U tijeku eskaliranja napetosti s SAD-om Putin poziva nacije diljem svijeta na stvaranje novog, pravno-obvezujućeg, svjetskog ugovora o kibernetičkom prostoru

Putin
7 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da bi se međunarodna zajednica trebala udružiti radi sklapanja novog sporazuma, kojim bi se kontrolirala upotreba interneta. Taj bi sporazum, između ostaloga, služio i onemogućavanju neprijateljskih djelovanja, kako bi se održao mir na mreži.

Na sastanku ruskog vijeća sigurnosti u petak, Putin je rekao kako “svjetski, digitalni prostor često postaje platforma za oštre sukobe u informacijskoj sferi, što dovodi do nelojalne konkurencije i cyber napada.”

Također je izjavio: „Digitalno okruženje koriste međunarodni teroristi, ali se on koristi i za organizirani kriminal. Jednom riječju, postoje mnoge potencijalne prijetnje općoj, svjetskoj sigurnosti, kao i zemljama pojedinačno. Ovdje se smatra na njihov suverenitet i nacionalne interese.”

Kao rezultat toga, ustvrdio je predsjednik, potrebno je „pristati na univerzalne međunarodne pravne ugovore, usmjerene na sprječavanje sukoba i na izgradnju obostrano korisnog partnerstva u svjetskom, informacijskom prostoru, radi održivog razvoja svake države. Cilj takvog  sporazuma bio bi stvaranje povoljnih uvjeta za znanstveno istraživanje kao i omogućavanje brze provedbe najnaprednijih tehnoloških rješenja, dok bi se istovremeno sprječavali potencijalni rizici.”

Ranije ovog mjeseca Kremlj je izrazio zabrinutost nakon što je New York Times izvijestio da američki predsjednik Joe Biden razmatra “seriju tajnih postupaka,” koji bi bili usmjereni na Rusiju. Predviđalo se da će se napad podudarati s novim ekonomskim sankcijama protiv Moskve, kao i Bidenovom izvršnom zapovjedi, kojom se želi dodatno osnažiti sigurnost mreža američke vlade.

U intervjuu, Jake Sullivan, savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, rekao je za novine da podržava provođenje tajnih operacija, koje bi “Rusi razumjeli, ali koje možda neće biti vidljive širem svijetu,” tvrdeći da će takve akcije prisiliti Moskvu na “opsežne strateške razgovore.”

Do eskalacije je došlo nakon što je Washington optužio Moskvu da stoji iza velikog špijunskog napada Solar Windsa, koji je uključio proboje i krađu podataka iz 100 komercijalnih tvrtki širom svijeta, kao i devet američkih vladinih agencija. Američke obavještajne agencije tvrde da je incident “vjerojatno ruskog porijekla.” Kremlj, međutim, poriče bilo kakvu umiješanost.

moskvarusijaSADvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
3 godine prije

“Cilj takvog sporazuma bio bi stvaranje povoljnih uvjeta za znanstveno istraživanje kao i omogućavanje brze provedbe najnaprednijih tehnoloških rješenja, dok bi se istovremeno sprječavali potencijalni rizici.””

E. Dobro i logično.

Znaš da će pristati. Kao i na demilitarizaciju svemira. Ista stvar.

Zapravo, ima li svijet posla s – luđacima, kad se malo bolje pogleda?

Kurkuma
3 godine prije

Zajednicki cilj bidena i putina i svih ostqlih je uvidjenj obvezne identifikacije za spajanje na internet. Sve ostalo je predstava za naivne . Cilje je cenzura sto veca cenzura sto manje slobode sto manje privatnosti

piždro
3 godine prije

pa je.. navodno scenario 3 svjetskog bi bio napad nato-a na kalingrad. jer sve te baltičke pickorepublike bi poslužile kao tampon i ‘false flags’ – znamo da su uvjek u historiji bile ološ i sluge jačega.. a rusi bi uzvratili i štitili svoju enklavu-teritoriju svim raspoloživim sredstvima. sredstava fala bogu imaju da mogu uzvratit da poznati svjet više ne postoji ….ovo je napisano na 7- 8 linkova a evo jedan od upisnih .. ‘kaliningrad gambit – nato preemptive strike scenario’ . jer i prvi kao i drugi i treći svjetski su bili ispisani scenario globalni mučitelja ovog svijeta. (pogledat na web, yt il pdf Albet Pike i scenario 3 svjetska rata..) – ovaj svjet je do temelja srži zloban i pokvaren gdje se nevidi izlaz iz beskrajnog tunela.. izlaz ima al meštar tame i njegove mnogobrojne sluge vole vožnju – baš kroz tunel

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Max
3 godine prije

Reda mora biti.

Jelena
3 godine prije

Putin razmišlja logično i želi spasiti svijet od kaosa i propasti civilizacije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI