Ukrajina je “zlatni rudnik”

135 komentara

Washington “ne može priuštiti” da dozvoli Rusiji pobjedu u sukobu u Ukrajini jer bi to značilo gubitak direktnog pristupa ogromnim mineralnim resursima, izjavio je američki senator Lindsey Graham.

U intervjuu za emisiju ‘Face the Nation’ na CBS-u u nedjelju, Graham je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da je “megaloman” koji pokušava “ponovno stvoriti Rusko carstvo silom oružja,” počevši s Ukrajinom. Nadalje je tvrdio da, ako Moskva pobijedi u trenutnom sukobu, preuzet će bogatstvo Ukrajine i podijeliti ga s Kinom. Graham je opisao tu mogućnost kao “smiješnu,” sugerirajući da bi bilo bolje da ovaj “rudnik zlata” bude dostupan SAD-u.

“Oni sjede na 10 do 12 triliona dolara kritičnih minerala u Ukrajini. Mogli bi biti najbogatija zemlja u cijeloj Europi. Ako sada pomognemo Ukrajini, mogu postati najbolji poslovni partner o kojem smo ikada sanjali, tih 10 do 12 triliona dolara kritičnih mineralnih resursa moglo bi koristiti Ukrajina i Zapad, a ne dati Putinu i Kini,” izjavio je Graham.

“Ovo je veoma važno kako će Ukrajina završiti. Pomozimo im da pobjede u ratu koji ne možemo priuštiti da izgubimo. Oni sjede na rudniku zlata. Dati Putinu 10 ili 12 triliona dolara za kritične minerale koje će podijeliti s Kinom je smiješno.”

Graham, dugogodišnji kritičar Rusije i jedan od najodanijih pristalica Ukrajine u američkom Senatu, također je pozvao Zapad da ubrza zapljenu 300 milijardi dolara zamrznutih ruskih državnih sredstava. Ponovio je svoje zahtjeve da se Rusija proglasi “državnim sponzorom terorizma” prema američkom zakonu, prijedlog koji je ranije ove godine doveo do toga da senator bude stavljen na listu ekstremista i terorista Moskve.

Dan prije Grahamovih izjava, mađarski premijer Viktor Orban tvrdio je da Zapad želi da Kijev pobijedi u sukobu s Rusijom kako bi mogao kontrolirati bogatstvo Ukrajine. U intervjuu za Hir TV, Orban je optužio SAD i njene saveznike da Ukrajinu vide kao potencijalno veliki izvor prihoda koji će moći kontrolirati, pod uvjetom da Rusija bude poražena. Također je rekao da sukob predstavlja veliki poticaj za zapadne “dobavljače oružja, kreditore i špekulante,” tvrdeći da je to razlog zašto traje tako dugo.

Moskva je više puta izjavila tokom sukoba da su njeni ciljevi zaštita uglavnom ruski govorećeg stanovništva Donbasa od progona od strane Kijeva i osiguranje vlastite sigurnosti Rusije s obzirom na širenje NATO-a prema njenim granicama. Moskva nikada nije govorila o namjeri da preuzme resurse Ukrajine, ali je više puta naglasila da bivše ukrajinske regije koje su odlučile pridružiti se Rusiji, uključujući Krim, moraju ostati pod njenom kontrolom.

Lindsey GrahamSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
135 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Wow
1 mjesec prije

Znaci sad javno priznaju da zele da pljackaju Ukrajinu..Oni su komedija postali..Auuu..

Bruno
1 mjesec prije

Ma mi smo poznati kao pljačkaši tuđih zlatnih rudnika. Pitaj Indijance. Kada mi dođemo u Ukrajinu, nestati će kao i INdijanci.

nastran
1 mjesec prije

to je im bio cilj sa uvođenjem “demokracije” 2014.

nepoželjni
1 mjesec prije

U biti, potpuno razumijem tog lika. ….ako (za sada) ne mogu svoje prljave prste zabosti u ruske resurse, onda bar da Ukrajinu ne izgube….

DUŠAN ,
1 mjesec prije

Naravno Rusi ne žele pljačkati ,zaraditi novac preprodajom zapadu i onda kupovati ekskluzivne nekretnine na zapadu ,osobito u Londonu i Engleskoj ???
Ti o tome pojma nemaš ,jadan ???

anik
1 mjesec prije

Blefiranje je američki nacionalni sport.

anik
1 mjesec prije

BlackRock, Vanguard su tamo bacili miljarde. Ako rusi pobjede, oni če sve to izgubiti. Vjerovatno če rusija to zarobiti kao ratni plijen.

eks
1 mjesec prije

Ubijanje i pljačkanje je politika američkih vladara već vekovima. Ne mora ovaj idiot Lindzi ništa reći, jer pametnima je odavno jasno da su oni imperija zla .

JoeP
1 mjesec prije

Neznan koji je smisao multiplicirat ove stvari i ovoga lika. Samo se truju misli i naizgled liče fristracije onih koji ponavljaju ovi lik je zlo, američka politika isto i tako dalje. Trovanjem misli frustracije samo rastu, a učinak je postignut, a to je piskaranje koje je fermativa onome šta bi se tilo, moglo ili tribalo napravit. Balkan je najvećin dilon pa pod američki uticaj, Ukrajina će teško, ali iluzija je čekat spasenje i od Rusa, ne zato šta su oni isti ka i Ameri nego jer i oni imaju svoje interese i ni Rusija nije dida mraz koji iz Sibira unaokolo regalaje. Evo EU izbori su prošli i šta se prominilo u trendu padanja na dno di se nalazi bager za kad se padne na dno za iskopat još za upast još niže. Ja samo primjećujen stanje uma i duha ovde na komentarima koje nije obećavajuće, a ja tu nemogu… Čitaj više »

Saicaf
1 mjesec prije

“Ukrajinska” kriza je izazvana kao jedna od faza tzv. Velikog reseta, a “Zlatni rudnik” zvani “Ukrajina” ili po Chabad riječniku Hazarija prelazi u PRIVATNO vlasništvo BlackRock/Vanguard-produžene ruke “američkih” (Zion židovskih) FED, BIS, a nikako se ne radi o tome da “Ukrajinska” bogatstva prijeđu u tzv. državne ruke tzv. SAD ili tzv. Rusije, jer i u jednoj i u drugoj tzv. državi glavna bogatstva, prije svega, Banke, investicioni fondovi, korporacije… su u privatnom Zion židovskom vlasništvu. Američki tzv. senator Lindsey Graham je još jedan glumac koji priča o tzv. rivalstvu “velikih sila” i “državnoj” borbi za resurse, a prešućuje ko je uspostavio sadašnji svjetski sistem, privatizirao funkcije gojimskih “vlada” i ko u biti postavlja i Amerikancima i Rusima i Ukrajincima tzv. predsjednike i premijere koji ih “vode” u samoubilačke, bratoubilačke ratove Novog svjetskog poretka, zamaskirane u jeftinu priču “borbe za slobodu”, “zaštitu” tzv. nacionalnih interesa, ili npr. tzv. denacifikacije… U jeftinoj… Čitaj više »

Nenad Erak
1 mjesec prije

Hazarske sotonjare su se ovaj put ne malo nego puno preračunale … puno ulažu za novu Hazariju na Ruskoj zemlji (čitaj u tzv ukraini) a majka Rusija to neće dozvoliti. P.S. IZMIŠLJENA BIVŠA I POKOJNA UKRAJINA … IZMIŠLJENA KAKO BI SE RUSKI KRŠĆANI MEDJUSOBNO UBIJALI

NALET
1 mjesec prije

Glavni “rudat”stiže danas u Brerlin,zatvoren centar za javni prijevoz…ima da vuku bile linije i sa asfalta kad im nestane “rude”

Dax
1 mjesec prije

A ja mislio oni vole Ukraince, zato im “pomažu”, ili bar sažalili se.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Bolje je bi bilo da sve preuzme car vlado usrani i podijeli sa kinom.

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
1 mjesec prije

Iz istog su razloga zapadni kapitalisti/imperijalisti pomogli i bivšim Jugoslovenima da se “oslobode” i postanu “slobodni” i “nezavisni”

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Ovaj otvoreno priča da su izuzetnima samo ukrajinski resursi bitni, a Ukri rade sve što je u njihovoj moći da im svojim životima i zdravljem preko rata i zaduživanja to i ostvare.

Sjetimo se, isti ovaj američki senator Graham je prije nepuna tri mjeseca došao u posjet Zelenskom u Kijev i naredio mu da smanji dob za mobilizaciju sa 27 na 25 godina, što je ovaj i učinio.
Za nagradu došlo odobrenje od izuzetnih za slanjem 61 milijarde dolara vojne pomoći Ukrajini da još više ukrajinske mladosti izgine za ciljeve izuzetnih u ratu kojeg u konačnici ne mogu dobiti.

tatamata
1 mjesec prije

zato udri putko sve do poljske ,nek skice smradovi

Nenad Erak
1 mjesec prije

24 mobilizirana vojnika tzv ukraine (najvjerovatnije Mađarskog porijekla) pobjeglo kamionom u Mađarsku, predalo se i zatražilo azil koji će sigurno i dobiti …

Tanajski Hrvat
1 mjesec prije

Konačno nešto iskreno, pošteno i konkretno, a ne prcanje u mozak s “demokracijom”, progresivizmom, vokizmom! Ima nade za Zapad, ima! [Sarkazam isključen:] Evo ako nekome, tko je u svemu ovome za Ukrajinsku huntu i za Zapad, do sada nije bilo jasno o kojim se zločincima, luđacima, o čemu se zapravo tu radi, sada bi trebao shvatiti. No sumnjam, Zapad je previše ogrezao u luđaštvo svake vrste.

SviSmoMiLjudi
1 mjesec prije

Nisam shvatio kako to tocno ce Rusija i Kina podijeliti, a da Ukrajina ne moze sama zakljuciti da moze prodavati kome hoce pa ako zeli i svima.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Ne samo to, nego su još 2014. nakon vojnog puča i Majdana, neoznačenim avionom prenijeli u SAD kompletnu državnu zalihu zlatnih poluga iz ukrajinske centralne banke.
Bio je na internetu objavljen snimak kamere na tom aerodromu i vidjelo se kako dolaze automobili s vojnicima koji su utovarili velike kovčege u taj neoznačeni avion.
Nedavno sam provjerio taj link koji je objavio Jim Stone, ali je nakon 10 godina link mrtav.

Max
1 mjesec prije

Zato su je i zgrabili.

Sparkling
1 mjesec prije

Ovakve izjave Am. jastrebova govore u prilog opravdanosti vojnog angažiranja Rusije.
Što više se približava vrijeme kad će se morati povući iz Ukraine to su sve glasniji.
I još jedan ne zanemariv detalj da pregovori (budući) mogu biti samo pod Ruskim uvjetima.
Svaka i najmanja popustljivost ostavit će im prostora da opet za 20 god. nešto pokušaju s istim ciljem. Znači pregovora i kraj rata da, no ovog puta bez vaših dvostrukih standarda i obećanja (jedno potpisujem, drugo radim, treće govorim) kojim ni sami ne vjeruju.
Lp

Steve
1 mjesec prije

Evo ga još jedan sa ženskim imenom. Jedino što je ovoga puta iskren pa otvoreno kaže šta žele. Naviklo to da pljačka i otima. Uđe to u krv pa pozeleni. Zabalavili investicioni fondovi od ukrajinske srebrnine. Ljubav prema Ukrajini je stvarno silna…

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

NOVI RJEČNIK U HRVATSKOJ LOPOVLUK SE NAZIVA POBJEDOM, LAGANJE SE NAZIVA SPOSOBNOŠĆU, ISELJAVANJE SE NAZIVA SMANJIVANJEM NEZAPOSLENOSTI Hrvatska je od svih 27 članica Europske unije imala najnižu izlaznost na jučerašnjim izborima za Europski parlament. Jedino u Hrvatskoj glasačke kutije nisu numerirane i nisu izrađene tako da se njima ne može manipulirati. Jedino u Hrvatskoj glasačke listiće tiska nećak političkog moćnika (nećak Vladimira Šeksa), u svim drugim državama glasačke listiće tiskaju državne tiskare pod strogim nadzorom. Dakle, Šeksov nećak tiska listiće, potpredsjednik Državnog izbornog povjerenstva je Šeksov sljedbenik Josip Salapić, a nadzornu ulogu nad izborima vrši Ustavni sud čiji predsjednik je Miroslav Šeparović – koji je, pak, Šeksov kum! Ono što je zabrinjavajuće – nikoga osim nas u OIP-u ove činjenice ne smetaju, i nijedna druga, relevantna društvena snaga ne reagira na ove deformacije. Kao što nikoga ne zanima što se kradu glasovi, nikoga ne zanima ni da su nam cijene… Čitaj više »

Darko 7
1 mjesec prije

Ukrajina ima svoja bogatstva, kao i mnoge druge zemlje u svijetu. Međutim, umiješanost Amerike nije primarno vezana za materijalne resurse. Američki političari, koji su samo izvršitelji naloga, motivirani su prvenstveno željom za nametanjem sile i uništavanjem. Normalno da to neće javno reći, ali njihova djela to potvrđuju. Da ih stvarno zanima samo novac onda bi po svijetu masovno ulagali u siromašne zemlje, poticali natalitet u svijetu i borili se za mir jer će tako biti moguće zaraditi najveću moguću količinu novca. Postoje teze kako rat omogućava najveći profit, kako nas ima previše na svijetu itd., ali najveći je problem vladavina psihopata koji jedini smisao svoje egzistencije vide u destrukciji.

Jadranka S.
1 mjesec prije

Vaši roditelji, učitelji, susjedi, društvo, nikad vas nisu prihvatili takve kakvi jeste. Svi su vas pokušavali poboljšati, učiniti vas boljima. Svi su ukazivali na vaše mane, greške, slabosti, nemoći kojima je podložno svako ljudsko biće. Nitko nije isticao vašu ljepotu, nitko nije isticao vašu inteligenciju, nitko nije isticao vašu veličanstvenost. Biti živ je golem dar, ali vam nikad nitko nije rekao da budete zahvalni bivstvu. Sasvim suprotno, svi su mrzovoljni, žale se. I prirodno, kad vam, od samog početka, svi koji vas okružuju samo ističu kako niste ono što biste trebali biti, kad vam nastavljaju nametati velike ideale koje biste trebali slijediti i postati… Vaše jastvo nikad ne veličaju. Veličaju vašu budućnost – da ćete postati netko ugledan, moćan, bogat, intelektualan, na neki način poznat, a ne nitko i ništa. Stalno nametanje onoga što niste, u vama je potaknulo mišljenje: “Nisam dobar takav kakav jesam, nešto nedostaje. I moram biti… Čitaj više »

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Ta imperija zla sagradzena je na stoljetnim kolonijaliziranjima cijele planete, ubijanju indijanaca,crnaca, Azijata,Aborigina,Indijaca robovlasnistvu, pljacki i silovanjima a ovo u u-krajini kao sto sa nama rade je samo nastavak kao sto je kapitalizam samo druga forma feudalizma.

xyz
1 mjesec prije

Rusija dosad nije iscrpljivala Ukrjaine. Baš obratno. Rusija je financirala razvoj Ukrajine, te je opskrbljivala energentima. Da ne pričam o tome, da je Rusija Ukrjainu stvorila i izgradila svu njenu infrastrukturu. Da je Rusija htjela samo iscrpiti i pljačkati Ukrjainu, onda bi to učinila več davno, a Ukrajinci nebi nikad nastali ni opstali.
Što se tiče USA, ona pljačka ceo svet od svog nastanka. Radi se državi, koja je nastala na pljački, genocidu i kao takva ne može drugačije preživjeti.

Fašist
1 mjesec prije

Govno angloameričko slugansko goyimsko.

Usput, jebo vam pas mater logično.commie

xyz
1 mjesec prije

Amerikanci se pravdaju; ako mi ne pokrademo, pokrašče drugi….Pa onda bolje da pokrademo mi. A zapad to podržava, jer je sve na zapadu od malih nogu odgajano u duhu krađe i prevare. To je bit zapadne ekonomije.

Panonicus
1 mjesec prije

Da nije tužno,bilo bi urnebesno.
Nakon toliko godina zapadnog mentorstva i statusa najkorumpiranije EU države,igranja tek kreće.

vrlodrag
1 mjesec prije

Na kraju ovoga rata veliki židovki tajkuni i njihove korporacije biti će izbačene i iz Rusije i iz Ukrajine. Dolar će biti srušen.

vrlodrag
1 mjesec prije

U americi se spremaju izrodi proglasiti Isusova učenja antisemitizmom.Dakle u americi se spremaju krčćastvo staviti izvan zakona.

Sa druge strane u Rusiji u zadnjih 30 godina napravljeno preko 25000 crkava.

Joe Biden dan uskrsa 31. 3 2024 je proglasio dan transdžendera. Putin sa druge strane sebi sagradio crkvu da se moli Bogu.

I onda dođe netko pokvaren i kaže ma svi su oni isti. Samo degenerični izrodi mogu izjednačavati jedno i drugo i štititi zločinca te time kažnjavati žrtvu jer braneći izrode brane sami sebe.

Ime mi je legija jer smo množina.

vrlodrag
1 mjesec prije

U SAD-u je samo u 2023 godini napadnuto 430 crkava od koji su većina zapaljene uz još njih 100 u Kanadi.

Očito je da kršćani bez obzira na denominaciju su meta progona u sjevernoj americi.

Kada dodamo da je predsjednik SAD-a dan uskrsa proglasio dan pedera onda je sve jasno.

Degenerična klasa parazita vodi otvoren rat protiv vjere i Boga. Gdje zavladaju crkve se pale i uništavaju.

Sa druge strane u Rusiji je izgrađeno preko 25000 crkava u zadnjih 30 godina.

Naravno pokvareni izrodi i degenerici će reći svi su oni isti. Rusija i Putin su isto što i oni koji degeneričnim izrodima daju dan Uskrsa kažu izrodi.

vrlodrag
1 mjesec prije

Ljubitelji zapadnog svijeta neslave Uskrs. Oni slave dan pedera pedofila i čedomorstva. Pozivaju se na ljudska prava a slave čedomorstva i siluju djecu.

Gledaju Holivudske filmove gdje glume umno poremećene podvojene ličnosti koje da bi zadržale mladolik izgled troše adrenokrom koji je dobiva od krvi djece predbubertetske dobi.

vrlodrag
1 mjesec prije

Afera pizzagate je odličan primjer zapadne vladajuće klase degeneričnih parazita.

Naravno domaći izrodi kažu da smo svi isti i da je Putin isto što i Joe Biden koji se gol tušira sa svojom malodobnom kćeri starom 11 godina.

vrlodrag
1 mjesec prije

Kalifornija je donijela zakon kojim se odobrava čedomorstvo do 20 dana nakon rođenja. Dakle ljubitelji ljudskih prava dozvoljavaju čedomorstvo do 20 dana starosti nakon rođenja.

Za nerođenu djecu i tek rođenu nema ljudskih prava. Ona su rezervirana za pedere pedofile i djecoubojice.

Opet pokvarene jedinke i legija degenerika poravnava sve i govori da je sve isto. Doduše takvi na dan uskrsa organiziraju pederske parade srama.

Normalno izrodi sve opravdavaju i kažu isto je i u Rusiji. E pa nije isto.

Uobičajeno legije degenrika brane jedni druge. Zato i jesu izrodi.

vrlodrag
1 mjesec prije

U ruskim zatvorima pedofili traju u prosjeku 2 godine. Toliko treba da ih kolege zatvorenici smaknu uz prešutnu potporu osoblja koje gotovo uvijek to pripiše nesretnom slučaju. Obično čuvari u zatvorima daju na znanje zatvorenicima da je osoba pedofil.

U američkim i britanskim zatvorima se pripremaju posebni odjeljci da bi se takve zaštitilo odvajanjem od drugih zatvorenika.

Ali opet izrodi to prešućuju i kažu da je sve to isto.

Degenerici naravno brane jedni druge i kao po pravilu skupno u čoporu napadaju onoga tko na to ukazuje.

Svi za jednog izroda jedan izrod za sve degenerike i izrode.

vrlodrag
1 mjesec prije

Sa teritorija Ukrajine koji je pod židovskom kontrolom do sada je nestalo najmanje 100000 djece.

Možemo predpostaviti gdje su djeca nestala.

Naravno legije izroda će odmah skočiti i reći da je na ruskoj strani isto.

Ali onome tko laže i izjednačava krvnika i žrtvu se nemože vjerovati jer samo umno oboljeli degenerik u stanju moralnog ludila to može raditi

topO
1 mjesec prije

Ukrajina je ruska zemlja s kojom su zavladati natovci

Karma
1 mjesec prije

Nema nista od proklete sotonske hazarije, Afriku gube, sve gube. I duse su svoje vragu svome prodali….

nonwo
1 mjesec prije

youtube
Senator Lindsey Graham in Ukraine (Kiev 2016)

Lindsey Graham & John McCain in Ukraine in December 2016. Was this the plan the whole time?

Ratni huškači na zadatku davne 2016,prije nego je išta započelo.
Plan je uvijek isti -pokrasti sve u toku i nakon rata koji je očito bio odavno planiran u “gnijezdu ratnih lešinara”.

goran
1 mjesec prije

a šta ti američko govno želiš stavit šape na ta rudna bogatstva?
ta bogatstva su ruska i ničija druga,ako ih budeš htio morat češ nagovorit vojnoindustrijski kompleks amerike da pošalju vojsku u ukrajinu da ih ukradete.
vi samo znate uništavati i krasti,i zaslužuljete propast,a to vam se polako ali sigurno približava

vrlodrag
1 mjesec prije

Ovome dangalaku da je ćaća u majci ostao još minutu prilikom snošaja Lindsey bi danas bila žensko. Ovako je samo ženskasto muško i ima žensko ime.

Janko
1 mjesec prije

Pred cca pola godine jedan američki kongresman( ime sam mu zaboravio)je izjavio da je ovaj rat u Ukrajini najprofitabilniji rat za Ameriku,za naše interese ginu Ukrajinci,a naša vojna industrija radi punim kapacitetom

tihobl
1 mjesec prije

Oслобођена Мјасожаровка.

Nenad Erak
1 mjesec prije

2020-te nakon što su Jewmerički zločinci ubili generala Suleimanija na Bagdadskoj zračnoj luci a koji je doputovao tamo zbog mirovnih sporazuma izmedju Irana i Saudi Arabije kojima je Irački premijer Mehdi bio posrednik i desetak Iranaca i Iračana iz njegove pratnje od kojih je najpoznatiji u to vrijeme šef Iračkog PMU-a Muhandis Iran je odlučio gadjati Američke vojne baze u Iraku zbog toga što se teroristićki akt dogodio u Iraku. Iranci to jest Iranska revoluciona garda je ispalila na desetke raketa na dvije Jewmeričke baze u Iraku. Nakon toga a očekujući Američki odgovor jer su Ameri tako iskomunicirali stavili su vojsku u stanje pripravnosti zbog vjerovatno odgovora. Tom prilikom Iranska država je zabranila sve letove sa svoje teritorije i preko nje. Medjutim s Teheranskog aerodroma je poletio unatoč zabrani avion za Kanadu. Iranska protupožarna obrana je isti oborila misleći da traje očekivani napad Jewmerikanaca i tom prilikom je poginulo puno… Čitaj više »

1 mjesec prije

slabo to, ukrajinska bogatstva. znamo mi da je cilj rusija, ruska bogatstva.
lindsam graham je kao neki veliki vjernik, cuo sam. vjernik a tako ociti i bestidno izjasnjava se u korist pljacke i pohlepe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI