Ukrajina je pokušala da napadne ruski brod

Ruski protivpodmornički brod Razarac klase Udaloy Severomorsk 619
26 komentara

Ruski ratni brod odbio je napad šest ukrajinskih pomorskih dronova u jugoistočnom dijelu Crnog mora dok je patrolirao gasovodima Turski tok i Plavi tok u ranim satima u nedjelju, saopćilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Incident u vezi sa brodom za prikupljanje obavještajnih podataka Ruske Crnomorske flote Priazovye dogodio se u 1:30 po moskovskom vremenu (22:30 po GMT), navodi se u saopštenju ministarstva.

Svih šest ” pomorskih bespilotnih dronova”, koje je ukrajinska vojska koristila za gađanje broda, uništeno je oružjem Priazovjeja, dodaje se.

“ Nije bilo žrtava. Brod nije pretrpio nikakvu štetu ”, navodi se u saopštenju, uz napomenu da je ruski brod nastavio sa svojom misijom.

Prema navodima ministarstva, u trenutku neuspjelog napada u centralnom dijelu Crnog mora vršio je osmatranje strateški izviđački bespilotna letjelica američkog ratnog zrakoplovstva RQ-4B Global Hawk.

Turski tok i Plavi tok su gasovodi na dnu Crnog mora koji dopremaju ruski gas u Tursku.

Krajem maja, ruski izviđački brod Ivan Čurs, koji je bio na sličnoj misiji u Priazovjeju, napadnuta su tri ukrajinska bespilotna drona oko 140 km (86 milja) severoistočno od Bosporskog moreuza. Svi nadolazeći dronovi bez posade također su uništeni brodskim oružjem, navodi Ministarstvo odbrane.

U septembru prošle godine, gasovodi Sjeverni tok 1 i 2, koji su povezivali Rusiju i Njemačku preko Baltičkog mora, uništeni su u nizu eksplozija.

Napad na Priazovje dolazi ubrzo nakon što je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski potvrdio da Kijev izvodi ” kontraofanzivne akcije ” duž linije fronta s Rusijom.

Moskva je saopštila da je dugo odlagana kontraofanziva Kijeva u toku već nedelju dana, ali je do sada bila neuspešna, jer su ukrajinske snage pretrpele značajne gubitke u ljudstvu i hardveru, uključujući tenkove Leopard 2 isporučene sa Zapada i borbena vozila Bradley .

BrodNapadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
10 mjeseci prije

Ostalo je na pokušaju.

alexosijek
10 mjeseci prije

Nije niti prvi put napadnut ruski brod na Crnom moru…lp

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Ukri ne žele nikakvu konkurenciju ruskom plinu koji plinovodom preko Ukrajine još stiže u Europu.

Zorule
10 mjeseci prije

Bacite oko na odličan članak
“Anatomy of a NATO-Planned, Trained, and Armed Disaster
SIMPLICIUS THE THINKER”

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Evo nečeg što im bolje ide: hapšenje novinara. Izgleda…i gore.

“Dana 1. maja, pripadnici ukrajinske službe bezbednosti (SBU) uhapsili su Liru u njegovoj kući, pozivajući se na član 436-2 Krivičnog zakona Ukrajine, koji se odnosi na ratnu propagandu.

Vest o hapšenju objavila je u petak SBU, a Lira se sada suočava sa pet do osam godina zatvora, a istraga je još uvek u toku, prenosi „Daily Beast“.”

Gonzalo Lira. Muslim da mu je žena Ukrajinka.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Vrhunac apsurda zapadnog razmišljanja je da Rusija teško gubi rat u Ukrajini, a istovremeno predstavlja prijetnju NATO-u i postoji potreba za nastavkom širenja njegovog članstva prema ruskim granicama.
Sramotno je kako ljudi ne uspijevaju vidjeti ovu očitu kontradikciju.”

tihobl
10 mjeseci prije

Prvo su pokusali sa 3 glisera. Zatim sa 6. Pa ce pokusati sa 12. Pa sa 24…
Stalno duplaju.
Pokusali su oboriti ruski helikopter sa 18 raketa i nisu uspjeli (samo su uspjeli otkriti polozaj Iris-T koji je unisten). Sledeceg ce docekati sa 36 raketa. Pa sa 72. Duplace dok ne obore jedan i onda ce proglasiti pobjedu.

tihobl
10 mjeseci prije

Украјинска тв снимила репортажу на којој се види вучни вишецевни лансер ракета РАК-СА-12Д калибра 128мм који је Хрватска донирала Украјини.

tihobl
10 mjeseci prije

U centru Moskve, na trgu Evrope bice postavljen spomenik prvoborcu protiv novog svjetskog poretka – Slobodanu Milosevicu.

tihobl
10 mjeseci prije

Украјински канал Резидент:

Наш извор из Кабинета председника Зеленског је рекао да је Бајденова администрација упозорила Кабинет председника на последице неуспеха контраофанзиве на Крим. Оружане снаге Украјине морају да покажу способност да спроводе офанзивне операције против добро припремљене непријатељске одбране, како бисмо добили ново оружје на самиту НАТО- а.

Ivan
10 mjeseci prije

Za svaki napad pokrenuti odmazdu i sravniti Kijev sa zemljom..

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Evo još nečeg što muči Ukrajince:

“Bespilotne letelice iranske proizvodnje koje Rusija koristi u napadima na Ukrajinu i dalje stvaraju velike probleme ukrajinskom ratnom vazduhoplovstvu.

To je izjavio portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignat u intervju za Ukrajinu Pravdu.

Dronovi iranske proizvodnje nam zadaju prave glavobolje! I dalje ih je jako teško srušiti. Kada se dosta njih lansira, svi lete različitim rutama, držeći se blizu zemlje, tako da ih je teško gađati iz aviona. Brzina drona je 150 km/h, dok borbeni avion leti minimalno 400 km/h“, kazao je Ignat.

Dodao je da Ukrajina ne može da sruši dronove tokom noći koristeći opremu kopnene protivvazdušne odbrane ili mobilne grupe za gađanje.

Istakao je i da Rusija namerno raspoređuje ove dronove noću kako bi „istrošila“ ukrajinsku protivvazdušnu obranu, s ciljem da ukrajinske odbrambene snage što više troše rakete u obaranju dronova., webtribune

Ringo10
10 mjeseci prije

Prigožin opet optužuje vojsku jer su im Ukri probili linije obrane kod Bahmuta i
Navodno su Ukri zauzeli BLAGODATNOE
Ne znam je li to istina ali Rusi očigledno na tom dijelu fronta stalno imaju problema

borjana
10 mjeseci prije

Ja ništa ukapirala nisam.
Jeli brod Ivan Čurs napadnut gliserima ili letjelicama?
Ili je brod napadnut bespilotnim letećim gliserima? Šta je to?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI