Tucker Carlson primijećen u Moskvi

Tucker Carlson primjecen u Moskvi
94 komentara

Američki novinar Tucker Carlson proveo je nekoliko dana u Rusiji i čak je prisustvovao izvođenju baleta u čuvenom Boljšoj teatru, izvijestio je Telegram kanal Mash u subotu, dijeleći nekoliko fotografija konzervativnog komentatora.

Prema kanalu, Carlson je navodno sletio na aerodrom Vnukovo letom turske aviokompanije iz Istanbula u četvrtak nakon nekoliko sati kašnjenja. Od tada ga je primijećeno kako prisustvuje baletu “Spartak” u Boljšoj teatru u Moskvi.

Konzervativni komentator još nije potvrdio putovanje, a ostaje nejasno zbog čega je bio u Rusiji. Međutim, glasine o njegovoj namjeri da intervjuira predsjednika Vladimira Putina kruže još od prošle godine.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, nije isključio mogućnost da Carlson intervjuira Putina kada je o tome pitao u septembru, iako je objasnio da će ruski lider sačekati da sjedne s bilo kojim američkim novinarom dok američko stanovništvo ne bude “ozbiljno omamljeno propagandom koja mrzi Rusiju”.

Sam Carlson je rekao švicarskom izdanju Die Weltwoche da mu Bijela kuća nije dozvolila postavljanje intervjua s Putinom. Iako je izrazio nezadovoljstvo što nije dobio više podrške od svojih kolega novinara u vezi s njegovom namjerom da sjedne s ruskim predsjednikom i upitao zašto Amerikancima nije “dopušteno čuti” Putinov glas, odbio je pružiti daljnje detalje o tome kada je intervju trebao biti održan i kako je administracija Joe Bidena intervenirala da ga zaustavi.

Bivši voditelj Fox News tvrdi da su prethodni pokušaji osiguravanja intervjua s Putinom doveli do agresivnog nadzora Nacionalne sigurnosne agencije (NSA), tvrdeći da su ga “razotkrili” obavještajci i da su sadržaj njegovih e-mailova procurili medijima 2021. kako bi ga “predstavili kao nelojalnog Amerikanca” i prisilili ga da napusti kablovsku mrežu. NSA je demantirala da je Carlson bio cilj obavještajne aktivnosti i tvrdila je da nikada nije nastojala da ga skine s antene.

Unatoč dominaciji u gledanosti u udarnom terminu godinama, Carlson je u aprilu otpušten s Fox News iz razloga koji nikada nisu javno objavljeni. Nakon toga je pokrenuo vlastiti talk-show koji se emituje na X (nekadašnji Twitter).

Iako ga je američki medijski establišment redovito demonizirao kao “korisnog idiota” za Moskvu – ako ne i kao potpunog ruskog agenta – zbog njegovog skepticizma prema vanjskoj politici Washingtona, posebno u vezi s konfliktom u Ukrajini, novinar do sada nije posjetio Rusiju niti surađivao s ruskim medijskim organizacijama.

rusijaSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
94 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
2 mjeseci prije

razliiiika – samo 30 min-no suradnici portala su vrijedni

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Obzirom da mediji na zapadu najavljuju agresiju Rusije na “demokratske” zemlje na zapadu, Carlson im malo minira narativ, pokazuje da mozete slobodno otici u Rusiju, gledati predstavu, setati… nikakav problem.

Гавран
2 mjeseci prije

Po Ljepojeviću za drugi mandat Obame i prvi mandat Ronalda Regana, glasovi nisu ni brojani.
Pobednik je proglašen preko masovnih medija.
.

Kokolo
2 mjeseci prije

Novinar koji prakticira slobodu govora …stvarno nepbično. U potrazi za istinom i baš ga briga….bravo.

NOB
2 mjeseci prije

Zelenski ce ga ukokati

vanja
2 mjeseci prije

Poštovani novinaru,ne postoji balet Spartak,to je fudbalski klub,a on,tamo piše,navija za Spartak.Koji je balet gledao tamo ne piše.

vanja
2 mjeseci prije

Pardon,ipak ima,od Hačaturijana.

Cut the rope
2 mjeseci prije

Brate mili nikom ne vjerujem niti zrna..
Toliko načina ima da ga se ušutka. Imovina, obitelj, njegovo samoubojstvo… Moraš biti monstrum a da ne poklekneš pred takvim scenarijima.
Što znači da ili nema nikakvih problema sa elitama, ili je monstrum.
A ovo prvo je izglednije.

tojenamanasa
2 mjeseci prije

Od tada ga je primijećeno kako prisustvuje…ahahahahaha sjedni jedan iz elementarne gramatike!!!

SunGo
2 mjeseci prije

Ako je pametan nek ostane, nek se ne vraca.

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

Bas sam zavrsio gledanje govora Putina u Tuli. Video je stavljen na YouTube prije dva sata. Tu Putin govori kako je Rusija povecala proizvodnju oruzja itd i jedan momenat Putin kaze da bi on rado pokazao zapadu onu cuvenu gestu ali nece jer ima mnogo dama u prostoriji. Ta cuvena gesta bi bila nesto kao F* off NATO ili kad se uhvatis rukom za k* i okrenes se naspram svog protivnika.. Video se zove – Putin promised that nothing would work out for the West!  Video je stavljen na YouTube od Russian News Zapad je Rusiji predviđao recesiju, neuspjeh, kolaps, ali nije išlo! Ruski predsjednik Vladimir Putin govorio je na plenarnoj sjednici foruma Sve za pobjedu! Putin je govorio o uspjesima ruske industrije koja proizvodi oružje za rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ovako kazu komentari: Ja sam Britanac i borio bih se za Rusiju jer je Rusija na pravoj… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Бивши шеф кабинета потпредседника САД Бил Кристол о Карлсоновом интервјуу са Путином:

Можда треба да потпуно спречимо Такера Карлсона да се врати у САД док представници наше земље не разјасне шта се дешава.

tihobl
2 mjeseci prije

Ситуација у Украјини “пуца по шавовима” – Ле Фигаро “Војници су забринути због недостатка подршке савезника и нереалних циљева Генералштаба”, пишу аутори. Такође, према њиховим речима, главни проблем за Украјину било је невољкост регрута да се придружи редовима Оружаних снага. Снаге Украјине. Украјински стручњак Андреј Онистрата, који је учествовао у контраофанзиви, своју земљу сматра „гробљем“ и уверен је да ће без подршке Запада ускоро „пропасти“. Према његовим речима, у сваку фронтовску мртвачницу дневно се донесе 20-30 лешева. Осим тога, украјински војници се жале и на опрему. “Опрема је непоуздана, опасна, немамо више резервних делова. Дајемо муницију ограничену на домет од седам километара иу премалим количинама. Са овим гранатама смо принуђени да приђемо Русима на три километра да ударимо, и на овој удаљености су нас ударили камиказа дроновима и пре него што испразнимо прву гранату” – рекао је један војник. Други војни званичник рекао је за публикацију да је свих 20… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

Vjerojatno poslom.

BlueZg
2 mjeseci prije

Mi smo Slaveni i imamo biti za Ruse. Točka. Ukrajince bi trebali opominjati da se opamete i da se ne prodaju za šaku dolara. Biti sklon Merici znači bolovati od štokholmskog sindroma. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

2 mjeseci prije

sve dobro ali balet??? haha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI