” (bezvrijedni životi, oni koji nisu vrijedni da žive). Oko 300.000 takvih osoba, tada u Njemačkoj, koji su proglašeni “bezvrijednim životoma”, ubijeni su u programima eutanazije. Danas kabalina elita, takve naziva “beskorisne izjelice”, a oni u to ubrajaju faktički sve nas, 90% populacije..

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Postoji veoma jednostavno resenje ako se zeli smanjiti broj stanovnista.
Siromastvo. Radi posao efikasno i ne moze se dokazati predoumisljanje.
Ali zasto? Ako ubijas producente i konzumente, koga ces eksploatisati i od koga ces zaraditi? Resurse i kapital se ne seksaju same od sebe i radaju profit. Postajes i ti slabiji kao Vozd.
Ne brini, druze, nisi ti toliko vazan da se ulaze lova da te ubiju aktivno. Greskom, nehatom, bez da kosta ista, kao statisticku gresku, da, ali ne aktivno.
Time ne postoji osnova za teoriju o aktivnoj depopulaciji.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

I?
Zadnji trzaj ludog morza Boltona.
Trump je pokusao uraditi nesto za svoju bazu, poljoprivrednike. Sta je tu lose? Kako je to protiv americkih interesa? Koji su americki interesi?
Ludi morz je izgleda upao toliko duboko u metafiziku „Kabale“, da ne kuzi da obicni ljudi ne kuze o cemu on to.
Da je bilo po ludom morzu bi bio napadnut Iran, sto bi bilo njegovo zivotno delo, a posao kod Trumpa mu je bila poslednja sansa, pa bi mozda imali WW III.
I dodu tako vremena da kad covek vidi koliko je luda „Kabala“ zavoli Donalda Trumpa.

xda
Gost
xda
5 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

narancasti je dao podrsku kini da gradi konc. logore za ujgure
toliko o isusivacu nevidljivih mocvara.

American newspapers on Wednesday that Donald Trump told Chinese president Xi Jinping that building concentration camps to “re-educate” Uighur Muslims in Xinjiang province was the right thing to do.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije
Reply to  xda

Kad se ljudi, i muslimani, bune? Kad im neko placa za to.
Koji se muslimani bune? Oni kuda prolazi novac Irana, Muslimanskog Bratstva ili Saudijske Arabije.
Bunili su se i ceceni, isli u rat i pobedili. Kad su videli vehabizam na delu su se predomislili i pomogli rusima da vrate kontrolu.
Ti mislis da je USA stalo do muslimana? Stalo im je do toga da neko, bilo ko, destabilizuje Kinu. Posle, ako im zivot bude pakao kao u Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji… shit happens.
Ko je dao USA pravo da se mesa svuda, bas svuda, da bi tio bio revoltiran posto ne radi to?

xda
Gost
xda
5 mjeseci prije

trump trazi podrsku kine da bude ponovo izabran, tako kaze njegov kolega bolton
pa ja vjerujem boltonu, tako da vidite sto radi “isusivcac nevidljivih mocvara”.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije

Koliko he govno bio ovaj Bolton – to se sad ocituje…
Uistinu, znali smo skoro svim ovdje na diskusijama o kakvom se banditu i lidjaku radi u slucaju Boltona.
Medjutim – sta je mene iznenadilo?
1. Zasto je Trump – uposlio ovg smrada? (OK, izbacio ga je brzlo, ali jos vaznije je KO je preporucio smrada?
2. KAKO je moguce da ovaj cionisticki smrad Bolton – prije svega – DOBIJE i kakvu mogucnost da prica na bilo kakvom mediju, prije nego mu se odobri knjiga?
3. KO stoji iza Boltona – kada je vec onaj njegov glavni tuzioc javno i rekao da svaki cinovnik potpisuje papir, prie nego pocne u Administraciji – te da svaki pokusaj iznosenja tajnih informacija, automacki povlaci i krivucno odgovornost, uz mogucu tuzbu i za veleizdaju?
Odgovori – kako ih ja trenutno vidim:
1. Ja sam nekako siguran da je to onaj njegov zetonja iz sekte fanatika Chabad-Lubawitch tj – Jared Kushner …
2. Eugenicarska kabala je vlasnik CNN i prakticno 99% svih MSM u SAD i Svijetu! Oni su ti koji kontroliraju i Klintone i BLM i ANTIFA…
3. Ista banda.

Sta su sa ovim dobili?
Koliko se meni cini – manje nego nista!
Oni smradovi iz ANTIFA i BLM (kao i Klinton klan) ostace na svojim pozicijama…
Oni koji su za Trumpa – jos ce ga vise podrzati…
A oni koji su jos neudlucni – zgadjeni ovom gnjidom krvolocnom Boltonom – preci ce na Trumpovu stranu!

Max
Member
Max
5 mjeseci prije

Boltonove tvrdnje su objede i kršenje zakona.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik