Trump naveo vrijeme kada bi mogao završiti rusko-ukrajinski rat

Donald Trump
31 komentar

Donald Trump izjavio je da će, bude li izabran za predsjednika 2024., moći natjerati Moskvu i Kijev na sklapanje primirja

Bivši američki predsjednik Donald Trump obećao je da će brzo zaustaviti krvoproliće u Ukrajini bude li ponovno izabran 2024. za predsjednika. Republikanac je također osudio vanjsku politiku sadašnjeg predsjednika Joea Bidena, tvrdeći da je svijet učinila opasnijim mjestom. Govoreći svojim pristašama u Fort Myersu na Floridi u petak, Trump je rekao: “Prije nego uopće stignem u Ovalni ured, nedugo nakon što osvojimo predsjedničke izbore, riješit ću užasni rat između Rusije i Ukrajine. Vrlo brzo ću to riješiti“. Objasnio je da “poznaje obojicu”; odnosno ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog.

Trump, koji je bio predsjednik od 2017. do 2021., tvrdio je da se “slagao” s ruskim šefom države te da Putin ne bi pokrenuo svoju vojnu kampanju protiv Ukrajine da je Trump bio na vlasti.

“Meni je to još uvijek prilično lako učiniti”, inzistirao je republikanac, misleći na okončanje sukoba koji je trajao više od godinu dana.

Nastavio je navoditi da su čelnici drugih zemalja izgubili poštovanje prema SAD-u pod Bidenovim vodstvom, zbog njegovog lošeg vođenja američke inozemne politike. Kako biste vratili vodstvo u inozemnoj politici, rekao je Trump, “ne trebaju vam meci, ne trebaju vam tenkovi, ne treba vam oružje bilo koje vrste, samo vam treba malo zdravog razuma”. Bivši američki predsjednik sebe je opisao kao “jedinog kandidata” koji bi mogao obećati da će spriječiti uključivanje SAD-a u Treći svjetski rat. Međutim, ako “ovi nesposobni ljudi” ostanu na dužnosti, “bit će to rat kao nijedan drugi” sa zaraćenim stranama koje će koristiti nuklearno oružje, upozorio je Trump.

Prošlog mjeseca republikanski kandidat javno je u najmanje dva navrata izjavio da će mu trebati 24 sata kako bi natjerao Rusiju i Ukrajinu na prekid rata i na pregovor, ako bude ponovno izabran.

Pregovore između Kijeva i Moskve prekinulo je prošlog travnja ukrajinsko vodstvo. Kijev je optužio rusku vojsku u povlačenju za činjenje ratnih zločina u nekoliko predgrađa Kijeva, što je Moskva demantirala.

U listopadu prošle godine predsjednik Zelenski potpisao je uredbu kojom je isključio pregovore s ruskim kolegom. Ta je uredba izdana nakon što je Rusija anektirala četiri ukrajinske regije nakon referenduma. Kremlj tvrdi da je načelno otvoren za mirovne pregovore, sve dok Kijev odustane od svojih prava na taj teritorij i ako pristane na uvjete Rusije. Ukrajina pak kaže da je odlučna riješiti problem pobjedom u sukobu na bojnom polju.

rusijaTrumpukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rudar
11 mjeseci prije

Naravno da je vrlo lako završiti taj rat. Raspustiti NATO, sve visoko pozicionirane osobe u toj organizaciji pohapsiti i zatvoriti na 20+ godina.
Nakon tog poteza rat je gotov za par tjedana a Europa će živjeti u miru sljedećih 1000 godina.
Ali, da, kome je to u interesu? nikome

jamai
11 mjeseci prije

Zavrsit ce on kao Kennedy, olovo u tjelo. Ne diraj u EU koja je zeljna rata.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

O ! Pa to on kani raspustiti US takovu , kakova je sad ?! Drugačije – nemre .

siledžija
11 mjeseci prije

2024 su izbori v Rusiji, SAD in EU parlament. I ja mislim, da če rat prestati v 2024.

Ivan
11 mjeseci prije

Ukrajina jos ne shaca da je zrtva Zelenskog, osvjedocenog kleptomana i veleizdajnika ukrajinskog naroda zbog vlastite i Bidenove koristi. Obojicu trebaju odmah skratiti za glavu jer se nepopravljivo ne popravlja..

Ivan
11 mjeseci prije

S Borelijem i Ursulom pod hitno ili u ludnicu ili na vjesala. Minute istjecu i EU ludake treba ukloniti bez milosti kome god se ukaze prva prilika. Pogledajte majmun bi slao EU brodove izmedu Tajvana i Kine? Pa tko je te kretene doveo da razaraju EU?

tihobl
11 mjeseci prije

Tramp?
To je onaj sto je Potrosenku slao javeline, a Zelenskog doveo na vlast?
Onaj sto je htio napasti S. Koreju dok nije otkrio da Kim moze unistiti pola SAD?
Onaj sto je poderao mirovni sporazum sa Iranom?
Onaj sto je rekao brkici i Boltonu da organizuju napad na Venecuelu pa im potopljen pun brod blekvoterovaca?
Onaj sto nije povukao trupe iz Avganistana i Sirije iako je obecao?
Onaj sto je otpoceo ekonomski rat sa Kinom?
Onaj sto je slao Kisindzera u Moskvu da dogovore zajednicki napad na Kinu?

Ljudevit
11 mjeseci prije

Zbog ove izjave nece biti izabran za predsjednika. Sad nema samo demokrate protiv sebe vec i cijelu vojnu industriju. Ovi iz vojne industrije ga se jos uvijek dobro sjecaju da nije zapoceo ni jedan novi rat, cak je okoncao onaj u Afganistanu, to je za njih neoprostivo.

Kosir i Bat
11 mjeseci prije

Najnovija vijest iz evropskog parlamenta je da oni maloumni placenik Josep Borrell poziva evropske clanice da idu patrolirati u kanal izmedzu Taiwana i Kine. A pricaju kako Rusija nije bila isprovocirana dok sada to isto rade Kini. Arogancija kojoj nema kraja….

Max
11 mjeseci prije

Nije plan da se završi rat.

Vale
11 mjeseci prije

Ma i ovaj cirkusant nije baš u vinklu kao ni gotovo svi njegovi prethodnici. Lupeta zadivljujuće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI