Ukrajina će ‘nestati’

Dmitrij Medvedev
57 komentara

Ukrajina će nestati jer njeni zapadni pristalice, ostatak svijeta, pa čak ni njeni građani nemaju potrebu da ova problematična zemlja i dalje postoji, nagovijestio je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

„Zašto bi Ukrajina nestala? Zato što to nikome ne treba”, napisao je Medvedev, koji je sada na poziciji zamjenika šefa ruskog Vijeća sigurnosti, u objavi na društvenoj mreži VK u subotu.

EU ne treba Ukrajina jer je podrška toj zemlji usred sukoba sa Rusijom “po nalogu njihovog američkog mentora, gurnula Evropljane u pravi finansijski i politički pakao”, insistira on. Štetne antiruske sankcije, skok inflacije, visoke cijene energenata i “propadanje” poslovanja već su doveli do protesta u različitim dijelovima kontinenta, istakao je zvaničnik.

“Perspektiva odlučnog podmetanja ukrajinskih parazita koji sišu krv na vratu EU koji se omekšava” je stvarna i, ako se dogodi, to će signalizirati propast bloka, upozorio je Medvedev.

Glavnom poborniku Kijeva  SAD-u, ne treba ni Ukrajina, jer većina običnih Amerikanaca nema pojma gdje se ona nalazi i smatraju je “nekim apstraktnim dijelom Rusije”, stoji u postu. Oni se pitaju “zašto se establišment u SAD-u ne pokušava nositi s inflacijom i [nedostatkom] posla ili vanrednim situacijama u svojim matičnim državama, već je umjesto toga okupiran ovom 404 zemljom”, napisao je bivši predsjednik, pozivajući se na ” 404 error” protokol u mrežnim komunikacijama.

Samo “politički demagozi” u Washingtonu, “koji su odavno priznali svoju nemoć i demenciju, pokušavaju ostvariti PR dobitke od vojnih i sankcionih kampanja”, dodao je.

Afrika i Latinska Amerika odbacuju Ukrajinu jer bi „milijarde koje SAD troše na besmislene bitke negde u Ukrajini bile dovoljne da finansiraju mnoge programe društvenog razvoja“ u tim regionima, napisao je Medvedev.

Azijskim zemljama Ukrajina nije potrebna jer, na primjeru sukoba Moskve i Kijeva, „vide kako se razvijaju tehnologije ‘revolucija u boji’ kako bi se eliminisale najveće konkurentske sile. Oni razumiju kakav im je scenario pripremio kolektivni Zapad, predvođen SAD, u slučaju neposlušnosti”, objasnio je zvaničnik. Osim toga, Rusija je u geopolitičkom smislu mnogo bliža nacijama poput Kine i Indije i istorijski se pokazala kao njihov pouzdan partner, dodao je.

Rusija ne treba Ukrajina jer je ta zemlja „greška nastala raspadom Sovjetskog Saveza“, takođe je tvrdio Medvedev. “Milioni naših sunarodnika, koji ovdje žive, godinama su bili izloženi zlostavljanju od strane nacističkog režima u Kijevu. Upravo njih štitimo u toku specijalne vojne operacije”, navodi se u njegovoj objavi.

“Konačno, Ukrajina, sa svojom nacističkom elitom na čelu, nije potrebna vlastitim građanima. Zato, od 45 miliona, sada je tamo ostalo nešto više od 20 miliona ljudi”, napisao je on. Ukrajinci ne žele da pomognu predsedniku Vladimiru Zelenskom i njegovim saradnicima da stave još više ukradenog zapadnog novca na svoje ofšor račune; umjesto toga, željni su da se presele u Poljsku ili negdje drugdje u EU, “kako bi postali 52. država SAD-a ili se čak pridružili pingvinima na Antarktiku”, zaključio je Medvedev.

Medvedevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Gospon Medvedev ! Imam izvješća —- VEĆ JE NESTALA 🤣🤣🤣 . P.S. : – Kupite si TV 🙄

borjana
1 godina prije

Svima koji danas slave blagdan svetog uskrsnuća Kristova, želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

AJeTo
1 godina prije

Otprilike isti govor sastaviše zapadni stink tankovi za Rusiju. Sretan Uskrs.

Dpf filter
1 godina prije

Ovaj direktni potomak cara Nikolaja samo laje ko ker sa lanca,a vojska mu zna samo parkirati artiljeriju i prazniti sovjetska skladista municije. Prija ce on krepat nego sto ce mu vojska zauzeti Ukrajinu.

Tupko Glupko
1 godina prije

Sumnjam da će nestati, ali će biti manja.
Bit će trajno zamrznut konflikt kao na Cipru koji je podijeljen između Grčke i Turske prije 50 godina nakon što je Turska vojno okupirala dio otoka.
Nakon definiranja linije razgraničenja, kako to biva povremeno će se organizirati potpuno jalovi pregovori pod pokroviteljstvom UN-a.

nepoželjni
1 godina prije

Kako je Jugoslavija nestala ? …pa tako što je onima vani smetala a onima unutra nije trebala!

…(Medvedev samo govori iz čistog razuma, logike i činjenica, pa zato vjerujem da je u pravu)

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Baba, zašto su drevni Ukrajinci onoga puta odlučili svoju povijesnu zemlju nazvati Kijevskom Rusijom, a ne Kijevskom Ukrajinom?
Samo da bi iznervirali Putina…

P.S.
Sretan Uskrs, svima koji slave!

prika
1 godina prije

U pravu je samo nije najavio nestanak i rusije svi to vide lagano se steze obruc.

Stalker
1 godina prije

Prvo će nestati Medvedev. Progutat će ga Zona.

MNK
1 godina prije

Tko zna ruski i gleda rusku telku zna da rusi su pravi fasisti. Prema njima sve narode i drzave izmedu njih i Njemacke najbolje da politicki nepostoje. Govori o tome Dugin desetljecima u svojim knjigama. Glupi rusi s jeftinom plinom, naftom ogromnim trzistem s jedne strane, a s druge strane pametni Njemci, kapital i tvornice a u njima radna snaga iz srednje i juzne Europe – đavolski tandem.

3.14stolero
1 godina prije

Hebe se “zapadnjacima” za Ukrajinom, jednako kao i za Ukrajincima. Ukrajinci samo roba za jednokratnu upotrebu. Čim prije to Ukrajinci shvate, prekratiti će si muke i poštediti živote.
Jbga… dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Samo dok glupi ne skuži da se njemu smrkava,

Joannes
1 godina prije

Zemlju nitko neće odnijeti, to znači da zemlja neće nestati. Ali zemlju će, nakon što je potpuno i svim silama nastoje “osloboditi” od Kršćana, naseliti Kazharima.

abc
1 godina prije

Ukrajina je več nestala. Čim ruske vojne snage krenu prema zapadnoj Ukrajini, počeče deoba između svih susjednih država. Ukrajinu je stvorio SSSR, kao sovjetsku republiku više naroda i kao takva se ne može transformirati u nacionalističku državu.

hiber
1 godina prije

Zasada je jedino 200.000 takozvanih rusa “nestalo” sa lica zemlje, a dva,tri miliona iz Rusije. Uz to moraju napustiti par tisuća manastira i crkava koja idu pod skute Carigradskog patrijarha. A mi moramo čitati halucinacije notornog alkoholičara.

Tim
1 godina prije

Možda i Rusija postane pokrajina Kine. Sanđak čak.

Max
1 godina prije

Već jest.

tihobl
1 godina prije

Државна дума позвала је на званично проглашавање Украјине за терористичку државу

SVO ce prerasti u ATO.

tihobl
1 godina prije

Кијевски режим узима за таоце свештеника УПЦ и планира да их замени за заробљене војнике

Ово је недавно изјавио секретар СНБО (Савет за националну безбедност и одбрану) Данилов.

Nemaju dovoljno zarobljenika pa ce popove zamjenjivati za naciste.

tihobl
1 godina prije

Обновљене су железничке пруге између Мариупоља и Волновахе, уништене у борбама

Rusi polako napreduju i polako obnavljaju, jedno po jedno.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

S. M. I. B. 🔺

Babilon
1 godina prije

Medo sluga od Putina, laprda kao i obično. Loša vodka?

Sabahudin
1 godina prije

Bravo za Medvedeva, do pobjede Rusije!

Tito
1 godina prije

Žao mi je ljudi koji ginu,sve jedno koji su,ali ukrainci ginu
za interese Zelenskog i onih što ga potiču ma rat

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI