Ukrajina gubi 800 vojnika dnevno

Ukrajinska vojska
18 komentara

Ljudstvo Kijeva je “značajno istrošeno” jer ruska “strategija iscrpljivanja” stupa na snagu, rekao je bivši pukovnik njemačkog zrakoplovstva

Oko 800 ukrajinskih vojnika dnevno bude ubijeno i ranjeno usred sukoba s Rusijom, tvrdi umirovljeni pukovnik njemačkog zrakoplovstva i istaknuti vojni analitičar Ralph D. Thiele, ne otkrivajući svoje izvore.

To znači da Kijev treba regrutirati više od 20.000 vojnika svaki mjesec kako bi zamijenio svoje mrtve i ozlijeđene, naglasio je Thiele, koji je, između ostalog, služio u osobnom stožeru vrhovnog zapovjednika savezničkih snaga NATO-a u Europi, u komentaru za Magazin Fokus u srijedu.

Ukrajina također zahtijeva dodatno osoblje kako bi mogla rotirati svoje trupe na prvoj crti bojišnice, tako da se “iscrpljeni vojnici” mogu oporaviti i jedinice mogu obnoviti svoje materijalne zalihe, napisao je.

Prema Thieleu, koji sada vodi Političko-vojno društvo, EuroDefense (Njemačka) i StratByrd Consulting think tankove, “visoko motivirana obrana” i protuofenziva, koju je opisao kao “stvar prošlosti”, došli su na “visok nivo cijena” za Ukrajinu.

Ljudstvo i oprema Kijeva su “značajno istrošeni”, rekao je. “Zapadni oružani sustavi nisu čudesna oružja i troše se”, dodao je analitičar.

Sve gora situacija na bojnom polju i sve manja podrška Zapada Kijevu “izjedaju moral” ukrajinskih trupa, koje će “morati štedjeti streljivo u ratu iscrpljivanja i podnositi pokolj na fronti bez odmora i bez većeg smisla. postignuća”, naglasio je Thiele.

Rusija je također izgubila “veliki broj vojnika i ogromne količine materijala” tijekom sukoba, ali “ima puno više i jednog i drugog od Ukrajine”, ustvrdio je.

“Korak po korak, ruska superiornost u sukobu s Ukrajinom postaje sve vidljivija”, priznao je analitičar. “Strategija iscrpljivanja” Moskve “stupa na snagu” u smislu osoblja, materijala, streljiva i morala, rekao je.

Čini se da je Thieleova brojka od 800 ukrajinskih vojnika koji se dnevno gube veća od one koju je objavio ruski ministar obrane Sergey Shoigu na proširenom sastanku Odbora Ministarstva obrane u utorak. Prema Šojguu, oko 400.000 ukrajinskih vojnika ubijeno je ili ranjeno od početka borbi krajem veljače 2022. To znači da, prema ruskim brojkama, dnevni gubici Kijeva iznose oko 600 vojnika.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je predsjedavao sastankom, naglasio je da “možemo sa sigurnošću reći da naše trupe imaju inicijativu” na liniji fronta s Ukrajinom. “U biti, radimo ono što smatramo potrebnim, što želimo. Gdje god… zapovjednici odluče da je aktivna obrana najbolja, ona se odvija. A tamo gdje je potrebno, popravljamo svoje pozicije”, objasnio je Putin.

rusijaukrajinaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Na jednog mrtvog u prosjeku dolazi 1 teško ranjeni i dva lakše, što znači da prema procjenama navedenog njemačkog analitičara Ukrima gine 200 ljudi dnevno, a otprilike toliki broj postanu invalidi.
Takvim tempom za godinu dana to je 75.000 mrtvih, 75.000 invalida i 150.000 ranjenih.

Bitno da je Zelenski zabranio bilo kakve pregovore sa drugom stranom.
Da se njega pita, ratovao bi još 10 godina. Naravno, bez parlamentarnih i predsjedničkih izbora za to vrijeme.

Zagreb
4 mjeseci prije

Sto je to za hitlerovsku Njemacku?
Pala muha na slona.

tihobl
4 mjeseci prije

Svabo umanjuje, a rusi jos vise. Svaki dan ukrajinci sahranjuju preko 1000 vojnika.

Max
4 mjeseci prije

Rusiji odgovara ta strategije jer ima znatno veće pričuve.

NOME
4 mjeseci prije

priprema uključivanja istočnog krila natoa je na vrhuncu…pitanje je vremena kad se uključujemo sa ljudstvom…..tak da nam ne gine mobilizacija…dok ćemo gnjilit na istočnom frontu migranti i domaći izdajnici će nam “čuvati” žene i djecu….mogučnost izbjegavanja će biti manja od mogučnosti izbjegavanja bockanja u projektu 19….

Starlight
4 mjeseci prije

Eto zasto mrzim Putina, da gine svaki dan hiljadu Rusa e onda bi bila druga prica, podrzavao bi Putina i Rusiju.

Maks1969RH
4 mjeseci prije

Znači da mobiliziraju još pola miliona žena za 2 g u Ukrajini se neće moći naći zdrav čovjek između 16 i 70 g…

mileni
4 mjeseci prije

Rusi su u 22 mjesrca uzeli 10% Ukrajine.

Darko
4 mjeseci prije

Tko će sada ševiti sve te ukrajinske udovice?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI