Trump ukazuje na ‘uzrok’ sukoba u Ukrajini

Donald Trump
10 komentara

Rusku intervenciju u Ukrajini pokrenula je neodgovorna i provokativna retorika američkog predsjednika Joea Bidena i njegove administracije o ulasku Kijeva u NATO, rekao je Donald Trump.

Tramp, koji traži revanš sa Bidenom za predsjednika u novembru, dao je komentare tokom razgovora o spoljnoj politici sa suvoditeljem podcasta ‘All-In’ Davidom Saksom u četvrtak.

„Već 20 godina sam slušao da ako Ukrajina uđe u NATO, to je pravi problem za Rusiju. Slušao sam to dugo vremena. I mislim da je upravo zbog toga počeo ovaj rat”, rekao je Tramp.

Republikanski predsjednički kandidat je istakao da nije bilo govora o oružanom sukobu između Rusije i Ukrajine kada je bio u Bijeloj kući, ali čim ga je Biden zamijenio, stvari su počele da se pogoršavaju.

„Mislio sam da ruski predsednik Vladimir Putin može biti – pa, gledajte, on je dobar pregovarač, mislio sam da će to raditi u svrhu pregovora“, rekao je Tramp. „Onda su odjednom napali, a ja sam rekao: ‘šta se ovde dešava?’

Prema riječima bivšeg predsjednika, jedno od ključnih pitanja bila je retorika koja izlazi iz Bijele kuće.

“Biden je govorio sve pogrešne stvari. I jedna od pogrešnih stvari koje je govorio bila je ‘ne, Ukrajina će ući u NATO’”, rekao je Tramp.

Sacks je istakao da je u januaru 2022. godine, ili otprilike, američki državni sekretar Antony Blinken rekao Moskvi da će se Ukrajina pridružiti NATO-u i da Washington misli da je u redu staviti nuklearno oružje tamo. „Zato nije ni čudo što su Rusi došli do kraja, primetio je.

„Pa, ​​recimo da ste vodili Rusiju. Ne biste bili previše srećni”, odgovorio je Tramp. “A to je uvijek bilo van stola. Uvijek se shvaćalo da je to bilo ne-ne”, dodao je on, obraćajući se potencijalnom članstvu Kijeva u NATO-u.

Iznošenje ideje Ukrajine u NATO bilo je “veoma provokativno”, rekao je Trump. “A sada je još provokativnije. Rutinski čujem da sada pričaju o ulasku Ukrajine u NATO. A sada čujem da Francuska želi da uđe i da se bori. Pa, želim im puno sreće!”

Putin je posebno ukazao na zapadne izjave o mogućem članstvu Ukrajine u bloku koji predvode SAD kao sigurnosnu prijetnju koju Moskva nije mogla zanemariti. Neutralnost Ukrajine bila je jedan od ruskih uslova o kojima se ne može pregovarati za okončanje sukoba.

NATO je tvrdio da je njegova politika “otvorenih vrata” ključna i da niko nije imao pravo veta na nju, ali i da njeno širenje na istok nije uzrok sukoba.

U intervjuu za časopis Time ranije ovog mjeseca, Bajden je tvrdio da su SAD “najjača nacija” zbog širenja NATO-a i da je rekao Putinu da će dobiti “NATOizaciju Finske” umjesto “finlandizacije NATO-a” tokom njihovog juna. Samit u Švajcarskoj 2021.

rusijaTrumukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
29 dana prije

Jezgro Deep State sačinjavaju kriminalci-gangsteri pohlepne psihopate , vojno-idustrijski kompleks i finansijska oligarhija . Tramp se zanosi da će moći promeniti nešto značajno u američkoj razbojničkoj politici. Neće moći, čak i ako to želi (pitanje je da li želi) . Amerika je razbojnička država u kojoj vojnoindustrijski kompleks svojom veličinom i snagom kapitala predstavlja generator ekonomije USA . Vojno-indistrijski kompleks i Pentagon su faktori koji će i dalje dominantno odlučivati o spoljnoj politici USA , dok će korumpirani idioti u Kongresu i Senatu USA davati toj politici legitimitet. Zbog toga će USA izazivati ratove po svetu i učestvovati u njima i direktno i indirektno . USA je imperija zla.

29 dana prije

Uoci kako se retorika pocinje mijenjati. Sve je vise pokajnickih glasova. Znak promjene?

tuf
29 dana prije

Sve što Trump želi je sačuvati energiju SAD-a za okršaje s Kinom i Iranom. Boli njega ku*ac za Ukrajince i Ruse, da ga ništa ne košta (a plan mu je prebaciti kompletni ukrajinski trošak na EU) pustio bi da se sukob u Ukrajini nastavi.

Mučki Provokator
28 dana prije

Laprda ono sta svi znaju a u interesu svoje predizborne kampanje…..

Max
28 dana prije

Slabo razumljivo zbog strojnog prijevoda.

Gad
28 dana prije

Laprdalo, nemaš ti pojma. Ne možeš Ukrajinu ni na karti naći.

opetlazes
28 dana prije

Haha, ovaj narancasti lutak je svakim danom sve komicniji, jer taj senilac moze pokrenuti eventualno rucku na vodokotlicu kada se greskom ne usere u gace.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI