Tucker Carlson je otjeran iz emisije Foxovim ugovorom

Tucker Carlson
28 komentara

Nedavno otpušteni voditelj Fox Newsa Tucker Carlson mogao bi biti sklonjen sa televizijskih vijesti sve do izbora 2024. osim ako se ne može izvući iz prethodnog ugovora o radu, prema više izvora koji su u petak razgovarali za New York Times.

Voditelj je sputan uobičajenom klauzulom poznatom kao ‘igraj ili plati ‘ koja mu zabranjuje da radi za konkurenta dok ugovor ne istekne, rekao je izvor iznutra. Carlsonov ugovor važi do januara 2025., što znači da nema drugog izbora nego da ostane van etera do izbora 2024. osim ako ne bude u mogućnosti da pregovara o izlasku.

Carlson je navodno angažovao advokata Bryana Freedmana da postigne nagodbu sa svojim bivšim poslodavcem. Za brojne medijske kuće, kako tradicionalne tako i internetske, kažu se da se udvaraju konzervativnom stručnjaku, uključujući Rumble, Daily Wire, Newsmax i One America News.

Carlson je otpušten prošlog mjeseca nekoliko sati prije nego što je trebalo da izađe u eter, navodno na zahtjev Lachlana Murdocha, izvršnog direktora Fox Corporation, i Suzanne Scott, izvršne direktorice Fox News Media, prema izvoru koji je razgovarao za Times.

Mediji, uključujući Times, sugeriraju da je njegovo smjenjivanje bilo zbog tekstualne poruke otkrivene dok se mreža pripremala za tužbu “Dominion Voting Systemsa” ,  Carlson je priznao ljudskost antifa demonstranta. Uživao je gledajući kako “puzavca” premlaćuju, priznao je, iako “nije način kako se bijelci bore”.

Drugi Carlsonovi tekstovi koji su procurili pokazuju kako je Trumpovog advokata Sidneya Powella nazvao “okrutnim i nepromišljenim” zbog promicanja teorije da je Dominion prevrtao glasove za tadašnjeg kandidata Joea Bidena. Mreža na kraju nije dozvolila da tužba Dominiona ide na suđenje, nagodivši se sa sa oštećenim za 787 miliona dolara.

Carlson je uglavnom ostao nijem o okolnostima svog odlaska, osim dvominutnog snimka koji je objavio na Tviteru osuđujući kako je većina TV vijesti bila “nevjerovatno glupa” i lamentirajući zbog odsustva “neosporno velikih tema” na talasima. Snimak je prikupio preko 24 miliona pregleda u samo dvije sedmice, dok je rejting Foxa naglo pao, a mreža je izgubila polovinu svoje publike u željenoj demografskoj skupini od 25 do 54.

FoxSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Radar
11 mjeseci prije

Zapadna demokracija i pravila.
U normalnim državama bi sasvim normalno bilo da ako ti poslodavac raskine ugovor tj. dobiješ otkaz, ništa iz toga ugovora te ne veže tj. obvezuje.
Ako sam raskineš ugovor, to je druga priča.
Šta je sad istina, dobio otkaz ili dao otkaz ?
Ili je bilo sporazumo, pa otpremnina pa ovo pa ono, e tada svi ugovori su važeči do isteka roka.

Zigi
11 mjeseci prije

Možda ja nešto ne povezujem dobro, jer citat iz članka “pokazuju kako je Trumpovog advokata Sidneya Powella nazvao “okrutnim i nepromišljenim” zbog promicanja teorije da je Dominion prevrtao glasove za tadašnjeg kandidata Joea Bidena. Mreža na kraju nije dozvolila da tužba Dominiona ide na suđenje, nagodivši se sa sa oštećenim za 787 miliona dolara.”
shvaćam kako ni Carlson ne vjeruje u tu priču, međutim on ipak na neku foru ispada krivac zbog tužbe od Dominona ?? Jel google prijevod u pitanju?

Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Ajd bar ga nisu hapsili ko Assangea i mucili…

tihobl
11 mjeseci prije

Da je pametan pobjegao bi kod Snoudena, zaposlio se na RT i rekao: tuzite me.
Uveli bi mu sankcije koje nebi ni osjetio.
Ovako ostace u SAD dok ga ne roknu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI