UK razmišlja o raspravi sa EU o uvođenju pasoša vakcinacije protiv COVIDA-19

pasos vakcinacije protiv COVID-19
20 komentara

U ponedjeljak je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen potvrdila da će Brisel predložiti digitalni pasoš za vakcinaciju širom EU koji će „pružiti dokaz da je osoba vakcinisana“ protiv COVIDA-19.

Velika Britanija i EU planiraju da razgovaraju o prijedlogu bloka za stvaranje pasoša vakcine, jer britanska vlada razmišlja o stvaranju sistema koji će omogućiti ljudima koji su vakcinisani da slobodnije putuju u inostranstvo.

Sky News citirao je glasnogovornika premijera Borisa Johnsona koji je u ponedjeljak rekao da vlada “razmatra pitanje pasoša vakcina”.

„Kao što možete očekivati, DfT [Odjeljenje za transport] sarađivat će i razgovarati sa zemljama širom svijeta u pogledu načina na koji mogu gledati na uvođenje pasoša“, istakao je portparol.

Nisu detaljno objasnili kada će se završiti revizija vlade Velike Britanije o tom pitanju, ali rekli su da „naravno možete očekivati da vlada razgovara sa EU i drugim zemljama o tome kako mogu primijeniti bilo koju sličnu vrstu politike“.

Izjave su uslijedile nakon što je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen izjavila u ponedjeljak da bi Brisel trebalo da podnese zakonodavni prijedlog o uvođenju digitalnih pasoša za vakcinaciju širom bloka kasnije u martu.

„Takozvana digitalna zelena karta trebala bi olakšati život Evropljana. Cilj joj je postepeno omogućavanje sigurnog kretanja u Evropskoj uniji ili inostranstvu – radi posla ili turizma“, primijetila je von der Leyen u tvitu.

Dodala je da je cilj takvog pasoša pružanje dokaza da je osoba vakcinisana i da će digitalni dokument poštovati „zaštitu podataka, sigurnost i privatnost“.

Najava je uslijedila pošto su brojne zemlje teško pogođene padovima turističke industrije povezanim sa COVIDOM-19, poput Izraela i Grčke, već usvojile sertifikate o vakcinama, dok su Švedska i Danska započele pregovore o razvoju sličnih mjera.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz je sa svoje strane zahtijevao digitalnu propusnicu sličnu Izraelovoj i obećao državnu posjetu Tel Avivu zajedno sa danskom premijerkom Mette Frederiksen kasnije ovog mjeseca.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se većina zemalja EU složila da će do ljeta možda biti potreban digitalni sertifikat o vakcinaciji, koji će, kako se očekuje, omogućiti ljudima da slobodnije putuju u vrijeme odmora.

Neke države u 27-članom bloku, međutim, usprotivile su se tim mjerama, pri čemu je Francuska izjavila da bi bilo prerano da dozvoli pasoše vakcinacije zbog slabih podataka o efikasnosti vakcina.

Javno zdravstvo Engleske (PHE) je u međuvremenu izvijestilo da je u Velikoj Britaniji identifikovano najmanje šest slučajeva brazilske varijante COVIDA-19, poznate kao P1, dok vlada već razmišlja o preduzimanju oštrijih graničnih mjera radi suzbijanja soja.

Covid putovnicaeupasošUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bauštelac
3 godine prije

a kud da idem s kojim parama

3 godine prije

Prekomjerna smrtnost u Europi 2020 Razlika u broju umrlih tijekom 2020. godine u usporedbi s prosjekom u godinama 2016–2019 u svakoj zemlji.

Liechtenstein: 20,8 %
Spanien: 18,9 %
Polen: 18,7 %
Slovenien: 18,5 %
Italien: 17,4 %
Belgien: 16,7 %
Tjeckien: 16,6 %
Bulgarien: 15,1 %
Storbritannien: 15,1 %
Schweiz: 13,0 %
Malta: 12,6 %
Litauen: 12,3 %
Nederländerna: 11,6 %
Rumänien: 11,1 %
Österrike: 11,1 %
Portugal: 11,0 %
Slovakien: 10,5 %
Luxemburg: 10,4 %
Frankrike: 10,4 %
Cypern: 9,2 %
Kroatien: 9,1 %
Ungern: 8,1 %
Sverige: 7,6 %
Grekland: 7,5 %
Tyskland: 5,3 %
Estland: 3,1 %
Finland: 2,7 %
Island: 1,6 %
Danmark: 1,6 %
Lettland: 0,4 %
Norge: -0,4 %

Källa: Fredrik Charpentier Ljungqvist, utifrån data från Eurostat, University of Oxford och SCB.

Cijeli članak u medicinskim novinama “Dagens medicin” možete pročitati ovdje
https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/overdodligheten-i-sverige-bland-de-lagre-i-europa/
Ako vam se da prevoditi sa švedskog.

3 godine prije zadnji put uredio Stock
Ivo
3 godine prije

UK razmišlja?! UK nema čime razmišljati!

Ришона Вилон
3 godine prije

Кабала измишља опасности, а гојими треба све да прогутају.

Max
3 godine prije

“Teorije” “urote” se ostvarile.

PlanetB
3 godine prije

Sto se tice Slobode putovanja svi mi imamo priliku da se za tu slobodu izborimo jer postoji vec nedavno formirana organizacija koja se bori ne samo protiv Orwelovskih pasosa nego i protiv arogantnih avio prijevoznika koji misle da svaki putnik mora biti ‘vakcinisan’ : https://www.freedomairway.com/ To je odgovor Quantasu i Singapoor Airlines i slicnim Globalistima kojima pada na pamet ovakva glupost. Ako broj onih koji ne zeli biti tretirani kao stoka da se cjepe sa ekperimentalnim ‘vakcinama’ bude toliki da Avio Globalisti gube novac promjenit cce svoje totalitarno razmisljanje. Podrzite https://www.freedomairway.com/ !! A jos gora stvar kao sto je ‘Covid Passport’ to ce jos losije proci: https://petition.parliament.uk/petitions/569957 Prvo Engleska se ogorceno suprotstavlja rezimu i tamo ce biti moguce i referendum o tome. Ako Engleska ne moze to uciniti Europa jos manje. Moguce da be njemackom diktatoru to poslo za rukom , mozda! https://www.bbc.com/news/uk-politics-56202975 Cak i SZO govori da to nije… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio PlanetB
Krmak
3 godine prije

Napusi se Ursula von sotona mi.. kliza. Dudaj zvijeri. Tko je nju birao i tko bira eu komisiju? Eto domaci.

PlanetB
3 godine prije

Sto se tice Slobode putovanja svi mi imamo priliku da se za tu slobodu izborimo jer postoji vec nedavno formirana organizacija koja se bori ne samo protiv Orwelovskih pasosa nego i protiv arogantnih avio prijevoznika koji misle da svaki putnik mora biti ‘vakcinisan’ : https://www.freedomairway.com/ To je odgovor Quantasu i Singapoor Airlines i slicnim Globalistima kojima pada na pamet ovakva glupost. Ako broj onih koji ne zeli biti tretirani kao stoka da se cjepe sa ekperimentalnim ‘vakcinama’ bude toliki da Avio Globalisti gube novac promjenit cce svoje totalitarno razmisljanje. Podrzite https://www.freedomairway.com/ !! A jos gora stvar kao sto je ‘Covid Passport’ to ce jos losije proci: https://petition.parliament.uk/petitions/569957 Prvo Engleska se ogorceno suprotstavlja rezimu i tamo ce biti moguce i referendum o tome. Ako Engleska ne moze to uciniti Europa jos manje. Moguce da be njemackom diktatoru to poslo za rukom , mozda! https://www.bbc.com/news/uk-politics-56202975 Cak i SZO govori da to nije dobra… Čitaj više »

Mr. Vialid
3 godine prije

Jednostavno necu putovat nigdje, a za posao evo bas ucim programiranje tako da mogu raditi od doma. Ko zeli ce se snaci i nece primiti zig zvjeri. Ostali ce prodati svoju slobodu za pikicu i komfor nazalost…

3 godine prije zadnji put uredio Mr. Vialid
jnfvisnvfefvuefuvefv
3 godine prije

UK “razmišlja”, to prevedeno znači čeka istu zapovjed iz sitija.

Bosanac
3 godine prije

Sve bi ja ove političare (i njihove šefove) po’fato i zatvorio u jedan veliki tor, pa pregradio taj veliki tor na 100-tinjak manjih, onda im tamo uveo lokalni wirelles, ubacio im sve te aplikacije, chipove, vakcine …i dao im punu slobodu kako će si međusobno organizovat kretanje unutar tog prostora ….a nas pustio da živimo i dalje ko ljudi.

3 godine prije

Htjela bih ukazati što većem broju ljudi na ovaj video https://youtu.be/a7F4yWr5BTM koji se odnosi, površno gledano, na jedan drugi kontekst. Međutim, uzevši u obzir saznanja iznesena od strane Robin Goffe (hrabre majke) u ovom videu, čini mi se vrlo vjerojatno da su doze cjepiva označene, da mnoge sadrže jajašca parazita (trakavice ili sl.) i da su strateški plasirane u odnosu na vrstu populacije. Odluka o zabrani obdukcije je u potpunosti kompatibilna, kao i neurološke nus pojave na covid cjepiva slične onima kao kod pojave nekih težih oblika autizma. Cijepljeni zlim cijepivima i tim posebno lošim bočicama bi na taj način morali umirati u velikim mukama ali u različita vremena i od različitih i uvijek “prirodnih” uzroka. Da li je moja pretpostavka točna pokazati će vrijeme, kao i povratak obdukcije. Budući da se uznapredovala trakavica vidi i prostim okom, oni već cijepljeni ali živi i “probuđeni” (takvih nažalost nema puno) mogli… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI