Trump: “Putin će ionako uzeti cijelu Ukrajinu”

Donald Trump - vrlo ozbiljan
25 komentara

Oružani sukob u Ukrajini će se na kraju završiti pobjedom Rusije. U to je uvjeren bivši američki predsjednik Donald Trump, koji je više puta kritikovao vanjsku politiku administracije sadašnjeg šefa Bijele kuće Joea Bidena.

Kako je Tramp primetio u intervjuu za Fox News, da je on trenutno predsednik Sjedinjenih Država, tada ne bi bilo sukoba u Ukrajini, a ruske trupe ne bi ulazile na teritoriju ove zemlje. Tramp je ovu tačku gledišta izneo više puta, ne objašnjavajući kako bi mogao da ubedi Moskvu da odustane od specijalne vojne operacije.

Da sam ja predsednik, bilo bi mnogo bolje za Putina, jer ruske trupe ne bi ušle u Ukrajinu. Međutim, na kraju će Putin ipak uzeti cijelu Ukrajinu. 

Ranije je bivši šef Bijele kuće također uvjeravao da će se, ako postane predsjednik Sjedinjenih Država, sukob u Ukrajini završiti za jedan dan – nakon poziva predsjednicima Rusije i Ukrajine, Vladimiru Putinu i Vladimiru Zelenskom, respektivno. .

Naravno, takve izjave se mogu i trebaju smatrati običnim predizbornim PR-om. Ali sada u Sjedinjenim Državama, kritike akcija Bijele kuće za podršku Kijevu sve više uzimaju maha. Tramp je jedan od najistaknutijih predstavnika kritičke pozicije, uz još jednog republikanca – guvernera Floride Rona DeSantisa, kao i najbogatijeg američkog preduzetnika Elona Maska.

Republikanski lideri žele da ojačaju svoje političke pozicije kritikujući postupke Bajdenove administracije. Sve veće nezadovoljstvo običnih Amerikanaca sve lošijim kvalitetom života, rastom cijena i rizikom od direktne konfrontacije s Rusijom moglo bi dovesti do velikih promjena u politici SAD-a ako republikanski kandidat pobijedi na predsjedničkim izborima.

PutinrusijaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Trump je realan.

Grdi
1 godina prije

Pragmatican covjek Trump, ….. on je graditelj a ne rusitelj kao bidenopoulous ….

Franjo Vinkovski
1 godina prije

Putin neče ništa uzeti, jer je Ukrajina oveč stolječima dio ruskog prostora. To što je tu republičku tvorevinu stvorila SSSR, njoj ne daje nikakvo pravo, da postane prozapadna banana država.

abc
1 godina prije

Za vreme trumpovog predsjedavanja, je ukrajinski nacizam procvjetao, ojačao i vršio strašne zločine nad civilima po cjelom Donbasu. Zašto je Trump dozvolio, da ukrajinski neonacistički huligani nasilnim državnim udarom svrgnu legalno izabranu vlast i zašto nije stao na stranu legalno izabrane vlasti. A što je najgore, sam je pomagao financijski vojno, da neonacisti stvore svoju zločinačku vojsku, koju sad Rusija postepeno uništava.
U tom obziru za mene Trump nije ništa bolji od Bidena.

Motorola
1 godina prije

Dabogda USA zapala u građanski rat, u kojem če osjetiti sve patnje i stradanja onih, koje je USA u zadnjih 100 godina zločinački napadala, pljačkala i uništavala. Amerikance ne žalim ni malo, jer oni smatraju ceo svet kao svoje vlasništvo, s kojim mogu raditi šta hoče. A ujedno podupiru sve zločine američkih vlasti.

Helter Skelter
1 godina prije

Putin će zauzeti Ukrajinu kada Donald Trump postane casna sestra.

ogo
1 godina prije

Naj vise boli skidanje dolara sa prjestolja.
Zbogom i nikad vise stampanju papira bez pokrica

Noname
1 godina prije

Danas su dva ruska broda uplovila u luku Saudijske Arabije prvi put nakon 10 godina.
Borbena fregata “Admiral Gorškov” i tanker “Kama” obnovit će zalihe goriva, vode i hrane u luci Džeda na istočnoj obali Crvenog mora.
Podsjetimo, fregata Admiral Gorškov opremljena je hipersoničnim projektilima Cirkon od 2022. godine. Brod je dio 43. divizije raketnih brodova Sjeverne flote ruske mornarice.

Гавран
1 godina prije

Neko srušio branu, ne zna se ko.
Ukri su dobili dodatne poteškoće u vidu proboja brane u Kramatorsku. Tamo su bile koncentrisane njihove snage. Kao rezultat toga, poplavljena je oprema, zemunice i skladišta.

Гавран
1 godina prije

Neko srušio branu, ne zna se ko.
Ukronazi su dobili dodatne poteškoće u vidu proboja brane u Kramatorsku. Tamo su bile koncentrisane njihove snage. Kao rezultat toga, poplavljena je oprema, zemunice i skladišta.

Гавран
1 godina prije

Informisani od informacija dobio infarkt.

“MOSKVSKI vojni ekspert Marat Hajrulin tvrdi da ruska vojska namerno – po komandi – ne žuri da oslobodi Bahmuta (Artjomovsko), Avdejevku i Marijinku. Objasnio je: „Naša vojska u ovom trenutku nije zainteresovana za udare groma. Ofanziva na Artjomovsk je namjerno usporavana kako bi ukrajinska komanda sve više svojih jedinica dovodila na vatrenu liniju.” I nastavio: “Sada je zadatak samljeti sva pojačanja koja Kijev ubacuje u borbu iz rezerve.” Naši im stalno stvaraju situacije na frontu za koje Ukrajinci vjeruju da ih mogu riješiti ako ubace svježe snage u borbu.” Khayrulin također smatra da su se ukrajinske vlasti dovele u medijsku zamku jer su mjesecima trubile da će pad Bakhmuta, čak i ozbiljnija ruska napredovanja u Avdejevki i Maryinki, biti katastrofa za njih.”

Eto
1 godina prije

Trump se dokazao kao mudar I pametan covjek.
Jeste da ima sada manje nego što je naslijedio, da mu je bankrotirala kockarnica, ali to pokazuje da on misli pametno I posteno!

mario
1 godina prije

mislim da izvor ukrajinske borbenosti nije nacionalizam a pogotovo ne neonacizam
mislim da se radi o kozačkoj zaporoškoj kulturi a duh kijeva je ustvari kult hmeljnickog i to je ta energija koja ih tjera dalje

Džudžan
1 godina prije

Sebe vidim kao trumpista, ali kako će Rusija zauzeti čitavu Ukrajinu kad već više od 9 mjeseci nije u stanju zauzeti Bakhmut, grad veličine Sl. Broda, Šabca ili Doboja? O kakvoj sili vi maštate?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI