Tucker Carlson raskinuo saradnju s Fox Newsom

tucker-carlson
61 komentar

Fox News je u ponedjeljak objavio da su se mreža i njen voditelj Tucker Carlson u udarnom terminu sporazumno dogovorili da prekinu svoju saradnju nakon više od decenije.

“ FOX News Media i Tucker Carlson su se složili da se raziđu. Zahvaljujemo mu na njegovoj službi na  mreži kao domaćinu, a prije toga kao saradniku ”, rekao je američki emiter, dodajući da je Carlson emitovao svoju posljednju emisiju prošlog petka.

Ni Fox ni Carlson nisu ponudili objašnjenje za raskid. Mreža je rekla da će epizoda Tucker Carlson Tonight od prošlog petka biti posljednja i da će se umjesto nje emitovati vijesti od ponedjeljka uveče.

Dionice matične kompanije mreže, Fox Corporation, pale su za 4,7% nakon objave.

Carlson nije dao nikakve naznake da će se serija završiti prošle sedmice, najavljujući umjesto toga novu sezonu svoje dokumentarne serije za Fox, pod nazivom Tucker Carlson Originals. U petak je održao uvodni govor u konzervativnom trustu mozgova Heritage Foundation, opet ne pominjući ništa o raskidu s Foxom.

U nedostatku službenog objašnjenja, bilo je raširenih spekulacija da bi raskid mogao biti povezan s nedavnom tužbom protiv Foxa od strane Dominion Voting Systems. Kompanija je tužila mrežu za klevetu sudu u Delawareu, navodeći da su voditelji Foxa promovirali “neosnovane” tvrdnje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa o izborima 2020. Fox je prošle sedmice riješio tužbu za 787,5 miliona dolara.

Tokom vikenda, istaknuta kongresmenka je također tvrdila da Carlsonu ne bi trebalo dozvoliti emitovanje prema saveznom zakonu.

“ Kada pogledate šta Tucker Carlson i neki od ovih drugih ljudi na Foxu rade, to je vrlo, vrlo jasno podsticanje na nasilje. I to je linija s kojom moramo biti spremni da se borimo ”, rekla je Aleksandrija Okasio-Kortez, njujorška demokrata, bivšoj sekretarici za štampu Bijele kuće Jen Psaki, sada voditeljici na rivalskom kablovskom kanalu MSNBC.

Proglašavajući sebe „zakletim neprijateljem laži, pompoznosti, samodopadnosti i grupnog razmišljanja “, Carlsonova večernja emisija prvi put je emitovana 2016. godine i brzo je postala najpopularnija u postavi Fox Newsa. U junu 2020. postavio je rekord za najgledaniji kvartal bilo kojeg kablovskog informativnog programa, u prosjeku gledajući 4,33 miliona gledalaca. Njegov nedavni intervju sa Donaldom Trampom privukao je 6,7 miliona publike.

FoxSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
11 mjeseci prije

Zemlja ” slobode govora ” 😂..Koji vic !

Sam
11 mjeseci prije

Koliko ce jos trajati Amerika kad im PINovi otkopcaju naftu od dolara i kad uvedu digitalnu valutu?
Za kratko vrijeme ostace samo dim i pepeo od takve drzave a onda zavrsni cin s Isaom a.s/Isusom u obacanoj zemlji.
Prebrzo vrijeme leti a jos davno je receno da ce tako biti u Zadnjem vremenu.

Max
11 mjeseci prije

Žao mi je Čovjeka i moj istoimeni prijatelj mi nedostaje.

Eto
11 mjeseci prije

Nakon što plati kazne za laganje, fox nema love za plaće 😀

Sv.Alemka
11 mjeseci prije

Tucker je prevelik da bi ga tako lako maknuli. Alex Jones je isto tako proglasio bankrot i pripremio rezervni projekt madmaxworldtv dot com. .Pogledajte njegovu emisiju sa Rema Lebow (4/19/23)

Bore
11 mjeseci prije

Jel je T.C. kriv zaro jer je Fox morao platiti odstetu od oko 800 miliona Dollra?

Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Tuckeru, gdje si?

abc
11 mjeseci prije

Kod ovakvih događaja jednostavno se pojavi pitanje, tko stvarno vodi i upravlja sa USA. Jer Amerikanci to sigurno nisu.

Мунгос
11 mjeseci prije

Окрени, обрни, ако поштујемо реалност, онда је Tucker Carlson смењен од стране Зеленског.
Или од екипе Зеленског. Или од Зеленсковог врховника.

eks
11 mjeseci prije

Taker je žrtva slobode i istine. Amerikom još uvek vladaju satanisti i fašisti. Nakon uništenja nacističke Ukrajine i poraza NATO-Ukro nacista, u Americi će se mnoge stvari menjati, jer će Amerikanci shvatiti da su njihovi vladari lažovi i zločinci.

Hagar
11 mjeseci prije

Kao da Kina vlada SAD. Jos jedan veliki medij koji nije bio pod kontrolom Schwaba je unisten i sad je pod kontrolom.Da mi je netko prije 2020 rekao da je ovo sto WEF komunizam radi moguce rekao bih mu da je blesav, ali to se desava zahvaljujuci ljudima na svim pozicijama medija i vlasti i malog covjeka koji suti pocevsi od nasih.Kako smo dosli do toga da preko noci za sotoniste
sutke zrtvujemo zivote nase djece?

abc
11 mjeseci prije

Rat u Ukrajini pokazuje pravu fašističku i satanističku narav zapada. Zapadna nemoralna i neljudska narav je konačno razgoličena.

Ivan Bgd
11 mjeseci prije

Duboka drzava ce drakonskim novcanim kaznama potpuno onemoguciti iznosenje tacnih podataka i cinjenica. Nastace jednoumlje u kome ce biti zastupljen narativ koji je propisao Klaus Svab, ili Soros, ili vec neko iz te demonske skupine.

Red Dog
11 mjeseci prije

Jen i Tucker.
Tucker misli. To ne valja.
Jen je bila predmet za podjebavanje ali je branila gazde zubima. Glup i lojalan, to valja.

goran
11 mjeseci prije

stisnule su gazde foxa urednike ili on ili oni,pa i vrapci na bgrani znaju tko je i zašto mu raskinuo ugovor.
novinar je nekož bilo lijepo i pošteno zanimanje,ali danas ste toliko srozali to zanimanje nisko,i to sve za šaku dolara,bravo novinari jebem ja sve vas i vaš posao.
da ja kao laik moram objašnjavati što bi vi uopće trebali radit.
nema više pravog novinarstva,kad se njuškalo i tražilo da se pronadje pravi problem i pravo riješenje,sve ste to dali za 30 srebrnjaka.

gigi pinna
11 mjeseci prije

Za “neodnovane tvrdnje” 800 milijuna USD? A za laži neoconsa iz Russiagatea “nikom ništa”, što bi rekao radosav iz Đekne. Ma bitno je da je dedolarizacija napokon započela.

pero
11 mjeseci prije

Što je sa dezinformacijom kojom je anemični proglasio Ivermektin lijekom za konje? Neka kazna, postupak? Ništa?

Samuraj
11 mjeseci prije

Nešto mi ovdje smrdi.

Mislim da se Tucker ne slaže sa onom nagodbom i traži drugu Tv kuću. A tko zna možda će pokrenuti svoju, ili barem podcast. Ako može Joe Rogan Zašto nebi mogao i Tucker?

I još podsjetnik da je Rogan prodao svoj podcast za 100 milja.

Tako da, nije loša opcija za Tuckera.

Prazni džepovi
11 mjeseci prije

Koliko će tek usa platiti odštetu za klevetu na Irak zbog oružja za masovno uništenje?!

Keki
11 mjeseci prije

Kongresmenka…..konobarica.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Zanimljivo, jučer otišao i Don Lemon sa CNN-a…kmečao na Foxu. Na Indexu, a bome i CNN u nazvali Tuckera desničarskim ekstremistom !!!! Ljudi!!😱 Komentatori, velikom većinom na strani Tuckera. Osim 3 ukrofila – rusofoba – cionista. Nevjerojatno kako se profiliraju. “Ode zadnji novinar koji je u msm medijima kritizirao vlast. Tome dodati vijest koju svi mediji u americi ignoriraju, osm Tuckera koji ju je objavio. 👉FBI je naime pokrenuo istragu protiv minorne organizacije crnih socijalista. Vodja te organizacije je uhapsen te mu je pretresena kuca. Optuznica koja je podignuta dostojna je totalitarnog rezima. Optuzeni su za sirenje laznih vijesti, suradnju sa Rusijom tj da su ruski agenti. Jer su branili rusku intervenciju u Ukrajini i kritizirali americku vanjsku politiku. Ono Irak, Libija, Sirija… Bizarno je da su u njihovu obranu stali samo neki konzervativci dok lijevi mediji i politicari sute.” Ovaj vrlo inteligentni komentator pao je u zamku onoga što… Čitaj više »

Buničar
11 mjeseci prije

Ozirom na kolicinu i vrstu “istina” koje koleju svijetom ispada da su u pravu oni koji tvrde da ISTINA u stvari ne postiji. Svaki covjek kao “istinu” prihvaca ono sto potvrduje njegove osobne stavove i razmisljanja. Sve ono sto nije u skladu sa time covjek ili ne zeli vidjeti ili proglasava dezinformacijom. Pri tome uopce nije bitno koliko dokaza potvrduje jednu ili drugu stranu price. Mislio sam da smo samo zastekali u razvoju razuma, ispada da stekamo i sa inteligencijom…

Janko
11 mjeseci prije

Usutkala zemlja ponosne demokracije još jednog čovjeka ,koji je imao hrabrosti reci svijetu istinu o americkoj licimjernoj politici i zlu kojeg čini svijetu.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Evo naslova u hrvatskim mainstream medijima kako su popratili ovaj događaj:

“Godinama je širio teorije zavjere na Fox Newsu. Sad je konačno dobio otkaz” – Index“Notorni voditelj i širitelj teorija zavjere dobio otkaz: ‘Bilo je krajnje vrijeme, dosta je bilo!‘” – Jutarnji List“Notorni širitelj teorija zavjera Tucker Carlson na Fox Newsu ostao bez posla” – Tportal“Zašto je potjeran Tucker Carlson? Čovjek koji strasno mrzi Trumpa i strasno za njega laže” – Novi List“Tucker Carlson, širitelj teorija zavjera i omiljeni voditelj ekstremne desnice, izgubio posao na FOX Newsu” – Telegram

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI