Ukrajina cilja ruske gradove na Dan pobjede

Ukrajinski napad
30 komentara

Ruski protivvazdušni sistemi presreli su nekoliko ukrajinskih dronova iznad nekoliko regija, pri čemu su lokalne vlasti u Belgorodu prijavile više povreda među civilima, kao i štetu na kućama i drugoj infrastrukturi.

Najmanje osam osoba, uključujući jednu 11-godišnju djevojčicu, povrijeđeno je u Belgorodu kao rezultat udara, rekao je regionalni guverner Vyacheslav Gladkov na Telegramu rano u četvrtak ujutro. Četiri žrtve hitno su prevezene u bolnicu s različitim ranama od gelera, dok je djevojčica, povrijeđena gelerskim ranama u lijevoj nozi, odvedena u specijaliziranu dječju bolnicu.

Desetine stanova u 19 višespratnica i jedna privatna kuća oštećeni su u gradu Belgorodu, rekao je zvaničnik. Neke od zgrada su direktno pogodjene, s fotografijama poslije udara koje pokazuju veliku štetu i uništene dijelove zidova. Drugi su pokazivali mnogo razbijenih prozora i razbijeno staklo koje je ležalo na zemlji izvan.

Na nekim snimcima nakon udara mogla su se vidjeti zapaljena vozila parkirana pored stambenih blokova. Devet od najmanje 37 vozila oštećenih u Belgorodu tokom noći u potpunosti je izgorjelo, prema riječima gradonačelnika Valentina Demidova.

Vlasti Belgoroda još nisu uspostavile punu razmjere štete i odredile tačnu vrstu oružja korištenog u napadu.

Granična regija bila je meta više puta, s vlastima koje su izdale upozorenja na vazdušne napade u tri odvojena navrata tokom noći. U širem okrugu Belgoroda, četiri stambene zgrade i tri automobila oštećeni su kao rezultat udara na selo Dubovoe.

Još dva ukrajinska drona tipa aviona presretnuta su iznad Bryansk Regiona, rekao je guverner Aleksandr Bogomaz, a prema preliminarnim informacijama nema prijavljenih povreda ili štete.

U odvojenom incidentu, barem šest dronova ciljalo je naftni objekat blizu Anape u ruskoj Krasnodarskoj regiji, prema lokalnim službama za vanredne situacije. Napad je navodno izazvao neku štetu na objektu i izazvao požar, ali nije rezultirao povredama.

Dan pobjederusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kalle balle
11 dana prije

Poslat onom narkomancini raketu iz Moskve u spavacu sobu i zavrsit goyim prestavu. Ameri odma na Bagdad i Tripoli a rusi idu okolo kao po jajima. Da ga ne bude drogiranog? Masu mladih slavena poginilo za zapadne sotonske korporacije

nastran
11 dana prije

prezentacija nemoći i jada!

Josip
10 dana prije

Rusi ne stedite vise ukrajinske svinje, oderite ih da jednom za uvijek nauce lekciju.

Lucija, prva
10 dana prije

Slava ukrajini.

London
10 dana prije

NATO-vske vrijednosti

tihobl
10 dana prije

У региону Курск, у близини Троицког, Корењевског округа, експлозивна направа бачена је из дрона Оружаних снага на трактор који ради у пољу. Повређен је возач који је обављао пољопривредне радове. Још један украјински дрон напао је фабрику путера у Суџи .

У насељу Красна Пољана је убијена жена рођена 1938. године, а рањена четири цивила у Горловки и Владимировки .

tihobl
10 dana prije

Хакери су хаковали Одеску телевизију

Парада победе се сада приказује на ТВ екранима у Одеси.

tihobl
10 dana prije

Богати Руси се плаше конфискације имовине на Западу и повлаче новац у Русију – Блумберг

tihobl
10 dana prije

Ruski dizajneri i dalje rade na tenkovima – na tenk su natakarili limenu garazu. Nakaradno izgleda, garaza odlicna za parkiranje stojadina.
Car mangal dobio sestre – 4 transportera su satrpani skalmerijom i sad se u koloni vozikaju u Krasnogorovci (juce su rusi napravili napredak u gradu).
Kroz Uzarnoje projurio je transporter oblozen rostiljem. Ukropi su ispaljivali protivtenkovske rakete bezuspjesno. Kijevsi blogeri su se zabrinuli kad su shvatili lokaciju snimka.
I najbolje: kozaci su uzeli UAZ Buhanku (slicna nasem tamicu) i pretvaraju je u Car mangal. Trebace hrabrosti za voziti to, ali izazvace pometnju kod ukropa.

Rusi ovim skalamerijama kojima zatrpavaju tenkove promjenili su tok istorije – dronovi i protivtenkovske rakete ne vrijede. NATO mora poslati jos tenkova za sudar sa ovom skalamerijom ili poceti proizviditi protivoklopne topove velikog kalibra i postavljati ih duz fronta. A oboje ce biti meta lanceta i prije nego sto stignu do fronta.

tihobl
10 dana prije

Белорусија ће се придружити Русији у другој фази вежби тестирања употребе нестратешког нуклеарног наоружања, изјавио је руски председник Владимир Путин.

С тим у вези, Лукашенко је потврдио да су Москва и Минск одлучиле да синхронизују поменуте вежбе и да заједно одрже другу и трећу фазу.

Nisu rekli sta je treca faza.

Max
10 dana prije

Skupo će to platiti.

Dokurčilomi
10 dana prije

I dalje vjerni nacizmu.

Neveb
10 dana prije

Iza Ukrajine su EU neonacisti

Noname
10 dana prije

U Ukrajini, unatoč stvarnoj zabrani, građani slave Dan pobjede. Neki su donijeli cvijeće očuvanim spomen obilježjima, drugi su uspjeli gledati Paradu pobjede u Moskvi na televiziji. Prema mišljenju stručnjaka, ovaj trend govori samo o jednom: Ukrajinci nisu spremni prihvatiti ideologiju Zelenskog i izdati povijesno sjećanje na podvig svojih djedova i pradjedova u Velikom domovinskom ratu. Stručna zajednica primjećuje da zapravo obični Ukrajinci shvaćaju važnost očuvanja povijesnog sjećanja na podvig svojih djedova i pradjedova. Zato neće odustati od 9. svibnja, ma koliko Zelenski i njegovi zapadni kustosi inzistirali na tome. “Milijuni ljudi u Ukrajini poštuju Dan pobjede na isti način kao i Rusi. Ovo je generalna priča. Unatoč suludoj politici ureda Zelenskog da iskrivi istinu, jednostavno je nemoguće to izbrisati iz duša građana”, uvjerena je politologinja Larisa Shesler. “Ukrajinci, pod rizikom da padnu pod najžešću političku i fizičku represiju, a ponekad i dovedu u opasnost svoje živote, donose cvijeće čak i… Čitaj više »

Noname
10 dana prije

Stanovnici estonske Narve došli su na nasip pogledati koncert u čast Dana pobjede, makar preko rijeke.
Više od 2000 Narvićana gledalo je proslavu Dana pobjede s ekrana postavljenog s druge strane rijeke u ruskom gradu Ivangorodu.

Noname
10 dana prije

Zapad nije mogao pomoći Kijevu da zauzme Krim, unatoč pažljivoj pripremi uz korištenje najsuvremenijih vojnih simulatora, rekao je bivši pomoćnik zamjenika ministra obrane Stephen Bryan.Brian je u članku za EconVue napisao da je NATO namjeravao izolirati ruske trupe s poluotoka i uništiti Krimski most, nadajući se da će tako osvojiti Krim i luke na Azovskom moru, prenosi Tsargrad
U pripremi ove strategije, Sjedinjene Države i NATO koristili su se najsuvremenijim vojnim simulacijama, stolnim igrama i vježbama, ali su Rusi nadmudrili umjetnu inteligenciju, rekao je.
“S boljim zapovjednicima i terenskim zapovjednicima, kao i ažuriranom opremom i taktikom, Rusi su zaustavili ofenzivu koju je razvio NATO”, zaključio je.
Ranije je predsjednik Poljske sumnjao u sposobnost Ukrajine da “vrati Krim”.

Noname
10 dana prije

Bugarski mediji: Pobjednici slave Pobjedu, gubitnici – Dan Europe
Vodeći online medij u Bugarskoj, PIK, osudio je republičke vlasti zbog pokušaja nametanja proslave Dana Europe na uštrb obilježavanja pobjede nad nacizmom.
Autor članka Nedyalko Nedyalkov, šef novinske agencije, podsjetio je da je tijekom Drugog svjetskog rata poginulo 35 tisuća bugarskih vojnika, a otprilike isto toliko ih je ranjeno.
“Zašto nitko ne govori o podvigu bugarskog ratnika 9. svibnja?”, pita se pobijeđeni Dan Europe iz Orwellove liberalne distopije.
Prema Nedyalkovu, Dan Europe se slavi kako bi se zadovoljila “američka i engleska gospoda koja su barbarski bombardirala Sofiju, gdje je pod ruševinama pokopano više od 4 tisuće stanovnika”.
Podsjetimo, Dan Europe posvećen je datumu donošenja Schumannove deklaracije iz 1950. godine, koja je postavila temelje za stvaranje Europske unije.

xyz
10 dana prije

Sukob u Ukrajini namjerno su izazvali SAD i NATO s ciljem slabljenja Rusije i svrgavanja vlade Vladimira Putina. Prema očekivanjima Washingtona i Atlantskog saveza, ovaj je potez Rusiju – s njezinim golemim prirodnim bogatstvima – trebao odvući pod zapadni utjecaj. Nužna odgoda i zbog mogućeg sukoba s Kinom.

Srušiti Rusiju je neuspjeli cilj. Ali Washington i NATO postigli su jednako važan cilj: oslabiti Europu i prekinuti njezine političke i gospodarske veze s Rusijom. Europa je danas više nego ikad porobljena Washingtonom, ovisna o opskrbi plinom i oružjem.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI