Ukrajina je povećala brojeve Međunarodne legije

Ukrajinske trupe
59 komentara

Pravi broj regruta koji su se prijavili za Ukrajinsku Internacionalnu legiju bio je nekoliko puta manji od brojke koju navode zvaničnici u Kijevu, objavio je u subotu New York Times. Uz to, neki od najistaknutijih plaćenika iskoristili su svoju poziciju da lažu i profitiraju od sukoba.

U roku od dva dana od ulaska ruskih trupa u Ukrajinu prošlog februara, predsjednik Vladimir Zelenski uputio je poziv međunarodnim regrutima da pojačaju svoje vojne redove. Nedelju dana kasnije, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kiril Budanov rekao je za CNN da se 20.000 regruta prijavilo za pridruživanje novoformiranoj Međunarodnoj legiji.

Međutim, “mnogo manje ih je stvarno uvršteno”, objavio je New York Times . Pozivajući se na “ljude koji poznaju Legiju”, list navodi da u njenim redovima trenutno ima oko 1.500 pripadnika, te da “interni dokumenti pokazuju da se legija bori”.Times nije precizirao koliko je pripadnika Međunarodne legije ubijeno u akciji. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je prošlog marta da je ubilo “do 180” stranih plaćenika u raketnom napadu na bazu u blizini Lavova, a da je nekoliko desetina ubijeno u sličnom napadu na bazu u blizini bjeloruske granice sedmicu kasnije. Do kraja mjeseca Moskva je tvrdila da je eliminisala 600 stranih boraca u Ukrajini.

Od prvih dana ruske vojne operacije, broj plaćeničkih grupa koje djeluju u Ukrajini se povećao, kao i profil nekih od samih plaćenika.

James Vasquez, izvođač radova na poboljšanju doma iz Konektikata, prikupio je hiljade pratilaca na Twitteru i tražio donacije objavljivanjem novosti na bojnom polju iz Ukrajine. Vasquez je prošle sedmice izbrisao svoje račune na društvenim mrežama nakon što je Times otkrio da je lagao o svojoj službi u američkoj vojsci.

Vasquez je iskoristio svoju online ličnost da promovira još jednog američkog dobrovoljca, bivšeg američkog marinca Ripley Rawlingsa, koji je prikupio više od milion dolara donacija za kupovinu opreme za ukrajinske trupe.

Međutim, neke od ovih kupovina su obavljene bez odgovarajućeg odobrenja američkog State Departmenta, dok se druge pošiljke opreme nikada nisu pojavile u Ukrajini. Donatore je na sličan način zaveo Grady Williams, izvještava Times. Penzionisani inženjer i bivši korisnik metamfetamina, Vilijams je u Džordžiji prikupio oko 16.000 dolara za kupovinu motocikala za Gruzijsku legiju, od čega je polovinu potrošio na sebe pre nego što je proteran iz grupe plaćenika.

Andy Milburn bio je jedan od vođa plaćenika u Ukrajini, a zapadni mediji su prošle godine opširno izvještavali o njegovoj ‘Mozart grupi’ (predstava o ruskoj privatnoj vojnoj kompaniji ‘Wagner Group’). Sada je optužen u tužbi suosnivača grupe za pronevjeru, seksualno uznemiravanje i trgovinu oružjem.

Ovi primjeri koje navodi Times nisu novi. RT je pratio Milburnovu pravnu dramu i druge priče o prijevari i zlostavljanju unutar ukrajinskih dobrovoljačkih jedinica od početka sukoba. Međutim, izvještavanje Timesa je očigledno izazvalo svađu između Vasqueza, Ripleyja, Legije i nekih njenih bivših članova, od kojih su svi “eskalirali svoju svađu” i “optužili jedni druge za pronevjeru sredstava i laganje o svojim akreditivima” nakon što su novine kontaktirao ih.

Međunarodna Legijarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

U unioformama Ukrajine sve je više vojnika NATO država – Poljske i Rumunije, a ima i Engleza i Amerikanaca i Kanadjana. Pod maskom “plaćenici”, dobrovoljci”, “penzionisani oficiri”, “dezerteri” , kriju se NATO vojnici i oficiri pod komandom USA . Rusi to znaju i polako ih “krckaju” . Rusima se ne žuri, jer vreme radi za njih. Cilj nije po svaku cenu zauzimanje teritorija, nego uništavanje žive sile NATO-Ukra. To se i dešava . Kukanje Zelenog da nemaju oružja i municije obična je laž. Imaju i dovoljno i tehnološki naprednog oružja. NATO koristi tehnološki napredno oružje u borbama protiv Rusa, ali to krije .

Schwarze Hunderte
1 godina prije

A šteta .. Kamo lijepe sreće da ih je što više. ! Da Rusi pripomognu , čišćenju planeta ! Ovak …. 1500 ! Ta zar samo TOLIKO VRIJEDE ” VRIJEDNOSTI 🤣 ” do vraga !!!??? Od CJELA PLANETA ??? Hej moji – vrijednosno orijentirani …. Bjeda je vaša – bezmjerna ……

NOVI STARI
1 godina prije

da…sve osječajni, humani tipovi koji idu riskirati živote za slobodu jadnih ukrajinaca?? molim? Zadnji internacionalni dragovoljci bil su u Španjolsom građanskom ratu i boril se protiv nadolazećeg fašizma.Ostal,,šminka. sranje, lopovluk, spi rata!

Max
1 godina prije

Tako sam i mislio.

burt
1 godina prije

to je samo jedna jedinica stranih dobrovoljaca jer većina je u drugim jedinicama a najžešče se protiv Rusije bore oni porijeklom iz bivšeg SSSR-a, Rusi, Bjelorusi, Gruzijci, Čečeni, Dagestanci, Azeri, Inguši i to nisu plaćenici jer im pare nisu motiv nego se bore iz ideološko- povijesnih razloga

Мунгос
1 godina prije

Мислим да је крајње време да Међународна заједница озваничи своју војску.
Уз Међународне судове, Међународни спортски комитет, ето са Међународном војском ће сви немеђународни елементи ову Међународну заједницу схватити озбиљно, са респектом и страхопоштовањем.
Поготову стога што се већ доста офуцала војска „Уједињених Нација“, којој се јагњећа кожа пробушила на више места.

Ivan
1 godina prije

Prebit ce Rusi kicmu toj bandi medunarodnih razbojnika. Zapamtic ce oni Ukrajinu..

Ziv je Geza
1 godina prije

Treba im dati lazni nadu da mogu pobjediti, da ih sto vise dodje na relativno malo podrucje i onda ih poklopiti taktickom.

burt
1 godina prije

dio heronske oblasti koji je u pod ruskom kontrolom sigurno će preuzeti ukrajinska vojska a petokolonaši sa Krima će se još prije toga početi vraćati u Rusiju

Eto
1 godina prije

Moskva u panici, izdata uputstva za slučaj nuklearnog napada VIDEO
U Moskvi se emituje informativni video sa detaljnim uputstvima kako pravilno spakovati “kofer za hitne slučajeve” u slučaju hemijskih i nuklearnih napada.

Cane
1 godina prije

Samo lažu i varaju ovi ukronscisti!

tihobl
1 godina prije

Библиотека у Лаври бесплатно дели све своје књиге. Боље је делити књиге свим православцима него гледати како Украјинци пале и бацају писана дела.
Упркос бруталној репресији, људи долазе и односе књиге.
Надамо се да ће у будућности ове књиге заузети своја некадашња места у новостеченој православној светињи.

tihobl
1 godina prije

Украјински канал Резидент о стању у Артјомовску (Бахмуту):

Главни проблем за Оружане снаге Украјине је што јединице Вагнер у том граду нападају са свих страна, а наше колоне са резервама гађа артиљерија. Следећа недеља ће бити одлучујућа за Оружане снаге Украјине, након што смо изгубили контролу над индустријском зоном, принуђени смо да се повучемо на запад Бахмута и држимо одбрану. Руске трупе почеле су да стискају клешта у више праваца како би одсекли украјинску групу у том граду, као што је било у Маријупољу, како би направили неколико ”котлова” у Бахмуту.

tihobl
1 godina prije

И ево још једног украјинског канала и њиховог извештаја:

Легитимни: Најискуснији борци и јединице Оружаних снага Украјине налазили су се на правцу Авдејевке. Међутим, сада се ситуација мења, наши убацују резерве, пошто ОСУ трпе велике губитке због чињенице да Руске оружане снаге гађају украјинска упоришта авио бомбама, које разносе све позиције, а ударни талас је толико јак да је понекад немогуће преживети чак и у добром, дубоком рову на далекој удаљености од епицентра експлозије.
На последњем конференцијском позиву кабинету Зеленског је речено да су западни партнери известили да Руске оружане снаге имају за циљ да Авдејевку опколе пре Бахмута.

Према последњим подацима ОСУ у правцу Авдејевке губи око стотину људи дневно.

tihobl
1 godina prije

Украјина не може да регрутује обучене борце у редове Оружаних снага Украјине због масовног одбијања грађана да се мобилишу.

– ДА НЕ би дошли на фронт, људи су спремни да плате неколико хиљада евра и игноришу десетине судских позива.
– Многи покушавају да напусте Украјину на различите начине или се крију од мобилизације у земљи.
– Много мобилисаних мушкараца који очигледно нису способни за службу.
– Инвалид је позван у Западну Украјину и проглашен способним за службу, упркос одсуству руку.
– Тридесетосмогодишњи заваривач са истока Дњепропетровске области добио је 5 позива, упркос томе што је отац троје деце, брине о мајци оболелој од рака и има здравствених проблема.

tihobl
1 godina prije

Немачки град Баден-Баден, који је магнет за Русе више од 200 година, налази се пред прекретницом, наводи се у чланку у листу Сцхваебисцхе Зеитунг.
Сукоб у Украјини и накнадне санкције довели су до “тоталног колапса” – смрти ресторана, хотела и бројних луксузних бутика.

tihobl
1 godina prije

Путин је одговорио зашто западна војна опрема стиже до линије додира:

„Наша војска може нешто да уради, нешто не. Превози се тајно, ноћу. Али шта можете добити, то ћете добити. Али, наравно, такав циљ постоји“, рекао је Путин.

tihobl
1 godina prije

Украјинска војска дневно губи од 100 до 200 људи током борби за Бахмут.

Кијев ће бити принуђен да повуче трупе у Славјанск и Краматорск, где су опремљене утврђене линије.
/The Sunday Times/

tihobl
1 godina prije

Према украјинским изворима, Генералштаб Оружаних снага Украјине добио је наређење да по сваку цену задржи Бахмут (Артјомовск) и пребаци тамо специјалне снаге.

По наређењу Зеленског, најубученије јединице Оружаних снага Украјине биће послате у „кланицу за млевење меса”.

tihobl
1 godina prije

Битка за Бахмут 26.03.2023

 На северу Бахмута „Вагнер“ је успешно очистило територију индустријске зоне (АЗОМ) – комплекс је дошао под пуну контролу руских јединица.

Такође, „вагнеровци“ су проширили зону контроле код железничке станице Бахмут, а на југу су успели да напредују до железничке пруге и ослободе рејон гаражне задруге.

На југу се наставља позициона офанзива руских јединица у Собачевском и Буденовском округу. „Вагнеровци“ су се укопали иза Мариупољске улице , очистили територију школе број 5 и сада се боре у близини аутобуске станице.

У Буденовки, јуришни одреди су значајно напредовали ка стели МиГ-17 – сукоби се воде скоро код самог споменика. Осим тога, ослобођене су територије поред стадиона Авангард и неколико блокова у близини пијаце.

На северозападу се настављају позиционе борбе на линији Орехово-Василевка – аут-опут за Славјанск.

Тренутно Вагнеровци, уз подршку регуларне војске, напредују у самом Бахмуту.

На линији Дружковка-Константиновка-Часов Јар акумулиране су значајне снаге ОС Укр

Kardinale
1 godina prije

Onaj simbol ostiju na majici zelenog nema veze sa slavenstvom. Hazaria ekipa vodi neku vecinu koja prica vrlo slican jezik ruskom. Ludilo je totalno.
Slaveni se kolju hazari broje novac koji retardirana eu salje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI