Ukrajina i njezini nacistički elementi

Ukrajina i nacistici elementi
58 komentara

Ruski predsjednik Putin rekao je da će se njegove trupe boriti protiv nacista u Ukrajini. Putin je rekao: “Njegov cilj je zaštititi ljude koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu… zadnjih osam godina. I za to ćemo se zalagati za demilitarizaciju i denacizaciju Ukrajine.” Mnogi zapadni TV reporteri ismijali su tu ideju kao besmislicu. Uostalom, kako bi židovski predsjednik Ukrajine, Volodymr Zelenskiyy, mogao dopustiti nacistima da podržavaju vladu?

Još od daleke 2015. godine CIA vodi kamp za obuku nacista u Ukrajini, kako bi djelovala kao vojno sredstvo odvraćanja od Rusije. Američki Kongres usvojio je zakon o financiranju programa koji je povezan s Pentagonom.

Sjetite se da je program CIA-e u Afganistanu financirao Osamu bin Ladena i druge koji slijede radikalni islam za borbu protiv Rusa. Ta je skupina postala Al Qaeda i koja je navodno napala NYC 11. rujna, što je zauzvrat dovelo do američkog rata protiv Afganistana i Iraka.

CIA-in program ”Timber Sycamore” obučavao je i financirao radikalne islamske teroriste, koje je Washington nazvao “borci za slobodu”, u Siriji do 2017. kada je predsjednik Trump prekinuo program.

Nacistička stranka Hitlerove Njemačke u Drugom svjetskom ratu bila je antisemitska. Ali, politička ideologija je bila fašistička. Neonacističke skupine u Ukrajini su fašisti, bijeli suprematisti i antiruski nastrojeni. To ukrajinskim nacistima omogućuje partnerstvo sa židovskim predsjednikom koji se bori protiv Rusije.

Kada je svrgnut proruski predsjednik Ukrajine, nacisti su se borili za stvaranje nove Ukrajine, lišene ruskog utjecaja. Jedna od prvih direktiva nove Ukrajine bila je otpuštanje svih vojnika ukrajinske vojske koji su bili etnički Rusi. Odjednom su etnički Rusi u Ukrajini bili meta kao neprijatelj. Samo su ”čisti” Ukrajinci zaslužili mir i prosperitet u Ukrajini. Na meti nacističkih skupina bili su oni stanovnici koji su živjeli u dalekoistočnim regijama na granici s Rusijom, a koji su bili etnički Rusi i govorili ruski. Borbe su izbile u građanskom ratu, dok su se ruski govornici borili da obrane sebe i svoje domove. Ove gotovo stalne borbe tijekom 8 godina u regiji Donbas glavni su uzrok trenutnog sukoba između Ukrajine i Rusije. Da je središnja vlada Ukrajine prije riješila pitanje Donbasa i naredila uklanjanje raznih nacističkih milicija s tog područja, trenutni sukob se mogao izbjeći.

Postoji i drugi uzrok sukoba, a to je odbijanje Ukrajine i njenih partnera SAD-NATO da razmotre pitanja nacionalne sigurnosti s kojima se Rusija suočava nakon što je jačanje NATO-a u istočnoj Europi dovelo do toga da je NATO i njegove rakete usmjerene na Moskvu doslovno na granici Rusije.

“Ukrajina doista ima problem krajnje desnice i to nije fikcija propagande Kremlja. I došlo je vrijeme da se o tome razgovara”, objasnio je novinar i stručnjak za ukrajinsku krajnju desnicu Michael Colborne, koji je napisao knjigu o pokretu Azov. Bataljon Azov datira još od početka 2014. i sada je službena jedinica Ukrajinske Nacionalne garde, a njezino političko krilo, politička stranka Nacionalni korpus, sudjelovala je u glasovanju na parlamentarnim izborima 2019. Colborne je dodao: “Pokret Azov pokušava biti jedinstveni pokret za sve stvari pokrete desnice. Tu je i mnoštvo labavo povezanih, ali ekstremnijih podskupina pod njegovim okriljem, uključujući otvorene neonaciste koji hvale i promiču nasilje.”

Ukrajina je dom nekoliko nacionalističkih paravojnih skupina, kao što su pokret Azov i Desni sektor, koji zastupa neonacističku ideologiju. Svoboda je krajnje desna stranka koja zauzima mjesto u parlamentu.

U Vijeću sigurnosti UN-a ukrajinski veleposlanik Sergiy Kyslytsya zatražio je minut šutnje kako bi se pomolio za ubijene, dok je ruski veleposlanik Vasilij Nebenzia rekao da bi sjećanje trebalo uključiti ljude koji su poginuli u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas, misleći na etničke Ruse koji tamo žive i bili su pod gotovo stalnim napadom od 2014. nacističke paravojske. Putin je optužio Ukrajince za genocid nad etničkim Rusima u Donbasu. Izvješće Ureda visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava iz 2016. pokazalo je da su vojnici Azova silovali i mučili civile tijekom ruske invazije na Ukrajinu 2014. godine.

Kao odgovor na trenutni sukob u Ukrajini, Facebook će dopustiti svojim milijardama korisnika da hvale bojnu Azov, o kojoj je ranije bilo zabranjeno slobodno raspravljati u skladu s politikom tvrtke o opasnim pojedincima i organizacijama. Naoružana milicija poznata je po svom tvrdokornom desničarskom ultranacionalizmu i neonacističkoj ideologiji. Azovski vojnici marširaju i treniraju u uniformama sa ikonama Trećeg Reicha, a 2010. je prvi zapovjednik bataljuna i bivši ukrajinski parlamentarac, Andriy Biletsky, izjavio da je nacionalna svrha Ukrajine bila “predvoditi bijele rase svijeta u završnom križarskom ratu … protiv Untermenschena [podljudi] predvođenih Semitima.”

Facebook je onda kategorizirao bojnu Azov uz bok Islamskoj državi i Ku Klux Klanu zbog njihove sklonosti “ozbiljnim štetama” i “nasilju nad civilima”. Dopis na Facebooku daje dva primjera postova koji ne bi bili dopušteni novom politikom: “Goebbels, Fuhrer i Azov, svi su veliki modeli za nacionalnu žrtvu i herojstvo” i “Bravo Azov za zaštitu Ukrajine i njenog bijelog nacionalističkog naslijeđa.”

Čelnici europskih ekstremno desnih milicija posljednjih su dana zauzeti internetom tražeći sredstva, novačenjem boraca i planiranjem putovanja na prve crte bojišnice u Ukrajini kako bi se borili protiv Rusa. Čelnici milicija u Francuskoj, Finskoj i Ukrajini pozvali su svoje pristaše da se pridruže borbi prema SITE Intelligence Group, privatnoj organizaciji koja je specijalizirana za praćenje ekstremističkih skupina.

Rita Katz, direktorica SITE-a, rekla je da su brojne ekstremno desničarske bijele nacionalističke i neonacističke skupine diljem Europe i Amerike pokazale potporu Ukrajini, te da se žele pridružiti paravojnim postrojbama u borbi protiv Rusije. Rekla je da su ti borci željeli borbenu obuku i bili su ideološki vođeni. Mobilizirale su se i francuske krajnje desničarske skupine.

U izvješću Centra za borbu protiv terorizma američke vojne akademije West Point iz 2020. stoji: “Pojedinci sa sjedištem u SAD-u govorili su ili pisali o tome kako bi obuka dostupna u Ukrajini mogla pomoći njima i drugima u njihovim aktivnostima u paravojnom stilu kod kuće.” U izjavi FBI-a iz 2018. stoji da se vjeruje da je Azov sudjelovao u obuci i radikaliziranju organizacija za nadmoć bijelaca sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, uključujući članove pokreta za nadmoć bijelaca, koji su procesuirani za skup u Charlottesvilleu “Unite the Right”.

Washington je pomagao nacistima u Ukrajini preko Obamine, Trumpove i Bidenove administracije jer se na njih gleda kao na prijetnju Rusiji.

Krajem 2021. samo su Sjedinjene Države i Ukrajina glasale protiv UN-ovog nacrta rezolucije o “borbi protiv glorifikacije nacizma, neonacizma i drugih praksi koje doprinose poticanju suvremenih oblika rasizma”. Obje su zemlje dosljedno glasale protiv ove rezolucije svake godine od 2014., što se poklapa s antiruskim nacističkim milicijama koje su formirane u Ukrajini, a podržane od strane SAD-a.

IZVOR: Freewestmedia

nacistiPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ive
2 godine prije

Broj pet po zlatnim rezervavma u svijetu.

Rusija: Posjeduje 2.295,4 tone zlata.
Rusija je pretekla Kinu kao peti najveći vlasnik žutog metala u godini 2018.

Rusko povećanje svojih zaliha zlata smatralo se pokušajem diverzifikacije od američkih ulaganja.

Rusija je uglavnom prodavala američke državne obveznice kako bi kupila poluge. Danas je cijena porasla za 3%.

Danas je 2061 dolara po jednoj unci.

fulvio
2 godine prije

Z
Ubij se i spasi Ukrajinu.

2 godine prije

rita katz…pamtite njeno ime i njenu organizaciju SITE.ako ste se ikada pitali kako su ISIL-ove glavosjece godinama plasirale,bez problema,na internet svoje pokolje u visokoj rezoluciji i vrhunskoj tehnickoj izvedbi,kod ove vjestice je odgovor.tipicni agent sa neogranicenim sredstvima za sirenje straha i panike na zapadu preko ledja bliskoistocne sirotinje. rita katz.hvala.

pirat sa kariba
2 godine prije

scenario poprilicno odgovara scenariju ex-Yuge ,,malo doraden ali u biti je isti ,, Pitanje je kako bi bilo da je proces osamostaljenja bivsih republiuka protekao mirnim putem ,, i zasto se nije potenciralo takvo odvajanje

topO
2 godine prije

Pitaju se americke novine The Week
Zašto Poljska nije dala Ukrajini svoje borbene avione MiG-29 za borbu protiv Rusije unatoč američkom ‘zelenom svjetlu’ i obečanju……………
Zato jer je Zelenski idi–ot

Akahuasla
2 godine prije

Moze clanak o wagner grupi, hvala

tihobl
2 godine prije

Borba rusa sa nacistickim civilnim objektima pa objasnite malo urednice zasto se ruse cijela stambena naselja od strane oslobodilacke vojske rusije. ?

tihobil
2 godine prije

Amerika je zabranila uvoz ruske nafte i cijena nafti porasla 7% na 127 Dolara po barelu.
Amerika pomaze hrvatskoj ekonomiji. HVALA USA

tihobil
2 godine prije

Ulagači su uzeli u obzir izjavu Londonskog tržišta platine i paladija da ruske rafinerije mogu nastaviti prodavati platinu i paladij u Londonu. 

Uklanjanje paladija, rekli su trgovci i analitičari, pogoršalo bi stanje oko opskrbe iz najvećeg proizvođača Rusije.

Metal je do sada ove godine porastao za oko 60 posto, dosegnuvši rekordnih 3.440,76 dolara u ponedjeljak.

U slučaju nestašice, proizvođači automobila bili bi spremni platiti gotovo svaku cijenu za metal kako bi nastavili proizvodnju, rekao je analitičar banke Saxo Ole Hansen.

nekoime
2 godine prije

Nacistička brigada Ben Gurion.

Roccos
2 godine prije

Kad se već piše o nacizmu danas pročitah da Poljaci na pojedinim prijelazima propuštaju samo Ukrajince plave kose i očiju.Sad jel to patka ili stvarnost ne znam,valjalo bi istražiti.Navodno su i izbile tuče jer Poljaci neke tamnije Ukrajince neće da puste tvrdeći da su to ustvari Arapi i Romi.Ako je istina eto polako se vraća arijevska teorija u praksu.

Z-Z-Z
2 godine prije

Međutim, u međuvremenu iz mnogih gradova i gradova pod nacističkom okupacijom dolaze brojni izvještaji lokalnih općinskih vlasti koji upozoravaju da će svatko tko koristi humanitarni koridor koji vodi do “okupatorskih snaga” biti strijeljan na vidiku i bez upozorenja. Mnogo je potvrđenih primjera da su ukronaci pogubili takve izbjeglice u bijegu.  Zapadne prestitutke za sve krive Rusiju, što je još novo?

ratimir
2 godine prije

Obavezno pročitati nadbiskup Carlo Viganò, bivši papin nuncij i katolički teolog: U deklaraciji na više od 30 stranica nadbiskup Viganò spominje demonski korumpiranu ukrajinsku vladu, naciste iz bataljona Azov koje je obučavala i podržavala CIA, laboratorije za biološko oružje u Ukrajini, ratne zločine u Donbasu od 2014. do danas i dr. Najsnažniji članak koji sam pročitao o ovom pitanju Rusije i Ukrajine. DECLARATION of Msgr. Carlo Maria Viganò, Archbishop, Former Apostolic Nuncio to The United States of America on the Russia-Ukraine Crisis    Nothing is lost with peace. All can be lost with war. Let men return to understanding. Let them resume negotiating. Negotiating with good will and with respect for each other’s rights, let them realize that an honorable success is never precluded when there are sincere and active negotiations. And they will feel great – with true greatness – if imposing silence on the voices of passion, whether collective or… Čitaj više »

NTK
2 godine prije

Propaganda na neLogicno postaje sve gora. Putin se skriva u bunkeru negdje na Uralu, odvaja se od svojih najbližih suradnika, a Zelenski ostaje u glavnom gradu svoje zemlje baš kao Kličko, to su pravi pravi heroji.
Putin je lopov, KGB agent i ubojica.

Legendarni Grk
2 godine prije

Kasiopejci o događajima u Rusiji i Ukrajini: P: (SummerLite) Je li Putin jedan od Schwabovih svjetskih lidera? O: Ne P: (SummerLite) Radi jasnoće, Schwab onda laže o Putinu? O: Da (aimarok) Putin poznaje Schwaba iz 90-ih, ali to ga ne čini njegovom marionetom. (L) Točno, točno. (Pophistoran) Schwab, na videu, TVRDI da je Putin bio jedan od njegovih mladih globalnih lidera. (Scottie) Vole lagati – PUNO! (L) Kada smo počeli vjerovati u stvari koje govore psihopati? (Niall) Je li Putin planirao ovaj dan 20 godina? O: Da O: Ukrajina je drevno mjesto iskrcavanja Kantekkianaca. 4D STS ga jako želi! Putin čini uslugu svima pokušavajući tamo ukloniti psihopatske elemente. Nažalost, otpor moćne elite može dovesti do smrti mnogih nevinih ljudi. P: (L) Dakle, postoji portal u Ukrajini? O: Da P: (L) I jednom ste rekli da postoji portal na Bliskom istoku, zar ne? O: Da P: (L) U redu. (Joe) Dakle,… Čitaj više »

wer3
2 godine prije

Ministarstvo obrane Ruske Federacije:

– Oružane snage Rusije su visokopreciznim oružjem onesposobile vojni aerodrom u blizini Žitomira.

– Od 10:00 po moskovskom vremenu uvodi se “režim tišine” i otvaraju se humanitarni koridori iz Kijeva, Černihiva, Sumija, Harkova i Mariupolja za evakuaciju civila.

– Proteklog dana bombarderi i jurišni zrakoplovi ruskih Zračno-svemirskih snaga uništili su 158 vojnih objekata na teritoriju Ukrajine, oborili su i dva zrakoplova MiG-29 i jedan Su-27 ukrajinskog ratnog zrakoplovstva.

– Ukupno su od početka akcija uništena 2.482 objekta vojne infrastrukture Ukrajine. Dana 7. ožujka ugašena su 2 ukrajinska odjeljenja protuzračne obrane S-300, 3 samohodna lansera Buk M-1, 4 zapovjedna mjesta, 2 radarske stanice, 9 skladišta streljiva i 11 područja koncentracije naoružanja i vojne opreme. djelovanja.

Телеканал Царьград

Alen
2 godine prije

Evropska unija poziva gradjane da SMANJE GRIJANJE , i tako pokažu STAV prema rusiji 😂😂😂😂😂😂😂

Što je najsmješnije većina će tako i postupiti…

@spock , tuckeru jel vam sad jasnije o čem pričam na onoj drugoj temi !

Max
2 godine prije

Azov ima nacističke simbole.

Lucija, prva
2 godine prije

Ne, oni sami sebe nazivaju nacistima.

I ovo je vrijeme da mnogi progledaju.
Ako su prije imali nekakvih predrasuda ili iluzija.
Ili ih je netko tako poučavao .

Naime, ovo jest pravi pravcati nacizam.

Samo…što mi ovdje vidimo i znamo o ovim nacistima neke stvari koje u Hitlerovo vrijeme, – nisu bile poznate, a poslije su skrivane.

Nacizam može, a i ne mora biti usmjeren prvenstveno protiv Židova.

Drugo. Može li Židov biti nacist?
Ma naravno da može. Ako mu je u interesu.
U čemu je problem?

Lucija, prva
2 godine prije

Savjetujem onima koji neznaju ćirilicu, da zovu Google prevoditelj: Naročito za @Staru kuku ” „Хитлеровска европска унија сада жели да нам се реваншира за пораз у Другом светском рату. Нисмо се тада борили са нацистичком Немачком већ да нацистичком Европском унијом. Јер, у том рату је било уништено 507 Хитлерових дивизија и 100 дивизија немачких савезника, а међу заробљенима – Немаца је било 2,388 милиона, а међу немачким савезницима – 1,9 милиона. Само у СС било 26 добровољачких дивизија. Зато је Шолц рекао у Бундестагу: „Подржавамо Украјинце јер са њима делимо исте вредности!“.        Са Пономарјовом се у доброј мери слаже московски американолог Дмитриј Јевстафјев:        „Да, ово је евро-нацизам. Сваки евро-нацизам је увек агресиван према истоку. Европска унија – а не само Немачка – током две деценије систематично рехабилитује Хитлера којег су већ изједначили са Стаљином. Да није било Холокауста –Хитлер би био већ опран. Добро је што је Русија… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI