Tucker Carlson: SAD su krenule u ‘proxy’ sa Rusijom

Tucker Carlson
37 komentara

Američki proxy rat protiv Rusije vjerovatno će postati otvoreni rat u narednih godinu dana, rekao je u srijedu bivši voditelj Fox Newsa Tucker Carlson. Vladajućim demokratama potreban je rat da bi zadržali vlast, a previše republikanaca je spremno pristati, dodao je.

„Učiniće sve da pobede“, rekao je Carlson u jednosatnom intervjuu sa radio voditeljem Adamom Karolom. Tvrdio je da je još jedno zatvaranje zbog korona virusa malo vjerovatno, jer bi previše ljudi odbilo da se povinuje, pa će “zaratiti s Rusijom, to će učiniti”.

“Biće vrućeg rata između SAD-a i Rusije u narednoj godini”, rekao je Carlson. “Mislim da ga nećemo osvojiti.”

„Mi smo već u ratu sa Rusijom, naravno, finansiramo njihove neprijatelje“, dodao je on. SAD su izdvojile više od 130 milijardi dolara za Kijev u proteklih 18 mjeseci za oružje, vojnu opremu, municiju i plate vladinih zvaničnika.

„Mislim da bi se to lako moglo dogoditi“, nastavio je bivši voditelj kablovske televizije. „Mislim da bismo mogli ponoviti ‘Tonkin zaliv’ , da uđemo u njega, gde bi odjednom projektili pali u Poljsku, ‘Rusi su to uradili! Naš NATO saveznik je napadnut! Idemo u rat’! Vrlo lako vidim opciju da se to dešava.”

U avgustu 1964. SAD su izmislile incident sa sjevernovijetnamskom mornaricom u Tonkinskom zaljevu kao izgovor za raspoređivanje kopnenih trupa u Južnom Vijetnamu. Scenario koji je Carlson opisao već se dogodio, kada je ukrajinski projektil protuzračne odbrane pogodio selo preko granice sa Poljskom prošlog novembra, ubivši dva lokalna civila. Međutim, Varšava i Vašington su brzo opovrgli tvrdnju Kijeva da je to bio ruski udar.

Carlson je tvrdio da bi SAD mogle večeras “prisiliti mir u Ukrajini” prekidom finansiranja Kijeva.

„U suprotnom, i ja bih se kladio u svoju kuću na to, mi idemo u rat sa Rusijom“, rekao je on. “I, naravno, ulozi su sve. Život na planeti. Ovo su dva najveća nuklearna arsenala na svijetu, koja se suočavaju jedan protiv drugog.”

SAD su „već izgubile kontrolu nad svijetom – američko carstvo je trenutno u slobodnom padu – i mi ćemo izgubiti američki dolar, a kada se to dogodi, ovdje ćemo imati pravo siromaštvo, poput Velike depresije siromaštvo. I dolazi iz ovog rata”, rekao je Carlson Carolli. Dodao je da većina Amerikanaca to možda neće moći vidjeti, ali je “super očigledno” kada se napusti SAD, makar i na kratko.

Štaviše, tvrdio je, SAD su “slomile” njemačku ekonomiju “kada je Bidenova administracija digla u zrak Sjeverni tok” prošlog septembra, a njihova politika u Ukrajini učinila je mnogo da potkopa Zapadnu Evropu, jedinog pravog saveznika Washingtona u svijetu.

Carlson se upravo vratio iz Mađarske, gdje je učestvovao na konferenciji i intervjuisao premijera Viktora Orbana za njegovu novu emisiju na X, nekadašnjem Twitteru. Carlson je platformu za društvene mreže Elona Muska učinio svojim novim domom nakon što je Fox News otkazao njegovu najbolje gledanu večernju emisiju u aprilu, iz razloga koji nikada nisu objavljeni u javnosti.

rusijaSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
7 mjeseci prije

 Nemogunormalnpisatištojesportalom.?

hiber
7 mjeseci prije

Bas ce biti vruceg rata? 🤣🤣🤣Jedva se rusi nose sa Ukrainom kojoj je Biden vezao jednu ruku da slucajno Rusiju ne odalami previše.

Toni
7 mjeseci prije

Kako to ko dobije otkaz ili zatvorsku kaznu u americi gravitira prema rusiji?

Captain
7 mjeseci prije

Još jedan koji pumpa senzacionalizam do besvijesti i hrani svima strah dižući sebi gledanost.
Ne kažem da scenarij nije moguć ali to je opet samo jedan od mnogobrojnih mogućih scenarija.

Ukidaju kompanija kako bi radnici ratovali u Ukraj
7 mjeseci prije

Makedonec : Nece biti rata kako tvrdi Karlson. Samo 4 Posejdona sa Belgoroda za pola sata bice SAD nuklearna pustinja.

Mat
7 mjeseci prije

Glas razuma,koji ne dopire do usiju samoizabranih.

Nenad
7 mjeseci prije

Mislim da je vrijeme da Moskva i Peking objave vojni savez jer SAD nece drugacije stati. U oba svjetska rata ni jedna kuca nije u SAD-u nastradala pa misle da ce opet tako proci ali ajkule kruze i oko njihovog otoka.. Tko na svijetu prezivi, vraca se ali u prethistoriju..

Jomla
7 mjeseci prije

Šta kaže logika? 
E, pa ovako: Za slučaj rata protiv Rusije, Rusija NE SMIJE biti u opasnosti, inače… 😛 Znači protivnici (SAD NATO…) ne smiju pobijediti, inače su izgubili, mogu dakle, samo izgubiti… Jbg, kako god okreneš, mogu samo pjevati borbene… 😛 😛 
Jasno? Pa naravno da je jasno, a T.C. neka skuplja publiku, dobro mu ide 😛 

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Nije “sad”, nego kapital seli u Kinu od ’90- tih.

Radi manjih troškova i većih profita.
Logika kapitala.

“Ponaša se kao živo biće”.

Osim toga, izbjegavanje poreza u EU i USA (porezna evazija).
U međuvremenu porezne oaze.

DEDA
7 mjeseci prije

DOKLE GOD POSTOJI VOJSKA I POLICIJA BUDE I RATA.POSLUH JE PRVI SMRTNI GRIJEH.POČINJE OD VRTIĆA PA PREKO OBAVEZNE DEBILNE OSNOVNE ŠKOLE U KOJOJ JE VJERONAUK.ZAKON JE APSURD A RAZUM NE POSTOJI.

Alex Keller
7 mjeseci prije

Direktni rat se USA ne isplati,jer je njihova osnovna ideja osvojiti Rusiju i njena prirodna bogatstva. Stog financiraju Ukrajince da ginu do mile volje,nadajući se da će toliko oslabiti i osiromašiti Rusiju, da će ova dospjeti na razinu Rusije iz vremena Borisa Jeljcina. Tada su Ameri praktično zagospodarili Rusijom,ulažući novce i kupujući što im se htjelo. Ali je dolazak Putina na vlast polako počeo okretati Rusiju prema ostatku svijeta,napose prema Kini . Sada je situacija opasna za svakoga,jer Kina je ta koja neće dopustiti da netko otme Rusiju od njenog utjecaja i spriječi Kinezima dohvat ruskih prirodnih resursa. Naravno,Kinezi plaćaju koliko moraju,ulažu neviđene svote novaca (Svi su ugovori tajni.) No Kinezi ulažu i u Afriku,posebno Istočnu Afriku. Nije da baš ljudima tamo padaju pečene ševe s neba,ali žive ljudskim životom i polako se razvijaju. Naravno da sada afričke države polako Zapadu okreću leđa. Kinezi plaćaju bolje i njihova je roba… Čitaj više »

mrn MARK
7 mjeseci prije

Tko izgubi dobitakdobije gubitak” 

Vrlodrag
7 mjeseci prije

Neće se izabrani i posebni smiriti dok ne izazovu novi svijetski rat.

Normalno u tom ratu će biti polomljena srednja-istočna Europa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI