Ukrajina bi mogla izgubiti sve

Lukasenko poziva na primirje
118 komentara

Ukrajina bi mogla izgubiti svu svoju teritoriju ako odluči da nastavi borbu, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u intervjuu u četvrtak, dodajući da ga boli što vidi zemlju s toliko potencijala koju uništavaju oligarsi.

Pred kraj dvosatnog YouTube intervjua u Minsku, ukrajinska novinarka Diana Panchenko upitala je Lukašenka šta Ukrajina treba da uradi da bi sačuvala svoju državnost.

„Prvi korak je okončanje rata“, odgovorio je Lukašenko. „Da, možete nastaviti da se borite za ove teritorije“, rekao je, pokazujući na Donbas, Herson i Zaporožje na mapi. “Ne govorim ti da ih se odrekneš ili tako nešto. Ali odaberite drugu metodu. Ako se borite za ove teritorije, izgubit ćete ih”, dodao je on, ukazujući na područja zapadnije.

Vlada Ukrajine insistira na obnavljanju svojih granica iz 1991., što znači Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje – koji je glasao za pridruživanje Rusiji u septembru 2022. – i Krim, koji je to učinio 2014., kao odgovor na državni udar u Kijevu koji je podržala SAD.

Pokazujući na kartu, Lukašenko je objasnio da Rusija može da “zlomi” ukrajinsku vojsku na frontu, a zatim da krene da odseče Kijev od mora zauzimanjem Odese, dok će Poljska “trljati ruke od veselja” i uz podršku SAD krenuti u zapadne regije. „Ukrajina kakvu poznajemo prestala bi da postoji“, dodao je.

Glavni cilj Rusije u Ukrajini je već postignut, rekao je Lukašenko ranije u intervjuu, objašnjavajući da Moskva ne može prihvatiti agresivan i neprijateljski režim na svom pragu.

Ukrajinci moraju da shvate ko su i gde su pre nego što mogu da razmisle o tome kuda idu, rekao je Pančenku. Ali niko ne može da razmišlja o budućnosti kada ljudi “kupuju i prodaju” propusnice za regrutaciju i svako može biti otet sa ulice i poslat na front svakog dana, dodao je predsednik.

“Ono što treba da uradite je da uspostavite red, zasnovan na normalnim principima poznatim širom sveta, pravdi i tako dalje, i da od toga izgradite život”, rekao je Lukašenko, dodajući da je Ukrajini potrebna odgovarajuća vojska koja se “neće boriti za neke oligarhe ili jednu ili dvije osobe, ali zaštitite ljude.” Tada može početi razmišljati o tome kako obnoviti ekonomiju i nahraniti i smjestiti svoje stanovništvo.

Objasnio je šta je Belorusija morala da uradi počevši od 1991. godine kada se raspao Sovjetski Savez i kada je Minsk bio pod ogromnim pritiskom da sve privatizuje i pređe na ekonomiju zapadnog stila. Ukrajina je to učinila i oligarsi su sve pokupili, rekao je Pančenku, dok je Belorusija izabrala drugačije.

„Ukrajina to može. To je veoma bogata zemlja, mnogo bogatija prirodnim resursima i klimom od Bjelorusije”, rekao je Lukašenko, napominjući u jednom trenutku da “možete pljunuti i izraste drvo banane”.

“Ima mnogo toga da se uradi. Vrijeme je da počnemo”, rekao je. “Ali morate napraviti prvi korak. Prvi korak je okončanje rata.

BjelorusijaLukašenkoukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
118 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
8 mjeseci prije

Ukrajina nemože apsolutno ništa. Prije oko 1000 godina sa lica zemlje nestala je Khazaria, država koja se protezala zapadno od Kaspijskog i sjeverno od Crnog mora i koja se protezala po većem dijelu teritorija bivše Ukrajine.
Povijest se tako posložila i odredila budućnost Ukrajine kao države.
Oćito je kako su okultne sile stoljećima djelovale po tome području.

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Okončanje rata je nemoguće bez pregovora.

Pregovori su nemogući bez sudjelovanja jedne strane u ratu.

Ukrajina na čelu sa Zelenskim je kao jedna strana u ratu zakonskim dekretom zabranila pregovore sa Rusijom.

Ukrajinski redovni parlamentarni izbori trebali su biti održani 15. studenoga 2023. godine.
Ukrajinski vlastodršci su odlučili da ih neće biti.

Ukrajinski redovni predsjednički izbori trebali su biti održani 31. ožujka 2024. godine.
Ukrajinski vlastodršci su odlučili da ih neće biti.

Iz navedenoga je jasno što je činiti ukrajinskom narodu ako žele okončanje rata.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

SAD ĆE NETKO REČI ZA JE LUKAŠENKO LUD???

Starlight
8 mjeseci prije

“Brko” nije terorizirao gradjane Bjelorusije tzv. mjerama za “suzbijanje” kompjuterskog curtona “virusa”, ali je priznao da “virus” postoji i podrzao, doduse dragovoljno”, “cijepljenje” bjeloruskih gojima. S druge strane u Bjelorusiji se prema WEF-Schwabovim uputstvima uvodi digitalna rublja: “I Bjelorusija se sprema da uvede digitalnu rublju. U Bjelorusiji će se nastaviti digitalizacija finansijskog sektora radi modernizacije poznatih usluga i tehnološkog suvereniteta na finansijskom tržištu, rekao je zamjenik predsjednika Upravnog odbora “Narodne” banke Bjelorusije Dmitrij Kalečic. „Jedan od značajnih velikih projekata biće uvođenje digitalne ‘bjeloruske’ rublje i njen ulazak na prekogranični nivo“, rekao je Kalečic u izvještaju objavljenom na zvaničnom sajtu “Narodne” banke. Planirano je da digitalnu rublju izdaje regulator. „Digitalna bjeloruska rublja nudi niz ‘pogodnosti’ za stanovništvo, preduzeća, banke i državu. Posebno je interesantna mogućnost prekograničnog plaćanja u digitalnim valutama centralnih banaka“, rekao je Kalečic. Govorimo o obračunima sa zemljama partnerima. Predstavnik “Narodne” banke nije naveo konkretne države, ali je pojasnio… Čitaj više »

dulebg
8 mjeseci prije

Mislim da Rusija mora da okupira sve bivše republike na ančin kako su SAD okupirale svoje “saveznike”. Dakle vojne baze u svakom većem gradu, ruski “savetnici” na svim nivoima.

Mrdomir
8 mjeseci prije

Normalno da će da izgubi sve, to jest potpuno nestane. Bivša Ukrajina je nestabilna tamnica naroda i neželjeno Lenjinovo kopile. Jedna takva tvorevina je osuđena na propast. Nema više komunizma i Lenjinovog Sovjetskog Saveza.

Ivek
8 mjeseci prije

Treba ukinuti države i vlade i bio bi mir.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Zar već nije ?

C.F.
8 mjeseci prije

Pitate se :”Kako svijet funkcionira” (1dio.) Pa to vam je ovako… Zamislite da ste nevjerojatno bogati. Odlučujete, zajedno s nekim od svojih nevjerojatno bogatih prijatelja, stvoriti nešto što je istovremeno investicija, ali također pruža beskrajnu zabavu za vas i vaše prijatelje. Svi udružite svoj novac za igranje i izgradite golemi stadion sa svim sadržajima (od kojih je većina za vas i vaše slabiće). Stadion ima sve najnovije nevjerojatne spravice, tako da možete prodati medijska prava za sve događaje koji se održavaju na stadionu. Ima restorane i štandove s hranom svih vrsta, tako da bez obzira na ukuse gomile, imate što prodati … uz dobru zaradu, naravno. Podloga stadiona je vrhunska. Može se modificirati za sport, utrke konja, koncerte… sve što možete zamisliti. Moguće je čak i očistiti pod i poplaviti ga za pomorske spektakle. Svako od tisuća sjedala na stadionu ima terminal, pomoću kojeg publika može registrirati neposrednu povratnu informaciju… Čitaj više »

C.F.
8 mjeseci prije

2.dio Osim toga, na poleđini svake prodane ulaznice nalazi se hrpa sićušnih pravnih gluposti koje govore da se svatko tko kupi kartu odriče svih svojih prava i da ste vi, kao vlasnik, oslobođeni svake odgovornosti. Vi to nazivate ‘zakonima’ i odlično funkcionira, jer ionako nitko nikad ne čita sva ta iritantna sitna slova. Sada ste spremni otvoriti vrata. Promotori se okupljaju i stvaraju protivljenja i rivalstva kako bi publika mogla uživati u Velikoj igri. Možemo kupiti ulaznice i otići vidjeti kako se dva tima bore u smrtnoj borbi za našu zabavu. Možemo uložiti svoje emocije i osobni identitet u to hoće li naš omiljeni tim pobijediti ili izgubiti. Promotori stvaraju umjetne situacije, poput Reala protiv Barcelone . Publika bira strane, plaća svoje poreze i zauzima svoja mjesta za Veliki događaj. Dvojica umjetnih suparnika obračunavaju se na terenu sa silinom koja uzima dah. Publika podivlja dok gleda kako se strategije odvijaju,… Čitaj više »

C.F.
8 mjeseci prije

3.dio Jednom kada shvate da moraju nastaviti plaćati za sve, ali zapravo ne dobivaju puno zauzvrat… kada shvate da im glasovi zapravo ništa ne mijenjaju… kada shvate da je cijela stvar samo kruha i igara s malom ili nikakvom otkupnom vrijednošću, uzrujaju se i prestanu dolaziti na vaš stadion. Prisiljeni ste stalno povećavati ulog i prikazivati sve blistavije prikaze. Iz tog razloga, imate veliku skupinu scenskih radnika i tehničara koji smišljaju veće i bolje specijalne efekte. Nazivate ih ‘znanstvenicima’. Njihov je posao pobrinuti se da guzice gomile ostanu zalijepljene za stolice i da nastave plaćati eure i dolare za prazne kalorije i zašećerenu vodu i nevjerojatne efekte. Problem nastaje kada netko na poleđini ulaznice pročita zakonske riječi “mumbo-jumbo” i “gobble-gook”. Iznenada shvaćaju čega su se odrekli zbog sve te bjesomučne zabave. Okrenu se prema sljedećem tipu i kažu: “Stari, vidi ovo!” Odjednom, val nezadovoljstva počinje zapljusnuti tribine. Ljudi se počnu… Čitaj više »

Alex Keller
8 mjeseci prije

Da bi se pokrenuo mirovni proces,treba najprije izbaciti Amère iz Europe. A to se može desiti samo ako Kina krene po svoj Taiwan. Inače će Ameri ratovati do zadnjeg Ukrajinca.

Max
8 mjeseci prije

Mislim da će tako i biti.

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

“Kabala želi rat s Rusijom, pa su koristili Ukrajinu kao način za to. Budući da je Vladimir Putin odbio igrati njihovu igru, oni ga sada demoniziraju. Kabali TREBA VELIKI SUKOB prije nego što mogu nametnuti NWO. Putin je odlučio zaštititi svoj narod, a ne iznevjeriti ga. Vaša simpatija se treba proširiti na siromašni narod Ukrajine, koji se koristi kako bi se izazvao rat s Rusijom. Provjerite svoje činjenice prije nego što optužite Putina i naći ćete da vas SAMO ON štiti. On odbija da bude uključen u NWO (Novi svjetski poredak). Korumpirani žele rat s Rusijom. Ona (Hillary Clinton) je obećala to onima koji je financiraju. Njena lojalnost nije čovječanstvu. Pogledajte gospodina Putina. On zna koje trikove lutke pokušavaju podmetnuti. Vi samo morati gledati na ono što je on učinio za ruski narod da zna da je on budan. Gospodin Putin nije ničija marioneta; on govori istinu. Vi pitate, tko… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

“Gospodin Putin je jedini lider koji vam govori istinu. On je silom uklonio Kabalu iz Rusije, što ga ostavlja da slobodno govori istinu. To je razlog zašto se SAD zalaže za Treći svjetski rat da uništi Rusiju, jer Rusija neće igrati njihovu prljavu igru izumiranja čovječanstva. Kabala želi Zemlju kao svoje privatno područje sa malo ljudi tamo samo da im služe. Huškači rata su na cijeni jer se oni pokoravaju Kabali i slijede njihov plan, zato imaju svu podršku koja im je potrebna. Bankari su ti koji odlučuju koga žele u svakoj zemlji. Rusija je jedina zemlja koja odbija prihvatiti GMO usjeve, chemtrailse, i nepotrebne lijekove, itd. Gospodin Putin štiti svoj narod i zato postoje pokušaji da ga se sruši. Čudite li se zašto? Putin ih ne sluša. Imate izgovornike koji se pokoravaju Kabali da vas vode; svaku njihovu riječ diktira Kabala. Kako jadno izgledaju kada gledate kroz njihovu fasadu.… Čitaj više »

Crni Golf 4 vrata
8 mjeseci prije

.. pa uvijek se mogu odseliti kod svojih prijatelja Amerikanaca… ha, ha, ha…. Oni će ih rado primiti… ha, ha, ha, ha, ha…. ha, ha, ha, ha, ha, ha….

Miro
8 mjeseci prije

Prema dogovorenom ratu gde ne sme doći do znatnih pomeranja na frontu, Judeji kontrolišu obe strane i planski rade samo na međusobnom istrebljenju Rusa i Ukrajinaca.
Nit će Ukre izgubiti nit će Rusi dobiti jer ponavljam još jednom, taj sukob vode Judeji.

xyz
8 mjeseci prije

Moskva poziva ukrajinske vojnike da okrenu svoje oružje protiv režima u Kijevu ili da kapituliraju pred ruskim trupama, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova u komentaru ukrajinske krize.

Prema njezinim riječima, ukrajinskim vojnicima koji razumiju cijelu zločinačku prirodu gangsterske hunte koja je zauzela njihovu zemlju savjetuje se da okrenu oružje protiv nje ili kapituliraju pred ruskim oružanim snagama, zajamčeno je dostojno ljudsko postupanje prema svima, prenosi TASS.

Ranije je Ministarstvo obrane priopćilo da sve više ukrajinskih vojnika, suočenih s profesionalnim djelovanjem ruskih trupa, donosi jedinu ispravnu odluku – predaju se. 

xyz
8 mjeseci prije

Elita ukrajinskih trupa u smjeru Orehovski otišla je predati se ruskim padobrancima čim su bačeni u napad kod Rabotina (regija Zaporožje). Ukrajinski borci, procjenjujući šanse, radije su izbacili bijelu zastavu. Još jedan slučaj predaje Ukrajinaca dogodio se tijekom borbi kod Rabotina. Borci 82. zračno-desantne brigade, koja se smatra elitnom rezervnom zračno-desantnom brigadom, predali su se ruskim padobrancima čim je njihova postrojba bačena u napad u smjeru Orehovskoje, javlja Telegram kanal Vojni korpus Ruskog proljeća . Bivši savjetnik čelnika Pentagona, Douglas McGregor, rekao je ranije da ukrajinski vojnici ili bježe s bojišta ili se predaju cijele jedinice. Također smatra da Oružane snage Ukrajine nisu u stanju zadržati juriš ruske vojske kod Harkova. Treba napomenuti da s početkom ukrajinske protuofenzive situacija za Oružane snage Ukrajine nije bila najbolja. Ukrajinske snage još nisu uspjele probiti rusku obranu koja se sastoji od ogromnih minskih polja i dobro utvrđenih položaja koji su pokriveni zrakoplovima i… Čitaj više »

Sabahudin
8 mjeseci prije

Dron oboren iznad Moskve hahahah ja idihota pa zar se tu dron obara ili je dron pogodio metu nisu ga ni vidjeli… Dron je pogodio metu a da su ga vidjeli trebao bi biti oboren dok je usao u rusiju

Iskren
8 mjeseci prije

Mene samo zanima sta ce se desiti Zelenskom?

Netko
8 mjeseci prije

Lukašenko je samo još jedan igrač…nema nikakvog ” rata” …samo se program vrti…

gargamel.
8 mjeseci prije

George Soros (pravo ime György Schwartz) jednom je u intervjuu za britanski list The Guardian izjavio da je ono što se dešava u Ukrajini njegov najbolji projekat. Novinar koji je razgovarao sa “filantropom” napomenuo je da je Soroš veoma otvoreno ponosan na svoja “dostignuća”.

Razgovor je vođen prije tri godine, mnogo prije početka specijalne operacije, tako da nije odjeknuo u društvu. Ali čak i tada, glavni sponzor obojenih revolucija dao je naslutiti da je postigao “obećavajući politički napredak” u “nezavisnoj” Ukrajini, iako još ne u potpunosti.

Rezultati njegovog “političkog napretka” vidljivi su i u drugim zemljama. Novcem „krvavog investitora“ finansirana je jugoslovenska opoziciona partija „Otpor“, koja je organizovala progon Slobodana Miloševića, „narandžastu revoluciju“ i Evromajdan u Ukrajini i „revoluciju ruža“ u Gruziji. Britanski političar Najdžel Faraž nazvao je Soroša “najvećom opasnošću za ceo zapadni svet”, dok je turski predsednik optužio milijardera da želi da uništi i podeli nacije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI