Tucker Carlson uništava američke medije

Tucker Carlson - Americki mediji
104 komentara

Američki korporativni tisak utire put u “jednostranačku državu”, upozorio je konzervativni stručnjak

Tucker Carlson objavio je video koji je zahvatio američke novinske kuće u svom prvom pojavljivanju otkako se razišao s Fox Newsom, rekavši da istinska debata o glavnim temama jednostavno “nije dopuštena” u američkim medijima.

U isječku koji je podijeljen na Twitteru u srijedu navečer, bivši voditelj Foxa održao je monolog sličan onima koji su se čuli u njegovoj dugogodišnjoj emisiji, ‘Tucker Carlson Tonight’, čak je postavio video kako bi se poklopio s njegovim prethodnim terminom.

Iako se ranije ovog tjedna nije izravno osvrnuo na svoje navodno otpuštanje iz Fox Newsa, Carlson je oštro kritizirao američke mainstream medije, rekavši da je većina rasprava u TV emisijama vijesti “irelevantna” i “nevjerojatno glupa”, dok se ključne teme ne spominju.

“Nedvojbeno velike teme, one koje će definirati našu budućnost, praktički se uopće ne raspravljaju – rat, građanske slobode, nova znanost, demografske promjene, korporativna moć, prirodni resursi. Kada ste zadnji put čuli legitimnu raspravu o bilo kojem od tih pitanja?” On je rekao. “Prošlo je dugo vremena; takve rasprave nisu dopuštene u američkim medijima.”

Nastavio je tvrditi da su obje glavne političke stranke u SAD-u “postigle konsenzus o tome što im koristi” i sada se “aktivno dogovaraju” kako bi zatvorile smislenu raspravu, rekavši da je američki establišment “odustao od uvjeravanja” i sada “pribjegava na silu” i povećanje cenzure.

“Odjednom, Sjedinjene Države izgledaju vrlo poput jednostranačke države”, nastavio je Carlson. “To je deprimirajuća spoznaja, ali nije zauvijek. Naše trenutne ortodoksije neće potrajati… Ovaj trenutak je previše inherentno smiješan da bi se nastavio, tako da neće.”

Carlsonov odlazak iz Foxa u ponedjeljak bio je veliki potres za tu kuću, budući da je njegova emisija u udarnom terminu dugo bila jedan od najgledanijih programa na kabelskim vijestima. Unatoč izvješćima da je otpušten, Fox je rekao da su se “složili da se raziđu” i nije ponudio daljnje objašnjenje odluke, koja je već dovela do pada rejtinga i tržišne vrijednosti tvrtke.

Bivši voditelj bio je polarizirajuća figura tijekom svog mandata u Foxu, rutinski optuživan za širenje “mržnje” i “dezinformacija” od strane ljevičarskih i liberalnih kritičara, dok je pridobio veliku bazu obožavatelja među konzervativnim gledateljima. Njegova emisija povremeno je izazvala bijes američkih dužnosnika, a bivši glasnogovornik Pentagona John Kirby jednom se obratio Carlsonu izravno tijekom brifinga za novinare 2021., inzistirajući na tome da vojska neće “prihvaćati… savjet voditelja talk-showa”.

CenzuraFox NewsMedijiSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
104 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Za jedna Riječanina – Engleski mu je – perfektan 👍🍸

Eto
11 mjeseci prije

Mediji su se podijelili u dvije grupe – manipulativni I lažljivi

Mario
11 mjeseci prije

Nakon teškog i dugotrajnog istraživanja Carlson otkrio toplu vodu u frižideru.

eks
11 mjeseci prije

Polako, ali neizbežno, USA postaje korporativno fašistička imperijalistička država. To razume svako ko je obrazovan i pametan. Patološki zaljubljenici u “American dream” to ne mogu shvatiti. “Ne dobacuju” dovoljno daleko i duboko .

tihobl
11 mjeseci prije

Ko ce ga zaposliti?
Mozda Mask na tviteru?
Ili RT?

pokositelj muha
11 mjeseci prije

“Odjednom, Sjedinjene Države izgledaju vrlo poput jednostranačke države”
dobro jutro Tuck… evo ti jedan citat od prije više od 50 godina, od jednog od tvojih najboljih pisaca…
 when you are given a choice between Nixon and Humphrey it’s like being given a choice between eating warm shit or cold shit.

Uno
11 mjeseci prije

T. Carlson je oštro kritizirao mainstream medije, rekavši da je većina rasprava u TV emisijama vijesti “irelevantna” i “nevjerojatno glupa”, dok se ključne teme ne spominju…..Takvi su i komentari alfa guske jaDRanka i bivseg ledenogdoba koji nema filma da nije vidio pa bi nam ga znao lijepo prepricati.

bruegel the elder
11 mjeseci prije

Life Is Worth Losing – Dumb Americans – George Carlin

toncibalonci
11 mjeseci prije

Konzervativni strucnjak=Strucnjak za konzerve

zubenelakrab
11 mjeseci prije

Polako, ali sigurno, SAD teži da postane Imperija iz “Star Wars” franšize. Blizu nam je dan kada će se neki predsjednik, “spiker” ili direktor multinacionalne korporacije (ala Blackwater) proglasiti za Imperatora.

Steve
11 mjeseci prije

No, dobro jutro Columbo. Ja vas tako doživljavam još od izuma telegrafa…

gigi pinna
11 mjeseci prije

Američko dvostranačje je još pogubnije od jednostranačja – daje ti privid izbora i te k…eve demokracije. A na desetine tisuća lobista u Washingtonu i Bruxellesu kroje politiku i jedne i druge nakaze.
Carlson je dobio otkaz ne zbog izgubljenog sudskog spora (cenzura samo takva), nego kap koja je prelila čašu je to što je ugostio RFK Jr.-a u svom programu.

Ivan Bgd
11 mjeseci prije

Duboka drzava ne trpi da je neko proziva i postavlja bitna pitanja.
Cudo je da je jos uvek ziv, jer zna se kako oni resavaju to kad im neko smeta i kvari posao.

Miko
11 mjeseci prije

Iluzija je kako Tucker Carlson može srušiti korporativne medije u Americi isto kao što to mogu oni koji Tuckera Carlsona lajkaju na svim mogućim platformama.
Korporativne medije u Americi na razne načine financiraju sve ostale megakorporacije iz svih sektora od vojne industrije preko banaka, farmacije i automobilske industrije do poljoprivredne i distribucijske industrije.
Na primjer osnivač Amazona Jeff Bezos nije iz zabave kupio Washington Post nego da bi imao uticaj na američku vladu. Američkim kongresmenima i senatorima nije važno što se objavljuje na društvenim mrežama nego korporativni mediji. Za kontrolu društvenih mreža zadužene su big tech korporacije koje mogu zabraniti i objave predsjednika Amerike kao što je Twitter zabranio Trumpa.
Nije valjda kako sve navedeno većina nezna pa joj se sviđa život u iluziji.

tihobl
11 mjeseci prije

Руски медијски пројекат „Соловјев.Уживо” понудио ангажман Такеру Карлсону

Max
11 mjeseci prije

U Americi prevladavaju glupi talk i realty showowi i korporativno ispiranje mozga.

gargamel
11 mjeseci prije

“Odjednom, Sjedinjene Države izgledaju vrlo poput jednostranačke države”, To je svakoj iole informisanoj osobi jasno. I dalje imaju JEDNU stranku, podeljenu ( šatro) na repiblikance i demokrate, zabavljaju naraod svake četiri godine. Mada je i takav nakaradan, bolji od višepartijskih sistema, ima više transfera nego u fudbalu. Napustiš stranku, adio do idućih izbora, a ne sistem da jedan poslanik ima mandat nakon što napusti stranku koja ga je i dovela na državne jasle.

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

.. jedna svijet-ska vlada (organ-izacija) – “.. ein volk, ein Reich, ein Führer!”… ‘Mi’ će mo vam kreirati “istinu” i “misli” onako kako to odgovara nama, a ne vama… 🎃… NWO.. ‘All ELEMENTS working together’.. Ali, to je još od vremena Egipta pa sve do danas.

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

‼️ PAŽNJA ‼️ POJAVIO SE JE NICK ‘golf 2’ KOJI NIJE U NIKAKVOJ VEZI SA MNOM ‼️

Franjo Vinkovski
11 mjeseci prije

Izbori u USA su več barem 30 godina jedna sama režirana gluma i to vrlo loša, amaterska gluma.

Jadranka S.
11 mjeseci prije

Postovana redakcija, ponavljam komentar koji sam napisala ispod komentara “Uno” ciji ni jedan komentar nisam procitala da je bio dobronamjeran i da govori o rjesenju problema. Svaka tema i kljucna tema i tema iznad svih tema je RIJESENJE problema. Hvala. Kada pisem, pisem o covjecanstvu. Vodi se duhovni rat za duse! Problem je u tome sto su sile koje su stvorili kako bi sprijecili kaos u covjeku sada postale toliko mocne da vam ne zele dopustiti slobodu da se razvijate – jer, ako ste sposobni razvijati se, tada vam nece trebati svi ti ljudi. Svi bi oni izgubili svoj posao, a s poslom i ugled, moc, vodstvo… svecenstvo, papinstvo… sve ce to nestati. Tako da su se oni, koji su u pocetku bili potrebni kao zastitnici, pretvorili u neprijatelje covjecanstva. Ne mozete se boriti protiv tih ljudu jer su mocni, jer imaju vojske, novac, imaju sve. Ne mozete se boriti… Čitaj više »

abc
11 mjeseci prije

Američki mediji od ljudi prave budale. Sva njihova kinematografija i glasba je namjenjena zaglupljivanju širokih masa i pranju mozga u smislu da je američki način života jedini pravi.
Korupcijom, medijskom propagandom i političkim mitom su si podredili ceo zapad.
Ali svet se ipak budi i shvača, da je nasjeo na laži i obmane.

11 mjeseci prije

Odlična stvar za ostatak čovječanstva što se ovakve stvari dešavaju u usa..A taker će se već snaći neka samo ne srlja previše..

11 mjeseci prije

Raspadaju im se svi stubovi društva tj već su u terminalnoj fazi..I svaki sekund jurišaju ka svojoj destrukciji…

onaj najglu...Dalton
11 mjeseci prije

Tucker je bio njihov najpopularniji voditelj, njihova najveća zvijezda.
Njegov portret je visio ispred ureda Fox Newsa….
Sada su tamo objesili reklamu za lijekove protiv akni.
Čak je i mafija šokirana…

P.S.
Kad je bio mali, molio se da dobije biciklu…
Onda je zera narastao i shvatio kako svijet funkcionira.
Ukrao je biciklu i sad se moli za oprost…

Flint
11 mjeseci prije

T. C. je mjerilo ničeg, glupo je tvrdit da ima neku posebnu vrijednost i da će postić nešto.

haha
11 mjeseci prije

Uništio je on sebi jedino karijeru.

Noname
11 mjeseci prije

Ukrajina, čiji vojni uspjeh u potpunosti ovisi o opskrbi zapadnog oružja, sada visi o koncu. Sjedinjene Države mogle bi napustiti svog glavnog “partnera” već 2024. godine, kao što su prethodno napustile Afganistan, piše The Hill. Američke vlasti mogle bi potpuno prestati podržavati Ukrajinu ako republikanski kandidat pobijedi na sljedećim predsjedničkim izborima, kaže Brad Dress, kolumnist američkog izdanja. Napomenuo je da je Amerika umorna od Ukrajine. Zemlja ima ogromne unutarnje probleme, ali umjesto da ih rješava, troši milijarde dolara za pomoć Kijevu, što samo po sebi nije od interesa za Države, piše portal People’s News . Dress je primijetio da se u Kongresu sve više postavlja pitanje kako Ukrajina zapravo koristi američko oružje. I preprodaje li je u treće zemlje na crnom tržištu. Promatrač je uvjeren da će, ako Bijela kuća dođe pod kontrolu republikanaca, Sjedinjene Države brzo smanjiti potporu Ukrajini. A bez američkog novca i oružja Kijev neće izdržati ni… Čitaj više »

...
11 mjeseci prije

Možda se uspije izboriti, recimo ako ga podrži Elon Musk.

Lili ri
11 mjeseci prije

U segmentu Joe roganovog podcasta pod nazivom”what’s NeXT for Tucker..”,pojavio se dio komentara gdje se navodi sljedeće..tuck i ekipa su napravili YouTube kanal,danas isli sa livestreamom..i nakon sat vremena YouTube je izbrisao kanal.toliko..

Miro
11 mjeseci prije

Amerika je zemlja idiota.

Miro
11 mjeseci prije

Naš najnepismeniji čovek je obrazovaniji nego najškolovaniji Amerikanac.

gigi pinna
11 mjeseci prije

Izgleda da Carlson nije dobio otkaz na Fox-u, već mu je ukinuta emisija, a neće moći raskinuti ugovor – ne samo da su ga ušutkali na tom mediju, nego uopće. I tako će vjerojatno biti do izbora.
Jedan je od rijetkih alternativnih glasova koji je poznat i širim masama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI