U pitanju je ‘geopolitička budućnost’

Sergej Sojgu
18 komentara

Zapad svim silama pokušava da slomi Rusiju i sama budućnost te zemlje je u pitanju, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu na skupu diplomaca ruskih vojnih akademija u Kremlju u srijedu.

„Diplomirali ste u ključnom trenutku za zemlju, kada sudbina naše domovine visi o koncu i kada je njena geopolitička budućnost u pitanju“, rekao je Šojgu obraćajući se najboljima od najboljih u svojoj klasi.

“Kolektivni Zapad je pokrenuo stvarni rat protiv Rusije, ponovo pokušavajući da je slomi svom snagom. Oni uvode beskrajne sankcije, izazivaju nemire i vojne sukobe u susjednim zemljama i pružaju ogromnu vojnu pomoć kijevskom režimu”, dodao je ruski ministar odbrane.

Šojgu je takođe rekao novopečenim mlađim poručnicima da će im trebati “najveći profesionalizam, maksimalna posvećenost i sposobnost brzog donošenja odluka koje nisu udžbenički i preuzimanja odgovornosti”, kada počnu da služe na terenu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je govorio prije Šojgua, rekao je diplomiranim kadetima da je jačanje vojske jedan od glavnih prioriteta Kremlja, da se rukovode „neprocjenjivim iskustvom “ koje pruža tekuća vojna operacija u Ukrajini.

Osim najsavremenijih raketnih sistema, ruska vojska će dobiti više taktičkog oružja koje se dokazalo u borbi, uključujući dovoljno dronova za djelovanje na nivou voda, rekao je predsjednik.

Ceremonija u Kremlju održana je u pozadini teških borbi na frontu u Zaporožju, pri čemu je Ukrajina pokušala “protuofanzivu” koristeći tenkove, oklopna vozila i artiljeriju koje je isporučio Zapad. Kijevske snage su postigle mali ili nikakav napredak u dvije sedmice borbi, uz ogromne gubitke, a prema procjenama stručnjaka mogle bi ostati bez snage do jula .

Lekcije o operaciji u Ukrajini već se predaju na ruskim vojnim akademijama, kaže Šojgu. Ukupno 37 škola Ministarstva odbrane i 34 vojnoobrazovna programa na civilnim univerzitetima ove godine diplomiraju oficire.

borbeKadetiKremljŠojguukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Pokrijenuli ste i vi contra zapada . Šuti i ..Djelaj 😉

Max
10 mjeseci prije

I ruska vojna misao mora uzeti u obzir nove tehnologije. Pa otud i ovi noviteti.

tihobl
10 mjeseci prije

Bolje da ste napisali sta je rekao Putin
Pricao je sta grije dusu. A ruska dusa je velika.

10 mjeseci prije

Priprema za velike stvari !

Josip
10 mjeseci prije

Pod hitno je potrebno rasformirati sve zapadne fašističke organizacije kao što su UN, WEF, WHO itd. Zaboravili smo olako što su radili za vrijeme zločina s plandemijom i eksperimentalno stvorenom uvertirom za ono što planiraju. Njihovo zlonamjerno djelovanje ide u smjeru neviđenog porobljavanja svijeta i depopulacije u cilju šake globalista sve do nacionalnih vlada metodom neviđenih obmana i laži. Takvo što je Hitler mogao samo sanjati i ako se to zlo ne satre u korijenu neće biti dobro. Jer sve manje je legalnih opcija i ostaje samo masovni građanski otpor, a iza toga rat. Vidimo veći dio svijeta izvan te fašistoidne zapadne skupine se organizira ali presporo. Ovog trena jedino Rusi podnose žrtve u srazu s tim zlom koje se u tišini stvaralo još od W2W. I to je ono što možemo očekivati ako se globalističko zlo ne suzbije u korijenu. Zato Rusi ovaj puta morate posao dovršiti do kraja… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Karaganov, drugi dio, izvaci: “Сламајући вољу Запада за наставком агресије, не само да ћемо спасити себе и коначно ослободити свет од петовековног западњачког јарма, него ћемо такође спасити и човечанство * Гурајући Запад у катарзу, а тако и његове елите ка одрицању од тежње за хегемонијом, натераћемо их да одступе пре него што се деси глобална катастрофа. Човечанство ће добити нову шансу за развој * Специјална операција у Украјини не може да се оконча одлучујућом победом без приморавања Запада да се стратешки повуче или чак преда. Убеђивања да дигне руке од покушаја историјске ревизије и очувања глобалне доминације, те да се фокусира на себе и своју актуелну вишеслојну кризу – ништа неће променити * Неопходно је да се подстакне инстинкт самоодржања који је Запад изгубио, односно да се Запад увери да су покушаји да се Русија исцрпи (наоружавањем Украјине) контрапродуктивни за сам Запад. Мораћемо да нуклеарни фактор одвраћања поново учинимо… Čitaj više »

MNK
10 mjeseci prije

Tip ima čin generala a nije školovan niti nikada nije bio vojnik. Ovo moguće samo u korumpiranoj rusiji, državi oligarha i lopova 😀 što on zna o vođenju rata? Ništo kao Putko Glupko bunkeraš.

iz....
10 mjeseci prije

Ž vladaju nad amer!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI