U nekoliko sati nuklearnog rata između SAD-a i Rusije će poginuti 34 milijuna Europljana (VIDEO)

Simulacija Trećeg svjetskog rata
42 komentara

Američki predsjednik Donald Trump, nezadovoljan činjenicom da Kina nije dio Sporazuma o uklanjanju nuklearnih projektila kratkog i srednjeg dometa (INF), odluči je da SAD više neće biti dio ugovora kojeg su krajem ’80-ih potpisali SAD i tadašnji SSSR. Podsjetimo da Kina tada nije imala razvijene nuklearne snage, barem ne u mjeri kakve su imale jedine dvije svjetske nuklearne velesile. Nema ih ni danas i neće ni pregovarati o tom pitanju.

No, izlaskom iz Ugovora INF, Trump u nepovoljnu situaciju nije stavio Sjedinjene Države, koje bi mogle biti meta ruskih projektila samo ako govorimo o teritoriju Aljaske, već Europu. Najavljuje se raspoređivanje novih strateških snaga, a lanseri takozvanog „proturaketnog štita“ se u vrlo karatkom vremenu mogu preinačiti u ofenzivno oružje za napad na Rusiju.

Sada, nakon svega što je učinjeno i posljedičnog ruskog povlačenja iz ugovora u kojem je Moskva ostala jedini potpisnik, NATO stručnjaci računaju koliko bi ljudi izginulo u prvih nekoliko sati nuklearnog Armagedona između ruske i američke armade.

Posebni simulator je pokazao da bi rat između SAD-a i Rusije, dvije nuklearne sile, u samo nekoliko sati uzrokovao smrt 34 milijuna ljudi.

Svjetski rat je vrlo zabrinjavajuća prijetnja, a njegova se mogućnost u međunarodnoj zajednici razmatra ovih dana, nakon što je američki predsjednik Donald Trump u kolovozu definitivno i neopozivo povukao svoju zemlju iz Ugovora INF, pod izgovorom da ga Rusija nije poštivala. Ove je optužbe Moskva odbacila i vojnim atašeima akreditiranim u ruskom glavnom gradu pokazala sporni projektil, dok su generali strateških nuklearnih snaga održali veliku konferenciju za goste i novinare i objavili podatke za koje su smatrali da nisu vojna tajna.

Uzajamnim činom ruske su vlasti također objavile da odustaju od Ugovora INF potpisanog 1987. godine između SAD-a. i izumrlog Sovjetskog Saveza, što je bio prvi sporazum između dvije supersile o uklanjanju čitave kategorije nuklearnog oružja, odnosno svih raketa lansiranih s kopna dometa između 500 i 5500 km.

Nekoliko dana nakon američkog povlačenja, Pentagon izvijestio da će početi razvijati rakete srednjeg dometa s konvencionalnim bojevim glavama koje zabranjuje Ugovor INF. Od tada mnogi stručnjaci upozoravaju da će ove mjere koje su poduzele Bijela kuća i Kremlj stvoriti novu situaciju koja će jako podsjećati na doba Hladnog rata.

Suočena s ovim scenarijem, skupina stručnjaka za nuklearnu sigurnost i oružje sa Sveučilišta Princeton u Sjedinjenim Državama je napravila simulacijski program za proučavanje mogućih posljedica nuklearne katastrofe u slučaju da ove dvije sile budu išle ruku pod ruku s konfrontacijom.

Studija ne služi samo za analizu posljedica razaranja koja će za sobom ostaviti nuklearni sukob između Sjedinjenih Država i Rusije, nego ima za cilj i upozoriti i spriječiti da se to ostvari, stoji u izvješću sveučilišta nedavno objavljenog u medijima.

Prvi projektil kreće iz Rusije

U tom kontekstu, autori istraživanja kažu da je njihova motivacija skrenuti pozornost na “potencijalno katastrofalne posljedice trenutnih planova nuklearnog rata SAD-a i Rusije”, budući da je, dodaju, simulacija nazvana “Plan A”, prema kojoj prvi projektil kreće iz ruske regije Kalinjingrad i pogađa područje na poljsko-njemačkoj granici, izračunala da će za nekoliko sati biti 34 milijuna mrtvih i više od 57 milijuna ranjenih.

Zamišljeni rat kojeg pokazuje video započinje pokušajem Rusije da spriječi pomak Sjedinjenih Država i članica NATO pakta prema svojoj zapadnoj granici.

Da bi to učinili, Rusi lansiraju “upozoravajuću” nuklearnu raketu na granicu Njemačke, Poljske i Češke. S tim napadom sukob brzo eskalira, a ostatak simulatora prikazuje američki i NATO odgovor na agresiju.

Rusija šalje zrakoplove s ukupno 300 nuklearnih bojevih glava i ispaljuje rakete kratkog dometa protiv NATO baza i trupa u Europu. U međuvremenu, NATO pakt reagira zrakoplovima koji lete na Rusiju, napunjeni sa 180 nuklearnih bojevih glava.

Simulirana akademska vježba u videu sugerira da bi za samo 3 sata već bilo više od 2,6 milijuna žrtava. Prije uništavanja Europe, Sjedinjene Države započinju napad sa 600 nuklearnih bojevih glava koje lansiraju sa svog teritorija i s podmornica na Rusiju.

Moskva odgovara raketama koje ispaljuju iz podzemnih objekata, kamiona i podmornica, a ta razmjena traje oko 45 minuta i ostavlja još 3,4 milijuna žrtava.

U ovom trenutku, cilj svakog od njih je spriječiti neprijatelja da se oporavi, tako da svaka strana koristi napad na 30 najgušće naseljenih gradova.

Za svako bombardiranje se koristi između 5 i 10 nuklearnih bojevih glava, ovisno o veličini grada. Takvi raketni napadi uzrokovali bi devastaciju u nekoliko sati, što je rezultiralo 85,3 milijuna žrtava u 45 minuta.

Tako bi za manje od 5 sati bilo 91,5 milijuna žrtava. To uključuje 34,1 milijuna neposrednih smrti i 57,4 milijuna ozlijeđenih.

Te se brojke, upozoravaju istraživači, “značajno povećavaju” ako se uzmu u obzir dugotrajne smrti uzrokovane radioaktivnim otpadom u zraku.

Znanstvenici iz Princetona naglašavaju da se rezultati dobiveni algoritamskim proračunima temelje na informacijama o američkom nuklearnom oružju i onom ruskom koja su trenutno razmještena, kao i proturaketni štitovi i mogući vojni ciljevi svakog oružja.

Stručnjaci su također procijenili redoslijed kojim će rat eskalirati, prolazeći od taktičkog sukoba, koji onda  postaje strateški, sve do napada na gradove koji ih pretvaraju u prah i pepeo.

Ah, da?! Primijetili ste da su gradovi koji će se „pretvoriti u prah i pepeo“ isključivo europski. Nema uništenih američkih gradova, iako je Vladimir Putin jasno rekao da u slučaju napada na Rusiju mete neće biti samo vojni objekti iz kojih se pokreću napadi, nego i ključni zapovjedni centri kao što je Pentagon. U svakom slučaju, Europa je sigurna žrtva, čak i u video igri znanstvenika sa Sveučilišta Princeton, koji nakon ove simulacije nisu napravili drugu, za slučaj da prvi projektil ne bude lansiran iz Rusije, već iz neke od zemalja NATO pakta. Vjerojatno američki „stručnjaci“ drže da je takav scenarij nemoguć, prije svega zbog poznatog pacifističkog ozračja koje vlada u hodnicima Pentagona i sjedištu NATO pakta u Bruxellesu.

VIDEO: Simulacija nuklearnog rata izmešu SAD-a i Rusije

NATOnuklearni ratTreći svjetski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
4 godine prije

Moram reči, nisam vidio gluplje simulacije u životu….
Sve pretpostvavke su absolutno pogrešne… Ne samo ona o prvoj raketi…
Ispostavio bih samo jednu: Gdje se S400 i 500? Posade na odmoru?

Jomla
4 godine prije

🙂 sviđa mi se cinizam u zadnjij rečenici… a mislim da su procjene “stručnjaka” debelo podcijenile broj žrtava, po prilici za faktor 10… dakle ovo je kao simulacija da bi NATO-vci rekli “evo vidite, nije to toliko strašno”

PPP
4 godine prije

Upravo kontra. Vrlo interesantan video, posebno kraj i informacija o ukupnom broju žrtava.

Radi se o propagandi koju treba raščlaniti na više elemenata, da bismo sve razumijeli.

– Prvo, nisu prikazani novi ruski sustavi “obrane” koji se vrte oko SAD-a.
– Drugo, vidjeli ste kako tek na kraju se uključuje SAD, što je velika manipulacija, jer to nije cilj.
– Treće, o kakvim crnim zrakoplovima pričaju po Europi, osim ako ne žele prodavati Patriot sustave svima. Iznova manipulacija.

Kraj je bitan. Broj žrtava je oko 100 milijuna.

Sada poslušajte što je rekao George Friedman :):

https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc

Rat je odavno planiran i namjenjen samo Europi i nikome drugome.

Mercury
4 godine prije

Simulacija je smiješna. Ali nije smiješna ultra niska procjena mrtvih za 1000 nuklearki. A još manje je smiješno to što simulacija nije rekla da nakon 24 sata ne postoji sjeverna hemisfera.

Miro
4 godine prije

Hbem vam i Rusiju i Ameriku

DažBog
4 godine prije

Ovi zaboravili da je neko spominjao i POSEJDON.
Mislim da bi bilo kolektivog kupanja preko a i sa ove strane Velike bare.
Ono chisto da saperu radioaktivnu prasinu.
Mozda USrAnci misle proci kao i u WW2 samo sa Perl Harburom.
Mislim da se ovaj put nebi samo ceskali po yaycima dok drugi umiru.
Razum je ocito najtrazenija roba u ova vremena.

Moreno
4 godine prije

Nezna se oće li bit nuklearnoga rata, a ono šta se zna je to da se trenutno radi o specijalnome ratu odnosno kako bi to ministar Ugroza reka radi se o sinergiji hibridnih i asimetričnih ugroza ☺

Trubadur
4 godine prije

Kao i za ovu simulaciju, nema druge no ona Mikea Tysona….. “Svatko ima, plan, sve dok ne dobije šakom u glavu..”….

4 godine prije

Nije bitan broj mrtvih “u prvih sat, dva ili dva dana”. Procjena može biti bilo kakva – od 35 do 135 milijuna. Bitno je da će još deset puta toliko umrijeti u prva 3 dana, jer ih neće imati tko liječiti od opekotina. U prvih 6 mjeseci će umrijeti još 10x više kao posljedica zračenja.
Na to dodati da bi kompletna sjeverna hemisfera bila oko 7 godina u polumraku zbog prašine. Znači, zaboraviti biljke i životinje. Jedino što ostaje je nekakvi Novi Zelandi, otočja južnog Pacifika i dijelovi Australije….

Tbilisi
4 godine prije

Kao prvo, obično se svi planovi izjalove. Pogotovo javno objavljeni.
Drugo, iz ove animacije (namjerno ne pišem riječ simulacije) vidljivo je da Hrvatsku nitko ne napada (čak ni “regijon”).
Treće, cilj ovakvih poruka je zastrašivanje.
Četvrto, bez Kine nikakvih novih antinuklearnih sporazuma neće biti.
Peto, nedjelja je – uživajte u danu.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Neka Rusi gađaju smrdljivu usa!Europa da najebe zbog američkih okupatora.Ameri van iz Europe

Siniša
4 godine prije

Samo!?
U par sati će nestati barem pola planete.

qewfvrniwuergvwegtoweugtrowergtw
4 godine prije

Kuhaju varani mozgove onih koje su namjenili za nuks odstrel da se ne čude kad se uskoro desi.

Zsphere
4 godine prije

WW2 se nije mogao kontrolisati od strane onih koji su ga rodili te im je izrodio geopolitickog protivnika zbog kojeg su morali kreirati drugaciji svijet u kojem taj protivnik ne moze opstati, bar u takvom ustrojstvu. I trebalo im je 50 godina dok su ga uspjeli baciti na koljena. A onda se protivnik prilagodio i razvio jos razornija oruzja. Sa razvojem takvih vrsta oruzja kakva danas postoje sa tolikom razornom moci, ovako naivne simulacije su cista propaganda, ali i bilo kakva ozbiljna analiza brzo naidje na zid poslije kojeg nista nije nemoguce. Zbog guste naseljenosti i male teritorije (evropa) ili zbog velikog postotka stanovnistva u gradovima (amerika) zapadne zemlje jednostavno nisu u stanju voditi takav rat jer njihovi gubitci bi bili totalni koliko god se oni nadali taktickom ratu ili samo unistavanju baza. Sa obzirom da je njihova slabost stratesko unistenje to bi definitivno mogli dobiti a onda sve simulacije… Čitaj više »

Siniša
4 godine prije

Evo link pa se malo igrajte simulacija….pogledao sam Carevu bombu, od Banja Luke do Nove Gradiške zlo i naopako.
https://nuclearsecrecy.com/nukemap/

Buco
4 godine prije

“Upozoravajuća” raketa neće biti jedna, nego njih 20-30 koje će spržiti sve od Rumunjske, Aviana, Napolija, do španjolske obale, odnosno sva mjesta koja ugošćuju amere.
Nakon toga niti jedan NATO zrakoplov neće poletjeti jer će sva elektronika biti spržena EMP-om.
Tko ima bolji PRO imati će manje gubitaka u prvim satima, a nakon toga iz garaža kreću “lampaši” konzervirani iza Urala i oklop koji samostalno funkcionira 3 mjeseca u ABK uslovima.
Sateliti, navigacija, sva elektronika, red dot na puškama i ostala pomagala više neće raditi, a obrana 30-ak različitih nacija koja ima problema na običnim vojnim vježbama dok ta sva tehnika radi, će biti u potpunom rasulu.

Autocenzura
4 godine prije

Nece biti nuklearnog rata a ako ga i bude vas niko nista nece pitati.Dakle iskoristite jos ovo malo lijepog vremena dok se ne okisi i odite na svjez zrak,planinarite, bavite se sportskim aktivnostima,setajte,vozite biciklo ili lagano jogajte.

Crni scenarij
4 godine prije

Znanstvenici iz Princetona SU U DEBELOM KRIVU I NJIHOV ALGORITAM LAŽE ili oni prešućuju nove Posejdone+Cirkone, Žrtava će biti samo 150 miliona u SADu, minimum. Lažu amerikanci i obmanjuju propagandom a i njihovi algoritmi lažu još više od njih!

Crni scenarij
4 godine prije

Uostalom Rusi će udarit Endgame po Americi iz blizine Meksički zaljev, Pacifik, Sjeverni pol i Atlantik imaju 10x brže rakete a još k tome imaju i mogućnost uništavanja satelita sa S-500/600 gdje će ovi biti slijepi. Čak i u ovoj simulaciji od Amerike i EU ne ostaje ništa a Rusija je i dalje 3/4 cijela. Simulacija je totalno nerealna i naivna sa pretpostavkama da če drugi (Kina Indija Pakistan SKoreja Iran…) biti na miru.

samo tako
4 godine prije

I Hollywood bi napravio bolji scenario. Šteta vremena i novca potrošenog na Sveučilištu Princeton. Ako je to jedan od vodečih sveučilišta, kakvi su tek ti drugi?

Mile
4 godine prije

Glupost na kvadrat!!! Engleska i Francuska će gledati i čekati Ruske rakete i avione a svoje rakete neće lansirati nego će čekati da im Rusi potaracaju kontinent?

Mishko
4 godine prije

Istoga trenutka kad pocne taj rat streljam sve domace izdajnike u blizini koji su moj bijeli zagreb grad napravili metom podrzavajuci usrani nato pakt.

Lucija
4 godine prije

O, super su isplanirali kraj bijele rase…na čemu se radi od 1. svj rata.
Simulaciju se ne isplati komentirati: sve postavke pogrešne.
Jedna podmornica sa Bulavama sasvim dovoljna za sve silose američke i sve centre osim onog u gorju…
Ja nisam sigurna da bi i jedna od raketa došla do ruske tetitorije, uzevši o obzir brzine i Avantgarda i Burevestnika i onih čudovišta što ih na Zapadu zovu Satan1 i 2.

norbert boulf
4 godine prije

kada će mo jednom vidjeti da su alkemičari znanosti napravili algoritme LJUDSKE GLUPOSTI

Sasa
4 godine prije

Amerikanci lansiraju na Rusiju a Rusija ne izbacuje Američke kapacitete iz igre nego udara po Donjim Pilićevcima i seoskoj vukojebini u Bavarskoj (valjda da ubiju Hitlera). Ovaj plan je najgori plan od svih planova ove godine. Jel bar otprintan na mekši papir da ima bar nekakve koristi.

puki
4 godine prije

“nekoliko sati nuklearnog rata između sad-ai rusije će poginuti 34 milijuna europljana” Pa to globalistička mafija i želi, jer su oni fanatični fašo-eugeničari i iluminati, koji žele drastično smanjenje svjetske populacije, za preko 90%, da na svijetu ostane samo oko 500 milijuna stanovnika. Kada Rotschild, Rockefeller, Soros, Gates i ostali ovo čuju da bi za par sata atomskog rat poginulo 34 milijuna, oni svršavaju u gaće od pohote, pri samoj pomisli, koliko bi se za kratko vrijeme moglo pobiti stanovnika. Pa Bill Gates svako malo iziđe u javnost sa svojim prognozama i glumi kofol zabrinutost, da bi ova ili ona nova bolest i velika epidemija mogli odjednom pokositi 50 milijun stanovnika. Ovo da na Zemlji treba biti samo 500 milijuna, to je rekao sir David Attenoborough, “ugledni” britanski biolog i “borac za zaštitu prirode”. U stvari fašistički eugeničar i član elite, povezan sa Rimskim klubom. Oni koji su odrasli u… Čitaj više »

Ana
4 godine prije

Bolje da nas uklone u par sekundi nego da nas ovako mrcvare vec 30 godina, a tko zna jos koliko ce nam demokratski piti krv usitno!

Max
4 godine prije

Ne dao Bog nikad ovakav rat.Netko mora zaustaviti takve bolesnike.

zoran
4 godine prije

ovi ameri su bas ludi.rus ce ih razneti i rasturiti jeluston i sa amerikom je zavrsena prica.mogu samo da se sele ko prezivi.a sto se tice evrope realne procene da bi poginulo sto direktno sto indorektno oko 200,miliona.svaki komentar je suvisan.

Podravec
4 godine prije

nemaju!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI