Ukrajina, Mađarska, Soroš i ratnici hladnog rata – porodične veze Antony Blinkena

Antony Blinken
7 komentara

Američki državni sekretar Antony Blinken je govorio o izgledima za rat između Rusije i Ukrajine — dok ne pominje svoje porodične veze sa državom klijentom Washingtona i mračnom mrežom nevladinih organizacija mađarskog emigrantskog milijardera Džordža Soroša koje rade na destabilizaciji vlada širom svijeta.

Antony Blinken agituje za američku vojnu podršku režimu u Kijevu protiv Rusije otkako ga je američki predsjednik Joe Biden imenovao za državnog sekretara u januaru 2021.

Suočen sa odbijanjem Moskve da dozvoli SAD i NATO da napreduju korak bliže njenoj teritoriji, on je pokušao da odugovlači i skrene pažnju na druga pitanja, dok ponavlja tvrdnje da se Rusija sprema da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Blinken je ranije igrao ulogu navijača za bombardovanje Libije od strane američkog predsjednika Baraka Obame 2011. godine i pomogao da se osmisli naoružavanje vjerskih sektaških terorista u Siriji.

Njegova privrženost neoliberalnom omiljenom geopolitičkom projektu Evropskoj uniji je tako velika da je rizikovao raskol u „posebnim odnosima” SAD i Velike Britanije napadajući izlazak Britanije iz bloka.

Ali manje su poznate njegove lične porodične veze i sa Ukrajinom i sa Mađarskom, kao i sa mrežom nevladinih organizacija koje se bave revolucijama u boji koje finansira mađarsko-američki milijarder Džordž Soroš.

Blinkenov pradjed bio je Meir Blinken, jevrejsko-ukrajinski imigrant u SAD, koji je postao plodan autor, pisanjem prvenstveno na jidiš jeziku. Stariji Blinken je rođen u Perejaslavu, gradu gdje su kozaci ukrajinskog Hetmantata istočno od rijeke Dnjepar 1654. godine glasali da postanu pridružena država Moskve.

Perejaslav je dio poltavske gubernije, gdje je car Petar Veliki pobijedio invazijsku vojsku švedskog kralja Karla XII 1709. Poltava je postala sinonim za sudbinu budućih osvajača iz zapadne Evrope, uključujući Grande Armee francuskog cara Napoleona Bonaparte 1812. godine.

Otac Antony Blinkena, Donald Blinken, je penzionisani karijerni diplomata koji je bio američki ambasador u Mađarskoj od 1994. do 1997. tokom prelaznog perioda nakon raspada socijalističke Mađarske Narodne Republike.

Soroš veza

Sorošev Arhiv Otvorenog Društva (OSA), sa sjedištem u mađarskoj prestonici Budimpešti, preimenovan je u Blinken OSA 2015. nakon velike donacije u njene fondove od strane Donalda Blinkena i njegove supruge Vere.

OSA vebsajt nije stidljiv u pogledu proslavljanja ključne uloge bivšeg ambasadora u širenju NATO na istok — kršenja obećanja američkog državnog sekretara Jamesa Bakera ​​sovjetskom premijeru Mihailu Gorbačovu 1990. i američkog predsjednika Billa Clintona njegovom nasljedniku Borisu Jeljcinu 1993. da zapadni vojni blok to neće učiniti.

„Donald Blinken je bio ambasador u ključnom trenutku, tokom procesa pridruživanja Mađarske u NATO, u vrijeme referenduma o članstvu u NATO“, navodi se. „Igrao je odlučujuću ulogu u uspostavljanju vazdušne baze Tasar koja je služila kao logistička baza za IFOR (zapadnu vojnu intervenciju u Bosni i Hercegovini), a kasnije i za mirovne operacije SFOR na Balkanu.

Za njegovo višestruko podsticanje tenzija sa Moskvom, otac državnog sekretara je nagrađen najvišim civilnim počastima Mađarske i Pentagonovom nagradom za istaknute javne službe.

Vera Blinken je rođena u Mađarskoj, ali je pobjegla iz zemlje u SAD 1956. sa svojom majkom nakon poraza u pokušaju zbacivanja socijalističke države i izvlačenja Mađarske iz Varšavskog pakta, protivteže NATO predvođene Sovjetskim Savezom.

Spektri hladnog rata

OSA je krilo Soroševe Fondacije za otvoreno društvo koje finansira nevladine organizacije koje rade, prema njenom vebsajtu, na „unapređivanju pravde, obrazovanja, javnog zdravlja i nezavisnih medija“ širom svijeta.

Među njegovim prvim nabavkama bila je arhiva Radio Slobodna Evropa koji je finansirao anti-istočni blok, a sada Radio Liberty. Ostali artefakti uključuju političke materijale subverzivnih organizacija u socijalističkim državama.

Takođe posjeduje lična dokumenta mnogih bivših mađarskih antikomunističkih opozicionih lidera i prognanika, uključujući Belu Kiralija. Kirali je bio general u vojsci mađarske fašističke vlade iz Drugog svjetskog rata koji se borio na istočnom frontu, a kasnije je dobio utočište u SAD tokom Hladnog rata.

Neki su optužili Soroša da je organizovao puč na Majdanu u Ukrajini 2014. kroz ogromnu mrežu grupa „civilnog društva“ — sa navodno posebnom pažnjom na destabilizaciji Rusije.

Antony BlinkenHladni ratMadjarskaSorosukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Sorosa bas briga, on dogovara sastanak kod Putina.

nekoime
2 godine prije

Bilo kuda, Židov svuda.

bruegel the elder
2 godine prije

Bilo kuda, KI-KI svuda! Kraš.

Max
2 godine prije

Umrežena braća Hazari siju strah i smrt posvuda.

abc
2 godine prije

Evo ga…Još jedan potomac hazarskog trinaestog plemena, koji su svoju pogansku vjeru u satana udružili sa jevrejskom. Tako je nastala kabala. A kriju se iza zapadnih imena i prezimena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI