U Sjedinjenim Američkim Državama s tračnica izletio još jedan vlak s kemikalijama

Izletio vlak s kemikalijama
14 komentara

Najmanje osam teretnih vlakova izletjelo je s tračnica od početka veljače

Teretni vlak Kanadske pacifičke željeznice iskočio je iz tračnica u Sjevernoj Dakoti u nedjelju, prolivši opasni tekući asfalt. Ova nesreća posljednja je u nizu iskliznuća iz tračnica diljem SAD-a, od kojih je jedno izazvalo razorno ispuštanje otrovnih kemikalija. Incident se dogodio u blizini grada Wyndmerea malo poslije 23 sata u nedjelju navečer, rekao je lokalnim medijima glasnogovornik Canadian Pacific. Menadžer za hitne slučajeve okruga Richland Brett Lambrecht rekao je da je 31 vagon vlaka od 70 vagona napustio prugu, od kojih su neki prevozili tekući asfalt.

Tekući asfalt je zapaljivi proizvod na bazi nafte, ali Lambrecht je rekao da će niske temperature omogućiti materijalu da se stvrdne i smanjiti mogućnost požara. Očekuje se da će operacija čišćenja trajati između sedam i deset dana, izvijestio je lokalni radio pozivajući se na djelatnike hitne pomoći.

Incident je uslijedio nakon iskakanja najmanje sedam drugih teretnih vlakova diljem SAD-a od početka veljače. Još jedan kanadski pacifički vlak koji je prevozio pšenicu izašao je iz tračnica u predgrađu Chicaga ranije u nedjelju, dok je pet teretnih vagona kojima upravlja CSX Transportation napustilo prugu u četvrtak u Massachusettsu.

Industrijski vlak prolio je kukuruzni sirup prilikom iskakanja iz tračnica u Arizoni ranije ovog mjeseca, dok je vlak iskočio iz tračnica u Zapadnoj Virginiji tjedan dana ranije, prolivši dizel u rijeku. U veljači je vlak s ugljenom izletio s tračnica u Nebraski i vlak koji je prevozio poljoprivredne proizvode u Michiganu, kao i katastrofalna nesreća u kojoj je sudjelovao vlak južne željeznice Norfolk u East Palestine, Ohio. Ukupno 38 vagona iskočilo je iz tračnica u istočnoj Palestini, zapalivši se i izlivši otrovni vinil klorid u atmosferu. Vlasti su spalile tisuće galona kemikalije, prekrivši grad zagušljivim crnim smogom za koji stanovnici tvrde da još uvijek uzrokuje osipe na koži i respiratorne bolesti.

Bidenovu administraciju kritizirali su zbog načina na koji je postupala s incidentom, bivši predsjednik Donald Trump posjetio je mjesto, a predsjednik Joe Biden odlučio je to ne učiniti. Ministar prometa Pete Buttigieg obišao je istočnu Palestinu nekoliko tjedana nakon nesreće i početkom ovog mjeseca pozvao je Kongres da donese stroži zakon o sigurnosti teretnih željeznica.

KemikalijeSADVlak
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Željeznički promet je najjeftiniji i najsigurniji (ako se drže sigurnosnih standarda), a izuzetnima je izgleda u cilju da željeznice do kraja unište i prisile da se koriste kamioni i tegljači na cestama.
Uzrok? Veća prodaja nafte, kao i lakša kontrola izolacija gradova koje planiraju.
Slična situacija se odigravala 60-tih godina zbog čega svako američko kućanstvo ima barem dva vozila doma, jer su uništili gradski i prigradski prijevoz. Ovdje izuzimam najveće gradove sa metroima. William Engdahl je to lijepo opisao u jednoj od svojih knjiga.

Ivan Bgd
1 godina prije

Sve ce uciniti da dokazu da je zelena agenda neophodna, a to onda znaci dalja ukidanja ljudskih prava i sloboda.

tihobl
1 godina prije

Kod amera zeljeznica se raspada, a kinezi se voze 600 km/h.

Max
1 godina prije

Netko to radi namjerno.

C.F.
1 godina prije

Negdje sam procitao da je i zakon u pripremi da potencijalno kontaminirana podrucja ili zemlja automatski pripada drzavi.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Na prvo mjesto kineske top liste gledanosti izbila je serija ”Američke željeznice”.
Preskočila je novu sezonu “Omiljene izreke Xi Jinpinga”…

Nena
1 godina prije

“Slučajno”..

abc
1 godina prije

Balkanske željeznice su tri klase bolje od američkih koje nisu bile modernizovane več sto godina. USA kao država nema interesa, a privatne pare u željeznici ne vide profita.

Ko to tamo pjeva
1 godina prije

Buši, buši……ha, ha, ha……buši, buši……ha, ha, ha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI