U 2021. godini republikanci dobili puno novih glasača

Borba republikanaca i demokrata
5 komentara

Republikanci su vidjeli da se veći broj birača identificirao sa strankom krajem 2021. u usporedbi s početkom godine, dok je manje birača naginjalo demokratima, pokazuju istraživanja Gallupa.

GOP (republikanska stranka) je godinu započeo s 40 posto ispitanika koji su se identificirali kao “republikanci” ili “tanki republikanci”, što je deficit od 9 posto od birača koji su se identificirali s ljevicom. Međutim, kako je godina odmicala, sve se više birača počelo identificirati s desnicom, dok se manji broj identificirao kao “demokrat” ili “tanki demokrat”.

Do kraja godine 47 posto anketiranih birača identificiralo se s desnicom, u usporedbi s 42 posto onih koji su se identificirali s ljevicom.

Preostali birači identificirani su kao “neovisni”.

Rezultati, koje je Gallup objavio 17. siječnja, izvedeni su iz svih telefonskih anketa koje je anketna tvrtka provela tijekom godine, uključujući intervjue s više od 12.000 odraslih Amerikanaca.

Posljednji put republikanci su imali pet bodova prednosti 1995. godine, dok su demokrati od tada uživali u dvoznamenkastoj prednosti u više četvrtina, uključujući snažan niz između 2006. i 2009. godine.

Gallup je pad demokratske potpore pripisao padu ocjene odobravanja predsjednika Joea Bidena, kojeg su Kongres i sudovi više puta ometali dok je pokušavao donijeti radikalnu agendu koja uključuje mandate za cjepivo protiv COVID-19 i federaliziranje izbora.

Dok je GOP vidio prednost u četvrtom tromjesečju 2021., informacije iz prosinca upućivale su na smanjenje jaza između stranaka, a dijeli ih samo 2 postotna boda, prema Gallupu.

“Posljednje mjesečno istraživanje 2021. pokazalo je da su stranke otprilike ujednačene, iako to još uvijek predstavlja odstupanje od povijesne norme da Demokratska stranka ima barem malu prednost u stranačkoj pripadnosti”, rekao je Gallup.

Neovisni i dalje čine najveću skupinu birača u zemlji, s 42 posto anketiranih u četvrtom tromjesečju koji sebe opisuju kao neovisne, bez obzira na to naginju stranci ili ne.

Broj birača koji su se identificirali kao neovisni rastao je tijekom godina, ostajući blizu ili iznad 40 posto anketiranih od 2011. Identifikacija s bilo kojom stranom bez neovisne oznake opala je za obje stranke.

Anketa predstavlja dobre vijesti za republikance na međuizborima 2022., za koje se čelnici stranaka nadaju da će preokrenuti kontrolu nad Zastupničkim domom i Senatom.

Nedavne ankete o generičkim izborima u Kongresu pokazuju da su republikanci neznatno ispred, ali slično Gallupovim istraživanjima, GOP je doživio skok svojih izgleda tijekom posljednjih mjeseci, dok su demokrati vidjeli pad generičke potpore.

Izvor: theepochtimes.com

anketarepublikanciSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Count
2 godine prije

Posljednjih godina , kako je ” praksa ”,pokazala , nazalost I u America u konacnom to je sve postalo krajnje nebitno . Bitno je jedino po onoj Staljinovoj – TKO ZBRAJA GLASOVE !

gargamel
2 godine prije

Ima li neko da objasni kakva je razlika između te dvije stranke, i zašto bi se mi radovali da pobjedi bilo koja.

DEDA
2 godine prije

NISAM NIKAD GLASAO ZA NIKOGA.KAD BUDEM BOGAT I GAZDA U SVOM DVORIŠTU ONDA MOGU EVENTUALNO GLASAT.ZBOG PISMENIH KOJI UPORNO IZLAZE NA GLASANJE I GLASAJU ZA SIROMAŠTVO I JE SVO SRANJE OVOG SVIJETA.GLASAČI NE IZLAZITE NA IZBORE I NEGLASAJTE ZA SIROMAŠTVO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI