Trump kritikuje Biden zbog kasetnih bombi za Ukrajinu

Donald Trump i Joe Biden
21 komentar

Slanjem kasetnih bombi Kijevu, američka vlada nas “vuče dalje prema Trećem svjetskom ratu”, upozorio je u utorak bivši američki predsjednik Donald Trump.

Predsjednik Joe Biden “trebao bi pokušati da okonča rat i zaustavi užasnu smrt i razaranje uzrokovano nekompetentnom administracijom”, rekao je Trump u izjavi objavljenoj na njegovoj platformi Truth Social.

45. američki predsjednik usprotivio se upotrebi kasetne municije i iz humanitarnih i iz strateških razloga, ukazujući na činjenicu da će neeksplodirana ubojna sredstva “ubijati i sakatiti nevine ukrajinske muškarce, žene i djecu još decenijama”, dugo nakon rata. završio.

Trump je također pozvao na Bajdenovu izjavu, datu u intervjuu za CNN-ov Fareed Zakaria tokom vikenda, da se kasetna municija šalje jer su SAD ostale bez konvencionalnih artiljerijskih granata od 155 mm. Ako je istina, uzvratio je Trump, ovo “samo dodatno naglašava hitnost hitne deeskalacije ovog krvavog, opasnog sukoba koji je van kontrole”.

“To svakako znači da ne bismo trebali Ukrajini slati naše posljednje zalihe u vrijeme kada su naši vlastiti arsenali, prema Crooked Joe Bidenu, tako opasno smanjeni”, dodao je bivši predsjednik, tvrdeći da je Bajdenova politika “beskrajnog rata” u Ukrajini imala „strašno oslabio“ SAD.

“Joe Biden nas nepotrebno i opasno vodi u Treći svjetski rat, što bi bila noćna mora izvan mašte – uništenje!” rekao je Trump.

Trump, koji trenutno vodi ankete za republikansku predsjedničku nominaciju 2024., obećao je da će postići “mir snagom” kada se vrati na funkciju nakon sljedećih izbora.

Bijela kuća je prošle sedmice objavila da će poslati artiljerijske granate dvostruke namjene poboljšane konvencionalne municije (DPICM) u Ukrajinu. Zamjenik ministra odbrane za politiku Colin Kahl rekao je novinarima da je opasnost koju municija, koja je zabranjena u preko 100 zemalja, koju predstavlja za civile, smanjena jer bi ruska pobjeda u sukobu bila daleko gora. On je takođe optužio Rusiju da je upotrebila oružje u Ukrajini.

Moskva je demantovala optužbe SAD. Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u utorak da će ruska vojska, ako bilo koja američka kasetna municija stigne do Ukrajine, odgovoriti sopstvenim ekvivalentnim oružjem koje je „ mnogo efikasnije“ i „raznolikije“.

Američku ponudu kasetne municije osudili su UN , NATO saveznici poput Velike Britanije, Kanade i Španije , kao i članovi Bajdenove vlastite stranke u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

“Ili su kasetne bombe loše, ili nisu loše. Ne možete odrediti vrijednost kasetne bombe na osnovu toga ko je dignut u zrak”, rekao je komičar i voditelj podcasta Russell Brand u utorak.

BidenKasetne BombeKazetno NaoružanjeTrumpukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
9 mjeseci prije

Ma oni smao glumataju ko i svi političari, good cop, bad cop,,

hiber
9 mjeseci prije

Moze pod ruku sa Medvedevim. Ovaj drugi ima opravdanje da se barem ne trijezni. A cinične gluposti tipa “koje ce decenijama ubijati ukrainsku nejač” dok njegov patuljasti partner svakodnevno raketira civilne ciljeve u Uktainu su naprosto bijedne.

Luciferka, zadnja
9 mjeseci prije

Ošišo se ljep ko 🐔 Ima jos jednu guzicu iznad kravate

Stop budalama
9 mjeseci prije

Jos jedan od 14.000

Ivan
9 mjeseci prije

Sto prije ubiti svinju Bidena i istjerati okupatorski NATO iz cijele EU. Nama nisu neprijatelji Rusi nego smrdljiva i trula Amerika..

Ziv je Geza
9 mjeseci prije

Ova jeftina imbexova trolovska budalastina o pijanom Medvedevu a ponovljena vec milijun puta, postla je cak i najvecim rudofobima degutantna, jer nema uporiste u jednom atomu istine.

Jos kad to ponavljaju kao papige buzinski i rezimski sendvicari, ciji je ustav i kvazi drzavotvornost kreirao notorni alkoholicar vladimir sheks,tada ta trolovska digresija moze izazvati samo i iskljucivo podsmjeh i zaljenje.

Apropo droga, seksualnih perverzija i alkoholizma u politici, ovog trenutka mogu izbaciti na stotine primjera istih u i oko EU parlamenta, odnosno velike britanije, usa, kanade, njemacke a niti jedan iz Kremlja.

Max
9 mjeseci prije

Opravdano.

Sabahudin
9 mjeseci prije

Erdogan još jednom Putinu “zabio nož u leđa”, NATO bi mogao skenirati radar 91N6 SAM sustava S-400. Erdogan dao prolaz Svedskoj u NATO a za uzvrat dobio balkansko carstvo i mogucnost intervencije u njemu.

Sabahudin
9 mjeseci prije

Koji svjetski rat pa nije svjetski rat ako svi ratuju protiv rusa i srba hahahahh, kaze Erdogan dajte mi balkan u amanet naravno to ide bez vojvodine rezervisao je Orban i eto vam Svedska u NATO. Evo zadatak urednicima neka istraze sta je dobio Erdo toliko krupno pa je zabio noz u ledja putku hahaha.

Ivan
9 mjeseci prije

Ameri ubijte ovu svinju Bidena, za to ce Vam ovaj puta cijeli svijet cestitati i odobravati..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI