Twitter suspendovao konzervativnog stručnjaka zbog transrodnih tvitova

Twitter telefon smartphone
7 komentara

Zabrana će biti ukinuta tek kada dotični tvitovi budu izbrisani.

Konzervativni stručnjak i podkaster Daily Wire Matt Walsh objavio je u petak uveče da je suspendovan sa Twittera zbog tvitova u kojima je tvrdio da postoje samo dva pola, i sugerišući da trans žene dominiraju ženama u konkurenciji.

Walsh je izjavio da je obaviješten o suspenziji samo nekoliko minuta prije segmenta na Fox News ”Tucker Carlson Tonight”, rekavši Karlsonu: „Upravo sam saznao prije pet minuta, neposredno prije nego što smo krenuli u etar, da sam upravo suspendovan na Twitteru jer sam istakao da su biološki muškarci samo muškarci.“

Walshovi tvitovi nisu nikoga posebno imenovali, ali su pominjali više transrodnih osoba za koje on kaže da odbija da ih naziva ženama, uprkos tome što su to njihove omiljene zamjenice i rodni identitet.

„Najveća ženska šampionka u Jeopardy svih vremena je muškarac“, napisao je Walsh na Twitteru u jednom od označenih tvitova. „Najbolja plivačica na fakultetu je muškarac. Prva žena admiral sa četiri zvjezdice u Službi javnog zdravlja je muškarac. Muškarci dominiraju na ženskoj srednjoškolskoj stazi i u ženskom MMA ringu. Patrijarhat na kraju pobjeđuje.”

Walshov tvit se očigledno odnosi na Amy Schnider, nedavno proslavljenu kao prvu ženu koja je u „Jeopardy“ osvojila milion dolara nagrade, plivačicu Univerziteta Pensilvania Lia Thomas i pomoćnicu sekretara za zdravstvo američkog Ministarstva zdravlja i ljudskih službi Rachel Levine.

U drugom cenzurisanom tvitu, Walsh je rekao da odbija da govori o „pojedinačnoj osobi kao da su dvije osobe“.

Walsh je za Fox News rekao da je suspenzija „samo dio igre“, jer njegovi kritičari ne žele da se „intelektualno angažuju“ i radije bi „ugasili“ debate o određenim temama.

Walsh, koji ima više od 760.000 pratilaca na Twitteru, takođe objavljuje na Gettr, alternativnoj platformi na čijem je čelu bivši savjetnik Donalda Trumpa Jason Miller. Platforma je dobila stotine hiljada novih pratilaca koji su se okupili na platformi posljednjih dana, nakon što je podkaster Joe Rogan najavio da se pridružuje u svjetlu cenzurisanja nekih njegovih segmenata podkasta, kao i zbog nedavne suspenzije predstavnice Marjorie Taylor Greene (R -Georgia) zbog navodnog širenja dezinformacija o Covidu-19.

Walshova suspenzija traje samo 12 sati, ali će sat početi da otkucava samo ako on odluči da izbriše tvitove, navodi Daily Wire.

Twitter nije zvanično komentarisao Walshovu suspenziju, ali izgleda da je konzervativni stručnjak prekršio „politiku govora mržnje“ platforme, koja zabranjuje korisnicima da promovišu „nasilje“ ili „prijetnje“ prema drugim korisnicima.

Tačnije, politika zabranjuje tvitove koji „jačaju negativne ili štetne stereotipe“, što uključuje „ciljano pogrešno rodno označavanje ili bivše ime transrodnih pojedinaca“.

Walsh već dugo izražava svoje stavove o rodu, čak je i napisao dječiju knjigu pod nazivom „Johnny the Walrus“, satiričnog pogleda na aktuelnu politiku rodnog identiteta. Priča prati mladog dječaka koji vjeruje da je morž i njegovu „zbunjenu mamu“ koja ovo shvata ozbiljno i pokušava da ga „odgaja u skladu sa tim“.

CenzuraMatt WalshTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nelogicno
2 godine prije

“Konzervativac” – sugerise da je covjek zatvoren, ne zeli promjene. Nekako mi pogrdan taj naziv. Normalan je covjek. Naravno, kad nekome dodas takav pridjev onda se smatra da je fasista. Npr. isto kao “gay” – prije je znacilo veseljak. Pa je sve otislo u k

tihobl
2 godine prije

…zbog transrodnih tvitova…
??? zar postoje drugaciji?

preseren3
2 godine prije

Spol određuju kromosomi. Žena ima par XX kromosoma, muškarac par XY kromosoma.

Sve otkako se farmacija uplela u razvoj različitih aspekta, od cjepiva, herbicida, razbili su osnovu, na kojoj se je stvaralo ljudsko biče.
Početak se može nači tamo daleko u 1936 godini, kad su ustanovili, šta uzrokuje DDT.
Tada je počelo PRVO TROVANJE cijele ljudske populacije.
Danas imamo več dugi red trovanja. Jedan od najznačajnijih je C8. Ne samo ljudska, čak i životinjska populacija cijelog svijeta je otrovana.
Iza svega stoje amerikanci.
I sad se ljudi cjepe sa njihovim cjepivima?

xoxo
2 godine prije

Zašto se nenormalno smatra normalno, a normalno se smatra nenormalno?
Dekadencija na djelu.

Kile
2 godine prije

Ne može ni ovo stanje biti vječno, mora negdje puknuti, čista dekadencija, bave se glupostima, umjesto ozbiljnim problemima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI